Bebeğimi bırakıp işe dönmek

E
Kızlar yakında işe dönmem gerekiyor. Bebeğim 5 aylık olacak. Şimdiden endişeler bastı beni. Çok üzülüyorum. Emziriyorum. Mama hiç vermedim. Napıcam.
Ek gıda için, hele ki katı gıdayla beslemek için erken. 6. ayda bile daha ufak ufak tanışmaya başlayacak katı gıdayla, onlarla doymayacak yani. Eğer süt stoğu yeterli gelmezse katı gıdadansa devam sütleriyle takviye yapmanız daha uygun olabilir. 4 saat çok kısa bir süre, siz olmadan 1 beslenme ile hallolur büyük ihtimalle. Kolaylıklar şimdiden.

Benim işe başladığımda 16 aylık olacak. Geçen yil izinliydim. Bu sene de uzatmak istiyorum ama bakalım şartlar nasıl olacak.

Kızım üç aylıkken başlamıştım ben de işe.
4 saat çok uzun bir süre değil aslında, çıkmadan önce emzirirseniz eve varmanızı da hesaba katarsak maksimum iki kez beslenecektir.

Biraz önceden stoklamaya başlayın. Süt paketlerini çok doldurmak yerine birkaç tane yapın ki ziyan olmasın.

Iş yerinde sağım yapabileceğiniz ve sütleri soğuk tutabileceğiniz bir alan varsa ortalama işe vardıktan 2 saat sonra yine birkaç poşete bölerek sağın. Ben eczaneden buzlar almıştım yola çıkmadan onların arasına koyup gelince hemen stoğa ekliyordum.

Bu arada stokladığınız sütlere ya tarih yazın ya da hep eskiden yeniye doğru dizin ki belli bir düzende kullanabilin.

Anne sütü gibisi yok. Ben bu konuda takıntılıyım sanirim. Varken emzirin. Sagabilirseniz sagin. Memeler bos oldukca sut uretimi artar, ozellikle geceleri. Gece bile
uyudugu saatlerde sağıp arttirabilirsiniz. Ben de 1 ay sonra baslayacagim 5 ay bitmiş oluyor ama sut iznini ona gore kullanmayı planliyorum. Sagmayi ihmal etmeyin. Benim bebegim sagilmis buzluktaki sütü içmedi günlük süt okunca içiyor. Ben de 1 hafta 10 gün önceden sağıp stok yapmayi düşünüyorum..dogumdan bu yana surwkli sağıyorum.uyudukca beklemesin süt diye.

Ben yanlış mı anladım bilmiyorum ama 1 yaşındaki kızınız hala sadece anne sütüyle mi besleniyor uzman değilim fakat doktorumuz bize 6’da mutlaka yavaş yavaş ek gıdaya geçilmesi gerektiğini söylemişti
Ama muhtemelen ben yanlış anladım

Evet yanlış anladınız, ya da ben yanlış anlattım
6 aylık olduğundan beri ek gıda alıyor tabi ki :)

Meme emmeyi seviyor sadece, aç olmasa da emiyor demek istemiştim.

Mama almadı derken de devam sütünü kastettim

Ne iş yapıyorsunuz merak ettim dört saat bişey değil iki saati uyur iki saati bi şekilde geçer Allah tan işin zamanı güzel meme reddi de yaşamazsın

Kızlar yakında işe dönmem gerekiyor. Bebeğim 5 aylık olacak. Şimdiden endişeler bastı beni. Çok üzülüyorum. Emziriyorum. Mama hiç vermedim. Napıcam.
Bebegim 4 aylık oldugundan beri calısıyorum toplamda 11 saat ayrı kalıyoruz haftanın 4 gunu calısıyorum onceden sut stogu yapmistim buzluga annem&bakıcı oradan kullanıyor 11 saatte 3 ogun veriyor ayrıca evden cıkmadan ve eve varınca emziriyorum zaten. Sorun yasamadık sukur. 4 saat cok kısa bir süre bir sorun olmaz, simdiden biraz sagıp bırakın hazırda olsun

Size de Allah kolaylık versin. Çalışan anne olmak zor. Bebeğini bırakmak çok zor.. keşke 1 yaşına kadar yanında kalabilseydim.

Size de Allah kolaylık versin. Çalışan anne olmak zor. Bebeğini bırakmak çok zor.. keşke 1 yaşına kadar yanında kalabilseydim.
zor evet ama ne yapalım buna sukur yani bu da bir secim diyorum ben kendi kendime alıstım sukur

Alışıcaksınız zamanla ben 3 aylıkken 10 saat ayrı kaldık her gün ,siz yine de şanslısınız

o zaman şu tecrübesiz anneye bi el atın :) benim kızımda sadece anne sütü alıyor , inşallah 6 aya kadar da sadece bu şekilde devam eder , 6 aydan sonra devam sütü değil direkt ek gıdaya mı geçeceğim ?

anne sütü zaten yetiyorsa yine beslenmesinin çoğunluğu anne sütü olacak, yani devam sütüne gerek yok kendi sutunuz yettiği sürece :)
ek gıdaya başlayınca ilk 1 ay kadar tadimlar oluyor.
verdiğiniz her yeni besini 3 gün kuralıyla vermeniz gerekiyor, alerji ihtimaline karşı.
o yüzden 6 aydan.sonra yine en temel besin anne sütü
zamanla ek gıdalar artacak öğünler artacak.

yani kısacası sutunuz yettiği sürece devam sutune gerek yok :) emzirebildiginiz kadar emzirinn

Öğretmenim. Bebek olunca ders saatlerimizi planlayabiliyor idare. Ben öğlene kadar gideceğim.
Ben de öğretmenim. Ben ilk cocugumda yaptigum gibi sabah ilk iki saati bosaltmayi 3 ve 4. Saatlere ders lmayi 5. Dersi bosaltmayi düşünüyorum 6 ve 7 de yine ders isteyecegim. Siz de yarim gun yapmak yerine boyle düşünseniz nasıl olur ev ve okul yakin mi?

Ben kendi fikrimi belirtiyorum. Ilk cocugumda 18. Ayda ek gidaya geçtik. Hicbir sorun yasamadik. Size dr.kadir tuğcu yu tavsiye ediyorum internetten bir bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…