Başka tarafa yönelince , el olan dostlar .

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Kızlar selamlar.
Şimdi ben size bir şey danışacağım;
2013'te dershaneden tanışmıştık 3 kız arkadaş. Öykü ve Nesrin di arkadaşlarım.
Gayet mutluyduk eğleniyorduk, çok kafa dengiydik. Çok ama çok sevdiğim bir ortamdı.
Cidden ikisi de çok iyi kızlar. Ama Nesrin sonra özel okula öğretmenliğe girdi.
Giriş o giriş. 3 aydır bize bir kere bile "nasılsın" dahi yazmadı

Biz yazdık "görüşelim ayarlayalım" şeklinde. "Tamam tamam, 10 kasım geçsin, bayram geçsin" dedi ama dönmedi hiç. Yani ben yazdım hep ama nasılsın filan diye.
Neyse "eşimle sorunlarım var, hata bende ben böyle sorunlarım olunca kendimi çekerim" dedi.
Ama okuldan arkadaşları ile iş çıkışı yemeğe gittiğine, içmeye gittiğine denk geldim sosyal medyadan.
Bilmiyorum. Yani çok üzüldüm bir anda bizi satmış gibi, dışlamış gibi hemen.
Hala daha da , "Nesrin nasıl yapar bunu, çok iyi , aklı başında kızdı" diye üzülüyorum.
Çünkü çok iyi bir dost olduğunu düşünmüştüm.

Ve okuldan ayrılmış. Sosyal medyadan anladığım kadarıyla. Acaba bize yazar mı?
Ya ben mi yazsam ? İnanın 3 ayda 10 kere yazdım ama o hiç yazmadı. Ki benim de çok sorunlarım vardı biliyordu, hem ailevi hem özel.
Özel okul olduğundan haftasonu bile çalışıyorum, eve iş getiriyorum diyordu.

Bilmiyorum, yazmalı mıyım ? "Noldu canım gördüm, iyi misin?" diye. Hani bu saflığı yapsam mı ? Kurtarsam mı?
Ama bir yandan düşünüyorum, "o hiç yazmadı, bir anda dışında bıraktı bizi"
Ayıp etti . Bilmiyorum siz olsanız yazar mıydınız? Napardınız?
Bir yandan düşünüyorum "okulddan ayrıldım, kurtuldum artık görüşebiliceeezzz!" diye bize yazmadı mesela.

Ablam özel okulda Çalışıyor. Ve resmen canı çıkıyor yer geliyo haftasonu. Ama bitik oluyor resmen. Bazen spontane arkadaşlarıyla kahve falan içme işi çıkıyor ama Planlı olmuyor çoğu kez. Kızımı çok acayip sever ama gelip görmeye fırsatı olmuyor. O kadar deyim. Bi süte sonra ablamda kafa kalmıyor zaten aramayı bile unutuyor

Görüşmek istemiyor sanırım. Belki de geçmişindeki insanlar ona kötü şeyler anımsatıyor ve kaçıyor. Ben böyle şeyleri anlayışla karşılıyorum niyeyse. Bir insanla arkadaşlık yaptım diye ömür boyu yanımda tutamam ki onu. Herkes kendi hayatının derdinde. Bir sebebi vardır elbet. Ama siz yazmayın, isteseydi o yazardı.

Yazmayin bir sey,sizi eskisi kadar yakin gorse kendi arar sorar muhakkak..baksaniza gorusme teklifinizi bile ertelemis...durum boyleyken arkadasiniz rahatsiz bile olabilir, siz ona ulasmaya calistikca.. kopmus yani baglariniz..

yazmam ben. satışıda sevmem. yinede sen bilirsin

Bize direk satış gibi geldi aynen

Bir de şöyle bir durum var; facebook,instagram, twitter . Her yerde aktif gayet. Oradan okuldan tanıştığı iş arkadaşlarına videolar gönderip, onları etiketliyip, "sizi çok seviyorum vs vs" yazıyor. Yani o yüzden hani vakti süper yok değil.
Önceden bize video gönderir, böyle yazardı. Yani 3 ayda bir "nasılsın" diyemez mi insan? Bunları düşününce.
Ordan her gün gördüklerine video gönderinceye kadar, sürekli online olup, paylaşım yapıncaya kadar bir yazamaz mı?
Yazıyorum kaç saat sonra cevap veriyor. Ya da ertesi gün. Ama bakıyorum paylaşım yapmış.

Geçmiş olarak değiliz ki, çok şirin bir arkadaşlığımız vardı bizim. Normal hayatına devam bir biz mi geçmiş oluyoruz? Bir de geçmiş derken anlayamadım aslında :)
Bir hatamız kusurumuz olmadı. Ben üzülüyorum böyle olunca ve anlayışla karşılayamıyorum çünkü nankörlük oluyor.
Zaten yakasına yapışan insanlar değiliz ki.

