Bebeğimi bırakıp işe dönmek

Essilaam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
1.355
2.208
133
Kızlar yakında işe dönmem gerekiyor. Bebeğim 5 aylık olacak. Şimdiden endişeler bastı beni. Çok üzülüyorum. Emziriyorum. Mama hiç vermedim. Napıcam.

Günlük 4 saat ayrı kalıcaz ve annem bakacak. Ama işte emziriyorum ve daha çok küçük. Beslenmesini nasıl yapmalıyız tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Dondurucuya biraz süt stoğu yapmayı düşünüyorum. 5 ay dolmuş olacak. Ek gıdaya başlasam mı.

15 gün önceden sağım yapmaya başlayın. Memeler sagima alissin. Her emzirme sonrası 10 dakika kadar sağım yapmanız yeterli. Başta az az buzluğa koyun. Siz yokken icmezse ziyan olmasın.
İse başlamadan 10 gün önce kim bakacaksa onunla kademeli birakin. Sagdiginiz sütü biberonla vermeyin. Meme reddi olabilir. Normal bardakla ya da alıştırma bardağı ile verebilirsiniz
Evden vedalaşarak çıkın, nereye gittiğinizi ve ne zaman geleceğinizi anlatın
İşyerinde 2-3 saatte bir sagim yapmaya çalışın.
Duygusal boyutu için yorum yapamayacağım. Çünkü ben de bir ay sonra ise başlayacağım, şimdiden sıkıntısı bastı

Bebeğim ayın 12’sinde 3 aylık olacak ve bebeğim 2 aylık olduğundan beri çalışıyorum . Gerçekten çok yıpratıcı ve yorucu bir süreç. Gece emzirme , vs . 4-5 saatlik uyku ile duruyorum çoğu zaman ve çok imreniyorum bebeğini gönül rahatlığı ile kendisi büyütenlere resmen özlüyorum onu hem de çok..
allah senin, benim hepimizin yardımcısı olsun ne diyeyim
şimdiden süt sağma işine başla derim çünkü o sağma makinaları gerçekten bebeklerin çeneleri kadar kuvvetli değil her zaman düşündüğün kadar süt çıkmayabiliyor. O yüzden yavaş yavaş stok yapman senin için iyi olur. Ben öyle yapıyorum en azından .
Gerçi 4 saat birşey değilmiş . Gitmeden emzirsen , bide 1 şişe süt bıraksan sen gelene kadar yeter 1 ay sonra zaten başlayacak ek gıdaya, stres olma o kadar . Sen benden iyi durumdasın :) yine de kolay gelsin ❤

Ek gıdaya baslamayin lütfen. Ki ilk yıl temel besin anne sütü. 4 saat çok uzun bir süre değil. Normalde dahi emmeden 5-6 saat durabilir. 5-6 aylık bebek. Ben işyerinde sağım yapin dedim ama süre çok uzun değilmis ayrı kalacağıniz. Belki bir kere sagim yaparsınız bir süre.

Sadece 4 saat ayrı kalacaksanız süper. Ben 2 sene izin almıştım. Sonlara doğru 2miz de çok sıkılmıştık. Gün içinde ortam değiştirmek iyi gelir size de. Dram yaratmayın, üzülünecek bir durum yok. Sağlıklısınız, işiniz var ve bebeğinizin geleceği için çalışıyorsunuz. Evde biraz süt stoğu bulundurun. 6.ayda yavaş yavaş doktor önerisi ile başlarsınız katı gıdalara.

Teşekkür ederim.Sizin ne kadarlık oldu. Toplamda 4 saate evde olucam. İş yerinde sağmam ama eve gelince hem emzirir hem de sağarım bi paket diye düşündüm. Bi de ek gıdaya başlasak mı 5 ayı tam dolmuş olacak?

Çok teşekkürler. Allah hepimize kolaylık versin. Çok zor psikolojik olarak..

