Herkes kendi hanesindeki erkekleri eğitecek.çözüm bu. Gerekirse greve gidilecek.belli ki eski kafalı mubafazakar bir aileye aitsiniz.yeni gelenler erkekler de canıma minnet diyor. Canıma minnet dedirtmemek kadınların elinde.bir bardak çayı kadınlar doldurmuşsa ikinci bardakları artık siz doldurum arkadaşlarınıza kendiniz servis yapın diye açık açık söyleyin.ben şuraya gidecekken sen de bulaşıkları hallediver kokmasın tarzı taktikerle alıştıracaksınız. Yok açık açık yapmam diyen okursa da zaten iyi niyetli değildir.erkeklerden önce güzel yere geçin siz oturun.kim kalk orası erkeklerin diyecek.o kadar da terbiyesiz değillerdir heralde. Ya da aynı alana geliyorlarsa katışık oturun.O kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Bu görevler günümüzde erkeklerin değil ki.karışık.kadın ev hanımıyım dememiş ki sonuçta.Bunu yazarken kendinizde miydiniz hanimefendi?? Saka gibi yorum pes Para vermekle is cozebiliyorsa paşalar birer hizmetci tutsun bize kadinlar da rahat rahat bayram yapsin. Nasil fikir?
Ben de aynı şeyden bahsediyorum. Erkeklerin açısından bakınca da maddi külfet çok fazla. Onlar da o zaman tüm bayram kadınlara bayram gibi saçma bir argüman sunsunlar öyleyse.Bu görevler günümüzde erkeklerin değil ki.karışık.kadın ev hanımıyım dememiş ki sonuçta.
Hayır benim çekirdek ailem boyle değil ama genel Türkiye gerçeklerine değinmek istedim sadeceHerkes kendi hanesindeki erkekleri eğitecek.çözüm bu. Gerekirse greve gidilecek.belli ki eski kafalı mubafazakar bir aileye aitsiniz.yeni gelenler erkekler de canıma minnet diyor. Canıma minnet dedirtmemek kadınların elinde.bir bardak çayı kadınlar doldurmuşsa ikinci bardakları artık siz doldurum arkadaşlarınıza kendiniz servis yapın diye açık açık söyleyin.ben şuraya gidecekken sen de bulaşıkları hallediver kokmasın tarzı taktikerle alıştıracaksınız. Yok açık açık yapmam diyen okursa da zaten iyi niyetli değildir.erkeklerden önce güzel yere geçin siz oturun.kim kalk orası erkeklerin diyecek.o kadar da terbiyesiz değillerdir heralde. Ya da aynı alana geliyorlarsa katışık oturun.
Ataerkil bi toplumdayız MALESEF. Benim aile yapım da böyleydi aslında hala böyleler ama benim evime gelince o koca koca adamları alıp mutfağa sokuyorum çünkü onların da eli var bunu öğrettim şükür. Sizde bu durumdan memnun değilseniz yapmayın yaptırın. Şu an abimin yaptığı tatlıyı yiyorum meselaO kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Haklısın. Ama dediklerin çalışan kadınlar için geçerli olmalı.diğer türlüsü bemce iş bölümü olmuş oluyor.Hayır benim çekirdek ailem boyle değil ama genel Türkiye gerçeklerine değinmek istedim sadece
Kurbanı bir kuruma bağışlayın.bayramdada tatil rezervasyonu yaptırın.cunku bünye kolaya alışmaya meyilli.erkekler oturup sohbet etmeyi onlara hizmeti severler.o yüzden en mantıklı dediğim yol.bende kalabalık sevmiyorum.her kafadan bir ses çıkıyor.degisik tipler vs.en güzeli buO kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Erkeğin üstün görüldüğü toplumlarda ve ailelerde durum böyle. Şu an kendi çekirdek ailemde ise böyle değil. Bunu değiştirmek sizin elinizde.O kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Ben şeyi düşünemedim her sene yaz tatiline denk gelmeyecek bu bayramlar. Yaz tatiline denk gelenleri de hallederiz artık. Ailesi bayramlarda dedesine gidiyorlar, Çatalca’da bahçeli büyük güzel bir evleri var.Hello ikinci bengitmeyeceksin özellikle bayramın ilk günü. Ben kendilerine bu şehire gelsem bile sizde kalamam otele giderim çünkü kokusuna bile dayanamam dedim, ayyy bişey yapmaz arka odada durursun demişlerdi ama ona bile ııııh itiraz ettim. Gitmiyorum ben, dolayısıyla eşimde. Arıyoruz işler bittiyse 2.gün gidiyoruz. Bitmediyse ertelemeye devam.
Yapmayın. Siz böyle düşünürseniz sizde olur tabi ki. Baştan kabul etmişsinizO kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Ben boyle bir durumum içerisinde değilimYapmayın. Siz böyle düşünürseniz sizde olur tabi ki. Baştan kabul etmişsiniz
öyleyse bu konu niyeBen boyle bir durumum içerisinde değilim
Benim eşimin de ailesi öyle. Beni biliyorlar zaten, o görüntüde bayılır giderim. O yüzden kurban bayramında gideceksin ikinci veya üçüncü gün giderim. Siz de konuşun.Ben de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.
Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.
Gördüğüm,duyduğum, bildiğim ülke geneline ait kesitlere karşı hislerimöyleyse bu konu niye
peki,hayırlısı...Gördüğüm,duyduğum, bildiğim ülke geneline ait kesitlere karşı hislerim
Afrika'dan buraya gelmeye üşenirdim ben yaGenis ailemin bir kısmı öyle. Hatta geçen senelerden birinde Afrika'da mülteci kampında günde 16 saat çalışırken kullandığım kısıtlı yıllık izinlerimden birinin birkaç gününde memlekete gitme gafletinde bulundum. Ben et doğrarken çay koyarken insan muamelesi görmezken ailede iddiada para kaybetmiş işsiz güçsüz gerzo erkek takımından kim varsa oturdu çay içti yemek yedi. Cidden bazı ailelerde kadın insan yerine konulmuyor. Ben o sulanenin ferdi olarak çalışmışım yorulmuşum izin kullanacakmisim kim takar orada görevimi yapmam lazim. Artık gitmiyorum yani ve arıyorlar aile büyükleri neden gelmedin filan diye. Hiç de pişman değilim.
Ağrı Doğubayazıt’tan bayram için Antalya’ya gelmedim ben meselaAfrika'dan buraya gelmeye üşenirdim ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?