Bayram ziyaretinde patavatsızlık

Milleti bu kadar coşturan ne oldu tam olarak anlamadım ama biz konuyu açmadan nişanlımın ailesi gerekli açıklamayı yaptı. O şekilde söylemesinin nedeni yengesinin sorusu üzerine daha konuşulmadı dememek için geçiştirmek olarak sorulduğu yönündeydi. Herkes düzgünce kendini ifade etti ve herhangi bir sorunda iki taraflı yaşanmadı. Gerçekten yanlış bir şey olmasaydı onlarda açıklamaya gerek duymazlardı. Burada açılan ne konular var. Stresli bir dönemde insan gibi konu açıp istişare etmekti bu konunun tek amacı.
Burada gerginliğini sevgisizliğini bastırmak isteyip insanların konularına dadanan, ters ters konuşarak kendini rahatlatmaya çalışan çok insan var. Sıkıntı onlarda.
Senin konunda bir sıkıntı yok.

İki taraf da güzelce konuşur anlaşır. Yengelere fazla takılma. 10 düşünüp 1 konuşan insanlara takıl sen sadece :)
Kayınvalidenin sana olan tavrı önemli. Tatlı dilli güler yüzlü ve sevecen biri ise sana karşı, o an öyle bi ağzından çıkmıştır. Art niyeti yoktur.

Aileler neden karar veriyor, bana Kayınvalidem neden kıyafet alıyor vs diyenler olmuş. O zaman büyüdük koca adam olduk diye yüzükleri kendimiz takalım ana babaya biz nişanlandık saygı duyun bize diye dikililelim karşısına 😂
Aile toplumun temel taşıdır.
Ben babamın arkamda dağ gibi durduğunu destek olduğunu bilmeliyim arkadaş. Bu bir gururdur.
İnsanların kültürüne kadar laf ediyorlar

Burada gerginliğini sevgisizliğini bastırmak isteyip insanların konularına dadanan, ters ters konuşarak kendini rahatlatmaya çalışan çok insan var. Sıkıntı onlarda.
Senin konunda bir sıkıntı yok.

İki taraf da güzelce konuşur anlaşır. Yengelere fazla takılma. 10 düşünüp 1 konuşan insanlara takıl sen sadece :)
Kayınvalidenin sana olan tavrı önemli. Tatlı dilli güler yüzlü ve sevecen biri ise sana karşı, o an öyle bi ağzından çıkmıştır. Art niyeti yoktur.

Aileler neden karar veriyor, bana Kayınvalidem neden kıyafet alıyor vs diyenler olmuş. O zaman büyüdük koca adam olduk diye yüzükleri kendimiz takalım ana babaya biz nişanlandık saygı duyun bize diye dikililelim karşısına 😂
Aile toplumun temel taşıdır.
Ben babamın arkamda dağ gibi durduğunu destek olduğunu bilmeliyim arkadaş. Bu bir gururdur.
İnsanların kültürüne kadar laf ediyorlar
Sonunda beni anlayan biri. Kaç yaşına gelirsen gel, aileye sen karışma denmiyor. Ha çok seküler bir yapı vardır belki o zaman. Ancak her şeye dahil ve müdahil bir aile iki taraflı da zaten söz konusu değil. Zaten öyle olsaydı Kayınvalidemin tarih belirtmesine kimse takılmazdı. Kadın kendisi bile fark etmiş ki bizden önce konuyu açtı. Uhuletle de çözüldü çok şükür.

