Bayramlar erkeklere bayram

bende böyleyim etleri doğrayamadığım için serviste getir götür ve bulaşık işlerinde yardım ediyorum ,etleri görünce ağlayasım gelmişti birde 3 erkek çocuk ve eşleri kayınpeder ve eşi hepimiz ayrı ayrı kesim çok oluyor hepsi bir arada ...

benim yerime eşim doğruyor o anlık yapılması gerekeni ,geri kalanı kasaba veriyoruz kasap kendisi ne yapılacaksa nasıl isteniyorsa yapıyor bir saat veriyor şu saatde gelin etlerinizi alın diye eşimde gidip alıyor dağıtılacaklar dağıtılıyor eve konacaklar da ayrı ayrı buzdolabı poşetine giriyor

benim gibiler için tavsiyem böyle olur hatta kayınpederim biz evlenmeden öncesi için tüm etleri oturur doğrardık akşama kadar iyiki gelin doğrayamıyormuş sayesinde kasaba verme işini akıl ettikde işimiz hafifledi demişti :) eti dolapta 1 gece bekletip ertesi sabah direkt kasaba verirseniz daha iyi olurmuş kasap öyle demişti dinlenmiş olmalıymış

Ben yeni evliyken esim bana karpuz kestirdi diye trip atmistimBizim evde babam keser diyeBazi kadinlar kurbani yuzmeye falan girisiyor ,bence cok sacmaEs kisiyle konussaniz belki ailesine benim karim yapamaz ici almiyor falan der
Erkek arkadaşımın yeni okula başlamış kuzeni bile yardım ediyor . Ben de başka iş bulurum kendime, olmadı kendi aileme gelirim belki ilk günü

Annemin ailesi de bu şekilde, kardeşim ben de o tip görüntülerden iğreniyoruz. Anneanneme bayramın 2. günü gideriz bu yüzden. peşinen konuşun nişanlıyla durumu açıkça söyleyin.
O da anlamaz pek böyle şeyleri, ya nolucak sanki, piremseslik yapma der . Şimdiden düşünmeye başladım bulucaz yolunu .

Erkek arkadaşımın yeni okula başlamış kuzeni bile yardım ediyor . Ben de başka iş bulurum kendime, olmadı kendi aileme gelirim belki ilk günü
Ben o konuda sansliyim esimin ailesi kassp.Esim de bilir et yapmasini ama ben kpderim daha guzel yapiyor,kpderime baba bizimkileri sen yap diyorumO da saolsun gelin istedi diyip gaza geliyor,tabaklayip veriyor hersyi fjfkfk

Erkek arkadaşımın ailesi de kasaba vermiş bu sene. Ay yoksa kurtuldum mu bu dertten .

Erkek arkadaşımın ailesi de kasaba vermiş bu sene. Ay yoksa kurtuldum mu bu dertten .
zaten suratımıza yansıyor yüzümüze bakınca anlaşılıyor ,ağlayacak gibi oldum kayınpederim bu gelini etin başına oturtmayın dedi en baştan net söylenirse asla sorun yaşanmaz birde yapılacak diğer işlerde oluyor onlar et işinde diye ben çay demledim servis yaptım su verdim hiç kalkmadılar yerlerinden ben yardım ettim ,kahve yaptım çıkan bulaşıkları yıkadım onlar sadece et doğradı ben geri kalan tüm işlere yardımcı oldum öyle olunca kimsenin zoruna da gitmiyor çünkü boş boş oturmuş olmayacaksın sende

Otuz yaşlarında ailesiyle yaşayan bir erkeğe ailene ev işlerinde yardım eder misin diye sormuştum. Anneme iki tane dyson aldım diyip gülmüştü . Aynı kişiyle görüntülü konuşurken bi baktım annesi çay Tatlı getirdi . Çok şaşırmıştım mesela bu devirde hem de modern görünümlü bir insanda bu aile yapısını .annesine hem kızmıştım hem de üzülmüştüm . Çocuk böyleyse babası da böyledir . Kadın ömrünü feda etmiş gibi gelmişti çocuklarının,kocasının peşinden. Zaten titizlik hastasıymış, üç kişilik ailede günde iki üç defa çamaşır makinesi çalışıyormuş . Çok fena hayatlar bu kısa ömürde .

Yalniz kadinlar da para verebiliyor biliyorsunuz degil mi
Kadının hiçbir geliri olmasa direkt olarak cebinden çıkarıp veremiyorsa bile erkeklerin verdiği para o ailenin parası değil mi zaten? Adamlar kendi ceplerinden çıkarıp vermiyor ya, erkekler maddi yükünü çekiyor olsun.

baban, annen hizmetci olsun diye mi evlenmiş?

