Başkasına bakma ihtiyacım olmamalı dedi

Kaza da gecirebiliriz insanoglunun basina ne gelecegi belli mi? Kilo almamak icin cocuk yapmani istememek ne demek hayat boyu insan diken ustunde nasil yasar... İlk defa kk da bi iliski icin olumsuz yazi yaziyorum genelde yapiciyimdir ama bu denilenler beni gercekren cok kirardi ve dusundururdu...

Sağlığınız için kilo verebilirsiniz ama ben eşinizi çok kaba buldum.
Benimde fazla kilom var kocam tam tersi çok fit ve kaslıdır. Ama bir gün olsun herhangi bir kusuruma eleştiride bulunduğunu bilmem.
Diyette yaparım ara ara tam tersi bu şekilde çok güzelsin der.
Ne o ne ben şekilci değiliz.
Ama ben de kendimi şişkoyum vs yanında eleştirmem.
Kendime güvendiğimi fazla da olsa kilomla da kendimi güzel ve çekici hissettiğimi her zaman belli ederim.

Kilo vermek tabiki iyi birşey olur sizin için ama şu an ki durumunuza çözüm mü çok sanmam. Aynı dertten muzdarip arkadaşım diyeyim bir tanıdığım vardı. Eşi hamileyken falan aldığı kilolara takıldı gidecek mi bu kilolar çok aldın, az ye gibi sözlerle darlıyordu kızı. Sonra kilosu kaldı bir süre zamanla vermeye çalıştı. Verdi de. Bu sefer göbek falan sarktı tabi. Adam sonra bunlara taktı burnundan getirdi. Yani demem o ki kilo verseniz başka bişey bulur. Bilmiyorum bence seven her türlü sever yani sevmesi lazım. Yoksa herkes fabrikadan çıkma kusursuz değil ki. Şekilci insanlar hele bir de eş ise o kişi çok zor.

Asıl hayat kısa olduğu için bedenimize dikkat etmemiz gerekir. Yediğimiz şeyler aldığımız kilolar yaşam enerjimizi, sindirimimizi, hareketimizi olumsuz etkileyen şeyler.
Şekilci biri miyim bilmiyorum. Ama herşeyin şekilden ibaret olmadığını biliyorum. Buna göre yorum yapıcam.
Kişinin kendine gösterdiği özen bir nevi kendine saygısı olduğu anlamına gelir benim için. Kendine ve hayatına. Çünkü gerek spor gerek iyi beslenme yaşam kalitesini etkileyen şeyler.
Kişi kaza geçirmiş olabilir, sağlık problemi olabilir ve bunlar görüntüsünü etkiliyor olabilir, yani elinde olmayan nedenlerden ötürü böyle bir durum olsa benim sevgimden birşey eksilmez. Eşime de bunun lafını ettirmem. Ama sizin durumunuz farklı. Tamamen nefsinize hakim olamamakla ve üşenmekle alakalı. Ben haftanın 6 günü akşam 6ya kadar çalışır işten çıkınca arabayla yarım saatlik mesafedeki spor salonuna spora giderdim haftanın 3 günü pandemiden önce. O yüzden spor yapmaya çalıştım ama yapamadım bence iyi bir bahane değil.
Ayrıca evlendiğim kişi kendini salsa, kilo alsa ben de uyarırım. Noluyoruz derim.
Sonuçta tamam duygusal ilişki önemli ama fiziksel çekim de mühim ilişkilerde. Ve bir taraf bu kadar özen gösterirken bir tarafın salması tabi ki şikayete sebep olur.
Tabi eşinizin üslubu yanlış ama sizde de değişen birşey olmadığı için ifadelerini sertleştirmiş muhtemelen. Bir de böyle deniyor heralde.