Kızlar hızlıca anlatayım çok dar bir vakitte yazıyorum. En objektif sonuç burdan gelir diye düşündüm. Yedi yıllık bir beraberliğin ardından birkaç ay önce nişan yaptık. Şu an herhangi bir evlilik tarihi aileler tarafından konuşulmadı ancak biz bu yola girerken babam nişanlıma hayırlı bir işin uzatılmaması gerektiğini söylemişti. Nişanlımla ben de en geç sene sonu diye konuşuyoruz aramızda arada. Şu an görev yerleri ile ilgili bazı sıkıntılardan dolayı net bir tarih belirleyemedik kendi aramızda. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Yengesi de gelmişti ve konu bir şekilde düğün tarihine geldi. Kv bizi kastederek onların daha var. İkisinin de görev yerleri belli olsun bir seneden çok var daha evlenmelerine dedi. Bunu benim ailemin yanında söyledi ve babamda bende şaşırdık. Babama bakarak ben de daha yeni öğreniyorum dedim herkesin içinde. Bozuldum haliyle ve bu anlaşıldı. Onlar misafirler diye ve akrabaları da var diye bu konuyu ailem yüzlemedi ama onlar gidince aramızda konuştuk. Babam bunun konusunu biz onlara bayramlaşmaya gidince açacak. Bizim rahatsız olduğumuz konu kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu. Kendi akrabaları olsa bile daha aileler arasında bir karar verilmemişken kadının bu şekilde söylemesi. Babam bunun saygısızlık olduğunu ve bu tarz konuların başkaları varken konuşulmayacağını, daha en başından nişanın uzatılmaması gerektiğini söylediğini dile getirecek. Ortam gerilecek biliyorum ama dün biz de gerildik. Şimdi bunu yapmazsa bu ve benzeri olayların yaşanacağını düşünüyoruz. Nişanlımla konuştum gece. Annesine neden öyle bir şey dedin diye sorduğunda daha ailesiyle konuşmadık belirli bir tarih yok öyle diyiverdim demiş ama samimi gelmedi. Daha konuşulmadı, karar verilmedi de diyebilirdi. Beni sanki bekletmek için nişanlamışlar gibi oldu. Bu akşam iade-i ziyarette babamın dile getirecekleri bir yandan bana kendimi güvende hissettirecek bir yandanda gerginim. Bir diğer patavatsızlık da iki yengesiyle geldiler. Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı. Ben de dayanamadım valla merak ettik hepimiz yenge nasıl gelinlermiş bunlar bize de bı tanışmak nasip olur inşallah dedim. Sen gelin görmeye gelmişsin bu ne biçim şey ya. Anlamış değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Kayınvalide bilerek yapmış zaten duyun hemen düğün istemeyin diye.

Bence de öylesine dalgınlıkla çok düşünmeden söylenmiş bir şey olabilir. Ben bir problem göremedim. Sadece milletin gelinini öven yenge sıkıntılı gibi geldi. Niyetini bilemem tabi birkaç cümlesiyle yargılamak da olmaz. Bence aranızda konuşun netleştirin en kısa zamanda. Yok yere canınız sıkılmasın. Hayırlısı olsun diyelim 🌸

Kızlar hızlıca anlatayım çok dar bir vakitte yazıyorum. En objektif sonuç burdan gelir diye düşündüm. Yedi yıllık bir beraberliğin ardından birkaç ay önce nişan yaptık. Şu an herhangi bir evlilik tarihi aileler tarafından konuşulmadı ancak biz bu yola girerken babam nişanlıma hayırlı bir işin uzatılmaması gerektiğini söylemişti. Nişanlımla ben de en geç sene sonu diye konuşuyoruz aramızda arada. Şu an görev yerleri ile ilgili bazı sıkıntılardan dolayı net bir tarih belirleyemedik kendi aramızda. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Yengesi de gelmişti ve konu bir şekilde düğün tarihine geldi. Kv bizi kastederek onların daha var. İkisinin de görev yerleri belli olsun bir seneden çok var daha evlenmelerine dedi. Bunu benim ailemin yanında söyledi ve babamda bende şaşırdık. Babama bakarak ben de daha yeni öğreniyorum dedim herkesin içinde. Bozuldum haliyle ve bu anlaşıldı. Onlar misafirler diye ve akrabaları da var diye bu konuyu ailem yüzlemedi ama onlar gidince aramızda konuştuk. Babam bunun konusunu biz onlara bayramlaşmaya gidince açacak. Bizim rahatsız olduğumuz konu kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu. Kendi akrabaları olsa bile daha aileler arasında bir karar verilmemişken kadının bu şekilde söylemesi. Babam bunun saygısızlık olduğunu ve bu tarz konuların başkaları varken konuşulmayacağını, daha en başından nişanın uzatılmaması gerektiğini söylediğini dile getirecek. Ortam gerilecek biliyorum ama dün biz de gerildik. Şimdi bunu yapmazsa bu ve benzeri olayların yaşanacağını düşünüyoruz. Nişanlımla konuştum gece. Annesine neden öyle bir şey dedin diye sorduğunda daha ailesiyle konuşmadık belirli bir tarih yok öyle diyiverdim demiş ama samimi gelmedi. Daha konuşulmadı, karar verilmedi de diyebilirdi. Beni sanki bekletmek için nişanlamışlar gibi oldu. Bu akşam iade-i ziyarette babamın dile getirecekleri bir yandan bana kendimi güvende hissettirecek bir yandanda gerginim. Bir diğer patavatsızlık da iki yengesiyle geldiler. Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı. Ben de dayanamadım valla merak ettik hepimiz yenge nasıl gelinlermiş bunlar bize de bı tanışmak nasip olur inşallah dedim. Sen gelin görmeye gelmişsin bu ne biçim şey ya. Anlamış değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Benim kayınpederim ve sülalesi çok inatmis ve çok küsermiş. Ben evlenirken dedim ki eşimin ailesine ama bakın hepsine… benimle küserseniz ben üstüme alınmam gelin söyleyin tamam mı ay yazık dertleri var heralde derim kustugunuzle kalırsınız dedim 5 senelik evliyim umursamadigimi bildikleri için hiç küsmediler.

