- Konu Sahibi femmefatale26
-
çocuk doğurmakla anne baba olunmuyor maalesef ona sahip çıkamadıktan sağlıklı ortamlar yaratamadıktan sonra doğmaması daha iyi oluyor bunun yanı sıra keşke yazdıklarımı azıcık okusaydınız da onu kaybetmemek için bir yol aradığımı anlasaydınız. Ve keşke ne kadar acı çektiğimi anlasaydınız... Bazen kendimden daha çok acıyorum sizin gibilere
5. haftada beyni bile yok dediğiniz fetüs ! ün hiç üç boyutlu görüntülerini gördünüz mü ? Kürtaj görüntülerini peki ?
Evet olayı dram haline getirmenin anlamı yok katılıyorum ama bu durum gözardı edilecek bir durum değil..
Sadece anne karnındaki can sönmüyor, annenin hayatıda deforme oluyor.. Psikolojik travmanın bedelini kim ödeyecek ?
Olan oldu, ama en azında olmayanlar için ders olmalı.
çocuk doğurmakla anne baba olunmuyor maalesef ona sahip çıkamadıktan sağlıklı ortamlar yaratamadıktan sonra doğmaması daha iyi oluyor bunun yanı sıra keşke yazdıklarımı azıcık okusaydınız da onu kaybetmemek için bir yol aradığımı anlasaydınız. Ve keşke ne kadar acı çektiğimi anlasaydınız... Bazen kendimden daha çok acıyorum sizin gibilere
çok üzüldüm çokkk canım, olmasaymış keşke ama olmuş bence bu kısımları atlayıp bundan sonrasına odaklanmalısınız: 21 yaşındasın çok da küçük değilsiniz ikinzde, evet bi cana kıymak çok zor olucaktır bunu vicdan azabı çok çok zor olucaktır ama ailene yaşatacağın üzüntü, bundan sonra yaşayacakların her şey çok daha zor olucaktır eminim. hele de duyulduktan sonra biliyorum bu snein yaşantın kim nederse desin de diyebilirsin ama yükümlülüğü çok çok ağır olucaktır, şimdi bile kendi ailesinin fikrini düşünen bi adam bebeğin ve senin sorumluluğunu nereye ne dereceye kadar üstlenir bilemiyorum,,,
yaa siz onu görmeden o hisssi anlayamazsınız ,ne sen ne erkek arkadaşın kimse bunu anlayamaz erkek arkadaşınıda yargılamamak lazım.bence sen kesin doğurmak için kararlı olsan sana destek olur .. ALLAH yardımcın olsun canım yaa herkese ayrıl , aldır , aldırma demesi kolay .. aldırdığında ya da aldırmadığında yaşanacakları düşün kararını ver ..
Böyle bir konu daha açılmıştı. Orada da erkek arkadaş "Asla aldırmayalım, bunu yapmayalım ne yapıp edeceğim evleneceğim seninle " demişti kıza.. Herşey hazırlanmış, çocuk kızı ailesinden bile istemişti.. Sonra kız bebeği aldırıp üstüne çocuğu abisiyle aldatmıştı !!
Sevgilin de seni sahiplenseydi korusaydı , sana bu vicdan azabını yaşatmamak uğruna pek çok şeyi göze alır, olmazları oldururdu..
Bebeğini ne yaparsın bilemem.. Doğurman hayırlı değil elbet ama aksi ihtimali de çok kötü..
Ama erkek arkadaşın hakkında bir kere daha düşün derim. Gelecekte üzülmeni istemem. Allah yardımcın olsun canım. Dilerim hakkında hayırlı olan ne ise o yolu seçersin..
Bu arada kimin ne tarafa gideceğine biz değiliz karar veren. Bir arkadaşımız yazmış. Sen günahkarsın, sen katilsin, sen dünyanın en kötü insanısın diye kınamaya hakkımız yok yaşanan herşeyi tam olarak bilmeden. Hep derim , her şey biz insanlar için.. Sizin de avatarınızdan belli bir evladınız var. Allah korusun , mana bulduğunuz her konu bir gün sizin ya da evladınızın başına gelebilir.. O yüzden lütfen yapıcı yorumlarda bulunalım.. Zaten o üzülüyordur yeterince ve üzülecek te..
