Bayramlar erkeklere bayram

Herkes kendi hanesindeki erkekleri eğitecek.çözüm bu. Gerekirse greve gidilecek.belli ki eski kafalı mubafazakar bir aileye aitsiniz.yeni gelenler erkekler de canıma minnet diyor. Canıma minnet dedirtmemek kadınların elinde.bir bardak çayı kadınlar doldurmuşsa ikinci bardakları artık siz doldurum arkadaşlarınıza kendiniz servis yapın diye açık açık söyleyin.ben şuraya gidecekken sen de bulaşıkları hallediver kokmasın tarzı taktikerle alıştıracaksınız. Yok açık açık yapmam diyen okursa da zaten iyi niyetli değildir.erkeklerden önce güzel yere geçin siz oturun.kim kalk orası erkeklerin diyecek.o kadar da terbiyesiz değillerdir heralde. Ya da aynı alana geliyorlarsa katışık oturun.

Bunu yazarken kendinizde miydiniz hanimefendi?? Saka gibi yorum pes Para vermekle is cozebiliyorsa paşalar birer hizmetci tutsun bize kadinlar da rahat rahat bayram yapsin. Nasil fikir?
Bu görevler günümüzde erkeklerin değil ki.karışık.kadın ev hanımıyım dememiş ki sonuçta.

Bu görevler günümüzde erkeklerin değil ki.karışık.kadın ev hanımıyım dememiş ki sonuçta.
Ben de aynı şeyden bahsediyorum. Erkeklerin açısından bakınca da maddi külfet çok fazla. Onlar da o zaman tüm bayram kadınlara bayram gibi saçma bir argüman sunsunlar öyleyse.
Ben nişanlımdan 3 4 bin daha fazla kazanıyorum. Ev işlerinin hepsini birlikte yaptık. Maddi olarak ise o çok daha fazla katkı sağladı. Çünkü benim borçlarım vardı. Ama ben maddi manevi dengeyi sağlamaya çalıştım. E şimdi evlilik kadınlara kolay oh dese yeri mi ? Değil.
Ben kendime bu muameleyi yaptırmıyorum. Eşimi buna göre seçtim, çocuğumu da bu dengeye göre yetiştireceğim. Saçma sapan davranan akrabalarımda da hizmet beklediğinde yüzüne bön bön bakmak dışında yapacağım birşey yok.
Kaldı ki bu bayram en çok erkekler yoruldu bizde. Bedenen ve maddi olarak yıpratıcı bir bayramdı.

Hayır benim çekirdek ailem boyle değil ama genel Türkiye gerçeklerine değinmek istedim sadece

Ataerkil bi toplumdayız MALESEF. Benim aile yapım da böyleydi aslında hala böyleler ama benim evime gelince o koca koca adamları alıp mutfağa sokuyorum çünkü onların da eli var bunu öğrettim şükür. Sizde bu durumdan memnun değilseniz yapmayın yaptırın. Şu an abimin yaptığı tatlıyı yiyorum mesela

Kurbanı bir kuruma bağışlayın.bayramdada tatil rezervasyonu yaptırın.cunku bünye kolaya alışmaya meyilli.erkekler oturup sohbet etmeyi onlara hizmeti severler.o yüzden en mantıklı dediğim yol.bende kalabalık sevmiyorum.her kafadan bir ses çıkıyor.degisik tipler vs.en güzeli bu

Erkeğin üstün görüldüğü toplumlarda ve ailelerde durum böyle. Şu an kendi çekirdek ailemde ise böyle değil. Bunu değiştirmek sizin elinizde.
Hatta gençliklerinde kendi akrabası piknikte çocuğuna bakıyor diye ona kılıbık diyen babam, şu an torununa bakıyor, bulaşıkları yıkıyor, evi süpürüyor, balkon yıkıyor… Herşey zamanla değişebilir, sen istersen.

Ben şeyi düşünemedim her sene yaz tatiline denk gelmeyecek bu bayramlar. Yaz tatiline denk gelenleri de hallederiz artık. Ailesi bayramlarda dedesine gidiyorlar, Çatalca’da bahçeli büyük güzel bir evleri var.

Ramazan bayramında gitmedik mesela ailelerimizin yanına, birlikte geçirdik çalıştığımız yerde. Evlenince birden aşırı aileci birine dönüşmezse okullar açıkken bayrama şehir dışına gitmeyiz pek . Senelerdir kendisi okullar açıkken gitmiyor gidebileceği halde. Öğretmenken de öğrenciyken de hep böyle oldu.

