- 4 Temmuz 2022
- 426
- 625
- 18
- 30
Erkeklere değer verip en güzel yerleri onlara veren zihniyetle kadınlara değer verip el ustunde tutan zihniyetin aynı olduğunu düşünüyorumokuduklarıma şaşırdım
bugün babanemdeydim babam, eşim ,halam ve çocukları vardı çocukları erkekler...
babam salatayı yaptı eşim kebabı yaptı erkek kuzenim getir götürcülük yaptı yedik, eşim sofrayı benimle kaldırdı ben bulaşıkları makinaya yerleştirdim halam çayı demledi çay demini alana kadar diğer erkek kuzenim kahve yaptı halam tatlıyı dağıttıhatta mangal şişlerinide erkek kuzenim yıkadı . daha bugün yaşadık bunu
bizde kadın erkek birlikte yer toplar birlikte servis yapar bir tur çayları eşim döner bir tur ben bir tur kuzenim... kimin çayı boşsa mutfağa giderken doldurur götürür getiririz ayrı gayrı da olmaz
yani bunları kadın işi olarak gören sanırım sizin çevreniz,en güzel oturma yeri falan dediniz bir kere kadın dururken erkeğin kurulması aile terbiyesi bile almadığını gösterir kadınlar çok değerlidir erkekler tüm kadınlara değer ve öncelik vermeli.niye önce erkeklere yemek servisi yapıldığını da anlamadım neden birlikte yemiyorsunuz
tüm sorunlardan kurtulmanız için çevrenizi değiştirmenizi öneriyorum
Diğer konularda tebrik ederim ama ailenizi. Mesela kendisine söylenmeden yapmayan birinin oldugunu düşünelim mesela bir kuzeniniz ne yapıyorsunuz ona merak ettimokuduklarıma şaşırdım
babam salatayı yaptı eşim kebabı yaptı erkek kuzenim getir götürcülük yaptı yedik, eşim sofrayı benimle kaldırdı ben bulaşıkları makinaya yerleştirdim halam çayı demledi çay demini alana kadar diğer erkek kuzenim kahve yaptı halam tatlıyı dağıttıhatta mangal şişlerinide erkek kuzenim yıkadı . daha bugün yaşadık bunu
bizde kadın erkek birlikte yer toplar birlikte servis yapar bir tur çayları eşim döner bir tur ben bir tur kuzenim... kimin çayı boşsa mutfağa giderken doldurur götürür getiririz ayrı gayrı da olmaz
yani bunları kadın işi olarak gören sanırım sizin çevreniz,en güzel oturma yeri falan dediniz bir kere kadın dururken erkeğin kurulması aile terbiyesi bile almadığını gösterir kadınlar çok değerlidir erkekler tüm kadınlara değer ve öncelik vermeli.niye önce erkeklere yemek servisi yapıldığını da anlamadım neden birlikte yemiyorsunuz
önüne sürekli sadece hürmet bekleyen kimseye hizmetçisi gibi davranmıyoruz. özellikle böyle biriyle henüz karşılaşmadım sizin etrafınızda var belliki hizmet etmek zorunda değilsinizDiğer konularda tebrik ederim ama ailenizi. Mesela kendisine söylenmeden yapmayan birinin oldugunu düşünelim mesela bir kuzeniniz ne yapıyorsunuz ona merak ettim
okuduklarıma şaşırdım
Benim eşimin ailesi de böyle. Ama eşim beni bildiği için ve aynı düşündüğümüz için onların olduğu ortamda boşalan çay vs olsa benden beklenti olmayacak derecede hızlı davranır. Ailesi arkamızdan dedikodu ediyor olabilir ama umurumda değil.İşlemez işte.
Senin eşin ve senin durumun çok farkli.
Burada eşler de o aile kültüründen farklı değil çünkü.
Çoğununki evde de böyle.
Yani buradaki toplamla reeldeki toplam aynı değil.
Benim eltimin biri surkeli itiraz halde ama sonuçta değişmiyor yine yapıyor yine yapıyor.
Mecbur kalıyor evet.
