Bebeğimden vazgeçiyorum :(

Sen de haklısın kuşum ya... Diyecek bir şey gelmiyor aklıma. =(( Allah kimseyi böyle kararlar almak zorunda bırakmasın.

Erkek kismisi cok fena ben cok sinirleniyorum bu erkeklere ya... Eskiden ne bileyim bir bayan hamile kalinca erkekler ortada birakmazdi bir utanma edep vardi yaptigini temizleme vardi. Simdi benden degil bile demeye cesaret ediyorlar. Rezillik dogrusu!

Kürtajın sana fiziksel zararıda olur.Bu genç ailesine konuyu açsa ve hemen evlilik yapılsa bence en güzeli bu yalnız senin sorunun değil şu an itibarıyla bütün ailenin sorunu bence arkadaşına ailesine açmasını söyle ve ona göre al kararını ve sağlığını riske atma.Neden yalnız senin sorununmuş gibi sen çare arayacaksın bırak onlarda düşünsün.

Aynen senin gibi düşünüyorum arkadaşım..
Allah akıl fikir versin..
Bir anlık zevk için......

Zevk= bebek yazmışsınız da, benim yorumumdan düşüncelerle sanırım bunu yazdınız, üstüme alınarak cevap vereyim;
Ben zevk=bebek demedim. İlişki=bebek diyip yanında açıklamasını, ilişkiye giren her insanın sürpriz şekilde hamilelik riski vardır dedim. Yani ilişki sadece bebek için yoktur, onu siz yanlış anlamışsınız.
İkincisi de, 21 yaşındaki kimse cinselliği isteyemez demedim . Onu da siz kendiniz çıkarmışsınız, aksine ergenlik çağından itibaren bunu hormonları ister. Ama, bunu yapıcak kadar bir karar alınabiliyorsa, bu cinsellik yaşanılabiliyorsa sonrasını düşünmek gerekir. Çünkü insanın yine kendisidir sonrasında acı çekicek olan. Benim kızmam bu yönde, şimdi böyle aciz aciz üzülüyor çaresiz. Ama bunu niye düşünmedin be güzel kardeşim, bak şimdi seni kimse anlamaz diyorum içimden. Ha şimdi aciz dedim onu da yanlış anlamayın, hepimiz bazen aciz durumlara düşüyoruz.
Yani yanlış anlamışsınız. Tabi siz beni hedef alarak yorumlamadınız, öyle gözünüze takıldı yorumum vs. ama yanlış çıkarımlar yapmışsınız. :)

Ya Allah aşkına bu kızcağızı kimse kınamasın bu durumun yanlış olduğunun o da farkında olan olmuş artık. Ama kınayıp aşağılayan arkadaşlara bi sözüm olacak... Bir insan başka birini kınarsa aynısını yaşamadan ölmez. Kendi yaşamasa bile çoluğu çocuğu mutlaka yaşar. Arkadaşım anladığım kadarıyla hem maddi hem manevi açıdan bu çocuğa bakacak durumunuz yok ben olsam aldırırdım ne kadar üzülsem vicdan azabı çeksemde...Yok ben bu çocuğu doğururum her türlü şeye de göğüs gererim diyorsan tabiki doğur. Allah kolaylık versin.

çok güsel anlatmışşsın cnm sana katılıyorum...

çocuk için zaten evlenilmes en büyük hata... keşke şartların el verse de doğursan ama ....

Neden farklı fikirler sunan kişileri hemen ''kınamak'' la yargılıyorsunuz..
Hakaret ederek biri yorum yapıyorsa, tamam bunun adı kınamaktır, ama fikrini beyan ediyorsa, konu sahibinin hoşuna gitmeyeceği bir mesajsa bile bu, bunun adı kınamak değildir.