Söylediğiniz gibi eşimin ailesi. Bi çöp kaldırmaz erkekler kvalide kendini öldürür işleri yetiştircem diye. Kpeder emekli evde 2 oğlu var ama kendini heba eder kvalide. Ben de pek yardım edemiyorum bebekten. Oğullarıyardım etsin valla

önüne sürekli sadece hürmet bekleyen kimseye hizmetçisi gibi davranmıyoruz. özellikle böyle biriyle henüz karşılaşmadım sizin etrafınızda var belliki hizmet etmek zorunda değilsiniz
Birkaç sayfa önce yazdım kimse kimsenin hizmetçisi değil diye kuzenlerimle tartıştık anneanne evinde. Ama annelerinde suç tamam kızım sen yapma biz yaparız diye susturdular beni. Kimse de hadi oğlum şunu yap kuzenin haklı demedi. En azından ben de hizmet etmiyorum onlara artık ama teyzemler destek çıksaydı belki herkes birşeyler yapardı. Yani dönüp dolaşıp ailedeki pozisyonuna geliyor paşaların

Geçmişe bakınca haklısınız tabiki terime de baktım üzücü ama kadınların sadece kadın olmaktan kaynaklı özel muameleye tabi tutulması da geleneksel bir bakış. Sadece eşit iki insan olamıyoruz sanırım. Birisi illa önde olacak. Ne bileyim ben bu konuya takıkım sanırım. Kadın işi erkek işi vs kelimelerinden nefret ederim. Eşim bir şeye sen dur ben yapayım dediğinde falan bi rahatsız oluyorum. Tek başıma kimsesiz büyüdüm belki bu yüzdendir. Ne prenseslik bekliyorum ne de pasalara yüz veriyorum.

evet bende o yüzden kadınlara değer vermeyen yer tanımayan erkekler aile terbiyesi görmemiş demektir dedim sizde tutup erkeklere öncelik veren zihniyetle aynı sizinde düşünceniz dediniz beğenmedim yaparak halbuki muzdarip olduğunuz konuymuş bana katılmanız gerekirken karşı çıkıp şimdide sıkıntı yaşıyorum diyorsunuz...

tartışacak da birşey yok halbuki ,ne diye tartıştınız kalk yap diye mi... bayram günü böyle bir kavga çıkarmanızda ayıp bence , en kötü ihtimal kuzeninizi çağırıp ya şunu yapmama yardım eder misin dersiniz kavga niye ?

erkekle kadının eşit olduğunu kim söylemiş biz onları doğuruyoruz ne eşiti? çoğu erkek telefonla konuşurken kapıyı bile açamıyor ... kadınların daha öncelikli olması gerektiğini savunuyorum

Öncelikle farkındaysanız mesajınızı beğendimi de belirttim takdir ettigimi de söyledim bunları da dikkate alin ama kadınlar baş köşeye geçirilmeli dediğiniz kısmı beğenmediğimi de belirttim. Yani muzdaribim evet ama hayalim ben oturayim onlar yapsın ya da en güzel yerlere kadınlar otursun oturacaksa erkekler yere otursun demek değil. Eşit olalım insan olalım ya bu kadar zor değil. Ve tabiki öncelikle gelir misin yapar misin dedim ama yapın ya bunlar kadın işi şeklinde bir tepki alınca cırladım.

İşte katilmadigim düşünceniz bunlardi. Herneyse :) iyi günler dilerim

Çok garip bir istatistik paylaşacağım. Bundan önce yaşadığım il Türkiye'deki belki de tek anaerkil yerdi. İsim vermeyecegim. Öyle ki miras sadece kadınlara veriliyordu kadınlar el üstünde tutuluyordu vs vs. Kendileri kendilerini anaerkil olarak tanimliyordu yani benim tespitim değil. Ve polis bir arkadaşla konuşmuştuk orada da kadının kocasına yaptığı şiddet makesef çokmuş. Kadın şiddeti.... Ne ilginç değil mi. Gücü ele geçirince kadın olsun erkek olsun hem fiziksel hem psikolojik hem de sosyal şiddet göstermesi çok ilkel bir davranış.

Hello ikinci ben gitmeyeceksin özellikle bayramın ilk günü. Ben kendilerine bu şehire gelsem bile sizde kalamam otele giderim çünkü kokusuna bile dayanamam dedim, ayyy bişey yapmaz arka odada durursun demişlerdi ama ona bile ııııh itiraz ettim. Gitmiyorum ben, dolayısıyla eşimde. Arıyoruz işler bittiyse 2.gün gidiyoruz. Bitmediyse ertelemeye devam.

Gıcığım gıcık bu konuya. Az önce telefondayız, eşim mutfakta dedim. Eşim yanıma gelince kılıbık olmuşsun diyorlar, bunu diyenler benim akrabalarım… erkeklerin oturup hizmet beklemesine o kadar ilerliyorum ki anlatamam. Bu sistemden de nefret ediyorum, sırf bu yüzden ülkemden soğudum. Döneceğiz gibi ülkemize, yurt dışındayız ancak eşim de etkilenir ev işi yemeğe bulaşmaz diğerleri gibi diye çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…