Tesekkur ederim, insallah guzel olur herseyBenazir Butto 40 günlük lohusayken işbaşı yapmış. Yönetmesi gereken bir ülke varmış malum :)
Kadınlar güçlüdür. Çocukları için fedakarlık yaparlar. Sizin işe dönecek olmanız da, çocuğunuzun geleceği için yapabileceğiniz çok büyük bir fedakarlık. Üstelik çok şanslısınız çünkü babaanneye emanet edeceksiniz. Bebeğini tanımadığı birine emanet etmek zorunda kalan kadınları düşünün.
Üzgün hissetmeniz normal. Zamanla alışırsınız. Çocuğunuz çalışan, kendi ayakları üzerinde duran, güçlü bir kadın figürüyle büyüyecek. İlerde bunun çok faydasını görürsünüz. Kolay gelsin şimdiden :)
Imkan yok canim. Birazda ozgur ruhum, calismayip eşimden beklemekte zor benim icin. Hem oglum hem kendim icin calismak zorundayimBen yapamadım
Ücretsiz izne ayrıldım .
Pişman değilim. . İyiki yanında kalmışım .
Hiç imkan yok mu
Biz 100 bin TL içeri girdik ama değdi .
Amin Allah herkesin yardimcisi olsun.yavrulara saglik versin.yooo vallahi hic birsey de olmuyor aynen dedigin gibi ilk o anda gorunce basimiz arsa degdigi falanda yok ben calismiyorum su an evdeyim yapayalniz iki evlat buyutuyorum ama inan.o kadar yiprandim ki isteyen elestirsin evey surekli evse durmaktan arkalarini toplamaktan yetisememekten yoruldum isim olsaydi diyorum dahami iyi olurdu insallah ufagin biraz.daha buyusun hemen baslicam calismaya cunku kim ne derse desin bi zamanda hayat zor calismak sart neredeyse Allah yardimcimiz olsun
Coook tesekkur ederim. Insallah dediginiz gibi olur. Sizde saglicakla kalin2 ay 12 günlüktü oğlum işe başladığımda
Çok ağladım üzüldüm işi bırakmayı düşündüm ama oğlum 4 yaşında şuan ve iyi ki işimi bırakmamışım diyorum
Şuan birşeyler istediğinde alabilmek bu imkana sahip olmak harika ama alamasaydım inanınki çalışırken üzüldüğümün on katı üzülürdüm
Bazen bana diyor ki anne sen çalış bana şu oyuncağı al
Ablam ev hanımı ve oğlu her seferinde teyzem gibi çalışsana senin de çok paran olsa ya bilgisayarın olsa diyo
Beni daha güçlü görüyo
O yüzden bence üzülmeyin ilklerini düşünmeyin hepsini siz göreceksiniz emin olun
Kendinizi üzmeyin
Sağlıcakla kalın
Sut iznim var. 9 saat calisicam Allahtan sirket evime uzak degil trafik cok etkilemez. En fazla 35 dkda evdeyimSut iznin yok mu? Trafik vs ile toplam da kaç saat ayrı kalacaksın.
Aynen öyle :) ve bence çalışan anneler üzerinde toplum baskısı var yanı ben öyle düşünüyorum. Sanki çoçuğa öncelik vermiyormuşuz gibi bir yaklaşıma girdikleri için anneler de huzursuz oluyor. Ben artık umursamıyorum kimseyiOoof. Ne kadar zor yaannelik guzel oldugu kadarda zor!!!!
Ne kadar güzel söylemişsiniz bazı insanlar gerçekten ruh emici insanın moralini bozmak için çaba sarfediyorlarİlk kızımı 4 aylık ikinciyi 5 aylık bıraktım, çalışmaya başladım.
Bu alanda çalıştığım için söylediklerime güvenebilirsiniz. Çocuk psikolojisi sanıldığı kadar zayıf değildir.
Hiçbir insan büyüyünce 'Anne ben 5 aylıkken ilk kez agu dedim ama sen yoktun, ne biçim annesin.' demez.
Nedense annelerin hassas psikolojilerinden faydalanan bazı enerji emiciler bu durumları abartırlar.
İlk 1 hafta zor geçer ama sonrasında ikiniz de alışacaksınız ve her şey güzel olacak, güvenin kendinize.
Durumu eziyet olarak görürseniz kendinizi boşuna yıpratmış olursunuz.
