Bebeğimden vazgeçiyorum :(

konuyu açan arkadaşım yaşadığınız şeylerden dolayı sizi suçlayacak değilim..yetişkin bir insansınız ve hayat sizin..onu istediğiniz gibi kullanırsınız..ama içinizde yeni filizlenen bir can var,onun hayatı ise size bağlı olmamalı..buna hiç hakkınız yok...bakın size en yakınımda yaşanılan bir olayı anlatacağım..eşimin ortanca kardeşi ünvte 3.sınıftayken yine aynı okuldan 2.sınıftaki bir kızla beraberlik yaşıyor.kız bu ilişikiden hamile kalıyor.k.biraderime haber veriyor.ama anlaşıyorlar ve bebek 5 aylık olana kadar yani artık aldırma oalyı gibi bir durum olmayacağı zaman k.validemlere açıyorlar konuyu..sonrasında hoş olmayan şeyler yaşanıyor tabii.k.biraderim sadece kızın ailesinin katıldığı bir törenle evleniyor eltimle.iki öğrenci,büyükşehir,eşim tarafı zaten maddi manevi hiçbir yardımda bulunmuyorlar,kız tarafının maddi durumu hiç yok..ve bu şartlarda yeğenimiz doğuyor,şimdi 8 yaşında dünyalar güzeli bir çocuk.eltim ve k.biraderim ise öğretmen oldular ve çok güzel bir aile yaşamları var.k.validemler ise zorda olsa onları affettiler ve araları çok iyi..yani bazı şeyler kolay elde edilmiyor,eğer bir hata yapıldıysa tabii ki cezasıda çekiliyor ama bir cana kıymanın da hiçbir bahanesi olamaz!!!

Son düzenleme:

inanın bana çok isterim bunu henüz özel mesaj yazamıyorum ben ama

Keşkelerin önemi yok, olan olmuş. Ama erkek arkadaşın haftasonu konuşsa ailesiyle. Durumu anlatsa. lki kelimeye bakıp evlenemeyiz diye hüküm vermeyin. Bana göre evlenmemek için bahane. Ben de istemem oğlum eli ekmek tutmadan evlensin. Ama ortada bir can var, anında nikah masasına oturturdum ki kızın adı kötüye çıkmasın.
Bu arada çözüm aradığınıza değil yandaş aradığınıza inanıyorum. Kendinizle çelişmişsiniz, yazdıklarınızın tamamını okudum.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Yalnız şunu bilin ki bu dünyadaki en büyük acı evlat acısıdır. Neden mi?? çünkü bu dünyada evlattan daha fazla sevilen bir şey yok. Hayatınızın en büyük aşkını yok etmeye kararlıysanız daha ne demeli ki??

Hayat insanı istemediği noktaya getirir bazen.
Şimdi tam yol ayrımındasın.
Hangi yolu seçersen seç İnşallah Rabbimin razı olduğu yolu seçmiş olursun.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bazı yorumlara inanamıyorum gerçekten yazmadan duramadım. Siz cinselliği sadece bebek olsun diye mi var sanıyorsunuz?Zevk=bebek bunu düşünmeliydin ne demek yani? 21 yaşında bir kadın neden istemesin neden küçük olsun? O zaman kızları sünnet edelim, hem çok ahlaklı hem de çok anne olurlar.
Bence annelik kişinin yapısıyla ilgilidir. Kimi genç kızlığından beri bunun hayaliyle yaşar, kimi hamile olduğunu örendiğinde, kimi doğumda kimi ise çığlıkları durulup ilk gülücüklerini attığında. Sen kendinde hangi potansiyeli görüyorsun buna bak.Vicdan azabı çekebilirsin tabi ama bebeğe çok zor da bakabilir bunalır ve doğurduğuna da pişman olabilirsin.
Bir de çabuk karar ver hormonların hızla yükseliyor ve gittikçe bağlanıyorsun.

Canim bence sevgilisi evlenmeye kararli ve istekli olsa aldirma ailemle konusacagim derdi, konu sahibinin baski yapmasi ve evlenmek istemesi birseyi desgitirmez. Eger karsi taraf istemiyorsa bu evlilik tek kisiyle evlilik olmaz. Zaten cogu erkek boyleki nerde oyleeee helal sut emmis hatasini temizlemeye calisan erkekler. Cogu erkek ya sevgilisinden ayrilip telefonlara cikmiyor kayiplara karsiiyor, yada ilk laflari aldircaksin bu bebegi deyip kiz arkadaslarina parasini uzatiyor. Ben kurtaj parasini bile vermeyen kiz arkadasi hamileyim deyince benden degildir deyip kizi ortada birakan odunlarda gordum. Erkeklerin ne acimasiz oldugunu az cok hepimiz tecrube etmisizdir. Iste bu olaylarda ah ahhhh bu erkeklerin kafasini koparsim geliyor vallahi cok sinirleniyorum.

