Cnm cnmÇok zor uyanıyo. Doğru düzgün emmiyo. Süt bitmediği için tam olarak birikiyo. Öyle olunca daha hızlı akıyo hiç ememiyo. Sütü sagip tekrar emziriyorum. Doktor bunun emmekle ilgisi olmayabilir dedi. Yarın son duruma göre tahliller falan bakacaklar.
Allah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum [/QUO.
6 ay önceki halim geldi gözümün önüne aynı senin gibiydi bi yandan mememi alamıyor bi yandan sarılığı çıktı bi yandan normal doğum dikişlerim ahh ahh senin durumunuda okuyunca gözlerim doldu seni o kadar iyi anlıyorumki üzülüyorsun ağlıyorsun onun o minicik yüzüne bakarak bu günlerde geçicek mi acaba die sürekli kendine soruyorsun. Gece annemin kapıma vurup beni kaldırdığında o dikişli halimle deli gibi yataktan fırlıyordum eşim kolumdan tutup yavaş sakin ol bişey olcak şimdi sana diyordu. Sarılıktan baygın gibiydi o değil de 2 günde bir kan almaları yok muydu minnacık ellerinden canı yanıp ağladığında benimde eşiminde gözleri kan çanağı gibi oluyordu ellerinin üzeri morarıyordu bir de eve gelip ellerine bakıp ona ağlıyordum. Teşeküllü bir tahlil yaptıktan sonra karaciğerinde sorun olmadığı sadece sizinkinin sarılığı emme problemi yaşadığından biraz uzamış denildi sabırla emekle geçmesini bekledik gün aşırı banyo yaptırdık altın koyduğumuz suyun içinde, sizde sabırlı olun dik durun gerekli testler yapıldıktan sonra yeterki sonuçları temiz çıksın fototerapiye yatsa bile üzülmeyin düşününki çaresi var ya çaresi olmasaydı. O sıkıntı zamanlarımda gece gözümü yumduğumda o minicik yüzü gözümün önüne geliyordu uykumda bile özlüyorum . Dilerim Allah tan bu günleriniz tez geçer daha tatlı dertleriniz olur Rabbim kimseyi canının parçasıyla sınamasınAllah başka dert vermesin tabi ki baştan bunu söylüyorum ama ağlayarak5 gün önce doğdu oğlum. Ilk gece ilk gün normaldi. Ama sonra ki gün sarılığı 3ten 9a çıktı. Halbuki sürekli emzirdim. E ne var şimdi bunda diyeceksiniz ama doktor böyle ilerlemesini tehlikeli buldu sürekli takipteyiz. 9a çıktıktan sonra daha da arttı. Hiç uyanmıyor her anne uslu bebek ister ama ben aglamasini uyanmasini istiyorum. Çünkü uslu olduğu için değil ağlayacak kadar dermanı olmadığı için ağlamıyor dedi doktor. Beslenmesini ihmal etme kan şekeri düşmesin dedi. Geceleri saat kuruyorum bir buçuk saatte bir zorla uyandırıp emziriyorum ama kendisi uyanmıyor 4 gündür toplasaniz bir saat anca uyanık kalmıştır. Ben bebeğimin gözlerini de görmek istiyorum yarın yine kontrol var. Eğer sınırı aşmışsak yatarak ışın tedavisi alacak. Durumuna bakarak yarın tedavi sınırını geçebilir eğer gece rengini daha da sarı görürsen acile gel beni arayacaklar dedi doktor. Daha sarı olduğunu ya farketmezsem diye korkuyorum. Sürekli hareketlerini kontrol ediyorum. Biliyorum yeni doğan sarılığı geçici ama bizde durum biraz daha farklı. Babasi hepatit B taşıyıcısı. Genetik yatkınlığı var ve eşimin babası dahil alilenin bi çok erkeği bu hastalıkla uğraşmış ya da taşıyıcılar. Ben aşı vurundum aslında ama ya koruyucu olmadıysa diye korkuyorum sarılığın ileri safhasında kan değişimi gerekli olabiliyor. Küçücük daha o kadar eziyet görmesini istemiyorum. Uyansın ağlasın istiyorum
Sen anlatınca bende 6 ay öncesine döndüm hepimiz anneyiz ne zorlukları aşıyoruz değilmi? Rabbim bizi kusursuz yaratmış bende zor günler geçirdim Hiçbir anneye evlat acısı vermesin Allah.....6 ay önceki halim geldi gözümün önüne aynı senin gibiydi bi yandan mememi alamıyor bi yandan sarılığı çıktı bi yandan normal doğum dikişlerim ahh ahh senin durumunuda okuyunca gözlerim doldu seni o kadar iyi anlıyorumki üzülüyorsun ağlıyorsun onun o minicik yüzüne bakarak bu günlerde geçicek mi acaba die sürekli kendine soruyorsun. Gece annemin kapıma vurup beni kaldırdığında o dikişli halimle deli gibi yataktan fırlıyordum eşim kolumdan tutup yavaş sakin ol bişey olcak şimdi sana diyordu. Sarılıktan baygın gibiydi o değil de 2 günde bir kan almaları yok muydu minnacık ellerinden canı yanıp ağladığında benimde eşiminde gözleri kan çanağı gibi oluyordu ellerinin üzeri morarıyordu bir de eve gelip ellerine bakıp ona ağlıyordum. Teşeküllü bir tahlil yaptıktan sonra karaciğerinde sorun olmadığı sadece sizinkinin sarılığı emme problemi yaşadığından biraz uzamış denildi sabırla emekle geçmesini bekledik gün aşırı banyo yaptırdık altın koyduğumuz suyun içinde, sizde sabırlı olun dik durun gerekli testler yapıldıktan sonra yeterki sonuçları temiz çıksın fototerapiye yatsa bile üzülmeyin düşününki çaresi var ya çaresi olmasaydı. O sıkıntı zamanlarımda gece gözümü yumduğumda o minicik yüzü gözümün önüne geliyordu uykumda bile özlüyorum . Dilerim Allah tan bu günleriniz tez geçer daha tatlı dertleriniz olur Rabbim kimseyi canının parçasıyla sınamasın
Amiinn.. Anne olmak gerçekten hiç kolay deilmiş..Sen anlatınca bende 6 ay öncesine döndüm hepimiz anneyiz ne zorlukları aşıyoruz değilmi? Rabbim bizi kusursuz yaratmış bende zor günler geçirdim Hiçbir anneye evlat acısı vermesin Allah.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?