Şimdi düşündüm de sırayla yiyecek olsak ben de önce erkekler yesin isterim. Onları postaladıktan sonra ikinci çayı demleyip uzun uzun oturabilirizErkeklerin önce oturup yemesi mevzusuna bende çok sasirdim , dünyada heryerde tüm görgü kurallarında erkekler kadınları bekler , kadınlara öncelik verilir sofraya otururken ve masada henüz gelmeyen biri varsa yemege baslanmaz onun da oturması beklenir , bu kk da cidden hergun yeni bir şey beni dumur ediyor
hep birlikte oturulsa hep birlikte toplanılsa çayı biten herkesde kendisi alsa daha iyi değil mi daha az yorulursunuzŞimdi düşündüm de sırayla yiyecek olsak ben de önce erkekler yesin isterim. Onları postaladıktan sonra ikinci çayı demleyip uzun uzun oturabiliriz
Şimdi düşündüm de sırayla yiyecek olsak ben de önce erkekler yesin isterim. Onları postaladıktan sonra ikinci çayı demleyip uzun uzun oturabiliriz
Kalabalık ailelerde masa küçük gelebiliyır yalnızAy alemsin , yok yahu neden ayrı yiyim eşimle, masada hep beraber sohbet etmek varken
Kalabalık ailelerde masa küçük gelebiliyorhep birlikte oturulsa hep birlikte toplanılsa çayı biten herkesde kendisi alsa daha iyi değil mi daha az yorulursunuz
Biz cok kalabalik bir aile değiliz, olabilir dediğin gibi ama ne biliyim öyle bir durumda da masaya ek masa eklenir ya da çocuklar ayrı yer bizde eğer masada yer kalmadıysaKalabalık ailelerde masa küçük gelebiliyır yalnız
Erkeklerin önce oturup yemesi mevzusuna bende çok sasirdim , dünyada heryerde tüm görgü kurallarında erkekler kadınları bekler , kadınlara öncelik verilir sofraya otururken ve masada henüz gelmeyen biri varsa yemege baslanmaz onun da oturması beklenir , bu kk da cidden hergun yeni bir şey beni dumur ediyor
Bizde de eğer yemeğin vaktine varsa ya da sığmayacak şekilde ise durum önce çocuklara yemek verilir çocuklar çabuk acıkır diye :) hatta o arada gebe ya da emziren varsa onu hemen otuttrurlar beklemesin die . Yer yoksa da erkekler yerlerini hanımlarına verirler . Çünkü erkek ayakta da yese bişi olmaz sonuç olarak . Konudaki erkekler pek egolu geldiler bana%100
Masada yetmeyecek yer varsa erkekler kadınlara yer verir her zaman. Erkeklerin ilk kez geçip sofraya kurulduğunu ilk kez burda duyuyorumBizim aile her zaman beraberce oturur, annem 6 kardeş olmasına rağmen herkese yer yaratırız sofrada.
önce çocuklara verilir yine de yetmiyorsa erkekler yer sofrası açsın sofrayı kursun kadınlar da masayı kursun yine hep birlikte yenilir kalkılır neden kadınlar erkeklerin karnının doymasını beklesin ki kendi karınlarını doyurmak için onlar bebeğimiz değil sonuçtaKalabalık ailelerde masa küçük gelebiliyor
Benim kvdem cok guzel erkek calistirir vallaO kadar çok canımı sıkıyor ki bu konu. Bayram vakti gelir aileler/akrabalar belki farklı şehirlerden gelir aynı eve toplaşır erkekler sohbet muhabbet keyif, kadınlar çamaşır bulaşık temizlik. Benim ailemde erkekler de ev işi,temizlik, mutfak işi yapar ama yine de bayramlarda kalkıp başka yerlere gidince bir şekilde kadınlara kalıyor o işler her ne hikmetse. Dünyadaki en ünlü aşçılar bile çoğunluk erkek iken erkeklerin beceriksiz olmadığını dünya alem biliyor zaten. Keyifcilikten yapmıyorlar, kendilerine yakıştırmıyorlar ve kadın işi olarak görüyorlar. En güzel oturma yeri erkeklerin geri kalan yerler kadınların, önce erkeklere yemek servisi sonra kadınlara. E tabi ordan çıkan bulaşıklar da yine kadında. Yani eli ayağı tutan, sakatlığı olmayan herkesim yapabilecegi işler. Ayrıca hem kadının hem erkeğin çalıştığı evde de yine bir şekilde yemek temizlik kadında ne alakaysa. O da ayrı bir konu
Erkeklere değer verip en güzel yerleri onlara veren zihniyetle kadınlara değer verip el ustunde tutan zihniyetin aynı olduğunu düşünüyorum
Ben de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.
Ben yeni evliyken esim bana karpuz kestirdi diye trip atmistimBen de ileride bayramlarda özellikle de kurban bayramlarında ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi her yıl bir şey mutlaka kesiyorlar ve hep birlikte etleri bölüp parçalıyorlar. Kadın erkek ayrımı asla yok, herkese bölüştürüyorlar işleri.
Et yiyen bir insanım, vejeteryan ya da vegan değilim ama kesilmiş hayvan görüntüsüne dayanamıyorum. Çocukken çok korkardım. Şimdi de midem bulanıyor. Eve aldığım ete çıplak elle dokunmaya bile yeni başladım, eldiven takardım. Deri yüzmeyi, leğenlerce eti doğrayacağımı ayıklayacağımı düşününce bile bayılacak gibi oluyorum. Yardım etmesem ayıp… 7 yıldır birlikteyiz, seneye nişan ve belki nikah var. Seneye olmasa bile bir sonraki sene kesin böyle durumlar yaşanacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?