Uzmanlar 6 aydan önce ek gıda önermiyorlar. Zaten başlasanız bile tadına baktırmak için olacak doyumluk vermemelisiniz .Ayrıca 4 saat kısa bir süre. Sağıp bıraktığınız sütler yeterli olur. Stres yapıp kendinizi üzmeyin.Günlük 4 saat ayrı kalıcaz ve annem bakacak. Ama işte emziriyorum ve daha çok küçük. Beslenmesini nasıl yapmalıyız tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Dondurucuya biraz süt stoğu yapmayı düşünüyorum. 5 ay dolmuş olacak. Ek gıdaya başlasam mı.
Ek gida ise adı hazir sütlerle başladık sonra yoğurt sonra kahvaltı ile devam ettik. 18. Ayda pek cok disi çıkmıştı yavas Yavas basladik tattirma deneme asamalari yok 3 gun kurali falan bana gore degildi. 3.5 yasindan önce corba icmedi mesela simdi yemek seciyor diyemem bezelye bamya pirasa pek sevmez nadir yer, ama yer. Erken baslayalim alissin dusuncesine katilmiyorum o yuzden. Ya da gec kaldik aman yemek yesin sonra alismaz yemez gibi.. bu bana kalirsa iştah meselesi cocuklari zorlayip biktirircasina ek gida veren o kadar cok ki cevremde.. gec olsun guc olmasin diyorum.18.aya kadar anne sutu disinda birsey vermediniz mi?
Su an kendimi cok şanslı hissediyorum bu biberonu ilk kez duyuyorum. Farkli bir ucu var ilk etapta gördüğüm o. Ben de boyle bir sey ariyordum. Tesekkur ederim. Ne kadar devam ettiniz emzirmeye bi biberonu kullanarak?Zorunlu sebeplerden dolayi yavrum 24 günlükken ise donmek zorunda kaldım. Günde 5 saat ayrı kalıyorduk benim de annen bakmıştı.çok sukur ilk 6 ay sadece anne sutu aldı daha sonra ek gıda ve anne sutuyle devam ettik.biz sut olayını şöyle hallettik hastane tipi sut sarma makinesi kiralamistim. mesela lactina select. çok iyi sağın yapıyor ve tamen memeyi boşalttığı için sutu arttitiyordu. tavsiye ederim. ben iş yerinde sagim yapamıyorum gün içinde ve sabah ise giderken sahip birakiyirdum. o yeterli geliyordu. sutu de medelanin calma biberonuyla verdim çok sukur bu biberonla hiç meme reddi yaşamadık.bu biberon özelbi biberon bebek sutu çekerken tıpkı memedeki gibi kolay cekemiyor. kolaya alismadigi için red durumu olmuyor. araştırın mutlaka.
4 saat ayrı kalicaz diye de üzülmeyin zaten 2 saatinde uyur hatta ise gitmek psikolojinize iyi bile gelir. saglikli büyüsün insallah.
Ek gida ise adı hazir sütlerle başladık sonra yoğurt sonra kahvaltı ile devam ettik. 18. Ayda pek cok disi çıkmıştı yavas Yavas basladik tattirma deneme asamalari yok 3 gun kurali falan bana gore degildi. 3.5 yasindan önce corba icmedi mesela simdi yemek seciyor diyemem bezelye bamya pirasa pek sevmez nadir yer, ama yer. Erken baslayalim alissin dusuncesine katilmiyorum o yuzden. Ya da gec kaldik aman yemek yesin sonra alismaz yemez gibi.. bu bana kalirsa iştah meselesi cocuklari zorlayip biktirircasina ek gida veren o kadar cok ki cevremde.. gec olsun guc olmasin diyorum.
Ek gıdadan vazgeçtim herkes aynı fikirde. Panik bi insanım aç kalır korkusundan. Süt bırakıcam.. biraz stokta yaparım dondurucuya. 2 kere süt verse annem yeterli olur herhalde. 6 ayı dolsun öyle başlarız ek gıdaya.sadece 4 saat ayrı kalacaksınız :) ıse gıdecegınız zaman uyku saatı yaparsınız geldıgınızde besler oynarsınız alısırsınız hatta duzen oturur
sagıma ıse baslamadan 2 hafta onceden baslayın ek gıdaya acele etmeyın 6-7 ayda ufak ufak baslanır ömur boyu yıyecek zaten yemek yemeyen ınsan mı var :) acele etmeyın ona
Annem olsa ve 4 saat çalışsam ben de bırakırdım bana da dinlenme olurduGünlük 4 saat ayrı kalıcaz ve annem bakacak. Ama işte emziriyorum ve daha çok küçük. Beslenmesini nasıl yapmalıyız tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Dondurucuya biraz süt stoğu yapmayı düşünüyorum. 5 ay dolmuş olacak. Ek gıdaya başlasam mı.
