simdi spor gecmisini ve mevcut fiziksel durumunu gozonunde bulundurarak ortalama bir yol haritasi olusturabiliriz.Benim de malesef sporsuz gecti. Yol haritasi derken once nereleri calismaliyim kas olmasini nasil saglamaliyim nasil yag yakmaliyim gibi seyler. Hep zayif oldum ama hic fit olamadim
bende koşuya onyargi gelisti yillar icinde sevmiyorum cunku diz sakatlanmasindan cekiniyorum. Ama spora basladigim donemde tempolu yurume ile baslayip her hafta ya da 4 gunde bir kosma hizimi ve suremi 5 er dk artirarak 45 dkya kadar cikmistim. Tempolu yuruyus ile nabiz araligini yag yakim araligina yukseltemiyorsan elbette kosarak bunu saglayabilirsin. Kosmaya da jogging seklinde ufak ve yumusak adimlarla baslamani oneririm. Ama once nabiz kontrolu yap canim baktin yuruyerek de yeteri kadar yukseltiyorsun kosman sart degil. Simdi o formulu unutmustum ama tekrar baktim spor esnasinda ideal yag yakim nabzin = (220-yas) - istirahat nabzi x0.8 olarak hesaplayabilirsin. Istirahat nabzi 10 dklik oturma, yatma halinde konusmadan olctugun nabzindir canim.Hafta sonu bol yürümeli. Pil bitmeli geçti benim için de. Akşam nasıl uyudum nasıl sabah uyanıp işe geldim bilmiyorum.
Bugün kendimden umudum yok ama yarın sabah yürüyüşüme çıkacağım hatta koşacağım aralıklı olarak.
Cicoretti koşmak benim için büyük bir pskolojik engel resmen. Kendimi nasıl alıştırabilirim. Bir program var 3 dk temopu yürü 3 dk koş şeklinde başlıyor. Günler içerisinde yavaş yavaş koşma süresi artıyor. Mantıklı mı?
Ya da tempolu yürüyüşe iyi ce adapte mi olmalıyım öncelikle. Yürüyüş bile beni yorabiliyor açıkcası
harika calismissin masallahcuma akşam çok çalıştım
100 mekik
1 dk plank
20 adını hatıramdığım hareket
36 squat
20 suma squat
10 lunge
60 kol
ama sonra hala bacaklarım ağrıyor
günlük çektiğim mekik i de bıraktım
bu akşam 2 durak önce inip tempolu yürücem bakalım
bu arada ilk kez haftasonu kilo almadım çok mutlutum
tlflar olcuyor galiba degil mi? Biz hastanede kontrol etmistik dogru cikmisti :))) ama denemek lazim tabi. Ben de goguse takilan bi bant var onu bluetoothla tlf a uyumlayip olcumunu cepten goruyordum. Bir de polar diye bi marka var sanirim ama elzem mi dersen degil bence. Bu arada bu formulu uygulamak istersen hesabi biraz karisik o zaman tekrar konusuruz.O zaman nabız ölçecek birşey edinmem gerek sanırım
bi araştırayım canım sonrasında tekrar danışayım sanatlflar olcuyor galiba degil mi? Biz hastanede kontrol etmistik dogru cikmisti :))) ama denemek lazim tabi. Ben de goguse takilan bi bant var onu bluetoothla tlf a uyumlayip olcumunu cepten goruyordum. Bir de polar diye bi marka var sanirim ama elzem mi dersen degil bence. Bu arada bu formulu uygulamak istersen hesabi biraz karisik o zaman tekrar konusuruz.
Cok iyi valla guzel gidiyorsun bayagünaydın, dün 2 durak önce inip yürüdüm eşim çocukları dışarı çıkarmıştı, hazır ısınmışken spor yapim dedim yine her yerim ağrıyo, dün iki günlük detoks programına başladım yarım kilo vermişim
Gunaydin sportifler,
Dun sirt ve arka kol calistim. Henuz eski gucume ulasamamis olsam da ufak ufak artiriyorum agirliklari. Yasasin spor!!!
sakin kacmasiiinnn vucut direniyor o direnci sasirtmalarla kirarsin ondan sonra gitsin yaglar gelsin hafiflikler ve hizli bir metabolizma. Detoksu yaptigin iyi oldu. Sasirttin vucudunu. Simdi normal diywtine devam rockygünaydın 2 günlük detoksda sadece yarım kilo verdim hatta toplamda 3 haftalık diyetimde ancak 1 kilo verdim böyle olunca bütün isteğim kaçıyoo
sakin kacmasiiinnn vucut direniyor o direnci sasirtmalarla kirarsin ondan sonra gitsin yaglar gelsin hafiflikler ve hizli bir metabolizma. Detoksu yaptigin iyi oldu. Sasirttin vucudunu. Simdi normal diywtine devam rocky
xyzt-5544 harika insallah memnun kalir ve devam edersin canim. Program yaptiklarinda bakariz basicle baslatirlar sonra cesitlendirme yaparlar 2 ayda bir falan. Agirlik idmanlarini haftada 3 yaparsan cok daha iyi olur.