Sizi cok iyi anliyorum. Benim kendi isimdi esimle birlikte avukatiz ve kendi ofisimiz. Oglum dogunca 6 aya kadar evden idare ettim. 6 aydan sonra haftada bir gun falan ofise gittim. Bazi gunler isim uzun surecekse yanimda goturdum cunku emiyordu. 8 aydan sonra haftada 2 gune cikti 3 gune cikti derken hergun gitmeye basladim. O zaman ben de senin gibi dusunuyordum ve iki cocugu olan doktor arkadasim bana kiziyordu ise baslamayi ertleme ise baslamak sana da bebegine de iyi gelir kendini daha dinamik hissedersin diye. Gercekten de oyle oldu. Cunku insan ozluyor ve evde surekli cocukla ugrasmanin vermis oldugu tukenmislik sendromuna girmeye firsatin kalmiyor. Isten eve heyecanla gelip onunla vakit geçiriyorsun. Onemli olan zaten fazla vakit gecirmek degil kaliteli gecirmek. Sizde emin olun max 3 ay sonra iyiki ise baslamisim dersiniz.Kimilerine göre belki çokta abartılmaması gereken bi mesele. Sonuçta milyonlarca çalışan anne var. Ama her anne bu bunalım yolundan geçiyor dimi? Bebeğim şuan 8 aylık,kurumsal bir şirkette çalışıyorum ancak bu kadar izin alabildim. Bebeğim olsun diye tedaviler gördüm vazgeçtikten bir kaç ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğim tatlı bi heyecandan çok eziyete dönüştü,çalışmak zorundaydım ve 33 haftalıkken erken doğum yaptım. Psikoloji olarak hiç rahatlayamadım 8 aydır evdeyim çok şükür oğlum şuan sağlıklı ama yaşadıklarımın etkisinden bir türlü çıkamadım derken ayrılma vakti geldi çattı. 21 haziranda iş başı yapacağım ve uykularım kaçıyor. Nasıl olacak,uyku düzenimiz yok,istediğim gibi yetiştirebilecek miyim,ilklerini göremeyeceğim belkiler vs. beynimi kemirip duruyor. Bu konuda tecrübe sahibi ya da önerilerde bulunabilcekler varsa çok memnun olurum.
Dipnot: çalışmak zorundayım
Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın. Bi derdim vaar kendime göre çok büyük !!!
Adı kurumsal,icraat farklı canım :) sikayet etmek gibi olmasinda
merhaba, babaannesi bakacakmış, bir kere bu büyük bir sans. Su anda kafaya bu kadar takilacak mesele degil. ola ki babaanne yorulur bakamazsa o zaman sorun var demek on bile cozum var..eve bakici tutarsınız, babaannenin gözetimi altında. Benim 2 3 arkadasim bu sekilde baktırıyor..Kimilerine göre belki çokta abartılmaması gereken bi mesele. Sonuçta milyonlarca çalışan anne var. Ama her anne bu bunalım yolundan geçiyor dimi? Bebeğim şuan 8 aylık,kurumsal bir şirkette çalışıyorum ancak bu kadar izin alabildim. Bebeğim olsun diye tedaviler gördüm vazgeçtikten bir kaç ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğim tatlı bi heyecandan çok eziyete dönüştü,çalışmak zorundaydım ve 33 haftalıkken erken doğum yaptım. Psikoloji olarak hiç rahatlayamadım 8 aydır evdeyim çok şükür oğlum şuan sağlıklı ama yaşadıklarımın etkisinden bir türlü çıkamadım derken ayrılma vakti geldi çattı. 21 haziranda iş başı yapacağım ve uykularım kaçıyor. Nasıl olacak,uyku düzenimiz yok,istediğim gibi yetiştirebilecek miyim,ilklerini göremeyeceğim belkiler vs. beynimi kemirip duruyor. Bu konuda tecrübe sahibi ya da önerilerde bulunabilcekler varsa çok memnun olurum.
Dipnot: çalışmak zorundayım
Uzun oldu biraz kusuruma bakmayın. Bi derdim vaar kendime göre çok büyük !!!
Babaannesi bakacak, evet onun için çalışacağım / çalıştım ama şunu da atamıyorum beynimden. Ilerde büyüyüpte anne keşke bu imkanlara sahip olmasaydık ama seninle olsaydım sen büyütseydin beni derse kahrolurum
Babaannesi bakacak, evet onun için çalışacağım / çalıştım ama şunu da atamıyorum beynimden. Ilerde büyüyüpte anne keşke bu imkanlara sahip olmasaydık ama seninle olsaydım sen büyütseydin beni derse kahrolurum
Valla benim verdiğim en doğru karar oğlumu kreşe vermek olmuş , şimdi çok daha iyi anlıyorum özellikle de evde yakın akrabalar tarafından bakılan yaşıtları ile bir arada olduğu zamanlarda , biraz da çocuğun karakteri ile alakası vardır mutlaka ama gelişim farkı bas bas bağırıyor.Zaten bu enerji emiciler bitirdi beni. Ay calismasan olmazmi nasil kiyacaksin,cok zor olucak bence aç kal ama 3 yasina kadar kendin bak. Sacma sapan can sıkan yorumlar.
Deneyimli insanlardan duymak daha guzel. Sağ olun.
Demez.... siz ona gereken ilgiyi gösterir, mevcut zamanınızı iyi değerlendirirseniz demez. Annem çalışan bir kadındı. Mahallemizde çalışan tek kadındı hatta. Diğer arkadaşlarımla aramda çok fark vardı. Negatif değil, pozitif anlamda. Emin olun annenin çalışması çocuk için her zaman iyidir, tabii ki çocuk güvenilir ellerde olduğu sürece.Babaannesi bakacak, evet onun için çalışacağım / çalıştım ama şunu da atamıyorum beynimden. Ilerde büyüyüpte anne keşke bu imkanlara sahip olmasaydık ama seninle olsaydım sen büyütseydin beni derse kahrolurum
Amin amin..Ne guzel, sevindim adınıza. Insallah bana da nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?