Başbaşa çok iyi ama insan içinde ...

Kuslugunu devam ettir. Tanimadigi insanlara karşı yapio eziklik psikolojisi baska bisi diil. Sen muhtemelen daha beceriklisin onun altinda kalmaktan sıkılmış. Kendi ailesinin yaninda yapmasina gerek yok ne mal olduklarini biliolar onlar. Bunlari dusunmuo tabi bilincalti boyle. Dedigim gibi aldigin karar bence dogru reelize etmelisin sadece sabırlı olup. Gercekten onsuz git annenlere. Ve arkadas ortamı olunca da ben senle gelmiorum de. Özür dileyip tekrar yapabildigine göre simdiye kadar hic gercek bi ceza cekmemis demektir.

ego tatmini olabilir mi acaba biz de eşimle bu konuda çok hassasız birbirimizi boğacak dahi olsak insan içinde birbirimizi küçük düşürmeyecek ses yükseltmeyecek surat asmayacak tarzı kurallarımız var çok incitici çünkü.

Anne babasından gördüğü için öyle. Siz anlatırken, kesin ailesinden böyle gördü diye düşünüyordum ki zaten annesi babası da böyle demişsiniz. Ne yazık ki biz insanlar ailemizde ne görürsek onu kanıksayıp onlar gibi oluyoruz. O yüzden bi yardım alın derim. Kendi kendine zor düzelir bu durum.

İnsan içinde rencide edilmekten kimse hoşlanmaz, küçücük dediğimiz bir çocuk bile. Üstelik siz eşsiniz.

Eşimde de tam tersi bi anne baba vardı. Anne baskın sert baba mülayim. Annesinin babasını ezdiğini gördükçe kendince bir savunma mekanizması geliştirip ben böyle olmuycam demiş. Ben annesi gibi bir kadın olmamama rağmen o da yalnız olduğumuz ve benim ortamım dışındaki yerlerde tam bir hödüktü. Sizin gibi defalarca konuştum bazen kabul etti çoğu zamansa hayır sana öyle geliyor deyip hatasını kabul etmedi.

Bende aynı hareketleri yapacağımı söyledim. Bir iki üç derken utana bozula hatasını anlar oldu. Hatta babam bikaç defa uyardı beni eşimin yanında, bende o beni ailesinin yanında rezil ediyor uyarmama rağmen üstelik ailesi bundan zevk alıyor, nasıl oluyormuş bi tadına varsın istedim dedim. Annem de babama karışma haketmiş damat dedi

Velhasılı bazen onun ortamlarına girmedim bazen bende onun bana yaptığını yaptım, hatta ailesinin yanında falan bana bunu yaptığında altta kalmadım kimse de gıkını çıkaramadı.

Böyle böyle toparladı, şimdi evin içinde nasılsa her yerde aynı çok şükür. Ama ben yıprandım onun bu kafasını değiştirene kadar. O yüzden kestirme yoldan yardım alın derim.

Sen de onu aynı uslupla tersle, bağır çağır, arkadaşlarınıza bir kerelik ayıp olması önemli değil, sonra açıklar özür dilersin ama en azından edepsiz kocan haddini bilir, bir daha ona göre davranır. Eğer tavrını değiştirmez ve yine de bu saçmalıklarına devam ederse o zaman yapacak bir şey yok boşanırsın. Bir ömür böyle bir manyakla yaşamayı göze almıyorsan tabi, ben almazdım.

Ne yapayım beni başkalarının yanında sürekli azarlayan, eleştiren, acaba neyime laf eder diye diken üstünde oturtan, huzur vermeyen iskele kocasını.