Katılıyorum hepsine.

o 4 saat size o kadar iyi gelecek ki.hele hele o saatlerin çoğunda uyursa ne iyi.ek gıda için henüz erken sanki, sağdığınız sütle beslensin zaten sütünüzle doyuyor sanırım süt reddi vs de yok.Doktorunuz ne zaman derse o zaman başlarsınız ek gıdaya.

Ne güzel yazmışsınız. Sağolun.Herşey onlar için..

Ben de yaklaşık 2 ay içinde başlayacağım, kızım bu ay 1 yaşında olacak.
Şimdiden ben de gerilmeye üzülmeye başladım.
Allaha şükür büyüdü koca kız oldu.
Ama hala memeye bağımlı yaşıyor.
Ben de hiç mama vermedim, 1 2 ay önce denemeye başladım ama gec kaldım galiba.
Ne biberon kabul etti, ne mama.

Bebeğiniz küçük, biberona alışır inşallah kolayca.
Üzülmemeye çalışın, evlatlarımız için çalışıyoruz.
Hem 4 saatmis çok şanslısınız, ben o hakkımı kaybettim.

2 kere uyur sabah kısa kısa. Ama uyanınca emmek ister. Belki karnı doyarsa istemez. Bilemiyorum işte.

Canm ben de 5 aylikken basladim ise, sutumu sagip dondurucuya koyuyorum kv benmari usulu eritip veriyor, korkma hic birsey olmaz benm bebegim 8. Ayinda mama vermedim bende, gunduz biberondan sutumu verdiler aksam ben gelince emzirdim ama ilk iki gun biberonu almak.istemedi, birsey icmedi beni gorunce o kadar mutlu oldu ki anlatamam gece hep benimle uyudu bu lari uzul diye degil ama hazir ol diye soyluyorum, 3 gunr alistj ama biberonu icti 5 bucuk aylikken ek.gidaya da basladim simdi cok sukur ek gida da yiyor kahvalti yapiyor ama ilk gunler cok zordu simdj kolay, sag olsun kv guzel bakiyor o donemde kp ise gitmedi bebegim yemek yemiyor diye uzulup evde onunla ilglendiler dedesine cok duskun

Dr.umuza da s
Biberonu önceden alıştırmaya çalışsak iyi olacak öyleyse. Peki 5 aylıkken kaç saatte bir ve ne kadar süt veriyodunuz

Dr.umuza da s

Biberonu önceden alıştırmaya çalışsak iyi olacak öyleyse. Peki 5 aylıkken kaç saatte bir ve ne kadar süt veriyodunuz
Evet onceden alistirmaya calisin biz denedik ama yapamadik sonra mecbur kalinca icti, bebek her istediginde verin ek gidadan once biz oyle yaptik ek gidaya gecincede uyaninca ek gidalardan uykuya gecerken de sut verdik ama bebeginz kac saatte bir uyur bu da onemli az uyuyorsa cok ac birakmayin benim kizim max 3 saate bir uyur o yizden uyaninca ek gida uyumadan sut iciyor yeterli oluyor ona

Bebeğim 11.5 aylıkken işe başladım şuan 22 aylık. İşe başlamadan 15 gün önce sağım yapmaya başlayıp buzluğa süt stokladim. Meme reddi olmasın diye de alıştırma bardağı alıp onunla verdik sütü. Başlığı anne memesinden farklı olduğu için meme reddi yapmadı. Onu da kabul etmedi gibi bir sey annem hep kaşıkla verdi. 17 aylık olana kadar günde 2 kez isyerinde sagim yaptim. Son ay gunde 1 kez yaptım ve 18 ay dolduğunda sagimi bıraktım. Bu sekilde sütumde hic azalma olmadı. Oğlum alerjik bir bebek hic mama vermedim. 15 gün once de kademeli azaltarak sütten kestim. O da siz de adapte olacaksınız merak etmeyin. O 4 saat size cok iyi gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…