bugün ultrason fotoğrafı hep elimdeydi sanırım bağlandım baya haklısınız bir an önce karar vermem lazım

konu sahibi arkadaşım bebeği aldır diyenlere ''bebeğimi bırakmak istemiyorum ''diyorsun.
bebeği aldırma nasıl bir cana kıyarsın diyenlere ''dünyaya getirip bakamamaktan korkuyorum''diyorsun.
neden önlem almadın diyenlere kızıyorsun''önlem almama rağmen oldu diyorsun''(ben evli olduğum halde çocuk istemediğim dönemlerde çift korunma yöntemini tercih ettim.demek ki sen benim kadar korkmamışsın!)
seni eleştirenleri de bir güzel haşlıyorsun.çocuklarını gün boyu okula bırakan velileri ''sanki evlilik dışı ilişkisinde yeteri kadar önlem almamış olamaktan daha ağır bir eylemde bulunmuşlar gibi'' eleştiriyorsun.
şu ana kadar hiçbir doğum kontrol yönteminin %100 koruma sağlamayacağını gözardı etmişsin.
işsiz,askerlik ve aile sorunları olan biriyle tüm bunları yaşamışsın.
şimdi karasızım ne yapacağımı bilemiyorum demişsin.

sana ne desek kızacaksın!!!!!!sorun da çözümü de sende.

üniversite kaçıncı sınıftasnz?
ve şükretmelisin ki sevgilin senin yanında, böyle durumlarda arkasını dönüp gidenleride duyuyoruz ve yine şükretmelisin ki seninle evlenmeye sıcak bakabiliyor. beterin beteri vardır kararı sana bırakmış gibi. sen evlenelim desen evlenicek ama aileler kısmını düşünmek çok zor gerçekten. tepkileri nasıl olur ne zaman yumuşarlar zor bir evre. her ihtimali düşün hangisi ağır basarsa onu seç

11. sayfaya kadar yazılanların hepsini full okudum.. ama artık dayanamıyorum cevabı yazacağım..

birincisi kimse burada oturup da namustan bahsetmesin.. başkalarının namusunu eleştirmek laf söylemek size kalmadı.. neden yaptın ettin demenin bir çaresi mi var da ben bilmiyorum?! olan olmuş.. genç arkadaşım akıl danışmaya gelmiş ancak hata etmiş.. çünkü buradaki OBJEKTİF OLMAYAN kesimle karşılaşmış.. kendilerinin özel durumlarından ötürü (çocuk olmaması, uğraşılması vs.) hamile kalıp aldırmayı düşünen kararsız kalan birini yerden yere vurmuşlar katil damgası yedirmişler.. birisine yardımcı olamayacaksanız, seçenek üretemeyecekseniz yazmayın yorum..! ateşe körükle gidince ne geçiyor elinize! -benim olmadı yıllardır bekliyorum senin olmuş nasıl aldırmayı düşünürsün vs demekten vazgeçin.. rabbim herşeyin hayırlısını verir.. size düşen hayırlı bölüm de odur.!!!!!!

burada derdini yazan insanlara neden utanmaz(!) muamelesi gösteriliyor....! ne oluyor yani kimlik bilgileri de mi gösteriliyor da kendini ifşa etmiş gibi utanmazlıkla suçluyorsunuz?! kimseye anlatamadığı derdini burada nick üzerinden anlatamaz mı yani insanlar?!! ne basit düşünce sistemine sahip kimileriniz!

arkadaşım sana gelince..... olan olmuş Allah başka dert vermesin.. eğer sorumluluğunu taşıyamayacağını düşünüyorsanız çözümü belli.. ilerisi daha üzücü olur çünkü.. erkek arkadaşın da adam değil bunun da altını çiziyorum.. ailene hemen evleneceğini nasıl açıklarsın, demezler mi ne bu acele... hadi bir şekil oldu... evliliğe hazır olmayan çocuğa hazır olmayan bir erkekle bunu paylaşmak ne kadar sağlıklı olur? tut ki yapamadı çekti gitti.. ailen sahip çıkmadı sana.. ne olacak o zaman? o çocuğa iyi bir gelecek mi sağlamış olunacak.... geleceğini düşün...... aileni düşün....... o adamdan da bir cacık olmaz yolunu ayır....

yazdıklarınıza ne yazık ki katılıyorum. istemeden de olsa bişey daha eklemek istiyorum erkek arkadaşı çocuk olayını belkide kaldıramayacak ve çevremde gördüğüm olaylara bakarak diyeceğim ki kızımızda ne yazıkki başka bir erkeğe sığınmak zorunda kalacak. belki nikahlı belki nikahsız. ayrıca şuda var durum ailelere açıklanınca belkide dallanıp budaklanacak aileler hep kızın üstüne gidecekler. ileride yüzüne vuracaklar belkide. ki çevremde bunun çok kötü örnekleri var. sürekli aşağılanan hatayı sadece kadına yükleyen zihniyetler.

3. sınıftayım seneye bitecek. O şuanda tamamen bana bıraktı onunda kafası çok karışık ne yapmak gerek bilmiyorum

burdaki en güzel yorum bu olsa gerekk tebriklerrr

Ay bu erkeklerin kafasini koparmak istiyorum offff off... heleki cocuk benden degildir diyip kacanlar annemin isyerinde kendisi hemsire oradaki sekreter kiza olmustu neyse bir sekilde aldirdi cocugu . Fakat erkek musveddesi benden digil deyip ortadan cekildi cok sinir bozucu ya neyse kurtaj parasina yardim etmislerdi indirimli doktor bulunmustu is yerinde...offf off dedigim gibi erkekler cok acimasiz cok sinirleniyorum bu konular acildimi.

Sen de haklısın kuşum ya... Diyecek bir şey gelmiyor aklıma. =(( Allah kimseyi böyle kararlar almak zorunda bırakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…