Bebeğim ve kayınvalidem

anewhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
684
453
53
Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.

Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.

Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum

Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.

Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.

Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?

Canım acaba farkında mı degilki..Sana bişey deyimmi inanki gül geç:) hiç takılma bebegin elh sağlıklı sıhhatli ya gerisi fasa fiso.baktin bu durum seni çok etkiliyor bence bebeğim kendine has.tabiki anneyede babayada benzer.bu tarz muhabbetlerden hoşlanmıyorum saglikliya önemli olan o de.

Çok mu zor "O kadın da öyle mutlu oluyor, kendi çapında mutlu olsun." demek?

O normal davranmıyor ama hangi babaanne oğluma benziyor, halaya çekti, amcaya çekti muhabbeti yapmıyor ki?

Onaylayın geçin, çok siniriniz bozuluyorsa duymazdan gelin.
Küçük meseleler bunlar.

Klasik Kv

Oğlum bana benzer ki çocuklar bile beni görünce bu x in annesi der

Kv oğlumun babasına benzediğini iddia etti bir süre ben de tabii benzeyecek babasına kime benzeyecek başka dedim

Kadın sustu zira sinir olmadığım ortaya çıktı

Siz de öyle yapın

Kv nin yanında kocama aşıktım çok baktım bak aynısından yaptım vs deyin

Ayy iyi ki doğurdum iki tane X ten oldu vs deyin

Kv bu benzetir hep onların Taraf'a ki oğlanlar genelde anne tarafına benzer

Onları tanısanız böyle yazmazdınız :)

Defalarca boşanmaya kalktım sırf annesi yüzünden. O yüzden bırakayım mutlu olsun modunda olamam.

Ama tabi ki takmamam lazım.

Eşimin annesi de kızımı sürekli oğluna ve kendi akrabalarına benzetiyor. Artık kendini aştı.
Yüzü gözü geçtik artık.
Kızımın kaka yapışı ve su içmesi de aynı oğluymuş.
Kızım yumurta yemiyor derim amcası da yemezdi der.
Zeytin sevmedi derim, oğlumun babaannesine çekmiş o da yemezdi der.
Ben artık bıraktım hatta dalga geçiyorum.

"Herhalde bize benzeyecek "kismi sanirim sizi rahatsiz eden... Gereksiz cumle kullanmis kv. Bebek ya anne tarafina ya baba tarafina benzer ama bunun herhaldee si yoktur. Gulup gecip.iyi huylar anneye kotu huylar babaya benzermis:)))

Ilk defa bugun esime benzemeye basladi ne demek yahu?
Sizin bebek gunluk olarak birilerine mi benziyor baba, amca, kuzen?
Takilmayin Allah askina boyle seylere. Bebek sizin bebeginiz kime benzerse benzesin.
Zaten gidip Brad Pitt'e benzemeyecekya. Ya sizin aileye ya esinizin ailesine...

Onları tanısanız böyle yazmazdınız :)

Defalarca boşanmaya kalktım sırf annesi yüzünden. O yüzden bırakayım mutlu olsun modunda olamam.

Ama tabi ki takmamam lazım.

Bilmiyorum ne yaşadınız ama çift olarak çekirdek ailenize yoğunlaşırsanız kimse yüzünden boşanma tehlikesi atlatmazsınız.

Bebeğiniz var artık, birbirinize kol kanat germe zamanı.

Ahaha benimkiler babaya benziyor hakikaten, ama ben ortamlarda kabul etmiyorum.
Konu sahibi gıcık olmakta haklı bence, ona buna benziyor diye sohbet olsun diye söylenir, ama iş abartıya girince hiç de öyle hoş görmeli diyemiyorum ben. Ben ilkinde çok inatlaştığım için kv 2. Yi bana soruyor :) ben abisine benziyor diyorum, ya çok benzemiyor gibi diyor, yok abisine benziyor diyorum, peki o zaman diyor :)

Bence konu sahibi kendi tarafından benzeyen birini bulsun, sürekli ona benziyor desin, ama sakince tabi, gerilmeden.

Acaba sonradan değişir mi tipi :)

Aynen hiç renk vermiyorum ben tabi ki sinir olduğumu belli etmiyorum hiç yoksa daha çok yapacak :)))

Allah size de nasip etsin. Benimki de tedaviyle oldu zor günler yaşadım.
Eeee bak zaten tedaviyle olmuş ne yoruyorsun kendini şükret olmuş surda bu lafları en çok bir yıl duyarsın alışınca o da bırakır demeyi neleri neleri kendinize dert ediyorsunuz yaaa

Öncelikle sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi..
Yazdıklarınızı okuyunca eşimin ailesinin ilk kızım doğduğunda söyledikleri aklıma geldi. Her sohbette kızımın hangi organını kendilerine benzeteceklerini şaşırdılar tüm aile olarak sadece kaynanam değil. Teyzeler halalar vs. Dahil. Yok parmak boğumları dedesine kolunun kıvrımı bilmem nesi halasına benziyormuş falan. Ben benim küçüklüğüm de böyle dedikçe duumazdan gelerek aynı halası falan uzayıp gidiyordu mevzu. Bıraktım hiç yorum yapmadım umursamadım. Çocuk benim çocuğum nasılsa
Derken 4 yıl sonra 2.kızım oldu. Artık büyük kızımın tamaaamennnn bana benzediğini kendileri söylüyor. Büyük anneeesii canımm diyerek 2.kızımın altını değiştirirken görmüştü kaynanam annesi vardı yanımızda bak anne aynı benim mınışım bembeyaz dedi bakakaldım.  şimdi büyük siz küçük biz diyorlar da ses etmiyorum çünkü küçüğüm de renkli gözlü olması haricinde benzemiyor onlara. Benim küçüklüğüm aynı. Büyüdükçe o da doğru yolu bulacak bu kısır döngü bem her yeni çocuk sahibi olduğumda devam edecek gibi geliyor

Acaba sonradan değişir mi tipi :)

Aynen hiç renk vermiyorum ben tabi ki sinir olduğumu belli etmiyorum hiç yoksa daha çok yapacak :)))

Değişiyor, benim ilki karamıktı doğduğunda, şimdi kumral baya da beyaz tenli oldu. İkinci resmen sarışın doğdu, o da kumrala dönüyor yavaştan.

Evet değişmeye başladı ilk zamanlar bana benziyordu. Dün ilk kez resmen babasının yüzünü gördüm o yüzden yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…