çok haklısınız sırf bi çıkar yol buluruz diye pazartesiye erteledim ağzım tamam aldıralım diyor ama kalbim onu çok istiyor tıpta kabul edilmese de o bir canlı şuanda nasıl olucak hiç bilmiyorum
bencee içini rahatlatmak için en yanlış yerde ve yanlış konuu açmışsın dediğii gibi arkadaşların bisürü anne olmak için dakika başıı yorumlar geçiyorken kimse sana iyi yapıyorsun demez yanii erkek arkadaşınla sen artık düşünüp kararını verip getireceği zorluklarıda biliyosun azçok tamam çok zor keşke dediğimz gibi evlenebilseniz ama yok evlenemiyorz aldırcam kesin diosanda çoktaa iyi yorumlar bekleme cnm...
benim üniv.de tanıdığım bi kız vardı..okulun son zamanları öğrendikki hamileymiş ve aldırmak için doktor arıyordu..okulu daha bitmemişti ve ailesinin haberide yoktu bu durumdan..çok üzülüyordu okula gelmiyordu f..inan senin anlattığın durumu birebir yaşadı..sonra memleketine gitti bir daha görmedik okulunda son zamanlarıydı..aradan bir yıl geçti ses soluk yok biz dedik kesin aldırmıştır..bigün facebookta gördük bebeği olmuş aman Allahım dünyalar güzeli bir kız..şok olduk evlenmiş o çocukla..çok sevindik.eğer aldırsaydı belki hiç evlenemeyecekti belki pişman olacaktı belki bidaha çocuğuda olmayabilirdi..ama doğurmayı seçti belki Allah affetti ona yardım etti güzel bi yuvası oldu...sende kıyma bebeğine biliyorum sesinde vicdanın rahat değil rahat olsa gelip buraya yazmazdın dertleşmezdin aldırır geçerdin..senin kararın tabi ama herşeyin bi çözümü mutlaka bulunur iyi düşün...hiç bebeği olmayanları düşün öyle karar ver.Allah herkesin rızkını veriyor.onunkinide verir..
kesin aldırıcam diyemiyorum öyle diyebilsem zaten konu açmazdım
bekliyorum 3 günde çıkar yol arıcam
o kadar zeki olsaydın şu an bu çelişkiyi yaşamaz bu durumda olmazdın konuşacak bişey yok senin gibiler için
istemiyorum ki onu öldürmek
onu doğurmak istiyorum doğacağı günü bile bilirken nasıl yapıcam bilmiyorum
ben şahsi fikrimi söyliyim kürtaj konusunda, bence bebeği doğurduktan sonra öldürmekle doğurmadan önce öldürmek arasında bi fark yok. Allah kimseyi böyle bi durumda bırakmasın.
bir de sürekli tabiki de korunuyoduk, biz de bunu düşünebilece kadar zekiyiz ama ilaçlarım bitmişti diyip durmanıza takıldım. ilaçlarınız bittiyse, ilaç kullanmıyodunuz demektir. ilaç kullanmıyoduysanız korunmuyodunuz demektir.
Bu cinayet falan değil, lütfen insanları sadece kendi değer yargılarınıza göre yargılamayın. Kimse sizin inandığınız ahlaki kurallara inanmak zorunda değil bunu unutmayın. Kürtaj elbette hoş bir şey değil ama bir insan bu kararı sebepli veya sebepsiz vermek isteyebilir. Kimse bakamayacağı, sahip çıkamayacağı veya istemediği bir bebeği doğurmak zorunda değil. Bunun için korunulmalıydı elbette ama artık konu o noktayı da geçmiş. Lütfen insanları yargılamayı bırakın ve sadece insan olduğu için yardımcı olmaya çalışın. Onun acısı herkesinkinden büyüktür emin olun. Bir de siz yüklenmeyin rica ediyorum.
inan bana sizin gibi düşünenlerden olmaktansa katil olurum çok daha iyi bir anaokuluna gidin bir gün bir sınıfa girin çocukların hallerinden annelerinin babalarının psikolojilerini durumlarını anında anlayacaksınız. Çocuk yeter ki doğsun gerisi önemli değil diyenlerden olmadığım içinde çok mutluyum
ben şahsi fikrimi söyliyim kürtaj konusunda, bence bebeği doğurduktan sonra öldürmekle doğurmadan önce öldürmek arasında bi fark yok. Allah kimseyi böyle bi durumda bırakmasın.
bir de sürekli tabiki de korunuyoduk, biz de bunu düşünebilece kadar zekiyiz ama ilaçlarım bitmişti diyip durmanıza takıldım. ilaçlarınız bittiyse, ilaç kullanmıyodunuz demektir. ilaç kullanmıyoduysanız korunmuyodunuz demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?