Bebeğimden vazgeçiyorum :(

o psikolojileri bozuk dediqiniz kişler asla vazgeçmezler evlatlarından...ne olursa olsun...

çok özür dilerim ama çocuğunu sırf uyuyamadığı için yarım günden tam güne geçirmek isteyen insanlar var ben o insanların içindeyim hergün maalesef bu mesleğin içinde olmasam inanın bana düşünmez doğururdum onu ama ona yetememe korkusu çok kötü bişey

ama nedenn ??? Ölüm riski dışında hiçbir şey buna engel olmamalı.bu cinayet sayılır ama bunu yapma onun dünyaya gelme şansına ,rıskına, hakkına engel olmaaa ((

Evlenmeden bu cocugu nasil dunyaya getirecek peki? Erkek arkadasi evlenmek istemiyormus, ailesininde destek cikacagini hic sanmam , etrafindaki insanlarinda dedikoduya ve yargiya ac olduguna eminim. Kizin hayatini zora sokarlar ileride de kimse babasiz cocuk dunyaya getirmis biri ile evlenmek istemez. O cocuga takilacak o igrenc sifati dile bile getirmek istemiyorum. Insanlarimiz maalesef cok acimasiz Amerika degilki burasi kimse takmasin herkes ustune gidecek simdi,

Canım sen ilaç bitince vermen gereken arayı vermişsin onunla alakası yoktur, o arada da hap korur. Günü gününe ve saati saatine almak önemli olan ama ne kadar dikkat etsen de %97 dir hapın koruma oranı.

Bebek konusunda yorum yapamıcam çok zor bi durum, hakkında hayırlısı olsun.

Çocuk doğsun gerisi önemli değil diyenlerden değilsin de, bunu düşünebiliyorsun hoş güzel.
21 Yaşında, çocuk olması içn gerekli her bişeyi, doğru düzgün bir işi olmayan, askerliğini yapmamış bir insanla yapıyorsun.
Ben de 21 yaşındayım.
Merak ettim , neyine güvendin ?
Bak şimdi nasılda aciz aciz düşünüyorsun değil mi?
Başında düşünecektin bunu. Şimdi istediğin kadar sızlan. Hiçbir işe yaramayacak. Ortada bir can var ve o yok olacak.
Hayır yani azgınlık başınıza mı vurdu bu yaşta?
21 yaşında bir kızın , babasının ailesinin karşısına dikilip ben hamileyim demesi beklenemez bence. Şahsen ben diyemezdim.
Her şeyin bir zamanı var. İlle de evlenince olsunculardan değilim. Gerçi şuanda evlenince olucak diyorum ama kader...
Ama keşke biraz daha yaşının büyümesini bekleseydin böyle özgür bir hayat için.
Bak, kendi başının çaresine bakabiliyor musun ? Hayır.
Kendinle çelişiyorsun ayrıca. Çocuk yeter ki doğsunculardan değilmiş. Çocukta ilişkiye girince olmuyor zaten, leylekler getiriyor.
Madem bu kadar ileri görüşlüsün , en başında görecektin ileriyi.
Bu konununsa tek bir çözümü var, seviyor musunuz birbirinizi? Evleneceksiniz.
Madem şartlarınızı düşünüp, ilişkiye girmemezlik etmediniz, şimdi de şartlarınızı düşünüp o çocuğu aldıramazsınız işte o kadar...

Offf offf hem kendinize yazık hem karnınızda ki minicik bebeğe.... Bana kızma ama aceleniz ne(( niye kendinize bunu yapıyorsunuz. Bi cana kıymak zorunda kalıyorsunuz.... Ne kadr çok okur oldum bu tür yazıları....Gelecekten çok korkuyorum okudukça....

keşke durumun aileden öte olmadığını anlayabilseniz ve keşke yazıklarımın yarısını okuma zahmetine katlansanız

Sizin söylediğiniz şey "ahlak" değil "toplum ahlakı"dır. "Ahlak anlayışı" denilen şey ise çok bambaşkadır. Ahlak anlayışı, bir kişinin kendisinin olaylardaki etik doğrusallığa veya yanlışlığa bakış biçimidir. Toplum ahlakıysa toplumun etik doğrusallık hakkındaki genel kanısıdır. Sizin birine "ahlaksız" demenizle toplumun "ahlaksız" demesi arasında fark vardır. Sebebi ise şu: Toplumun yaptırım gücü vardır ancak sizin yoktur. Bireysel olarak sizin ahlak anlayışınız yargıdan öteye gidemez. Benimki de öyle. Yerleşmiş olgular da bireysel ahlak anlayışlarının değişmesiyle kırılır. Toplumdaki her birey bir anda "artık görüşümüz bu" demez. Bu yüzden, ahlak anlayışı dediğiniz şey bireyseldir. Ve bu bireysellerin bütünü toplumun ahlak anlayışını oluşturur. Demek istediğimi anlatabildiysem ne mutlu.