Evden çıkamadan emzirsen 4 saate daha yeni acıkıyor olur zatenEk gıdadan vazgeçtim herkes aynı fikirde. Panik bi insanım aç kalır korkusundan. Süt bırakıcam.. biraz stokta yaparım dondurucuya. 2 kere süt verse annem yeterli olur herhalde. 6 ayı dolsun öyle başlarız ek gıdaya.
Evet duruma göre 1 yada 2 kere doyururEvden çıkamadan emzirsen 4 saate daha yeni acıkıyor olur zaten
1 kere biberonla verse yeter
Ben şunu düşünüyorum, hicbir imkanimiz olmasa aç karnımızı zor duyuruyor olsak eldeki yiyecekler ve su sadece anneye yetecek kadar olsa ne yapacağız emzirmekten başka caremiz olmayacak. E zaten süt ruh haline, beslenmeye artı suya ve her şeyin temeli emzirmeye göre üretiliyorsa vücut tarafından üstüne 2 yaşına kadar emzirebiliyorsak, süt dişleri ise 2 yaşında tamamlaniyorsa -20 tane- o zaman emzirmeye devam. Ama annenin emzirmwyle ilgili her ne olursa olsun sıkıntısı varsa o zaman ihtiyaç duyar ki adı üstünde ek gıda. Inanın doktorlarq ek gıda anlamında ben güvenemiyorum. Anne sütü bu kadar hazır ve sterilken çocuğun dişleri hafif hafif beliriyorken firsattan istifade ek gıdaya yönlendiriyorlar bu bir kural, zorunluluk olmuş. Bu beraberinde hastalıkları ilaç kullanımını ve allerjileri tetikliyorsa kacabildigim kadar kaçarım. Ben çocuğumu kurallara göre büyütemem akışına göre şekil alır ama şartlarımı emzirme konusunda zorlarım. Ne diyelim tercih meselesi. Bu konuda forumda da çevremde de linç edildim. Ama yaşadım gördüm. Doktorumuz sağ olsun cok radikal ben onu tercih ettim 1 kez pişman olmadım. Forumda da rastlıyorum zaman zaman Kadir Tuğcu yu takip edenleri. Bana kalırsa yanlış bildiğimiz nice doğruları gösterdi bize. Rahat, evhamsız cocuk büyütmenin altın kuralı sanki söyledikleri yazdıkları.. siz de okuyabilirsiniz farkli görüşleri fikirleri var, göz atmanızı tavsiye ederim. Aklınıza yatar takip edersiniz ya da saçma gelir yok sayarsınız. Sadece bir öneri. Allah çocuklarımıza sağlıklı ömürler versin. Her seyin bası sağlık.anladım..
bizim doktorumuz 6. aydan sonra sadece anne sutunun yeterli gelmeyeceğini, besinlerden de alması gereken vitaminler olduğunu soylemisti o yüzden şaşırdım.
Ne zaman doğdu tam olarak kaç aylık bebeginiz?Evet duruma göre 1 yada 2 kere doyurur
Ben şunu düşünüyorum, hicbir imkanimiz olmasa aç karnımızı zor duyuruyor olsak eldeki yiyecekler ve su sadece anneye yetecek kadar olsa ne yapacağız emzirmekten başka caremiz olmayacak. E zaten süt ruh haline, beslenmeye artı suya ve her şeyin temeli emzirmeye göre üretiliyorsa vücut tarafından üstüne 2 yaşına kadar emzirebiliyorsak, süt dişleri ise 2 yaşında tamamlaniyorsa -20 tane- o zaman emzirmeye devam. Ama annenin emzirmwyle ilgili her ne olursa olsun sıkıntısı varsa o zaman ihtiyaç duyar ki adı üstünde ek gıda. Inanın doktorlarq ek gıda anlamında ben güvenemiyorum. Anne sütü bu kadar hazır ve sterilken çocuğun dişleri hafif hafif beliriyorken firsattan istifade ek gıdaya yönlendiriyorlar bu bir kural, zorunluluk olmuş. Bu beraberinde hastalıkları ilaç kullanımını ve allerjileri tetikliyorsa kacabildigim kadar kaçarım. Ben çocuğumu kurallara göre büyütemem akışına göre şekil alır ama şartlarımı emzirme konusunda zorlarım. Ne diyelim tercih meselesi. Bu konuda forumda da çevremde de linç edildim. Ama yaşadım gördüm. Doktorumuz sağ olsun cok radikal ben onu tercih ettim 1 kez pişman olmadım. Forumda da rastlıyorum zaman zaman Kadir Tuğcu yu takip edenleri. Bana kalırsa yanlış bildiğimiz nice doğruları gösterdi bize. Rahat, evhamsız cocuk büyütmenin altın kuralı sanki söyledikleri yazdıkları.. siz de okuyabilirsiniz farkli görüşleri fikirleri var, göz atmanızı tavsiye ederim. Aklınıza yatar takip edersiniz ya da saçma gelir yok sayarsınız. Sadece bir öneri. Allah çocuklarımıza sağlıklı ömürler versin. Her seyin bası sağlık.
