- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Eşiniz yanında çalışan bayana çok fit duruyorsun, kimse çocuğun olduğuna inanmaz, eşin çok şanslı dese ne düşünürdünüz
Taciz yok burda, ısrar yok, iltifat var sadece. Rahatsız olunacak bir durum yok.Yok ben çalışmak istiyorum. Yaptığım işten memnunum
Sizin gibi düşündüm önce ne var bunda dedim
Ancak daha az önce odasına çağırdı iş için, ben aldım kağıdı gittim. Ayakta beklemiyim diye otursana dedi. Konuyu kiloya getirdi. Kimse demez senin 10 yaşında çocuğun olduğu, çok fit duruyorsun dedi. Eşin çok şanslı dedi. Alımda çok yemek yerim dedim
Ne diyeceğimi bilmedim, konuyu kapattım hemen
Başka kimseyi çağırmadı eğitime, bu dikkatimi çektiİçeriği okudum da abes bir şey yok
Bunlar sosyal ilişkiler içinde gayet normal şeyler
Ben saçımı kestirdim
Evli bekar herkes “ aa çok yakışmış “ gibi şeyler söyledi.
Ya da misal kadınlar gününde müdürümüz çikolata aldı tüm kadınlara
Bunlar ince ve medenice davranışlar
Size asılıyor gibi anlam çıkarmayın
Eğitime gelir misin , demiş
Gören de baş başa akşam yemeğine çıkalım , dedi sanacak.
Bakın adam asılıyor olabilir, bir kadın da bir erkeğe asılabilir. Tacize varmadigi sürece sorun edecek birşey yok.Başka kimseyi çağırmadı eğitime, bu dikkatimi çekti
Neyse bunlar normal durumlar demekki herkes aynı şeyleri yazmış
Kuruntu yapmayayım boşuna
Masada kağıt vardı kağıda bakarken sonra pantolonuma baktı, alt tarafımı inceledi fark ettimBana normal geldi, online toplantilarda bile degisik bir sey giysem hemen pozitif yorum alirim, ben de baskalarina yaparim.
Normal insan konusmasi bunlar iste.
Esim de yönetici gibi bi pozisyonda, bir cok kadin / erkek is arkadaşına yemek teklif eder, özel dertleri ile ilgili arar sorar, yardim teklif eder.
Pantolona bakti kismina kadar hepsi normal. Bu bile bazi kosullarda normal kabul edilebilir. Yani gozunu dikip mi bakti, bir an öyle mi bakti mesela.
Neyin taciz olduğunu neyin olmadığını bütün kadınlar ayırt eder, ona göre davranırsınız.İşyerinde bazı sıkıntılar yaşıyorum. Kimseye anlatamıcam durumlar olduğu için özellikle çalışan bayanlardan fikir almak istiyorum
İşyerinde çalışan bazı kişilerle sorunlar yaşadım ve müdüre bölüm değiştirmek istediğimi söyledim oda göndermemişti ve elimdeki işleri azaltacağını söyledi buraya kadar sıkıntı yok
Ancak müdürün bazı davranışları beni çok şüpheye düşürüyor
Aklıma gelenleri yazıp sizden fikir almak istiyorum
Eğitim vardı, bana eğitime gelmek istermisin dedi bende çocuğum olduğunu gelmek istemediğimi söyledim.serviste çalışan bekar Bayan ve erkek arkadaşlar var ancak o bana sordu. Bunda sorun görmedim
Saçımı boyayım, bana çok yakışmış vs dedi
Bir gün siyah bir kazak giydim, ikimizde siyah giymişiz siyahı çok severim dedi
Geçen gün WhatsAppta resmimi değiştirdim,çocuğumun doğumgününde çekindiğimiz fotoğrafı koydum, bana çocuğunun doğumgünümü vardı, resmini gördüm dedi
Bugünde işle ilgili birşey derken resmen pantolonuma baktığını gördüm. Çok rahatsız oldum
Bunun gibi bir kaç şey daha
Aslında babamdan büyük,aklıma hiç kötü birşey gelmedi, serviste mutsuz olduğum için kafamı dağıtmak için yaptığını düşündüm. Giyinip kuşanan gülüp eden biriside değilim. Makyaj yapmıyorum. Bir kot gömlek, kazak vs giyiyorum. Soğuk dururum ancak neden böyle oluyor anlamıyorum
İçerde de başka bir abi dediğim kişiyle benzer şeyler yaşadım. Oda benimle konuşurken çok heyecanlanıyordu, yüzüm asık olduğu zaman neyin var diye kaç kez soruyordu
Bende mi sıkıntı var çözemedim. Sizce normal mi bu olanlar, sizde rahatsız olur muydunuz
Kot kazak giyip işe gittiğinizi söylemediniz mi az önce? Zevkinizi nasıl güzel bulmuş?Bakın ilk yazdığım konuda karşıdan bakıldığında evet birşey görünmüyor, zaten yazdım aklıma hiç kötü birşey gelmedi diye ancak az önce odasında çok fitsin, kimse senin çocuğun olduğuna inanmaz, eşin çok şanslı vs demesinden rahatsız oldum ve bu müdür daha önce aynı yerde kızlara mesaj yazdığı için başka yere tayinini çıkarmışlar.
