- 15 Temmuz 2014
- 1.460
- 603
- 108
oğlu olan anneler oğulları evlenince bir kıskançlıktır başlar bunlarda..seni yani gelini torununun annesi değilde taşıyıcı olarak görür..hazmedemez sana benzemesini..geline benzemesinde isterse dış kapının mandalına benzesin derler..o derece gelinden nefret ederler ...tabi her kaynana değil böyleleri de var işteÇok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.
Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.
Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum
Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.
Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.
Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
Çok şükür bize benzedi sözünü okuduktan sonra fikrim tamamen değişti
o lafı deyince niye biz insan değil miyiz Gergedan sürüsü muyuz o ne biçim laf esefle kınıyorum sizi huyu benzemez insallah zira cok kirici ve saygisiz olacaktir ayrica ben de o benzemedigine sukrettiginiz kabilenin kiziyim begenmediyseniz almayaydiniz diyemedin mi kV ye
oğlu olan anneler oğulları evlenince bir kıskançlıktır başlar bunlarda..seni yani gelini torununun annesi değilde taşıyıcı olarak görür..hazmedemez sana benzemesini..geline benzemesinde isterse dış kapının mandalına benzesin derler..o derece gelinden nefret ederler ...tabi her kaynana değil böyleleri de var işte
Benim kv de de "çocuğunuz olursa sadece rengi sana benzesin, geri kalan herşeyi oğlumdan alsin" demişti. Eşim bazen "şunun güzelliğine baksana anne ya" derdi benden yana, kv de de "herkesin karısı kendine güzel oğlum" derdi. Kvnin hangi tanıdığı görse beni "maşallah ne güzel gelinin var" der oysaki, ama o beni beğenmez biliyorum. Ben de onun zevkini begenmedigimden beni beğensin istemiyorum zaten mutluluk da duyuyorum :) tek ortak zevkimiz oğlu, o da benim kocam onun oğlu olduğu için. Hep der ki "bu nasıl çocuk ya kaşa göze dudaklara bak Allah tüm güzellikleri nasıl bir arada toplamış " der inanılmaz abartarakyani burdan belli ki ileride çocuğum olduğunda yasadiginizin beş katını yaşayacağım. Ama "kim karşı tarafa benziyor der ki bizde de kim görse kendilerine benzetiyor" diye cevap verip sürekli söyleyip susturmaya planlıyorum. Hakikaten inanılmaz derecede eşime benzerse de "ondan yaptım çocuğu normal değil mı ona benzemesi şuna mı benzeseydi" diyeceğim çekinmeden.
Çok çektirdiler hem de çok. Yaşadıklarımı yazsam herhalde sayfa yetmez ama eşimle mutluyum ve bir bebeğimiz oldu 4 ay önce.
Hamilelik haberinden beri kayınvalidem beynimi yedi. Babasına kırmızı çok yakışırdı babasına benzeyecek ya diye kırmızı body almış gelmiş birgün. 4d ultrasondan sonra iyice coştu. Her gördüğümde ve her tanıdığına ultrasonda gördük aynı biz aynı biz Allaha şükür bize benzedi diye dolanıyordu. İyice takıntı yaptı bebek doğana kadar. Ve ben böyle şeylere hayatta önem vermem. Ama onun bu tavrı beni de inada bindirdi. Tabi ben çaktırmadım.
Bebeğim doğdu şu günlere kadar bana benziyordu. Ama her gelişinde aynı amcası, aynı kuzeni, aynı vs vs diye başka akrabalara benzetti. Eşime benzeten insanlara tabi ki bize benzeyecek diyordu sürekli. Sanki ben yokum
Ve bingo dün ilk kez bebeğim gerçekten eşime benzemeye başladı. Tam da akşam ordaydık. Kapıdan girer girmez ayy oğlum bu oğlum demeye başladı. Oradaki misafirler de onaylayınca bağıra bağıra ve vurguyla gitgide de daha benzeyecek başka ne bekliyordunuz ki dedi.
Akşamdan beri bebeğimi inceliyorum. Ve kendime inanamıyorum. Bu tür konulara zerre takılmayan ben bebeğime bir garip bakmaya başladım. Çünkü bu kadın benim psikolojimi günden güne bitirşyor.
Sağlıklı olmasına şükret vs demeyin lütfen bu başka bir konu. Tabi ki çok şükür o benim canımdan bir parça. Ama şunu sormak istiyorum haksız mıyım bozulmakta? Bu nasıl bir nispet yapmaktır ve niye? Ben çok şükür sağlıklı derken o neden kime benziyor telaşında? Ve bebeklerin tipi sonradan dönebilir mi değişir mi?
Keşke Evladımın sağlığı sıhhati yerinde olsaydıda varsın eşimin sülalesine benzeseymiş.