Aslında dersiniz de, sonuçta her şey ona kalmış.
Yani sırf bu konu değil her konu için geçerli, ne dersek diyelim hiçbir önemi yok.
Ama yorum istemiş madem yorumluyoruz işte.
Ben de hiç evlilik öncesi ilişkiye karşı olmadım.
Ama tatsız olaylar yaşadım ve çevremde de gördüm,
Sanırım en iyisi , bu devirde evlilikten sonra ilişki .
Üzülmemek için yani.
Yargı meselesini bilmiyorum da, yani kendi gaddarlığımdan kaynaklanıyor bu benim, kendime de gaddarımdır; daha önceden düşünmiyorsan şimdi sızlanması biraz anormal geliyor.
Yani ister istemez, daha önce niye düşünmedin diye soruyorum ben mesela.
Hatta çoğu zaman hatam olunca, kendi kendimle de konuşurken bile, "daha önce düşünmedin şimdi de sızlanma leonela!" derim kendime. :)

güzelim.. daha okuyorsun bu seneyi atlatsanda seneye mutlaka okulun aksayacak. sanırım öğretmenlik okuyorsun atanman için kpss şart çalışman gerekecek. okula gitmen gerekecek. doğursan bebeğe kim bakacak. aileler rest çekerse para işleri nasıl olacak.
iki ucu .... değnek derler ya tam o noktadasın. ve kadınlık ne kadar zor ki hep kabak bizim başımıza patlar.
seni zor bir süreç bekliyor. ama sanırım kararın vazgeçmek olacak.

Bence gelecekte ne olabilir ya da ne olamazı düşünmeyin. Geleceğin garantisi mi var ki? Seneye işler çok yolunda gidebilir, şansınız dönebilir ve bebeğe çok iyi bakarsınız kimseye de eyvallahınız olmaz. Ya da bir hallederiz der evlenirsiniz ama şans size gülmez darbe üstüne darbe yersiniz.
Burada sorulacak tek soru var bence: siz bu bebeği istiyor musunuz istemiyor musunuz? İstiyorsanız gözünüzü karartıp çıkar yol arayacaksınız, kimsenin sizi yargılaması umrunuzda olmayacak. İstemiyorsanız da yapılacak şey belli.

yok artık yaa bu kadarda acımasız yorumlar yapmayın nolur..katilsiniz siz de ne demek ???

böyle yorumlar yüzünden derdimi yazmaya korkuyorum yeminle...

arkadaşımız zaten üzgün.. çaresiz..yapmış bi hata olan olmuş..zaman geri gelmior...

arkadaşımızın şartlarını bilmiyoruz ki hemen de yaftayı yapıştırıyorsunuz ??

5 haftalık olmuş bebeğin. 5 haftadan sonra bebeğin yaşamsal fonksiyonlarıda başlıyor.
Kendimi senin yerine koydumda, ailemi düşününce böyle birşeyi duysalar ben ne yapardım diye ki çoğu kişide bebeği aldırırdı herhalde. Ama evlenme imkanım olsaydı asla mı asla o cana kıymazdım. O fasülye kadar olsa da onunda bir kalbi var şu anda. Miniminnacık birşey. Ki anne olduktan sonra ki düşüncemi sorarsan bir cana heleki benim canımdan kanımdan olan bir cana asla kıyamam.
Senin yerinde olsam babsıyla konuştururdum ve hamile olduğunu söyletirdim. Sonuçta sanmıyorum onlarında bir cana kıymak isteyeceklerini. Eğer ki erkek arkadaşın konuşmaya yanaşmıyorsa da bence ilk fırsatta da ayrıl. Demekki ne sana nede bebeğe sahip çıkamayan adamın teki.

” KARANLIGA SÖVECEGINE KALKTA BIR MUM YAK ”

Toplumu degistir, cevreyi sustur, insanlarin baskisini bastir, hadi yap bunlari. sizler sadece pc basinda ahkam kesmeyi bilirsiniz! iki dk kalik zevk icin diyorsunuz, ama hepiniz o iki dakikalik zevk icin her seyinizi satarsiniz demi! bunun icin kadinlari kullanirsiniz, sonrada yapmasaydin etmeseydin derdisiniz, bu katkedilmis bebekler sizinn gibilerin eseri!
Peki benim katil olmamda cevrenin sucu yokmu, beni kinayan yasama hakkimi kisitlayan, bebegimin dogmasini ayip ve rezillik olarak gören insanlarin hic mi sucu yok, hayir tek katil ben degilim, ben sucluysam, herkes suclu!

Cok haklisiniz igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmamiz lazim. Amerikada yasiyorum burada cocuk aldirma sebeplerinden degil toplum baskisi. Turkiyede bebeklerin kurtajla sonuclanmasinin cok buyuk sebepleri o cocugun dogunca alacagin sifat, insanlarin acimasizligi ve baskisidir.Maalesed toplumca dedikoduyu baskasinin isine karsimayi birakmadikca,herkes kendi isine bakmadikca yargilamamayi hosgoru ve anlayisi ogrenmedikce bu katilliklerde payimiz olmaya devam edecektir.

