Bebeğimi bırakıp işe gitme vaktim geldi :(

Tesekkur ederim, insallah guzel olur hersey
 
Ben yapamadım
Ücretsiz izne ayrıldım .
Pişman değilim. . İyiki yanında kalmışım .
Hiç imkan yok mu
Biz 100 bin TL içeri girdik ama değdi .
Imkan yok canim. Birazda ozgur ruhum, calismayip eşimden beklemekte zor benim icin. Hem oglum hem kendim icin calismak zorundayim
 
Amin Allah herkesin yardimcisi olsun.yavrulara saglik versin.
 
Coook tesekkur ederim. Insallah dediginiz gibi olur. Sizde saglicakla kalin
 
Ooof. Ne kadar zor ya annelik guzel oldugu kadarda zor!!!!
Aynen öyle :) ve bence çalışan anneler üzerinde toplum baskısı var yanı ben öyle düşünüyorum. Sanki çoçuğa öncelik vermiyormuşuz gibi bir yaklaşıma girdikleri için anneler de huzursuz oluyor. Ben artık umursamıyorum kimseyi
 
Ne kadar güzel söylemişsiniz bazı insanlar gerçekten ruh emici insanın moralini bozmak için çaba sarfediyorlar
 
Benim gördüğüm çocuklar çalışan annesi olmasından gurur duyuyor. Hiç çalışmayıp bana baksaydin diyeni görmedim. Tam tersi annesinin mesleğini severek gururla söylüyorlar. Çocuklar bile anlamış belki de bir ayaklari üstünde durmalı.
 
Yani çalışmayan annelerin çocukları daha mı akıllı,ahaklı,ozguvenli vs yetişiyor. Bence degil... Tam tersi bile olabilir. Bence kadın vazgecmemeli kariyerinden. Hiçbir erkeğe baba oldun üç sene izin al deniyor mu? Denmiyor... Hep kadın vazgeçsin.
..saçma bee
 
Sizi cok iyi anliyorum. Benim kendi isimdi esimle birlikte avukatiz ve kendi ofisimiz. Oglum dogunca 6 aya kadar evden idare ettim. 6 aydan sonra haftada bir gun falan ofise gittim. Bazi gunler isim uzun surecekse yanimda goturdum cunku emiyordu. 8 aydan sonra haftada 2 gune cikti 3 gune cikti derken hergun gitmeye basladim. O zaman ben de senin gibi dusunuyordum ve iki cocugu olan doktor arkadasim bana kiziyordu ise baslamayi ertleme ise baslamak sana da bebegine de iyi gelir kendini daha dinamik hissedersin diye. Gercekten de oyle oldu. Cunku insan ozluyor ve evde surekli cocukla ugrasmanin vermis oldugu tukenmislik sendromuna girmeye firsatin kalmiyor. Isten eve heyecanla gelip onunla vakit geçiriyorsun. Onemli olan zaten fazla vakit gecirmek degil kaliteli gecirmek. Sizde emin olun max 3 ay sonra iyiki ise baslamisim dersiniz.
 
Adı kurumsal,icraat farklı canım :) sikayet etmek gibi olmasinda

Yani sut izni kullanmayacak misiniz simdi?

Hakkım olan bir seyden, heleki bebegimin hakki olan bir seyden "icraat farkli, sikayet gibi olmasin" diye basit bir sekilde vazgecmezdim. Olsun sikayet, niye olmasin? Arayin sgk'yi. Sömürülmeyi ben kabullenemiyorum. Kusura bakmayin bana sanirim bu yuzden cok tuhaf geldi.
 
merhaba, babaannesi bakacakmış, bir kere bu büyük bir sans. Su anda kafaya bu kadar takilacak mesele degil. ola ki babaanne yorulur bakamazsa o zaman sorun var demek on bile cozum var..eve bakici tutarsınız, babaannenin gözetimi altında. Benim 2 3 arkadasim bu sekilde baktırıyor..
 
Çocuk büyüdükten sonra anne keşke çalışmasaydın demez. Çalışan anne çocuğu olmak, çocuğa hem sorumluluk yüklüyor, hem kendi başına idare etmeyi öğretiyor. Mesela okuldan geldikten sonra yemeğini ısıtıyorsun, her şey önüne gelmiyor. Gün içinde başın sıkışsa anne baba yok, illaki idare etmeyi öğreniyorsun. Düşsen kanamanı kendin durduruyorsun. Boşa dramatize etme, annemin belki en sevdiğim özelliği çalışan bir kadın olmasıdır.
 
Canım benim ya benimde aklımda hep yer eden mevzuydu bu durum. Henüz çocuğum yok ama Allah nasip eder de olursa bende 1 yıl sonra başlamak zorundayım düşünüyorum da el kadar bebek nasıl bırakılıp gidilir Ama emin ol herkes boyle... Yine babannesi varmış şanslısın olmadı bir bakıcı tutarsın babannesi yardımcı olur üzme kendini
 

Bu kadar dramatikleştirmeyin. Ben de çalışan bir kadınım ve 2 çocuğum var. Hiç biri kalkıp da "anne keşke çalışmasaydın beni sen büyütseydin" demedi.
Amaç onlarla uzun saatler geçirmek değil, amaç onlarla kaliteli vakit geçirmektir.
İlk zamanlar zor gelecektir ama bir süre sonra alışırsınız. Sonuçta mecbursanız yapacak bir şey yok.
Bizim hayatımız çocuklarımız olabilir ama inanın onların hayatı bizden ibaret değil. Sizin dediğiniz kadar etkilenmiyorlar bu durumdan.
 



Gunumuz cocuklari cok farkli malesef. Guclu anne figuru istiyorlar. Kendilerini arabayla okuldan alan anneye falan bayiliyorlar.

Calisirsaniz bu cumleleri duyacaginizi sanmam ama calismazsaniz "keske calissaydin ben de arkadaslarim gibi tatile gitseydim, ben de iphone kullansaydim, keske senin de araban olsaydi" gibi seyler duymaniz cok olasi.

Benim annem calisiyordu. 2 teyzem ev hanimiydi. Ama kuzenlerim hep bize ozenirdi. Biz yazin dunyayi gezerdik mesela. Onlar 365 gun ayni 4 duvar.
 
Ben de bebegim 8 aylıkken göreve başladım ama emin ol korktuğun gibi endiselendigin gibi olmuyor tatlim hatta sürekli bebek odaklı olmadığın için psikolojin çok daha iyi oluyor
 
Zaten bu enerji emiciler bitirdi beni. Ay calismasan olmazmi nasil kiyacaksin,cok zor olucak bence aç kal ama 3 yasina kadar kendin bak. Sacma sapan can sıkan yorumlar.
Deneyimli insanlardan duymak daha guzel. Sağ olun.
Valla benim verdiğim en doğru karar oğlumu kreşe vermek olmuş , şimdi çok daha iyi anlıyorum özellikle de evde yakın akrabalar tarafından bakılan yaşıtları ile bir arada olduğu zamanlarda , biraz da çocuğun karakteri ile alakası vardır mutlaka ama gelişim farkı bas bas bağırıyor.
 
Demez.... siz ona gereken ilgiyi gösterir, mevcut zamanınızı iyi değerlendirirseniz demez. Annem çalışan bir kadındı. Mahallemizde çalışan tek kadındı hatta. Diğer arkadaşlarımla aramda çok fark vardı. Negatif değil, pozitif anlamda. Emin olun annenin çalışması çocuk için her zaman iyidir, tabii ki çocuk güvenilir ellerde olduğu sürece.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…