Ne abuk sabuk çevreleriniz var anlamadım ki.ağzım açık okuyorum valla yorumları.bizde herkes kendi derdindedir kimse kimsenin çocuk yapıp yapmamasına, yapıyorsa kaç tane yapacağına falan filan karışmaz.çok mu eğitimsizler acaba? Denemelere başla ne demek yaa.çüşş yaa.siz bir de bunu normalleştirmişsiniz maruz kala kala.bu ne densizlik ne rahatlık.siz de söyleyeni haşlamak yerine bir de üzülüyorsunuz.herkes de sizin çevreniz gibi saçma sapan kişilerden oluşmuyor.bunu da bilerek ufkunuzu genişletin biraz.iki cahilin lafına mı kaldınız üzülmek için.herşey çocuk doğurmak mı bu dünyada.siz de normal değilsiniz.olmuyorsa olmuyor yetti be.saplanıp kalmışsınız.bu kadarı bence hastalık.kendinize de mi acımıyorsunuz, çocuk çocuk diye diye kafayı yemişsiniz.olmasın yani olmasın ne olacak? Hayat memat meselesi sanki.sizin gibileri de birilerinin tutup silkelemesi lâzım.sanki her doğan çocuk da anasına babasina, vatanına milletine hayırlı oluyor da.aptal saptal, bir sürü sorunlu insan.ülkedeki insan kalitesi belli yani.bu ne basitlik.önce kendiniz büyüyün sonra da çocuk yaparsiniz.daha kendiniz olgunlaşmamışsiniz.küçük çocuklar gibi ayaklarınızı yere vura vura isterim de isterim diyorsunuz başka da birşeh bildiğiniz yok.
Üslubunuz sert ve bana ters olsa da dedikleriniz doğru.
1. Iki cahilin lafını ciddiye alıp da kendini üzmeye ne gerek var? Verirsin cevabını gider.
2. Insanlığın devamı senin doğuracağın çocuğa bağlıymış gibi bu kadar doğurmak istemeyi anlayamıyorum. Tabii ki en temel içgüdü üremek ama olmuyorsa olmuyordur, çok da kötü bir alternatif değil çocuksuz olmak.
3. Çoğu sadece elalem için doğurmak istiyor, aslında çocuk sevdikleri/istedikleri falan yok. Zaten o yüzden de olmuyor. Için için korkuyorlar çocuk sahibi olmaktan. Herkes bu kadar çocuk sevse memleket ruh hastası dolu olmazdı.
4. Dünyada yetim öksüz bir sürü çocuk var. Onlar da evlat edinilebilir.
Ben bu kıskanma durumunu anlayamıyorum. Bütün arkadaşlarım benden önce evlendi, benden önce çocuk sahibi oldu. Birini de kıskanmadım ya... Çocukları çok severim, ben de çok istedim, 35 yaşında doğurmak nasip oldu. Kontrol için gittiğim doktor
tüp bebek merkezine yönlendirdiğinde meğer hamileymişim. Öğrenmeden önce "tüp bebekle uğraşmak istemiyorum, olmuyorsa vardır bir sebebi. Çok istersem evlat edinirim" diye düşünüyordum. Kıskançlık hissedenlerin de derdinin çocuk değil rekabet olduğunu düşünüyorum. Keşke herkes kendi içiyle yüzleşse...
Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.