Yeni evleneceklere en büyük tavsiyem bu mesela kayınvalidem dedi ki bilemem kimin gelini şahane iyi hemen derim ki ayyy masallah ya ne güzel aman mutlu olsunlar…
Misal o orda bana mı dokundurdu ben bunu hiç anlamamış gibi yaparım bana ne ya kimse için üzülmeme.

O gelin iyiyse yerinde iyi olsun ben iyi değilim ne yapayım bende böyleyim.

Düğün işini de biz eylülde nişanlandık kayınvalidem sömestr tatilinde yapalım dedi biz şaşırdık ama tamam dedik bir sonraki geldiklerinde kışın güzel olmaz yazın olsun dedi.

Ben mal gibi kaldım hiç seslenmedim nişanlım ve ailesi evine gitti dedim ki şaka mı bu bir öyle bir böyle. Baktım bahane sunuyor e akrabalar gelemeyecek yazın iyi falan. Ok dedim

O gün bugündür bir kere bile tarihi onlara bırakmadım gelin mevlidim için x tarihte olsun dedi kayinvalidem dedim ki yok ben o zaman müsaitim e arkadaşlarım gelemez dedi tamam başka zaman gelirler üzülme dedim. 5 senedir evliyim gelmediler.
Boşver sıkma hiç canını

Konu açmak için mi konuştu bilmiyorum ki... Bu daha ikinci görüşüm. İlk kez nişanımda görmüştüm o kadar
Yengeleri boşverin. Başka gelini övme erkek ailelerinin çoğunda var. Ben olsam hiç takılmazdım açıkçası.
Düğün tarihi konusunda da babanızın konuşmasına gerek yok bence, yetişkin insansınız. Ziyarete gittiğinizde "biz nişanlımla karar verdik, düğün yılsonu olacak" dersiniz olur biter.
Her konuşulana aileleri katmak olayları çok büyütür. Siz söyleyeceksiniz, nişanlınız da destekleyecek. Olay bu.
Nişanlınız kem küm ederse o ayrı değerlendirme konusu.

Benim kayınpederim ve sülalesi çok inatmis ve çok küsermiş. Ben evlenirken dedim ki eşimin ailesine ama bakın hepsine… benimle küserseniz ben üstüme alınmam gelin söyleyin tamam mı ay yazık dertleri var heralde derim kustugunuzle kalırsınız dedim 5 senelik evliyim umursamadigimi bildikleri için hiç küsmediler.

Yeni evleneceklere en büyük tavsiyem bu mesela kayınvalidem dedi ki bilemem kimin gelini şahane iyi hemen derim ki ayyy masallah ya ne güzel aman mutlu olsunlar…
Misal o orda bana mı dokundurdu ben bunu hiç anlamamış gibi yaparım bana ne ya kimse için üzülmeme.

O gelin iyiyse yerinde iyi olsun ben iyi değilim ne yapayım bende böyleyim.