Güzel fikriniz için teşekkür ederim başka güzel tavsiyelerde var iki taraftan bakan değerlendirirken iki perspektiften bakmak lazım ben hatalarımın farkındayım sadece birçok kişinin yaptığı kusuru kabulleneme problemini yaşıyorum

Erkekler kiloya bakıyor maalesef benim de biraz doğum kilom var aslında abartılacak bir fiziğim yok ama eşim eski halimi istiyor kilo ver diye diye bıktırdı mesela beni

Agir konuşmasini, hakaret etmesini onaylamiyorum ancak eşlerin birbirini ufak tefek eleştirmesini doğru buluyorum, saç olur kiyafet olur, kilo olur...

Her haliyle sevmek "daha çok" sevmek degil bana göre, görselligi umursamiyordur kişi genel olarak. Herkes ayni olacak değil.
Sorunlariniz cozulur mu bilmem ama deneyin isterseniz. Kilo vermek zamaninizi ayirmaniz gereken bisey degil yeme duzeninizi bile degistirseniz fark eder.

Kadın erkek farketmez benim de eşim saldı bu aralar bende ona söylüyorum şakayla karışık. Kırmıyorum tabi ki söylerken. Ama bende onu zayıf görmek istiyorum yani

Reactions: 000
Yaşınız kaç bilmiyorum ama henüz hamilelik geçirmemiş bir vücudun bukadar kilo alması(sağlık problemleri hariç) benim içinde kabuş görmez. Spor yapamadım nedemek ? Evde oturmaktan kilo aldım ne demek ? Çalışmıyorsunuz belli ki,günde 3 saat spor yaparım sizin yerinizde olsam. Eşiniz için değil aynada gördüğünüz kadın için yapın. İnsan bukadar gençken nasıl böyle göbeği çıkmış kilo almış haline razı olur ki ?? Belki yanlış bilmiyorum ama kilolu kadın banada çekici gelmezdi bunun için çok yakışıklı falan olmaya gerek yok.

Maalesef evliliğin temeli iki insanın birlikte bir uyum yakalaması. Hepimiz tek iken nasıl yaşayacaksak nasıl biri olacaksak öyle kalırsak evliliğin anlamı olmaz. Atıyorum eşiniz dişini fırçalamıyor ve size de ben fırçalamayı sevmiyorum niye beni olduğum gibi kabul etmiyor bu olayda biraz ona benziyor. Sonuçta cinsellik yaşarken hepimizin beklentisi farklıdır eşiniz de daha az kilo istiyor olabilir. Bence dikkat edebilirsiniz spor yapmasanız bile porsiyonlarınızı azaltarak daha fazla hareket ederek çok su içerek ekmeği hamur işini keserek de birşeyler yoluna koyabilirsiniz.

Boy 1.70 kilom 78 Bi 15 kilo fazlalaıpım var

bak canım sağlığın için evet kesinlikle kilo vermelisin. ileride çıkacak bir takım sıkıntıların önüne geçmek için.

amma velakin kocan olacak öküz başlı buzağı senin kilolarını senin sağlığın için değil de kendi cinsel amaçları için diline doluyorsa kilolarından önce ondan kurtulmalısın.

bu tarz cümleler asla ama asla kabul edilemez. bazı üyeler baya baya zırvalamış, yok o kendine bakıyorsa sen de bakacaksın da vs vs.. seni seven adam kilo vermeni sağlığın için istiyorsa araştırma yapar, gerekiyorsa seninle diyet yapar, spor salonu bulur birlikte gider motive eder.

laf söyleyerek, aşağılayarak, hele bir de canım çekmiyor, başka kadınlara mı bakayım vs diyerek hayvanlığın daniskasını yapıyor isteyen bu lafıma kızsın isteyen linçlesin..

Şimdi eşiniz tam bir barzo sizi böyle gördü sevdiyse sonradan değiştirme hakkı yok hele böyle kalp kırarak hiç yok ama şu sorunuza cevap vereceğim sadece erkekler değil genel olarak insanlar şekilci ve seçicidir ki bence %80 i böyle örnek vereyim kilolu biriyle yapamam tamam aşk sevgi bunlar çok güzel şeyler ama ben zayıf görüp beğendiğim eşim bir gün 100 kilo olursa kalp kırarım bazı gerçekler var sonuçta cinsellik yaşarken hantal olur seri hareket edemez ki dışarıda da öyle olur normal insandan fazla terler her giydiği yakışmaz ben tercih etmiyorum ama tercih etmediğim halde gidip kilolu bir beyle evlenip kalbini kırmam da karaktersizlik olur seri linç yemeden şuraya da şu fotoyu bırakıyorum

Ahh biz kadınlar ne kadar duygusalız. Oysa erkekler ne kadar materyalist.

