bende böyleyim etleri doğrayamadığım için serviste getir götür ve bulaşık işlerinde yardım ediyorum ,etleri görünce ağlayasım gelmişti birde 3 erkek çocuk ve eşleri kayınpeder ve eşi hepimiz ayrı ayrı kesim çok oluyor hepsi bir arada ...Ben de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.
Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.
Erkek arkadaşımın yeni okula başlamış kuzeni bile yardım ediyorBen yeni evliyken esim bana karpuz kestirdi diye trip atmistimBizim evde babam keser diye Bazi kadinlar kurbani yuzmeye falan girisiyor ,bence cok sacma Es kisiyle konussaniz belki ailesine benim karim yapamaz ici almiyor falan der
O da anlamaz pek böyle şeyleri, ya nolucak sanki, piremseslik yapma derAnnemin ailesi de bu şekilde, kardeşim ben de o tip görüntülerden iğreniyoruz. Anneanneme bayramın 2. günü gideriz bu yüzden. peşinen konuşun nişanlıyla durumu açıkça söyleyin.
Ben o konuda sansliyim esimin ailesi kassp.Esim de bilir et yapmasini ama ben kpderim daha guzel yapiyor,kpderime baba bizimkileri sen yap diyorumErkek arkadaşımın yeni okula başlamış kuzeni bile yardım ediyor. Ben de başka iş bulurum kendime, olmadı kendi aileme gelirim belki ilk günü
Erkek arkadaşımın ailesi de kasaba vermiş bu sene. Ay yoksa kurtuldum mu bu derttenbende böyleyim etleri doğrayamadığım için serviste getir götür ve bulaşık işlerinde yardım ediyorum ,etleri görünce ağlayasım gelmişti birde 3 erkek çocuk ve eşleri kayınpeder ve eşi hepimiz ayrı ayrı kesim çok oluyor hepsi bir arada ...
benim yerime eşim doğruyor o anlık yapılması gerekeni ,geri kalanı kasaba veriyoruz kasap kendisi ne yapılacaksa nasıl isteniyorsa yapıyor bir saat veriyor şu saatde gelin etlerinizi alın diye eşimde gidip alıyor dağıtılacaklar dağıtılıyor eve konacaklar da ayrı ayrı buzdolabı poşetine giriyor
benim gibiler için tavsiyem böyle olur hatta kayınpederim biz evlenmeden öncesi için tüm etleri oturur doğrardık akşama kadar iyiki gelin doğrayamıyormuş sayesinde kasaba verme işini akıl ettikde işimiz hafifledi demişti :) eti dolapta 1 gece bekletip ertesi sabah direkt kasaba verirseniz daha iyi olurmuş kasap öyle demişti dinlenmiş olmalıymış
zaten suratımıza yansıyor yüzümüze bakınca anlaşılıyor ,ağlayacak gibi oldum kayınpederim bu gelini etin başına oturtmayın dediErkek arkadaşımın ailesi de kasaba vermiş bu sene. Ay yoksa kurtuldum mu bu dertten.
Kadının hiçbir geliri olmasa direkt olarak cebinden çıkarıp veremiyorsa bile erkeklerin verdiği para o ailenin parası değil mi zaten? Adamlar kendi ceplerinden çıkarıp vermiyor ya, erkekler maddi yükünü çekiyor olsun.Yalniz kadinlar da para verebiliyor biliyorsunuz degil mi
baban, annen hizmetci olsun diye mi evlenmiş?Yani böyle cinsiyetçi yaklaşımlar bana çok saçma geliyor. E o zaman bayram geldi. Çocuklara harçlık verme, bayramlık alma, kurban kesme parası hepsi erkeklerde.. 20-25 kg ete babam güncel asgari ücret kadar para verdi. Bu kolay bir şey mi mesela mevcut şartlarda ?
Hayat herkes için zor maalesef . Herkesin yükü başka. Sizin ailenizde yokmuş madem neden başka birinin yükünü yükleniyorsunuz ki ?
Anneme hizmetçi olarak davrandığını nerede söylemişim tam olarak ?baban, annen hizmetci olsun diye mi evlenmiş?