Anlayışınız için teşekkür ederim:) ben de 40 yıllık anne degilim ilk cocugumdu tecrubesizdim tavsiye uzerine okudum, bir deneyelim dedim. Hastalik,ilaclar uzerine de bambaska fikirleri var adam ciddi anlamda bir devrim yapmış. Şunu gördüm ki 30 35 yaşlarında anneler sunu diyor hocam ben bebekken benim doktorummusunuz annemin soyledikleri uzerine araştırdım ulasabildigime inanmıyorum sağlığımı once Allaha sonra size borcluyum, çocuğumu sizinle büyütmek istiyorum diyor. Kisi kendinden biliyor daha ne olsun. 75 yaşının üzerinde en az 40 45 yıllık bir uzman doktor. Allah uzun ömür versin doktorumuza da cocuklarimiza da.evet bugün biraz inceledim o doktoru, çok harika bulanlar da var direk reddedenler de..
ben kendi görüşüme uygun olsa da olmasa da tüm yaklaşımları okuyup, inceleyip tamamen hayatıma uyarlamasam da kendime uygun olanları seçip alırım.
vaktim olunca daha çok inceleyecegim.
linç yemenizi anlıyorum çünkü devrim niteliğinde bir beslenme çeşidi bahsettiginiz şey :)
ama saygi duyuyorum tabi. doktor kontrolünde de problem yoksa maşallah, kimseye laf düşmez...
Anlayışınız için teşekkür ederim:) ben de 40 yıllık anne degilim ilk cocugumdu tecrubesizdim tavsiye uzerine okudum, bir deneyelim dedim. Hastalik,ilaclar uzerine de bambaska fikirleri var adam ciddi anlamda bir devrim yapmış. Şunu gördüm ki 30 35 yaşlarında anneler sunu diyor hocam ben bebekken benim doktorummusunuz annemin soyledikleri uzerine araştırdım ulasabildigime inanmıyorum sağlığımı once Allaha sonra size borcluyum, çocuğumu sizinle büyütmek istiyorum diyor. Kisi kendinden biliyor daha ne olsun. 75 yaşının üzerinde en az 40 45 yıllık bir uzman doktor. Allah uzun ömür versin doktorumuza da cocuklarimiza da.
2011de sanırım amerikaya taşınmış yilda 1 2 kez türkiyeye tatile geldiğinde 1 gün bulusuyorlar istanbulda olanlar ya da özellikle gidenler. Istanbuldaysaniz düşünebilirsiniz:)aynen ben de ayni cumleleri ekside okudum, ama amerikaya taşınmış galiba doktor?
çoğu kişi şikayetçi bu durumdan, gitti diye.
benim de ilk çocuğum, tecrübesizim hatta kendi kizimdan önce hic bebek kucaklamadim desem yeridir...
fazla kasmadım kendimi aktivite, ara öğün, ana öğün, tadım testi diye.
genelde kızımın ihtiyaçlarını anlamaya çalışıp icgudulerimle onları karsilamaya çalışıyorum
mükemmel anne olmak gibi bir cabam yok, olamam da zaten.
kızımın mutlu, özgüvenli, sağlıklı bir yetişkin olmasini sağlamak bana yetecek :)
tesekkur ederim size de verdiğiniz bilgiler için.
allah bagislasin yavrunuzu
Herkes cok guzel yazmis. Baslarken insan cok dramatize ediyor ama sonra geciyor. Ben 16 aylikken baslamistim, ayni drami ben de yarattim :). Ayri kalacagin sure cok kisa oncelikle. Yukaridaki sagma tavsiyelerine kesinlikle katiliyorum, mutlaka uygulamaya bak.
O drami 2 dklik mesafedeki okula giderken çocuğumu da anneme bırakırken ben dibine kadar yaşadım ölüyorum sandım ama çalışıyorsak illa ki bu ayrılık surecini yaşayacağız mutlu ve sağlıklı atlatmak durumu normallestirmek ve hatta bir nefes almak olarak düşünebiliriz. Buna da ihtiyacımız var gerçekten.O drami yaratmamak ya da hafif atlatmak için onerileriniz var mi acaba? Ben çok endişeleniyorum 2 ay sonra baslayacagim ve 13 aylık olcak kızım. Benim kucagimdan inmek istemiyor, nasıl alışacağız bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?