Ayrıca ister toplumun, ister sizin olsun ahlak anlayışı birine kırıcı olmayı gerçekten gerektirmez. Hele ki zor durumda bir insana. Kırıcı olmadan da düşüncelerimizi söyleyebiliriz. Sizinle aynı düşünen birçok insan var, bir kısmı da cevap yazdılar. Benim özellikle size cevap vermemin sebebi biraz kırıcı olduğunuzu düşünmemdi. Yoksa bence farklı görüşler dünyayı zenginleştirir. Benim düşüncelerime tamamen zıt düşüncelere sahip olan insanların bunları rahatça ve korkmadan ama kırıcı da olmayacak şekilde söyleyebilmesi beni kırmaz veya kızdırmaz, aksine mutlu eder. Bu farklılıklar olmasa insanoğlu gelişemez zaten. Umarım alınmadınız. Benim sizinle alıp veremediğim bir şey yok kesinlikle. Sadece zor durumda olan biriyle konuşurken, ne düşünürsek düşünelim, yapıcı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Tamam o zaman..o onu yapmış bu bunu yapmış diyerek, kötü örnekleri kaile alıp kendinize prim yaparak, elalemin çocuklarına olan yanlış tavırlarını kendi çocuqunuza eş deqer tutup vazgeçin çocuqunuzdan...
yawww kardeşim sen onlar gibi olma!!
sen doqru örnek ol!!!
sen zaten en başında yanlış yapmayı göze almışsın!!
o beqenmediqin insanlar en azından bebeklerini dünyaya getirebilme cesaretini göstermişler...bebekerlerini yok yere çöpe atmamışlar..biliyosun dimi kürtajdan sonra o bebekler çöpe atılıyor!!!

çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum ama korkuyorum yapamamaktan korkuyorum evli olupta hamile kalınca bu duyguları yaşayan yokmu

bu hikaye beni mahvediyor:26:
bakamamaktan korkuyor.Sen ben sorun değiliz ama onu aç bırakamayız bakamadık alın mı dicez diyor bunu kaldırmak daha zor diyor

bahaneden başka bişey değil
bir insan evladına her koşulda her şartta bakar
bugün evladına kıyacak o adam
yarında sana
siz bebeği yaparken sonucu düşünmemişşiniz
şimdi aldırmaya karar vermişşiniz vicdanınızı rahatlatmak için içinizi ferahlatacak sözler bekliyorsunuz buradan

eğer acımasız eleştiri buysa evet acımasızca eleştiriyorum
ama eğer o masuma kıyarsan senden daha acımasız olmam diye düşünüyorum
yazık çok yazık
sen zaten evlenmeden kendini birine teslim ederek kendi öldürüp bi cinayet işlemişşşin
şimdi ikincisini nasıl yaparım diyorsun
şimdide masum bi cana kıymak için destek arıyosun

eğer gerçekten seni seviyorsa
sende seviyorsan
madem etmişşiniz bir hata
bunu telefi etmek için elinizden geleni yapmalısınız

keşke durumun aileden öte olmadığını anlayabilseniz ve keşke yazıklarımın yarısını okuma zahmetine katlansanız

Valla canım benim, ben senin tüm yazdıklarını, herkesin tüm yazdıklarını okuma zahmetine katlanıp değil, okuma zahmetini büyük bir istekle gerçekleştirip, zaten okudum.
Durum aileden öte değil, tek sebep aile ise, bunu en başında düşünecektin diyorum sana.
Ben de başka sebep demiyorum zaten sana, başka bir şey mi durum dedim ?
Bakamama korkusu da bir şart gösterir. Bakamama korkunuz, ilişkiye girerken niye aklınıza gelmiyor ki ?
İlişki = bebek . İlişkiye giren her insanın, ne kadar korunursa korunsun sürpriz bir şekilde hamile kalma riski vaaar....
Başında düşünüp, " ya ule ilerde ben hamile kalırsam hemen evleniriz" diye düşünemiyorsanız, en başında böyle bir ilişki modeli yaşamacaktınız.
Benim tepkim buna.

düşünüyorum düşünüyorum ama kürtaj bana çok uzak bi yaklaşım şuan asla yapmayacağım bişey gibi geliyor. ama herşey insan için.
şuan şahsen benim tuzum kuru evliyim kimse bana neden çocuk yaptın diyemez yada kimden peydahladın diyemez. o yüzden ben burdan aldırma sakınn kucağına alınca vb... biçok şey yazabilirim. iki çocuk annesi olarak...
ama senin şartlarında olsam kimbilir belkide bende kürtaj olurdum.
kesinlikle belirtmek idtediğim bişey varki çevremde ne kadar başından sadece maddi sebepler yüzünden (evlilik içi) çocuk aldıran varsa hepsi istisnasız hepsi kötü şeyler yaşadı. bolluktan yokluğa düşme, boşunma, eşlerin ani değişiklikleri, huzursuzluk vb. birçok şey..

