Başka şehre gelin gidenler

Bende gurbete gelin giden bayanlardanım.Bursada yaşıyordum çanakkaleye gelin geldim.8 ay oldu evleneli.Eşimi çok seviyorum severek evlendim ama gurbetlik çok zor.Kimseyi tanımıyorsun bilmiyorsun ailen uzakta.Bende çoğu gece eşimden gizli ağladım.Sorumluluklar artınca bazen çok bunaldım.Ama eşim bana çok yardımcı oldu hala da oluyor.Ben şimdiden doğmamış çocuğumu gurbete göndermemeyi düşünüyorum :) Allah hepimizin yardımcısı olsun hanımlar.

kızkardeşimde istanbuldan izmite gelin gitti. 1 ay olduu ama onun içinde bizim içinde çok zor. her konuşmamızda ağlıyorr off çok zorr çoooooooookkkk.

Canım ne güzel şeyer yazmışsın öyle, Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın . Bende kısmet olursa şehir dışına gelin gideceğim. Ankara'dan Bursa'ya. Ve iyi, güzel şeyler duymaya ihityacım var. İçimi rahatlattın yazdıklarınla, inşallah benimkide iyi çıkarda, sen gibi zorluk çekmem canım..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 8 ay sonra ailemden, doğup büyüdüğüm şehirden ayrılıcam Küçük bi ilçede yaşıyorum, nişanlım istanbulda. Şehrin büyüklüğü beni çok korkutuyo nasıl başa çıkıcam hem koca şehirle hem ailemin hasretiyle bilmiyorum. Annemin desteği yardımı olmadan nasıl ayakta durucam Nişanlımı çook sewiyorum 5 yıldır tanıyorum. Başlarda kolay gibi geliodu ama zaman yaklaştıkça içim yanıyo. Ailemin eksikliğini çok hissedicem biliyorum. Bi mucize olsa keşke nişanlım buraya gelebilse.. Kaderim hep hasret çekmekmiş şimdi nişanlımın hasreti ewlenince ailemin hasreti Allah hepimize sabır wersin.:26:

orası ole tabii cnm eş önemli ama daha 3 aylık evlisin tatlım herşey ole bi güzel ki şimdi zaman geçsin beni daha ii anlayacağımı düşünüyorum.. Allah mutluluğunu daim etsin..

mrhaa bende istabuldan samsuna geldim 1 ay oldu ama sonradan geldm kızım var 2yaşına geliyo o olmasa delirirdm hala ağlıom aralarda ne çare artık burdayız

al işte gene ağlıyorum ...bu satırları yazarken ağlıyorum gene , kızkardeşimi iztemeye geliyolar nasıl gidicez diye düşünüyorum kardeşimin en heyecanlı anlarında yanında olamıyorum maalesef kızlar ii düşünün taşının çok zor çok şimdiki aklım olsa ben diretirdim gidemem ben gurbete diye ...offf offf annecimm

Selam bayanlar bende Samsun/Bafradan İzmire gelin geldim.1.5 sene oldu.O kadar zorkii..! kimsen yok agladıgındaa,hata yaptıgında yada ne bileyim dertleşmek icini dökmek istediginde yanında ne annen ne ablan ne kuzeninn nee en yakın dostun kimsen yok dayanmak cok zor buna.. eger gercekten kendinize güveniyorsanız gidin gurbete..benn hiç bişeyi düsünmeden hesapsızca geldim.aslaa pişman olmadım eşimle çok mutluyum ama .. aması var iştee dediğim gibi insan kendi kanından birilerini mutlaka görmek istiyor memleketede aydaaa yıldaaa bi kez anca gidebiliosun

cnm sen şanslıısn çerkez<koy cok buuyk cok gelısmış bı yer.istanbulada yakın.medeni yerlerdır oraları bende sarayda buyudum.zonguldak devrekte okuudm tesadufe bak.

kızlar ben tekırdagdan ist a gelın geldım hemde kaynana evıne. gercı arası 2 saatlık yol ama olmuyo gene ıstedııgn zaman gıdemıyosun.:=) eskıdende ist da otuuyoduk ozyuden tanııdklarım var ama işten guçten olmuyo işte.ayda bır goruyorum annemlerı ama cok zoluyom gene onu bı defasında annem buraya evlenmek ıstermıydın dedı bende evet dedım ağladık telefonda

Ya okurken çok fena oldum kıslar ( Benim kızkardeşimde istanbul'a gelin gidecek..Biz Sakarya lıyız..çok uzak bir mesafe değil ama aynı şehirde olmak çok daha farklı tabi..içim parçalandı resmen yaa..Çok düşkünüz birbirimize.Nasıl olcak,napacaz bilemiyorumBen de evliyim ailemle aynı şehirde yaşıyorum ama buna alışmak bile çok zor geldi bize..Evlendim ilk 2 ay hergün ağlıyordum..En sonunda eşim mutlu değil misin benle canım ya neden bu kdr ağlıyorsun deyince toparlanmam gerektiğini anlamıs oldum :))zor kızlar yaa puff..Rabbim hepinizin yardımcısı olsun ve sabır versin İnşAllah..

ben de bu ayın 19'unda Antalya'dan Ankara'ya gelin oluyorum
çok az kaldı ama ben hala algılayamıyorum evleneceğimi sanki aylar var evlenmeme, şuan evlenen ben değilim de başkası gibi, sanki rüya...ben mi saflaştım yoksa evlilik şokuna mı girdim