Düğün işini de biz eylülde nişanlandık kayınvalidem sömestr tatilinde yapalım dedi biz şaşırdık ama tamam dedik bir sonraki geldiklerinde kışın güzel olmaz yazın olsun dedi.

Ben mal gibi kaldım hiç seslenmedim nişanlım ve ailesi evine gitti dedim ki şaka mı bu bir öyle bir böyle. Baktım bahane sunuyor e akrabalar gelemeyecek yazın iyi falan. Ok dedim

O gün bugündür bir kere bile tarihi onlara bırakmadım gelin mevlidim için x tarihte olsun dedi kayinvalidem dedim ki yok ben o zaman müsaitim e arkadaşlarım gelemez dedi tamam başka zaman gelirler üzülme dedim. 5 senedir evliyim gelmediler.
Boşver sıkma hiç canını
Bakın işte böyle de oluyor yani. Aileler söz hakkı buluyor bir şekilde. Ama burda bu durum kınanıyor. Anlaşılmak iyi geldi. Dediğiniz gibi umursamak isteyince her şeye takılıyor insan. Salmak lazım herkesi, her lafa da takılmamak lazım. İş gerçekten adamsa bitiyor. Bu süreci iki günde o kadar iyi yönetip rahatlattı ki beni. Daha en başında böyle olunca insan korkuyor. Yeni bir aileye giriyorsun sonuçta. Zor işler

Cok abartmissiniz calisacaginiz yererin belli olmadigni sizde soylediniz oda oyle soylemis iste siz olay cikarmaya bahane ariyosunuz ailecek burdan oyle gorunuyor laf iste neden bukadar takildinizki bide babaniz gidip zorla bir an once evlenin diye lafmi edecek biz hemen olsun dedik vs vs diye cok sacma zaten gorev yeriniz belli olunca tarihi ayarlarsiniz yani

ben ailelerin düğün tarihine yorum yapmasını çok yanlış bulmuyorum. sonuçta düğün olacaksa düğün insanla yapılır. bu insanlar kim? sizin aileniz ve eşinizin ailesi artı çevreniz.. düğünü yapacaklar kim? yine sizin aileniz ve eşinizin ailesi. herkese uygun bir tarih olması tabiki iyi olur ama sizin durumunuza gelirsek. düğün tarihi senin ve eşinin bazı durumlarından dolayı belli değil değil mi? siz kendi aranızda yıl sonu diye konuştunuz fakat bunu ailelere söylemediyseniz onlar da sorulduğunda belli değil, seneye kalabilir diyebilir bence. ben kayınvalidenin dediğini patavatsızlık olarak görmedim. babanız uzatılmamasının gerektiğini düşünüyor olabilir, kadın da belki kendi açısından zaten belli değil, herhalde yazın olur diye düşünüyordur genel düğünler yazın olduğu için. çünkü söylenmemiş. ben sizinle aynı durumda kalsam bir seneden fazla var denildiğinde "biz aslında x'le yıl sonu gibi de olabilir diye düşünüyoruz, duruma göre karar vereceğiz" derdim neden susayım ki, karşımdaki insan da varsayım yapıyor sonuçta kendince belli olmadığı için. yengelere gelirsek bana karşı bir gelin övüldüğünde ben üstüme bunu alınmıyorum. "şu şunu çok iyi yapar, hizmeti şöyledir" dendiğinde de "ay ne güzel, ben şunu yapamam mesela" derim. bunu kompleks olarak algılamam, çünkü hizmetimin çok iyi olması gerektiğini düşünmüyorumdur. bana büyütülecek bir sorun yok gibi geldi. babanız da fazlaca müdahale ediyor bence, uzatılmasını istemiyor diye erken yapmaya çalışıyorsanız neden tek tarafı memnun etmeye çalışıyorsunuz? baktınız olmuyor uzayadabilir.

Kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu nedir:)
Kayınvalidem hak veriyorum ben,siz aceleye getirmek istiyorsunuz ama unutmayın ki düğünü yapacak onlar.
kendilerini ancak hazırlayacaklar belli ki.

