bayram bize uğramadı

Dayak mi yesin? Veya dayak mi atsin? Oyle evlilik mi olur?

Edit;ayrica sormus ne tavsiye edersiniz demis konu sahibi,istedigim tavsiyeyi verebilirim oyle degil mi? Izninizle.

Karsılıklı vurmalar olmuş okey ama cozumsuz degıl dıye dusunuyorum. Bı kez daha konusulup denenebılır evlilikleri.
Sizin yorumunuzla 10 kısıyle evlenılır ,10 kısıyle bosanılır.kusursuz evlılık yoktur.

10 kisinin 10u da dover veya dovulur diyorsunuz yani? Guzel istatistikmis. Ama bana uygun degil, size uyuyorsa sakincasi yok herkes dusuncesini paylasiyor

Hanımlar sakin lütfen.
Mune ablacım evlilik birliğinin kurtarılabılır tarafı varsa kurtarılmalı dıye dusunuyorum. Konu sahıbı pısman esıde pısmansa bırdaha yapmamak üzere devam edebılırler diye dusunuyorum. Bebekleri de varmıs.. Hemen bosanılsın demek bence bencıllık ve yanlıs yonlendırme. Tabii şiddet bir daha olursa o zaman bosanmak dusunulmelı
Cımbızlama beni kılo verıyorum topıkte
Cuma tartı günü

Evliliği yürütmek için gerekli kriterler herkese göre değişir, biri bir tokadı affetmezken biri defalarca şiddeti aldatılmayı affeder, bu yüzden de aslında ne boşanmalısın diyen bencillik yapmış oluyor ne de evliliğini kurtarmalısın diyen.

Yalnız şunu belirteyim itibar edersiniz veya etmezsiniz ama 45 yıllık hayat tecrübeme dayanarak şiddet bir kere olmuşsa devamının geldiğini bilmelisiniz, hem de maalesef daha da artarak devam ediyor.

Erkegın karakterıne gore degısır sanırım. Yakından tanıdıgım 2 kısı var bırı babam bırı enıstem. Ikısıde terk edılmek korkusuyla suan eslerının etrafında pervaneler . tabi kımse sıddet gormese keske ama annem o zaman bırakıp gıtseydı bizler ne sekılde buyurduk bılmıyorum. Cok iyi cok tatlı babam ama bı hatası yuzunden dagılabılırdık . hatası dedıgım de kavga sırasında bardak kırmasıydı

Şanslıymışsınız ki devamı gelmemiş ama emin olun her örnek babanız gibi değil, çoğunluğu şiddeti devam ettiriyor ve bu şiddet çocuklara da uygulanarak ardı arkası kesilmiyor, her ayrılmayanın sonu bir olmuyor dayak, tehdit sonrası canından olan birçok kadın var.

Bu arada hazır yeniden gelmişken hanımlar şiddete karşıyız, bende karşı olanlardanım lakin hak ediyorsun, müstehak, yine dayak yersin gibi kırıcı yorumlardan kaçınalım, şiddet gören ve bizlerden tavsiye isteyen kadınların şartlarını bilmiyoruz.

Eşinizi karşınıza alın ve tüm icinizi dökün ona.

evet bunu yapmak zorundayım, henüz konuşamadık eşim nöbet sistemiyle çalışıyor.. pek evde değil şu sıralar...
yatmadan yatmaya geliyor..
konuşabileceğimiz pek ortam olmadı..

peki 3 sene içinde bebeginiz olmadan önce bu gibi şeyler yaşadınız mı?

yorumlarınız için teşekkürler... siz denemem gerektiğini söylemişsiniz, elbette boşanmamı tavsiye edenler de olacaktır.. buna da saygı duyuyorum...

benimde aklımda olan bir ihtimal zaten boşanmak...
sadece ben kendimi sorgulamak istedim burada, biraz da tavsiye...

normalde boşanırım asla şiddeti affetmem diyen biriyken şimdi neden boşanamadım, bana ne oldu diye anlam veremiyorum...
kendi yaptığımdan da çok utanıyorum..

sanal platform da herkes herkesi boşuyor... kimin ne niyetle ne ciddiyetle boşan/boşanma dediğini idrak edebiliyorum...

bende birisi bana gelip kocama tokat attım o da bana attı dese bende ona muhtemelen kızardım....
erkek vurunca suç da kadın vurunca niye hak olsun derdim....

kocam vurunca boşanayım ben vurunca olur öyle hatalar diyemem..

