Bayram ziyaretinde patavatsızlık

Kayınvalideniz konusunda bence büyütmeyin olabilir kadının ağzından kaçmış. Hata sizde siz nişanlınızla net tarih belirleyemezseniz böyle ordan burdan yorumlar olur şu zaman olur diye herkes söyler. Suç sizde açıkçası.

Ama yengeleri masum göremedim art niyetli oldukları belli.
 
Yengenin tamamen kıskançlık ve haset duygularıyla başka gelinleri övdüğünü düşünüyorum. Kayınvalideye gelince babanızın dozunda uyarısı bidaha böyle şeyler yapmasını engelleyecektir, anında ve yeterli reaksiyon vermek bu gibi durumlarda en iyisi. Anlayana sizin lafınız bile yeterli olmuştur.
 
Belki de. Konunun içinde olunca geniş perspektif
Ne biçim üslubunuz var. Hep böyle mi yaklaşırsınız olaylara?
 
Nişanlımla oturur gün belirlerim ailelere de sadece tarih uygun mu diye sorarım o kadar. İlişkinize iki tarafı da bu kadar dahil etmeyin

Konudaki ortam nişanliyla oturup kafalarina göre gün belirleyip, en son ailelere haber verecek bir ortam gibi gorunmuyor.
Kiza bayramlik elbise, takı filan gelmiş. Gelin hizmeti övülmüş vs. Az bucuk ailelerin yapisi belli oluyor bunlardan. Dugunu de muhtemelen adamin anne babasi ödeyecektir. Kendileri ödemeyecegi şeyin planini kafalarina göre nasil yapacaklar.
Aileler baskin, her şeyi onlar arasinda konusuyor evlenecek olanlar bekliyor
 

Sen çalışan kendi mesleği olan bir genç kızsın değil mi? Evlenmeye karar verdiğine göre bir olgun bir yetişkin gibi davranman gerekir.

Seni ve nişanlınu ilgilendiren konulara ne kayınvalideni ne de babanı karıştırmayacaksın. Evlilik vs ile ilgili sadece ikinizin geleceğini ilgilendiren konulara kimsenin müdahale etme hakkı, yorum yapma hakkı yok. Babanı da karıştırmayacaksın, nişanlının da annesini karıştırmasına mani olacaksın.

Gelin görmesi, ne hediyesi. Bu insanları böyle karıştırıyorsunuz sonra şikayet ediyorsunuz.
 
Benim eşimin teyzesi görüştüğümüzde annemin yanında kendi gelinin ne kadar marifetli olduğunu anlatıp durmuştu. Annem de inşallah sizin oğlan da böyle beceriklidir yoksa aç kalabilir benim kızla demişti.
Alınacak bir mevzu değil oatavatsızlık işte.
Diğer konuda da baban gerekeni yapsın düzgün bir dille. Sonra da kendinizi geri çekin biraz.
 
Olay günümüzde mi geçiyor? Daha eski adetler sanki bunlar, diyaloglar desen keza öyle... İlginç.

Neyse konuya gelirsek. Babanızın söz hakkı varsa tarih konusunda kvnin de olabilir. Ama bence kimseyi karıştırmayıp siz karar verin. Yengeye gelirsek ağır saçmalamış, çok gereksiz hareketler bunlar.

Yorumum bu kadar.
 
Bu yenge türünü her sıkıntılı erkek ailesinde görüyorum. Pakete dahil mi oluyorlar acaba? Çok ilginç. Sorunuza dönersek bence her şey başından net olarak konuşulsun. Zaten aileler söz sahibi olmuş evlilik süreci ile ilgili. Babanızın konuyu açması en doğrusu olur.
 
bayramlık gelince hizmette beklenir. işinize gelen gelenekleri yürütüp gelmeyenlere burun kıvırtmazlar insana.
birde niye kendinize emtia muamelesi yapıyorsunuz? beni alana kadar vs vs. sizin mantıkla bakınca şu anda rezerve mi edilmiş oluyorsunuz?
düğün tarihine gelince bunu nişanlınızla aranızda neden belirlemiyorsunuz?
maşallah babanız karışıyor kv niz karışıyor herkese söz söyleme hakkı vermişsiniz.
 