Birkaç sayfa önce yazdım kimse kimsenin hizmetçisi değil diye kuzenlerimle tartıştık anneanne evinde. Ama annelerinde suç tamam kızım sen yapma biz yaparız diye susturdular beni. Kimse de hadi oğlum şunu yap kuzenin haklı demedi. En azından ben de hizmet etmiyorum onlara artık ama teyzemler destek çıksaydı belki herkes birşeyler yapardı. Yani dönüp dolaşıp ailedeki pozisyonuna geliyor paşalarınönüne sürekli sadece hürmet bekleyen kimseye hizmetçisi gibi davranmıyoruz. özellikle böyle biriyle henüz karşılaşmadım sizin etrafınızda var belliki hizmet etmek zorunda değilsiniz
Geçmişe bakınca haklısınız tabiki terime de baktım üzücü ama kadınların sadece kadın olmaktan kaynaklı özel muameleye tabi tutulması da geleneksel bir bakış. Sadece eşit iki insan olamıyoruz sanırım. Birisi illa önde olacak. Ne bileyim ben bu konuya takıkım sanırım. Kadın işi erkek işi vs kelimelerinden nefret ederim. Eşim bir şeye sen dur ben yapayım dediğinde falan bi rahatsız oluyorum. Tek başıma kimsesiz büyüdüm belki bu yüzdendir. Ne prenseslik bekliyorum ne de pasalara yüz veriyorum.Ben pek düşünmüyorum, yüz değil binyıllardır kadınlar bedenleri üstünden baskılanıyor, eve kapatılıyor, çeşitli maddi manevi eziyetlere uğruyor. Günümüz dünyasında da insan hakları da eşitlik de sözde, iyi yerleri erkekler tutuyor , kadınlar iyi bir yere çıkmak isterlerse önleri kesiliyor. Google'a glassceiling yazın, camdan tavanın ne kadar gerçek ve cam kadar kırılmaz, sarsılmaz olduğunu görün. Konuya geleyim, bunca zaman horlandıktan sonra kadınlar da ellerinden alınan kaymak yerleri fazlasıylla hak ediyor.
evet bende o yüzden kadınlara değer vermeyen yer tanımayan erkekler aile terbiyesi görmemiş demektir dedim sizde tutup erkeklere öncelik veren zihniyetle aynı sizinde düşünceniz dediniz beğenmedim yaparakBirkaç sayfa önce yazdım kimse kimsenin hizmetçisi değil diye kuzenlerimle tartıştık anneanne evinde. Ama annelerinde suç tamam kızım sen yapma biz yaparız diye susturdular beni. Kimse de hadi oğlum şunu yap kuzenin haklı demedi. En azından ben de hizmet etmiyorum onlara artık ama teyzemler destek çıksaydı belki herkes birşeyler yapardı. Yani dönüp dolaşıp ailedeki pozisyonuna geliyor paşaların
erkekle kadının eşit olduğunu kim söylemiş biz onları doğuruyoruz ne eşiti?Geçmişe bakınca haklısınız tabiki terime de baktım üzücü ama kadınların sadece kadın olmaktan kaynaklı özel muameleye tabi tutulması da geleneksel bir bakış. Sadece eşit iki insan olamıyoruz sanırım. Birisi illa önde olacak. Ne bileyim ben bu konuya takıkım sanırım. Kadın işi erkek işi vs kelimelerinden nefret ederim. Eşim bir şeye sen dur ben yapayım dediğinde falan bi rahatsız oluyorum. Tek başıma kimsesiz büyüdüm belki bu yüzdendir. Ne prenseslik bekliyorum ne de pasalara yüz veriyorum.
Öncelikle farkındaysanız mesajınızı beğendimi de belirttim takdir ettigimi de söyledim bunları da dikkate alinevet bende o yüzden kadınlara değer vermeyen yer tanımayan erkekler aile terbiyesi görmemiş demektir dedim sizde tutup erkeklere öncelik veren zihniyetle aynı sizinde düşünceniz dediniz beğenmedim yaparakhalbuki muzdarip olduğunuz konuymuş bana katılmanız gerekirken karşı çıkıp şimdide sıkıntı yaşıyorum diyorsunuz...
taqrtışacak da birşey yok halbuki ne diye tartıştınız kalk yap diye mi... bayram günü böyle bir kavga çıkarmanızda ayıp bence , en kötü ihtimal kuzeninizi çağırıp ya şunu yapmama yardım eder misin dersiniz kavga niye ?
İşte katilmadigim düşünceniz bunlardi. Herneyse :) iyi günler dilerimerkekle kadının eşit olduğunu kim söylemiş biz onları doğuruyoruz ne eşiti?çoğu erkek telefonla konuşurken kapıyı bile açamıyor ... kadınların daha öncelikli olması gerektiğini savunuyorum
Hello ikinci benBen de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.
Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.
Gıcığım gıcık bu konuya. Az önce telefondayız, eşim mutfakta dedim. Eşim yanıma gelince kılıbık olmuşsun diyorlar, bunu diyenler benim akrabalarım… erkeklerin oturup hizmet beklemesine o kadar ilerliyorum ki anlatamam. Bu sistemden de nefret ediyorum, sırf bu yüzden ülkemden soğudum. Döneceğiz gibi ülkemize, yurt dışındayız ancak eşim de etkilenir ev işi yemeğe bulaşmaz diğerleri gibi diye çok korkuyorum.O kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?