bende tokat attım eşimde tokat attı... benim tokatıma karşılık beni yerlerde sürükleyen ağzımı burnumu kanatırcasına döven birisi yok karşımda...
bu kadar vahşi bir duruma düşmedik çok şükür... dilerim de düşmeyiz..

peki 3 sene içinde bebeginiz olmadan önce bu gibi şeyler yaşadınız mı?

hayır, yani dönem dönem kavgalarımız oldu..
hatta daha önceki kavgalarımız ciddi kavgalardı..ortada gerçekten sorunlarımız vardı..

bayram günü yaşadığımız şeye kavga bile denmezdi...
işi bu boyuta getirecek hiçbir şey yoktu...

biraz da zoruma giden o galiba... eski büyük kavgalarda hiçbir şey yokken bu saçma olayda yaşanan son .. şaşırtıyor...

o zaman lohusalık olabilir mi
anneliğe alışamamiş evinizde yeni üye gelince herşey degişiyor bende 3 senelik evliyim bebek olmadan önce aramiz çok iyiydik bebek olunca değişti.
kavgamizin nedeni kocaman harfle AİLE!!!

bizde eşimle aile yüzünden kavga ediyorduk çünkü eşim benim ailemi ezmeye çalıştı ben ezirtirmedim oda kendi ailesini ezidirmiyordu ya ben enayi miyim...
olay büyüdü sora yok olmuycak dedim aynen işte niye boşanamiyoruz
ortada bebek var o olmasaydik çoktan boşandik...
annemgil hep gelirdi bana çocuk olunca çok sık gelmeye başladi eşim bundan rahatsiz olmaya başlamişti. kaynanamla altı üstlüyüm. kaynanam niye geliyorlar diyo ben oğlumun evine sık gitmiyorum diyo gelmiyo hakli . napayim gelmeyin mi diyim..
aileler olmasak biz çok mutluyduk. üçüncü kişiler yüzünden yaşaniyoruz MAALESEF

evet lohusalık döneminde de çok sağlıklı bir iletişimiz olamadı maalesef...
hamilelikti lohusalıktı şuydu buydu derken birbirimizden çok uzaklaştık..

bir de bebek aramızda paylaşılamaz oldu sanki... bende bebeğimi alır giderim dediğimde zaten çok öfkelendi... henüz çok küçük ama bebeğimize çok düşkün, inanılmaz seviyor, ilgileniyor..
bebek sadece benimmiş gibi davrandığımı düşünüyor bazen.. işten falan gelince sen bütün gündür sevdin zaten biraz da ben ilgileneyim diye bebeği almak ister hemen...

zaten bu ailelerden geliyor başımıza ne gelirse...
oysaki artık AİLE olan biziz... kendi evimiz yuvamız var.. ama niyeyse bir türlü geniş aileye dahil olmaktan kurtulamıyoruz...

aynı sıkıntılar bizde de oldu.. annem yanımda 40 ım çıkana kadar kaldı, kayınvalidem ise 3 gün durabildi... bu da kayınvalidemin pek hoşuna gitmeyen bir durum oldu... sürekli surat astı imalar yaptı... küstü...
sütüme kusur buldu, kiloma taktı aklınıza gelebilecek her şeyi yaptı...

ve ben bunların hiçbirisini eşime yansıtmadım... sırf artık bende anne oldum diye anlayış gösterdim.. bebeğimizle geçen ilk günlerimizde tatsızlık olmasın diye o kadar çok şeye sustum ki...

ama yine de yaranabiliyor muyuz ? sanmıyorum....
sustukça olay yok sanıyor erkekler....

ama kayınvalideniz de biraz haksız ... sonuçta anneniz de heves ediyordur torunu görmeye.. eee size de yardımcı olmak istiyordur... zaten bunlar hep geçici şeyler.. ah erkekler bunu bir anlasa...
anneniz bir ömür böyle sürekli gelecek değil ki... şurada en fazla 3 -4 ay daha ...

işte olmuyor, aileler olmasa diyoruz da onlarsız da olmuyor.... erkekler sıkıntıya strese gelemiyor.. ama bizim her şeye katlanmamızı bekliyorlar...
onlar bizim annemizden bunalıyor, biz onların annelerine koşulsuz anlayış gösterelim istiyorlar...

Boşver annesi bebeginiz sen babasina birak biraz dinlen uyu tüm bunlar uykusuzluktan oluyor
ben öle yapıyorum eşim ilgileniyor ben uyuyorum oh mis gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…