Fındik neden sizin de görümcenizin değil,kaynananızın tarlası size düşüyor da görümceye neden dusmuyyEvet bahöenin yarısı bizim zaten fındık benimken benmi gitmeliyim yoksa görümcem mi?
Biraz da tercihlerini zi yaşıyorsunuz. İnsanlar Fındık toplarken siz evde ne yapacaksınız?Fındık toplamak mesele değil mesele benim yatacak yerimin olamamsı ve iki kocaman adamla çocuklarla kalabalıkta kalmamız tuvalete gıdıyorum girdiğim an kapı açılıyor eniştem görmemişim diyor pardon diyor çocukarı yemek beğenmiyor görümcem bizimkiler böyle yemez diyor herkese göre yemek çıkarmam imkansız
Ne yaptıBu hep bu şekilde Karadeniz bölgesinin gelinleri dile gelse konuşsa siz yaşamadığjnız için çok kolay geliyor en başarılı ablam 3 çocuğunu hizmet etmek için o kadar ihmal etti ki yaranamadı ben gördüğüm için karşı çıkıyorım çocuğum herşeyden önemli
İşçi tutmakBiraz da tercihlerini zi yaşıyorsunuz. İnsanlar Fındık toplarken siz evde ne yapacaksınız?
Bebeğiniz var belli ki siz toplamayacaksınız, O zaman da size evin yemeğini, işini yapmak düşüyor.
Sadece sizin değil oraya gelen herkesin işi zor. Belli ki tek ev var ve insanlar o işi bitirip evine gitme peşinde.
Şartlarınız buysa yapacak bir şeyiniz var mı siz söyleyin?
HizmetNe yaptı
Sana KV mutluluklarBu ataerkil kafa ile koca tarafina ses etmemeniz lazim kv ne diyorsa yapin
Kimsenin hakkina cokmedigim icin mutluyum sizede dag gibi bulasiklar ve evde o kadar adam ile kic kica mutluluklarSana KV mutluluklar
Adamlarla kalmaya meraklı olmadığım için yazdım zaten hak meselesi Karadeniz'de geline laf düşmez herkes isterse alsın resmi yollarla ben minnet etmem kimseye banane babalarının malından eşim götürüyor mecburiyettenKimsenin hakkina cokmedigim icin mutluyum sizede dag gibi bulasiklar ve evde o kadar adam ile kic kica mutluluklar
Gidemezsin hizmet beklerAbla 1 ton fındıktan sana ne kalıyo da bukadar eziyete katlanıyon
Ananın evi yakınmıs al cocugunu git naparlarsa yapsınlar
Ablanizin bunca senedir yasadiklarini bile bile nasil cesaret edip ablanizin kayniyla evlendiniz? Evlenmeden önce bunlari konuşmadiniz mi hiç?Evet kesınlıkle kafayı parayla bozmuşsınuz ablam hep kölelik yapmış 1 lira bile almamış mesela onu napıcaz bende almıyorum yeni evli olduğum için düzenleri ne alışamadım
Durmamislar ama hshsBu düzene birinin dur demesi gerekiyordu oda bendim
Durmamislar ama hshs
Iplememisler kisaca.
Hem ablanin kayniyla evlenmissin oyle yazmis birisi.
Armut dibine duser diye kimse size ogretmemis.
Bir de cay var :)Karadenizlilerin de bu fındık dramı bitmiyor
Darbenin bundan haberi vardir insallah.Eskisi gibi kimse gelemeyecek ben yeni gelinim darbeyi vurdum merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?