Düşündükçe insanı deli eder bu huyu. İlk önerim birlikte bi danısana gitmeniz gerçekten bunu öylesine demiyorum bi uzman görüşü gerekli neden böyle yaptığına dair. İkinci önerimde evet hiçbir yere gitmeyin. Tehdid ederse etsin o da gelmesin. Huzursuzluk yaratmasından şyşdşr

Bunu benim esimde yapardi bu tamamen erkek egosu yetistirilme tarzi yuzunden insan icinde eslerine kibar davraninca egolari zedelenir aa bAk iste x esine nasil kibar mum olmus yaninda falan diyeceklerini düşünüyorlar benim tespitim bu. Cunku kendi cevrelerinde sert olduklari icin eslerine yumusak oldugunu gostermek istemiyorlar sanki asagilanicak vay efendim karisina karsi bisey diyemiyo falan diyecekler zannediyolar ben benimkinden eminim sebebi bu ama biz artik duzelttik sayilir :)

Heeyyt erkek hemide en sertinden bak karisina nasil laf geciriyor derdi bu bence

Bence iki üç kez eşinizle ortama girmekten kaçının ya da onu tek yollayın aklı başına biraz olsa da gelir belki Bir de bazı erkekler başkalarının yanında olmadığı bir insan gibi davranıyor güya güç gösterisi yapıyorlar etrafa karşı..Aslında milletin içinde sağlam bi tersleyeceksiniz neye uğradığını şaşıracak hakkettiği o ama işte millete karşı ayıp olmasın diye susuyorsunuz anlıyorum.. Baktınız önüne geçemiyorsunuz mecbur yapacaksınız bunu.. Zaten bir kere onu yaşarsa daha unutmaz

Ben uzman degilim ama bu durumun bir ismi vardir psikolojide,hastalik gibi yani. Bir bilene danissaniz en azindan sebebini ogrenirsiniz.

Evlilik resmen kumar. Ikinci evliliğimi yapmak için hevesliydim. Bu konuyu okuyunca hevesim yeniden kaçtı. Eski eşim de yapardı bunu bana. Sonra o kadar büyük kavgalar ettik ki, sonra neye evrildi biliyor musunuz? Toplum içinde beni eleştirmekten vazgeçti, içine attı attı attı, arkadaşlardan döndükten sonra evde kıyamet koparirdi yalnizken.

Hep kendimde suç aradım. Hep kendimi suçladım. Benimki azılı narsistmiş. Yeni yeni anlıyorum. Evlendim evleneli kendimde hep suç aradım. Boşandım 1 sene geçti üzerinden, inanılmaz huzurlu kafam ya. Kimseye hesap vermek zorunda değilim kimsenin kahrını çekmiyorum. Kalabalıkta istediğim kadar konuşup istediğim kadar gülebiliyorum, istedğim kişiyle istediğim muhabbeti yapabiliyorum. Bir şeyi unutunca sorun olmuyor kendimi seviyorum çünkü.

Eski eşime en çok şunu söylerdim. Telafisi olan şeyler için beni incitme. Hayatta ölüm dışında her şeyin telafisi vardır derdim.

12 senelik ilişkimde kendimi mutlu zannettigim basiretim bağlandığı için kendime kızıyorum.

Ben sizin yerinizde olsam bir ay uzaklaşırım kocamdan. Kendime gelirim.

ben de aynılarını yapardım bir dahaki arkadaş ya da aile toplantısında.
affedersin itin totosuna sokardım koskoca adamı milletin içinde, bak o zaman nasıl anlıyor neyin ne olduğunu

Erkekler aralarında bunun muhabbetini çok yapıyor. Yok sen kılıbıksın, yok evde benim sözüm geçer, yok benim kimseden izin almaya ihtiyacım yok vs vs. Testesteronun sebep olduğu agresyon yani. Aralarında 5 yaşında çocuk gibi erkeklik yarıştırıyorlar.

Ama yumusak huylu erkeklerin yanında böyle. Yani hani karşı taraf sert desem değil.

Valla sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. Gerçekten zor , yıpratıcı bir durum. Allah kurtarmış sizi.

Şu an dediğinizi yapıyorum. Aynı evdeyiz ama farklı odalarda. Ama uzaklaşmaktan kastınız bu mudur bilmiyorum.

Aslında tam tersi o benden daha iyi bir işe sahip. Ben işsizim mesela.. Hani kendini ezik hissedeceği bir durum en ufak yok. Tiplerimiz falan da eş değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…