Ah bu kayınvalideler... bana da aynısını yapıyor benimki de şimdi 9 aylık dünya tatlısı. Ben kv buna benzer bi şey söylediği zaman hemen cvp veriyorum oh iyi ki benzedi kocama çok dua ettim aşkım birdi iki oldu diyorum. Benim kendi yiğenim var üç yaşında bazı tavırlarını hemen yiğenimw benzetiyorum ay aynı Azra gibi yapıyor falan diye. Artık hiç söylemiyor suna benziyor buna benziyor diye. Seninki yapıyor mı bilmiyorum ama Benin kaç örnek veriyorum :" ayyy elleri görümcemin elleri gibi kocaman, aaaa gözleri bilmem kim gibi şöyle böyle" diye saçma sapan konuşur. Ben hiç takmam açıkcası he bu der geçerim
Ya hiç sorma canım. Hatta sana komik bir şey söyleyeyim mi! Bu Doğum sonrası vücûd bi çöküyor ya. Lohusayken çektim kv yi ben. Boynumun altında inçe çizgiler olmuştu benim. Bebek de hani yeni Doğuncaa boyun kısmında çizgiler olur ya. Bana dedi ki sana tek benzeyen yanı boynundaki çizgiler başka da bi yeri benzemiyor. Çok içerledim ona sezeryanla Doğum yaptım bebek ters geldi. Yatamadım. Ayağım kaydı yere düşüyordum o da yanındaydı dönüp bakmadı bile. Bi ara baktım pis pis gülüyordu. Depresyona girmiştim. Bunların derdi nedir bi anlasam. Torun onların da biz olmasak daha iyi onlar için.Ben de öyle yapıyorum aynen çok benziyor falan diye. Ama içten onun bu tavrına kızıyorum :) aynen benim saçım koyu renk. Ama uzaktan bir akrabayı söylüyor saçları aynı onunki gibi koyu oldu diye. Iyy
Ya hiç sorma canım. Hatta sana komik bir şey söyleyeyim mi! Bu Doğum sonrası vücûd bi çöküyor ya. Lohusayken çektim kv yi ben. Boynumun altında inçe çizgiler olmuştu benim. Bebek de hani yeni Doğuncaa boyun kısmında çizgiler olur ya. Bana dedi ki sana tek benzeyen yanı boynundaki çizgiler başka da bi yeri benzemiyor. Çok içerledim ona sezeryanla Doğum yaptım bebek ters geldi. Yatamadım. Ayağım kaydı yere düşüyordum o da yanındaydı dönüp bakmadı bile. Bi ara baktım pis pis gülüyordu. Depresyona girmiştim. Bunların derdi nedir bi anlasam. Torun onların da biz olmasak daha iyi onlar için.Ben de öyle yapıyorum aynen çok benziyor falan diye. Ama içten onun bu tavrına kızıyorum :) aynen benim saçım koyu renk. Ama uzaktan bir akrabayı söylüyor saçları aynı onunki gibi koyu oldu diye. Iyy
Ya hiç sorma canım. Hatta sana komik bir şey söyleyeyim mi! Bu Doğum sonrası vücûd bi çöküyor ya. Lohusayken çektim kv yi ben. Boynumun altında inçe çizgiler olmuştu benim. Bebek de hani yeni Doğuncaa boyun kısmında çizgiler olur ya. Bana dedi ki sana tek benzeyen yanı boynundaki çizgiler başka da bi yeri benzemiyor. Çok içerledim ona sezeryanla Doğum yaptım bebek ters geldi. Yatamadım. Ayağım kaydı yere düşüyordum o da yanındaydı dönüp bakmadı bile. Bi ara baktım pis pis gülüyordu. Depresyona girmiştim. Bunların derdi nedir bi anlasam. Torun onların da biz olmasak daha iyi onlar için.
Koyun can derdinde kasap et derdinde. İnsan orda canıyla uğraşıyor seninki millete gösteriş derdinde.İnanmıyorum ya nasıl terbiyesizlik bunlar... Benimki de aynı. Bana dediği tek laf çok çöktün çirkinleştin. Ben de sezeryanla doğum yaptım. Canından can gidiyor o ağrı ve acıyla kadın güzellik peşinde. Bebek görmeye hergün bir sürü insan topladı başıma. Her gelmeden önce arayıp o güpürlü pijamaları giy saçına taç tak diyor. Gel çıldırma. Ben wcye gidemiyorum kadın süs püs diyor. Yapmadım tabi ki ama çok koymuştu bunlar bana da...
Bilmiyorum nedir dertleri
Koyun can derdinde kasap et derdinde. İnsan orda canıyla uğraşıyor seninki millete gösteriş derdinde.
Ahaha benimkiler babaya benziyor hakikaten, ama ben ortamlarda kabul etmiyorum.
Konu sahibi gıcık olmakta haklı bence, ona buna benziyor diye sohbet olsun diye söylenir, ama iş abartıya girince hiç de öyle hoş görmeli diyemiyorum ben. Ben ilkinde çok inatlaştığım için kv 2. Yi bana soruyor :) ben abisine benziyor diyorum, ya çok benzemiyor gibi diyor, yok abisine benziyor diyorum, peki o zaman diyor :)
Bence konu sahibi kendi tarafından benzeyen birini bulsun, sürekli ona benziyor desin, ama sakince tabi, gerilmeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?