Son düzenleme:
bende sakaryadan istanbula gelin gideceğim. tanıdğım kimse yok orda büyük şehir falan aileside beni hiç sevmiyo zaten erkek arkadaşımın nasıl olcak bilmiyorum :76:

kızlar bende istanbuldan inegöle gelin geldim. 10 ay oldu evleneli. eşimin aileside istanbul. sadece eşimin işleri nedeniyle burdayız. bende çok ama çok zorlandım.hala da alışmış değilim.tek bir kişiyi tanımıyordum evlendiğimde. evet ailemi çok özledim çok ağladım ilk evlendiğimde her ay gittim ama sonra gidişler azaldı. insan bir şekilde yaşamaya alışıyor. özlüyorsun tabi ama en önmelisi ihtiyaç duyduğun anda yanında olamamaları. 16 gün önce düşük yaptım ben. düşük riskim olduğu gün canım annemler yetişti sağolsun. onların geldiği gece kaybettim bebeğimi. allahıma nasıl şükrettim o anlarda annem yanımdaydı. o olmasa hem benim açımdan hem de onun açısından daha kötü olurdu. çünkü bizim aklımız orda olduğu gibi onlarında akılları hep bizde kızlar. şimdi tekrar hamile kaldığımda asla inegölde olmamı istemiyorlar. hem burda sağlık sektörünün yazıf olmasından dolayı hemde hamileliğim boyunca yatmak zorunda olacağım için 9 ay burda kalmaları çok zor. en iyisi sen gel diyolar. yani burda kalsan ailene ihtiyacın var gitsen eşinin sana ihtiyacı var. her iki türlüsüde zor. şimdi içimizi kararttın demeyin kızlar. ama uzak yere gelin gitmenin kötü yanı bence özlemden daha çok , zor anlarınızda yanlız kalıyor olmanız. tabiki eş çok önmeli allahıma şükürler olsun ki o konuda çok şanslıyım içimde onun sevgisi olmasa hiç kimse beni burda tutamazdı.eşim her konuda yanımda fakat onunda yetemedi şeyler oluyor. allah herkesin yardımcısı olsun. ama inanın ki insanoğlunun alışamadığı şey yok. yeterki alışmak isteyin yeterki eşleriniz iyi olsun. doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer bizlerin memleketi.

Benim nişanlım da İzmit'te çok küçük bir yer değil mi

biliyorum çok zor ama lütfen haline şükret. ben daha kötü yerdeyim.alışması zor biliyorum amaa üzülme. ben inegöldeyim. ilk önceleri herkes dediki ne olucak bursaya yarım saat uzaklıkta oraya gidersin sıkılınca. ama önemli olan gezmek değil ki. gezmeye isterse 1 saat uzakta olsun yine gidersin. ama burda hiç bişey yok. mobilyadan başka :) inan alışveriş merkezi daha inşaat halinde. ilk kez açılacak buraya öle bi yer. özel hastane 3 ay oldu açılalı onada özel hastane dersen. istanbuldan geldim ben şimdi isim vermek istemiyorum ama hamburger yemeye bir kahve içmeye bursaya gitmek gerekiyor. öle bildiğimiz marka restaurantlar yok burda o bilindik ünlü pastahanelerden de yok burda. kıyafeti zaten geçtim . ama inan ben çok acı bir tecrübeyle hastane doktor yokluğunu anladım allahım kimseye böyle acılar yaşatmasın. düşük riskim yüksek diye bursaya doktora gitmem zordu.burda da gidilecek 3 ya da 4 dr. vardı. en iyisi sandığımız doktor yüzümüze bile bakmadı. benim bilgilerim araştırmalarım fazla olunca her sorduğum ona battı. ilgilenmedi ve bebeğimi kaybettim. istanbulda olsaydım böyle olmazdı diye çok ağlaadım. tabiki biraz aklı selim düşününce herşeyin allahtan olduğuna karar verdim ama işte tedbir alabilmek için istanbulda olsam daha iyi olurdu dedim durdum. sen benden şanslısın izmit her konuda burdan daha gelişmiş bi yer emin ol buna o yüzden üzülmeee lütfenn sevdiğin yanında olucak bunu düşün . biraz uzun olldu ama içim dolmuş valla yazdım durdum.

bende istanbula gelin geldim kimseyi tanımıyorum arkadaş yok, komşu yok kapımı çalan bi allahın kulu yok çok zorlandım çok bunaldım ağladım,sıkıldıkça eşime saldırdım kavga ettim şimdi biraz daha iyiyim ama yinede memleket gibisi yok.imkanım olsa hiiiçç durmam burdaa allah kolaylık versinnnnn

kızlarrrr bende Ankara'dan Mersin'e gelin geldim 1 yıl oldu hala alışamadım. Allah'tan çalışıyorum da kafam dağılıyor biraz...

Ben de istanbuldan ankaraya gelin geldim ve ailemi çok özlüyorum,yakında olan anne ve kızlara çok özeniyorum.Canım sıkıldığında gidebileceğim,başımı omzuna yaslayıp dertleşebileceğim hiç kimse yok,telefonla görüşmek de yüz yüze gibi olmuyor.Canım annemi,babamı,kardeşlerimi çok özlüyorum,onların değerini evlendikten sonra anladım.Allahım inşallah eşimin kalbine istanbula taşınmak için bir sıcaklık verir,Allahım nolur dualarımı kabul et,anneme babama ve kardeşlerime hasret çekerek yaşamak istemiyorum,onların iyi ve kötü günümde yanımda olmalarını,evime gelip bi bardak çaylarımı içmelerini istiyorum.Allahım sen büyüksün,biz gurbette olan gelinlere yardım et,bize ailemize kavuşmayı yardım et;gurbet coooooooooook zor

bayanlar göğüsleriniz ayrımı göğüsleri ayrı olan gurbete gider derler benimde teyzem gurbette onunda göğüsleri ayrık kaç sene oldu evleneli ama ananem her yanına gittiğinde ayrılırken ağlıyo anne gitme diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…