yok ilacım 28 taneydi 28 tanenin sonunda ilacı bırakıyorum 3 4 gün içinde adetim geliyordu o dönemde ilaç kullanırsam adetim gelmiyor adetim bittikten sonra ilaca devam ediyordum

ha tamam canımm kusura bakma ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım bilmiyorum onun için.

sen şu anda çok zor bi yol ayrımındasın. bir karar vereceksin.

eğer bu bebeği aldırmayı seçersen; hayatın boyunca bunun pişmanlığıyla yaşama ihtimalin var.gamsız bi insansan bi kaç haftaya unutur gidersin ama bi daha hiç bebek sahibi olamama ihtimalin de olacak bunu da gözardı etme. eğer öyle bi durumla karşılaşırsan 35- 40 yaşına gelip de bebek sahibi olamadığın zaman keşke aldırmasaydım diye inanılmaz pişmanlıklar yaşarsın.

ama eğer bu bebeği doğurmayı seçersen; aileni, eşinin ailesini, eğitimini hayatta çaba sarfettiğin herşeyi kaybedebilirsin. ama şunu bil ki o bebek kucağında olduğu sürece doğurduğuna asla ve asla pişman olmazsın, ben bu yaşıma geldim, keşke doğurmasaymışım diyen hiç bi anne görmedim.

ayrıca da şunu da söylemeliyim ki senin durumun nispeten daha iyi. böyle bi durumda töre cinayetine bile kurban gidebilecek bir sürü genç kadın var ama sen diyosun ki ailem anlayış gösterir, sevgilim evlenmeyi kabul ediyor. e o zaman kayınpederin olacak kişiye de ne düşer ben söylemiyim. ayrıca emin ol ki torunlarına dayanamaz ve affederler sizi.

neyse iyi düşün işte.

çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum ama korkuyorum yapamamaktan korkuyorum evli olupta hamile kalınca bu duyguları yaşayan yokmu

Korkmakta haklısınız elbette. Ben hamile değilim, çocuğum da yok, ben bile korkuyorum bazen "İleride çocuğum olursa, onu koruyamazsam, mutlu edemezsem?" diye. Ama sizin karnınızda güç alacağınız bir bebek var şu anda. Bebeği istediğinize göre anne olmuşsunuz artık. Anne olmak başka bir şey, ihtiyacınız olan gücü onda bulursunuz diye düşünüyorum. Bunları düşünüyorsanız zaten elinizden gelen her şeyi de yapacaksınızdır.

aynen katılıyorum.ve yayınlanan o kürtaj görselleri yasal olmayan ve büyük ceninlere yapılan kürtajlar 10 haftadan önce bir fetüsün biçimi dahi tam oluşmamıştır.
konu sahibi arkadaş öncelikle çok zor durumun. kürtaj evet hoş bir sonuç değil ama seni anlıyorum. evet bir bebeği öldürmek doğru değil ama bu kararı verecek kişi sensin. o çocukla bir ömür yaşayacak sensin. sana aldırma diyenler yanında olacak mı ileride acaba. ailenle yaşayacağın sorunlar çevrenin tepkisi. ve en önemlisi iyi düşün erkek arkadaşına ne kadar güvenebilirsin. seni yarı yolda bırakmayacağının garantisi varmı. herşeyi düşün kararını ver. sana kürtaj ol yada olma demeye ne benim nede başka birinin hakkı var. bu senin vereceğin ve sonuçlarına katlanacağın bir karar. ama bu işin her yönünü düşün yaşında daha çok genç. o bebek sana çok büyük mutluluklar yaşatacağı gibi hayatını bir çıkmaza da sürükleyebilir. Allah yardımcın olsun..
Ayrıca bu topiklerde ki yargısız infazları anlamıyorum. katil ahlaksız vbbb ithamları. bence bir insanı yargılayacak tek kişi rabbimdir ve o bile ölene kadar bekliyor ona tövbe şansı tanıyor.

Biz ne desek boş olan olmuş artık. O bebeğe bakabileceğini düşünüyorsan babası tarafındanda bir şüphen yoksa dünyaya getirebilirsin.Sen bebeğin için aileni karşına alabiliyorsun Erkek arkadaşında gerçekten istiyorsa oda alır onun aileside zamanı gelince affeder elbet.Tabi senin bileceğin iş senin hayatın bu.İlerde belki her şey kötü olabilir belkide iyi olur bilmeyiz.Sana doğur ya da aldır demeye kimsenin hakkı yok sonuçta senin duygularına senin vicdanına kalmış.Allah yardımcın olsun.Umarım en doğru kararı verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…