Başkalarına özenmek.

eskiden diyordumben mi çok asosyalim
herkes hergün başka bir kafede plajda ya da yurt dışında
yanlarında çeşit çeşit arkadaşları
nasıl beceriyorlar bu kadar şeyi diye düşünsemde kıskandığım hiç olmadı
birde uzun zamandır sosyal medya kullanmıyorum bir sene önce kapattım
daha sonrada hiç yokluğunu hissetmedim burası yetiyor

birde cep telefonlarını okuduğu aşk kitaplarını kahve bardaklarını ve yedikleri pastayı çekip koyanlar var
onlardan hiç bahsetmiyorum bile

bu özenmek midir bu bilmiyorum ama bazı şeylere imreniyorum mesela düğün nişan resimlerine yada arkadaşlarla çekilen resimlere.. belkide pek sosyal biri olmadığım içindir..

Canım facebook un en önemli kandırmacası bu zaten araştırmalarda bu çıkmış face te gezinirken akadaşlarını en mutlu en sosyal kişiler sanıyormuşsun yani düşünsene sen mutsu onlar mutlu görünüyor ..ne diyeyim biz takılmıyoruz eşimlede hiç foto paylaşmayız nazara inanırız..beraber hiç foto yok yani..başkasınada takılmıyoz o kadar mutlu değiller emin ol

Şu an facebook kullanmıyorum ama şunu belirteyim,o fotoğrafların % 70 i abartılmış,şişirilmiş sahte hayat pozları..kime neyi kanıtlıyorlar allah aşkına..

Bu konuda en çok sizin yorumunuz beni huzunlendirdi. İnşallah bi çözümü vardır

Başkalarına özenmek insanın doğasında vardır ancak iki önemli sıfatı birbirinden ayıran hasas bir köprüdür. Haset ve gıpta . Eğer insanların sahip oldukları , gördükleri , giydikleri , taktıkları dikkatini çekiyor ve benim de olsa diye iç geçiriyorsan buna gıpta denir ve kötü bişey değildir . Ama onların neden var benim neden yok o halde onların da olmasın gibi düşünceler ya da ben gidemiyorsam çevremdeiler de gidemesinler ya daaaa seni kıskanacakları bir anın hayali ne yazık ki haset etmek oluyor . Ya da içten içe bir nefret başlıyorsa çok fena .Bu işte tehlikeli hem seni yaralar hem de çevrendeileri kaçırtır.
Dediğim gibi gıpta etmek çok güzel bişey masum ve çocukça hayaller içerir . Bu durumda sorun da yok kii anlattıkların gıpta gibi geldi bana tabii sen daha iyi bilirsin

bende bundan bahsedecektim canım herşey alınır yapılır fakat şu bebek resimleri yokmu bu aralar bende ona takığım herkes ya hamile ya da doğurmuş istediğimden midir nedir onlar bana bu aralar fazla gelmekte Allah isteyen herkese nasip etsin arkadaşım amin..

Daha 17 yaşındayım ama kimseye özenmedim,özenmemde:))
Biliyorum çünkü benim arkadaşlarım bile sahte mutluluk pozlarını koyuyolar oraya..
Bir de şu her yediğinin her gittiği yerin fotolarını face 'e falan atanlara gülüyorum ve sinir oluyorum bence çok iticiler
Yurtdışına tatile giden arkadaşlarım var aa diyorum ne güzel geziyo kız ama bu kadar sadece :))

ne gidilen tatiller ne yemek resimleri hiç biri umrumda değil olmazda tek özendiğim orda hamilelik haberini paylaşanlar ve bebişlerinin resmini koyanlar gerisi HİKAYE benim için

Sadece imreniyorum ama onlar gibi olmaya çalışmadım hiç. Onlar gibi hayatım olsun isterdim ama şu anki halimden memnunum benim için en hayırlısı buymuş diyorum. Sen birine özeniyorsan mutlaka birisi de sende olan bir şeye özeniyordur. Nasip kısmet değilse kendinizi boşuna yıpratmayın hayatınızı güzelleştirmek için çalışın

Ozenmek aslinda o kadar kotu birsey degildir.en cok takip ettigin insanin yasamina baktiginda orada arzuladigin ne varsa,kendinde toplumsal ve cevresel nedenlerle bastirdigin kisilik ozelliklerin vardir.bunu iyi gozlemlersen kendini gelistirebilir,ozendiklerinden cok daha iyi sartlara sahip olabilirsin.herseyin bir yolu vardir.ama sadece insanlara geziyorlar,egleniyorlar diye bakiyorsan sunu soyleyeyim kim ne kadar fotograf paylasiyorsa o kadar mutsuz oluyor.gercekten yasayan insanlari gercekten eglenen insanlari kendi paylastiklarindan degil etiketlendigi fotograflardan anlayabilirsin.oyle bir zamandayiz ki herkes eglendigini gosterme cabasinda.boyle bir durumda kim ne kadar samimi olabilir ki.gecen yil anneanneminde oldugu bir tatile gittim.facete paylastigim fotograflari gorsen ozgur kiz dersin bana,nereleri gezmis,kim bilir ne kadar eglenmis ama kadrajda olmayan akrabalarim vardi ve tatilim bildigin burnumdan gelmisti.yazlik yerde bile onu giyme,oraya gitme vs.m vs.fotograflarima arkadas cevrem oohh hayat sana guzel vs.yazmislar dusun bu kadar sanal ve yaniltici.sen kendi yasamina bak.kim ne yaparsa yapsin bosver.

Onlar dediğiniz insanların da özendikleri kimler neler vardır kim bilir hiç özenmeyin. Bence sosyal medyadan da uzaklaşın biraz

onun yerine kitap okuyun müzik dinleyin işinize sarılın sevdiklerinize vakit ayırın. Hayatı doldurmak tek çare. Bir yerde Okuduğum ve çok

sevdiğim şöyle bir söz var. ''Şikayet ettiğiniz hayat belkide başkasının hayalidir''.

Surat asmak yerine gülmeyi tercih eder mutlu hissetmediğiniz anlarda mutluymuş gibi davranmaya çalışırsanız bir süre sonra

kendiliğinden mutlu olursunuz.

bu özenmek midir bu bilmiyorum ama bazı şeylere imreniyorum mesela düğün nişan resimlerine yada arkadaşlarla çekilen resimlere.. belkide pek sosyal biri olmadığım içindir..

Evet bende imreniyorum. Çok arkadaşları var çevremdekilerin. Bi gün orda bi gün başka yerdeler. Para sıkıntıları yok. Aman şu pahalıymış almıyım diye bi sorunları yok. Elimde değil özenmemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…