Yapmayın. Siz böyle düşünürseniz sizde olur tabi ki. Baştan kabul etmişsiniz

Benim eşimin de ailesi öyle. Beni biliyorlar zaten, o görüntüde bayılır giderim. O yüzden kurban bayramında gideceksin ikinci veya üçüncü gün giderim. Siz de konuşun.

Genis ailemin bir kısmı öyle. Hatta geçen senelerden birinde Afrika'da mülteci kampında günde 16 saat çalışırken kullandığım kısıtlı yıllık izinlerimden birinin birkaç gününde memlekete gitme gafletinde bulundum. Ben et doğrarken çay koyarken insan muamelesi görmezken ailede iddiada para kaybetmiş işsiz güçsüz gerzo erkek takımından kim varsa oturdu çay içti yemek yedi. Cidden bazı ailelerde kadın insan yerine konulmuyor. Ben o sulanenin ferdi olarak çalışmışım yorulmuşum izin kullanacakmisim kim takar orada görevimi yapmam lazim. Artık gitmiyorum yani ve arıyorlar aile büyükleri neden gelmedin filan diye. Hiç de pişman değilim.

Afrika'dan buraya gelmeye üşenirdim ben ya

Konu sahibinin anlattigi sartlarda yasayan binlerce kadin var elbette. Cogu yorum yapan kendi ailesinde boyle bir ayrimin olmadigini soylemis. Bu cok guzel. Ama buraya yorum yapanlar toplumun aynasi degil elbette. Evinde akilli telefon veya bilgisayar, internet olan kadinlar kulubune girebiliyor, yorum yaziyor. Burda temsil edilmeyen milyonlarca kadin var.

Neyse. Ben kendi adima calisan evli ve cocuklu bir kadin olarak soyleyebilirimki kontrol tutkum dolayisiyla bir cok isi ustleniyorum. Esim yapmak istese benim istedigim sekilde veya titizlikte yapmayacak diye “kendim yaparim daha iyi” mantiginday(d)im. Simdilerde bunu yenmeye calisiyorum cunku kendi kendime eziyet ettigimi fark ettim.

Konuya cevap vermek icin de yorumum soyle. Erkekleri doguran, yetistiren, ve terbiyesini verenler olmamiza ragmen neden bu erkeklere kendimizden ustunmus gibi davrandigimizi anlayamiyorum. Ilkel caglarda belki onunlarin fiziksel kuvvetleri hayatta kalmak icin bizden daha avantajli olsa da, gununuzde fiziksel kuvvetin de bir anlami kalmadi. Kizi da erkegi de esit yetistirmek lazim. Aile yemegi varsa, beraber yemek lazim. Once erkekler yesin mantigi bana cok ters geldi. Veya bulasiklari kaldirmakta herkes yardimci olmali. Tek tek herkes tabagini yikayamaz tabi fakat beklenti hic degilse kendi tabagini bulasik yikanacagi yere kaldirmak olmali.

Terslikleri fark etmek guzel elbette. Ama bunlarin degismesi icin de toplumun bilinclenmesi ve tesvik edilmesi gerekir. Hizmetciligi benimsemenin ve hayati kendine eziyet haline getirmeyi cogu kadinin kendine layik gorecegini dusunmuyorum

Aileden aileye değişen durumlar. Herkesin düzeni başka. Eşimin ailesinde hep kadınlar çalışır ama bakıyorum 16-25 yaş yeni yetişen erkekler kadınlarla beraber iş yapıyor çok güzel bir gelişme onlar için. Bence anneler babalar çocuklarını buna göre yetiştirse hiç değilse yeni nesil kurtulur.

Afrika'dan buraya gelmeye üşenirdim ben ya
Ağrı Doğubayazıt’tan bayram için Antalya’ya gelmedim ben mesela . Benim ailem artık küçüldü gerçi, babam ve hasta annem var sadece. Üst katımızda amcam iki kuzenim ve yengem var. Diğer hepsi şehir dışında. Dedem öldüğünden beri, 2012’den beri yani, bayramlar pek önemsenmiyor. Anne tarafında zaten bayramlar önemsiz. Kendi ailemde bundan yana çok rahatım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…