Yuz icin benim bildigin yok ama kac zamam once azeri bi kadin bi hareketler gosteriyodu sanki tvda. Bilsem hemen uygularim. Simdi gobek isi spordan cok karbonhidrattan fakir beslenmeyle oluyor. Hatta sporcu atasozu bile var karin kasi mutfakta yapilir diye amma velakin mevcut kas grubunu guclendirerek bolgeyi sikilastirmal elbette gerekli karin da 3 bolgeyi ve tum karni calistiran kasan hareketler elzemSelam kızlar.
Cicoretti bende göbek var. varla yok arasında bişi. ne tavsiye edersin. vucudun sıkılaşması için.
50 tane squarat çekiyorum. bazen film izlerken bacaklarımı indir kaldır gibi tuaf şeyler yapıyorumbide yüz germe hareketlerin de varmı
Yuz icin benim bildigin yok ama kac zamam once azeri bi kadin bi hareketler gosteriyodu sanki tvda. Bilsem hemen uygularim. Simdi gobek isi spordan cok karbonhidrattan fakir beslenmeyle oluyor. Hatta sporcu atasozu bile var karin kasi mutfakta yapilir diye amma velakin mevcut kas grubunu guclendirerek bolgeyi sikilastirmal elbette gerekli karin da 3 bolgeyi ve tum karni calistiran kasan hareketler elzem
1.de bildigimiz mekik var bunun cesitli varyasyonlari mevcut
2. Yan karin yani en oyo calistiran harwketler twist? Her iki tarafa ust govdeyo cevirerek bisiklet hareketi
3. Alt bolge bunda bacaklari (dizlerden kirmadan) kaldirip indirmek esas bununda bir suru varyasyonu mevcut tabi ki.
Ve tabi ki plank her karin idmaninda 3er setten yan ve duz plank eklemek bence oldukca basarili olur. Dilersen egzersiz fotosu bulup atabilirim.
spor gecmisim cok yok. En son 4 sene once falan duzenlo yapiyordum. Haftada 3 4 saat 5 gun. Simdi ise yuruyus yapmaya calisiyorum. 1 er saatten haftada 4 gun falan. Bazen karin calisiyorum. Gun icinde de cok hareketli degilim ofis ortami.simdi spor gecmisini ve mevcut fiziksel durumunu gozonunde bulundurarak ortalama bir yol haritasi olusturabiliriz.
bende koşuya onyargi gelisti yillar icinde sevmiyorum cunku diz sakatlanmasindan cekiniyorum. Ama spora basladigim donemde tempolu yurume ile baslayip her hafta ya da 4 gunde bir kosma hizimi ve suremi 5 er dk artirarak 45 dkya kadar cikmistim. Tempolu yuruyus ile nabiz araligini yag yakim araligina yukseltemiyorsan elbette kosarak bunu saglayabilirsin. Kosmaya da jogging seklinde ufak ve yumusak adimlarla baslamani oneririm. Ama once nabiz kontrolu yap canim baktin yuruyerek de yeteri kadar yukseltiyorsun kosman sart degil. Simdi o formulu unutmustum ama tekrar baktim spor esnasinda ideal yag yakim nabzin = (220-yas) - istirahat nabzi x0.8 olarak hesaplayabilirsin. Istirahat nabzi 10 dklik oturma, yatma halinde konusmadan olctugun nabzindir canim.
harika calismissin masallah
yuruyus oncesi bi lahve ic uykunu kacirmiyors yag yakimina yardimci olurspor gecmisim cok yok. En son 4 sene once falan duzenlo yapiyordum. Haftada 3 4 saat 5 gun. Simdi ise yuruyus yapmaya calisiyorum. 1 er saatten haftada 4 gun falan. Bazen karin calisiyorum. Gun icinde de cok hareketli degilim ofis ortami.
Fiziksel duruma gelince 172 boy 65 kilo. Ama kas oranim dusuk olmali heralde cunku kollarim kocaman gobegim ve basenim var. Kilo verdigimde yuzumden veririm. Onu korumam lazim ama nasil yaparim bilmiyorum. Ilk once yuzum coker.
Kosma konusuna gelince kosunca nabzimizin o hesapla çıkan nabiz olduguna nasil karar verecegiz?
Son olarak ben utube dan elvinimin videosunu yapiyorum karin hareketi olarak. 10 dk zannimca
super gidiyorsun kendine bir 3 ay ver farki goreceksin.günaydın dün baya iyi çalıştım(tabi kendi çapımda iyi)
iki durak önce indim olabildiğince hızlı yürüdüm gün için de toplam 13000 adım yapmışım.
yatmadan 1.5 saat önce mekik plank squat vs. yaptım baya terledim yoruldum.
sabah tartıldım 65.6 nihayet 65li sayıları görebildim çok mutluyum(tabi dolapta geçen yaz ki kıyafetlerimi görünce yine moralim bozuluyo )
3 ay nasıl dayanabilirim bilmiyorum ama bakalım, sen her sabah süper gidiyorsun deyince ben baya gaza geliyorumsuper gidiyorsun kendine bir 3 ay ver farki goreceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?