Şimdiye kadar hiç düşünmedim. Ancak inceleyip üzerinede bunları söylemesi beni düşündürüyor. İnsan az buçuk anlıyor
Mesela burda başka bölümde başka bir adam var 45 yaşlarında babamında arkadaşı. Oda bana arada iltifat eder. Montun çok güzel, çok naifsin vs diye ama onda bu şekilde hissetmedim çünkü o herkese söylüyor.
Çalıştığım bölümde başka bir arkadaşım var ayakkabı bakıcam kendime yardım eder misin senin zevkin çok güzel dedi, sevgilime kazak alıcam yardım eder misin dedi hiç yanlış anlamadım
Eşin şanslıymış saçma olmuşMasada kağıt vardı kağıda bakarken sonra pantolonuma baktı, alt tarafımı inceledi fark ettim
Sonra odasına girince fitsin eşin çok şanslı demeye başladı
İltifat evet çok büyük birşey yok ama bir müdüre hiç yakıştıramıyorum böyle muhabbetleri
Benimde var burda arkadaşım ayakkabı bakıcam sen zevklisin der, yada saçımı kestiririrm güzel olmuş der öyle birşey sezmedim hiçBana da sohbetler biraz laubali gibi geldi. İş hayatında evet ister istemez samimiyet oluyor, çoğu zaman mesai arkadaşlarımızı ailemizden daha çok görüyoruz ama hitap önemli. Bana resepsiyondaki arkadaş doğumdan sonra “Nihal Hanım maşAllah kilolarınızı ne çabuk verdiniz. Manken gibisiniz” dedi. Güldüm, geçtim. Benim evladım olacak yaşta. Diğer taraftan geçen kat görevlimizin kocası oteli bastı. Teknik personelimiz kat görevlisine “Molada beraber kahve içelim mi” diye mesaj atmış. Evde kocası görmüş. Boşandılar. Adam “bu samimiyet nerden geliyor” dedi. Karısı “Beni iş yerimde rezil ettin” dedi.
Karşınızdakinin niyetini en iyi siz bilirsiniz. Erkeklerde evli kadınları zor durumda bırakmayacak şekilde dikkat etseler daha iyi olur tabii.
Başka kimseyi çağırmadı eğitime, bu dikkatimi çekti
Neyse bunlar normal durumlar demekki herkes aynı şeyleri yazmış
Kuruntu yapmayayım boşuna
Zevkimi güzel bulan başka bir arkadaşım benimle aynı pozisyondaKot kazak giyip işe gittiğinizi söylemediniz mi az önce? Zevkinizi nasıl güzel bulmuş?
Çok saçma evet, çok şaşırdım zatenEşin şanslıymış saçma olmuş
Oraya kadar sorun yok
Bana da derler fitsin diye ( nerem fitse)
Ama eşin şanslı ne ya
Rahatsız olduysanız bunun çözümü basit. “X bey teşekkür ederim iltifatınız için ancak işyeri ortamında bu tarz konuşmaları uygun bulmuyorum ben” der geçersiniz. Mesele edilecek, büyütülecek bir şey yok ki.Benimde var burda arkadaşım ayakkabı bakıcam sen zevklisin der, yada saçımı kestiririrm güzel olmuş der öyle birşey sezmedim hiç
Ancak müdürün bu tarz konuşmaları hoşuma gitmiyor. Bana geçen gün 1 saat geç gel diye sana whatsapptan yazıcaktım dedi. Ayrıca benim whatsapp fotoğrafıma bakmak yani ne alaka
İlk zamanlar üzüldüğüm ve bölüm değiştirmek istediğim için moralimi yükseltmek istiyor diye düşündüm ancak iş iltifata doğru gidiyor. Benim fiziğimden, eşimin şanslı olmasından sanane
Yakıştıramıyorum
Başkaları için mi süsleniyordunuz yani? Aynı pozisyonda olanlar birbirine iltifat edebilir, farklı pozisyonda olanlar edemez mi?Zevkimi güzel bulan başka bir arkadaşım benimle aynı pozisyonda
Kendime ayakkabı alıcam senin zevkin güzel seçmeme yardım eder misin demişti hiç kötü birşey sezmedim
Eve kot, kazak vs giyiyorum. İşe ilk girdiğim zamanlarda çok özeniyordum. Artık bıraktım. Bu ortamda süslemeye hiç gerek yok
Masada kağıt vardı kağıda bakarken sonra pantolonuma baktı, alt tarafımı inceledi fark ettim
Sonra odasına girince fitsin eşin çok şanslı demeye başladı
İltifat evet çok büyük birşey yok ama bir müdüre hiç yakıştıramıyorum böyle muhabbetleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?