Bu konuda nişanlın da net olmalı. Siz aranızda konulup Bi tarih belirleyin en azından ve nişanlım net olsun onlara karşı herşey onda bitiyor kırıldığını mutlaka söylemelisin nişanlına. Yengeleri de hiç takma duymamazlıktan gel bıkarlar bir gün umursanmamazlıktan

Kızlar hızlıca anlatayım çok dar bir vakitte yazıyorum. En objektif sonuç burdan gelir diye düşündüm. Yedi yıllık bir beraberliğin ardından birkaç ay önce nişan yaptık. Şu an herhangi bir evlilik tarihi aileler tarafından konuşulmadı ancak biz bu yola girerken babam nişanlıma hayırlı bir işin uzatılmaması gerektiğini söylemişti. Nişanlımla ben de en geç sene sonu diye konuşuyoruz aramızda arada. Şu an görev yerleri ile ilgili bazı sıkıntılardan dolayı net bir tarih belirleyemedik kendi aramızda. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok. Yengesi de gelmişti ve konu bir şekilde düğün tarihine geldi. Kv bizi kastederek onların daha var. İkisinin de görev yerleri belli olsun bir seneden çok var daha evlenmelerine dedi. Bunu benim ailemin yanında söyledi ve babamda bende şaşırdık. Babama bakarak ben de daha yeni öğreniyorum dedim herkesin içinde. Bozuldum haliyle ve bu anlaşıldı. Onlar misafirler diye ve akrabaları da var diye bu konuyu ailem yüzlemedi ama onlar gidince aramızda konuştuk. Babam bunun konusunu biz onlara bayramlaşmaya gidince açacak. Bizim rahatsız olduğumuz konu kendileri beni alamayacak diye ödleri koptu. Kendi akrabaları olsa bile daha aileler arasında bir karar verilmemişken kadının bu şekilde söylemesi. Babam bunun saygısızlık olduğunu ve bu tarz konuların başkaları varken konuşulmayacağını, daha en başından nişanın uzatılmaması gerektiğini söylediğini dile getirecek. Ortam gerilecek biliyorum ama dün biz de gerildik. Şimdi bunu yapmazsa bu ve benzeri olayların yaşanacağını düşünüyoruz. Nişanlımla konuştum gece. Annesine neden öyle bir şey dedin diye sorduğunda daha ailesiyle konuşmadık belirli bir tarih yok öyle diyiverdim demiş ama samimi gelmedi. Daha konuşulmadı, karar verilmedi de diyebilirdi. Beni sanki bekletmek için nişanlamışlar gibi oldu. Bu akşam iade-i ziyarette babamın dile getirecekleri bir yandan bana kendimi güvende hissettirecek bir yandanda gerginim. Bir diğer patavatsızlık da iki yengesiyle geldiler. Bu yenge dediklerim nişanlımın amcalarınin hanımları. Büyük yenge başladı başka bir tanıdıklarının gelinini övmeye. Öyle gelin görmemiş ömründe. Hizmetten pır dönüyorlarmiş etrafta. Çok güzellermiş. Şehirli kızlar bile öyle değilmiş. Ama bunu rahat on dk evire çevire anlattı. Ben de dayanamadım valla merak ettik hepimiz yenge nasıl gelinlermiş bunlar bize de bı tanışmak nasip olur inşallah dedim. Sen gelin görmeye gelmişsin bu ne biçim şey ya. Anlamış değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Dün gelin görmesine gelindi. KV bayramlık kıyafetimi, kolyemi, bilekliğimi kendi imkanı kadar yapmış. Burda bir sıkıntı yok....Amman ne önemli:-))

Şunu anlıyorum ki size bir hediye vereni siz tepenize de çıkarırsınız sanırım. O bana şunu dedi ama hediye verdi, bu davranışı kafama takıldı ama olsun yaa o bana hediye verdi diye bir dünya yok.
Valla okudum okudum birdaha okudum. Kv size ne söylemiş de tribe girmişsiniz ailecek çözemedim. Kadın bişi dememiş ki.

yengelerin sacmaliklari disinda ben kaynananizin söylediginde bir ard niyet göremedim.
belkide gercekten anlatmak istedigini anlatamadı yada kimse dugun hakkinda konusmadigi icin atanmayi vs beklediginizi düşündü.

Siz hatayı baştan yapmışsınız.
Düğün tarihi belli olmadan nişan yapmamanız gerekirdi.
Nişanlımızda tam tarihi konuşun ona göre ailelere bildirin.

Back
X