O halde moshi moshi burada konu açmaya doyamaz. Gelenek gelenek deyip ailelerin eline bırakınca sorun çıkmaması imkansız. Bayramda bilezik kolye elbise alan kayınvalide düğün sonrası da gelinini kapı kapı gezdirir.
 
Böyle konulara ailelerin dahil olması çok saçma. Evlenecek olan sizsiniz, neden velileriniz oturup tarih konuşsun ki? Ya da o bunu söyledi, babam da şunu söyleyecek şeklinde olayı dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var?

Biz evlenmeye karar verdiğimizde "şu tarihte nişan düşünüyoruz, size uygun mu" dedik, "olur siz bilirsiniz" dediler.
"Nikah için şu tarihe gün almayı düşünüyoruz, size uygun mu" dedik, "olur siz bilirsiniz" dediler.
Bizim dışımızda kimse oturup birbiriyle tarih konuşmadı, kimse kimseyle sorun yaşamadı.
Gelenek bilmem ne diye diye kendiniz zorlaştırıyorsunuz her şeyi. Sonra herkes birbiriyle yüzgöz olduğuyla kalıyor.

Ben olsam şu saatten sonra babamın konuşmasını istemez, nişanlımla tarih belirlerdim.
Ailem arkamda imajı çizmek için illa herkesin her konuda fikir belirtmesine gerek yok. Sizin aldığınız kararlardan, duruşunuzdan anlarlar zaten bunu.
 
İkiniz de yetişkin insanlarsınız. Ne zaman nasıl evleneceğinize kendiniz karar verip ailelere belirtmeniz lazımdı sadece. Siz babam şunu istedi onun annesi bunu istedi olaylarına girmişsiniz ama evlenecek kişi sizsiniz. İşin bu kısmı çok tuhaf. Biz eşimle nikah/ düğün tarihlerimizi bile bize özel bir günlerden seçtik ne benim aileme ne onun ailesine laf düştü. Çocuk değiliz artık. Siz çok babacısınız.
Yengeye gelince gereksiz kıskançlık yapmış. Seviyenizde biri değil gibi o yüzden önemsememek en güzeli ömrünüzde kaç kere görceksiniz zaten? Çok abartırsa bu huyunu siz de aynı şekilde karşılık verirsiniz millette ne yengeler var diye
 
Aynen. Aynı anda aynı şeyi yazmışız resmen
 
Her ailenin bakış açısı ve adeti başka oluyor. Bizde düğün / nikah tarihi belli olmadan nişan yapılmaz mesela. Ama nişanı yapıp düğüne sonradan karar veren bir sürü tanıdığım var. Bu yolu doğru bulmuyorum.
 
Ortada bi övme durumu varsa seni muhtemelen begenmiyorlar. Ex kv de hep baska gelinleri överdi ağzına çarpmak isterdm. Genel olarak bakarsak kendi bildiklerini okuyacaklarmış gibi geldi bana
 
bayramlık gelince hizmette beklenir. işinize gelen gelenekleri yürütüp gelmeyenlere burun kıvırtmazlar insana.

Ben burayı atlamışım, şimdi bunu görünce fark ettim.
Yani evet yengenin söylediği şey saçmalık ötesi, bu devirde anlamsız bir beklenti. Ama geline bayramlık almak da bu devrin işi değil.
İnsanlar ellerinde bayramlıkla, kolye ve bileklikle gelmiş. E bu gelenekler bi tek bizim cebimizdeki paraya mı uygulanacak demişlerdir doğal olarak.
 
Yanlış anlamayın da meclis toplantısı gibi ailelerin toplanıp ortak karar alacağı bir şey değil ki, iki kişinin evlilik tarihinin kararı; kaldı ki bunu evlenen çiftler belirler, ailelere ilân ederler. Gelenekmiş, orada burada toplanmaymış, babanızın konuşmasıymış, kayınvalide adayının fikir belirtmesiymiş; ailelerle çok yüz göz olmayın. Kararları siz alıp, aileleri bilgilendirin sadece.

Ayağına kadar suyunu getirip, meyvesini hazır edip, temizliğini, hizmetini yapıp robot süpürge gibi köşesine geçip kendini şarj edecek hizmetçi arayanlara gülün geçin.
Ben olsam bozarım, patavatsız ve boşboğaz insan sevmem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…