Yazmayin bir sey,sizi eskisi kadar yakin gorse kendi arar sorar muhakkak..baksaniza gorusme teklifinizi bile ertelemis...durum boyleyken arkadasiniz rahatsiz bile olabilir, siz ona ulasmaya calistikca.. kopmus yani baglariniz..

Okuldan ayrıldığını anlayınca üzüldüm. Yazayım yanında olayım dedim.
Sonra kendime "Sorcha ne zaman bırakcaksın acaba bu saf iyi niyetini, aylarca sana bir kere yazmadı ya" dedim.

Dershanede tanışmışsınız , ben de sandım yıllar yılı arkadaşınız. Hemen nasıl dost diyorsunuz? Hayalkırıklığına uğrayan sizsiniz bu yüzden çünkü onun için siz dershaneden bi tanıdıksınız.

Okuldan ayrıldığını anlayınca üzüldüm. Yazayım yanında olayım dedim.
Sonra kendime "Sorcha ne zaman bırakcaksın acaba bu saf iyi niyetini, aylarca sana bir kere yazmadı ya" dedim.

İyi düşünmüşsün canım bence herkez senin gibi iyi niyetli olmuyor malesef.. Ben olsam bi iki mesaj atardım sonra baktım dönmüyor açıkcası hiç de umrumda olmazdı.Sende öyle yap derim senin de kendine göre sıkıntıların oluyordur sonuçta.Başka çevreler edinmek istiyorsa bırak eksilen sen olmazsın..

Uzaklaşmak istıyordur çok takılmayın. Bazen unsanlarda gel gitler olur. Israrda etmeyınnbence isterse o arasın artık

ben olsaydım yazmazdım. ne gereği var oyle ınsanın..

Yani işte dershane zamanları berabermişsiniz mesela o günleri hatırlamak istemiyor olabilir ne bileyim tahmin yürütüyorum. :) Arkadaşlığın kötü olmasına gerek yok ki. Mesela ben iş ararken 6-7 yıllık arkadaşlarımla hiç görüşmek istemiyordum zorla çağırıyorlardı hep. Onları sevmediğimden kötü olduklarından mı? Hayır tabi ki. Psikolojim el vermiyordu o an. 10 yılı geçkin arkadaşlıklarım var, sık sık görüşmeyiz. Bir gün de birbirimize onlarla hep görüşüyorsun gezip tozuyorsun da benimle görüşmüyorsun demedik. Herkesin anlayışı farklı demek ki. :) Tabi sizin durumunuz daha farklı olabilir ben okuduğum kadarıyla yorum yapıyorum.

Benve ilerde pişman olmamak için son kez ben elimden geleni yaptım demek icin yaz

10 kere yazdim, hic donmedi demissin.. ne biliyim, yazmazdim sanirim..

Sizin tabirinizle yıllar yılı tanıdığım, kardeşim dediğim insan sevdiğimi ayartmaya kalktı benim. O yüzden dostluğu yıllara göre ölçmek yanlış olur. Önemli olan sohbet, paylaşım, destektir.
Bir derdimi anlatınca "boşver" demek yerine saatlerce derdime derman olmaya çalışan insana dost derim ben, arkadaş ona az kalır. Ama anladım ki arkadaşmış sadece.

Aynen onu düşündüm. Ben kaybetmem. Yani çünkü hep yanında olmaya çalıştım. Umarım hatasını anlar ...

Uzaklaşmak istıyordur çok takılmayın. Bazen unsanlarda gel gitler olur. Israrda etmeyınnbence isterse o arasın artık

Aynen . Uzaklaşmak istiyor olmalı :)

ben olsaydım yazmazdım. ne gereği var oyle ınsanın..
Düşününce ben de öyle diyorum kendi kendime.

Yanlış anlama ters değildi yorumum :)
Yok biz de ztn hafta- gün hesabı yaparak , işte bizle görüşmedin onla görüştüncülerden değiliz.
Sadece herkese, her şeye vakti varken sadece biz olunca "psikolojisi iyi değildir" e sığınamadık :)

Anlıyorum. Neyse demiştim zaten siz yazmayın, isterse o yazar. Onun için iletişimi böyle birden kesmek normalse sizin "ayrılmışsın, iyi misin" diye sormamanızı da normal karşılayacaktır :)

Onu düşününce kıyamıyorum iyi günlerin hatrına. Ama tavrını düşününce yazamıyorum da :) Teşekkür ederim canım.

Aynen yazdım gerçekten. Hani saymadım ama çok yazdım cidden. :/
kendimi dusundum senin yerinde, cok yakiniz dedigim biri vardi, bi derdi tasasi olsun ilk lavanta'ya kosardi, mutluyken de oyle.. lavanta skntilar yasadi, bosandi (ki gidip dovunmedi ona veya baskasina) bi daha aramadi, aylar gecti, bi iki yokladim ona ragmen, donus olmadi, belki bi derdi vardir demistim kendimce, baktm face de filan mutluluk pozlari esiyle, mutlu olsun.. ama simdi duysam ki bosanmis (Allah korusun) veya baska derdi var, yazmam sanirim, hastalik filan harici..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…