Evet tüm erkekler için fizik önemlidir. Duyguları tabii ki var ama görsel dünyada yaşıyorlar. Biz kafamızın içinde yaşarken onlar gördüklerine odaklanıyorlar. Bir diyetisyene gidip önce kendi sağlığınız için fazla kilodan kurtulun. Hatta gebelik döneminde devam edin tavsiye ederim. Ben de çok kilo alıp vermiş biri olarak diyorum bunu. Önce kendim üzülüyordum kilo aldım diye.

Kilo kimseye yakışmıyor bunu kendin icin yapmalısın. Eşinin de kafa yapısı öyle. Kendi sporu diyeti icin de sana güzel görünmek için dediğine göre senden de aynı şeyi bekliyor. Çirkin konuşmalar hoş değil ama sende elinden geleni yap artık. Yapmak isteyene vakit var. Normal ogun yiyecegine diyet yemekleri yersin çalışmakla ne alakası var. Herkes calısıyor

Kendiniz icin kilo verin yalnız siz de pek ıstemiyorsunuz sanirim vaktim yok diyorsunuz diyet icin ayri, özel bir vakite gerek yok ki. Mesela kardeşim işe gidiyordu sabah 4 de evden cikiyordu kahvaltısını ona göre ayarladı, yemeğini götürdü vs vs. Yani zaman derken ne mesela , nasil olsa zaman olur. Ben 2 sene önce yaptım 20 kilo verdim, sabah 7 de kalktim tam saatlerine uyuyayım diye, evde ki herkese ayri yemek yaptim. Pilatese aksam 8 de gittim, ramazanda dahi gittim. Gerçekten kendini verince bu akışa uyuyorsunuz , alışıyorsunuz. Siz karar verin ve başlayın. Bu kadar ağır laflar duymak güzel değil. Benim eşim hic demedi ama insan kendini kötü hissediyor

Inanın artık şu lafı panolara asmak istiyorum.
" Ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemli. "
Yani üslup çok önemli. Öyle hayat arkadaşınızın duygularını kıracak şekilde konuşamazsınız.
Üsluplu söylemek lazım.

Yorumuma gelince, eşiniz aslında ana fikirde yapıcı düşünüyor. Ama üslubu çok çirkin. Kendini haksız duruma düşürmüş. Size yapıcı şekilde söyleseydi zaten bu kadar alinmazdiniz.

Bende aynı durumdayım. Nişanlandım. Yakında evleneceğim. Nişanlımla tanıştığımda 6 kilo daha azdım..bana göre çok kilo aldım. Eğer dikkat etmezsem bende daha da kilo alacağım.
Madem dışarıda yürüyüşe vakit yok. Bir koşu bandı alın. Evde her gün en az 1 saat tempolu yürüyün. Inanın çok faydasını göreceksiniz.

Bir de bir porsiyonu 500 600 kalori olan tatlıları bırakın. Illa tatlı istiyorsanız bir paketi 150 kalori olan kuruyemisli barlar var. Günlük sadece 1 tane ondan yiyin.. Ama sadece 1 tane..

Kadınlar kışın kilo almaya daha müsait. Ve bizim vücudumuz yağ tutmaya daha meyilli.( çocuk için). O yüzden koşu bandı alıp ufak ufak başlayin.
Bir anda çok az porsiyonlara düşmeyin. Sadece su ve kas kaybedersiniz. Yağlar vücutta en son yakılır. Ve yağların yakımı için efor lazım, nabzın 100 ve üstüne çıkması lazım. Onun içinde spor lazım. Mutlaka spor yapın. Ve aşırı kalorili tatlıları bırakın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…