Bende 21 yaşındayım, bende üniversite üçüncü sınıftayım, bende cinsellik yaşıyorum, bende korunuyorum. Yargılanman gereken hiçbir konu yok kısaca. Bugün -Allah korusun.- bu olay benim başıma gelse yapacağım tek şey "kürtaj yaptıracak hastane aramak" olur.

Çünkü okulun bitmedi, belki seneye de bitmeyip uzayacak. Üniversite hayatı malum... Sevgilin de pek evlenme yanlısı gibime gelmedi açıkçası, yani olumsuzlukları önüne koyuyor çünkü senin vazgeçmeni bekliyor bence. Ki evlensen ne olacak... İki tarafın da işi yok, gücü yok, aileler eteğini çekecek, bundan belki on sene sonra bile eşinin ailesini bunu senin suçunmuş gibi yüzüne vuracak. İleride çocuğun olur, neden olmasın? Olmaz diyenlere bakma hiç. İki sağlıklı insan cinsel ilişkiye girerse çocuk olur. Bu kadar basit bu. Şu an çocuğunu dünyaya getirirsen ona ne verebileceksin? Anne sevgisi mi? Yetmeyecek ki... Zaten sırf çocuk dünyaya getirmek için olan evlilikler de yürümüyor canım. Annem 18 senede boşandı. Bence kendine de, sevgiline de, geleceğine de yazık etme.

Bunun bir psikolojik ağırlığı olacağına şüphem yok. Zira geçen yaz elimde gebelik testiyle "negatif çıksın" diye dua ederken, negatif çıkınca da "neden pozitif çıkmadı ki" diye ağlamışlığım var. Bu travmayı her halükarda yaşayacaksın kısaca... Çünkü kadınsın ve kadınlar her zaman bu tarz durumlarda psikolojikman etkilenirler. Yine de atlatmanın zor olacağını sanmıyorum.

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

keşke elimden gelse de yardım etsem sana.. Ama keşkelerinde bir anlamı yokki bu durumda.. Sen şuan için mantıklı olanı yapıyorsun.. Gönül herşeyin iyi olmasını ister ama yaşamam gereken buymuş diyeceksin.. Sen ne kadar evlenirsen evlen toplum zihniyeti ne yazıkki evlenmeden yapılan çocuğu kabul etmez.. Gönlünü ferah tut belki Allah beni böyle imtihan ediyordur diye düşün.. Çok çok dua et bebek için de kendin içinde.. Ve biran önce kendini toplamaya bak.. Gelecek senin. Güçlü olmazsan herşey daha da kötü olabilir...

Allah sabır versin tatlım..

yanlis olmus ama olmus ve dogruda dusunuyorsun bence , bir evli degilsin iki ailene ne diceksin daha okuyorsun eksileri aklina getir kendini kotu hissetiginde hersey okadar kolay degilki yapmisin yanlis o yanlsin bedelini ne bebek ne sen yada ailen ceksin okadar gec sayilmaz duygusal degil maktikli dusunmeye calis umarim atlatirsin zamani geldigindede guzel bi anne olursun

Bence onunuzde ıkı yol var ya katil olucaksınız ( buna karşı cıkanların bana göre vicdanı yok sadece aklı var )
hem bu dunyada hemde ahırette unutamayacagınız bır yukunuz olacak.

Yada Butun zorluklara ve sıze karsı duran ınsanlara ragmen göğüs gerip :
Eteğinize sıkı sıkı yapışan ve anne dıyen o ıkı çift göze hayran hayran bakacak, buyutucek hayatınızı paylasıcaksınız ..

İkinci sıkkı dusununce benım bile yüreğim hopluyor ..
Bu bir mucize cunku .
Nohut kadar karnınızda buyuyen ve insan seklını alıp sıze omrunuzun sonuna kadar sevgı ile bağlı olacak bır mucıze ..
Sonsuz bır aşkınız olucak ..
Butun dunya ustume gelseydı ben boyle bır aşktan vazgecmezdım ..
katil olmazdım ..

tamam ya işta hapınızz bitmişş kondom diye birşey var ondan kullansaydınız yumurta tembelliği var saten nerden kalırımmı dedinizz

Hay ağzına sağlık ! daha bunun üstüne laf söylenmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…