bebegimi dogurmaya karar verdim

Çok sevdiğim bi arkadaşım 2 yaşındaki çocuğu ile boşandı ve şuan bekar bi adamla nişanlı çok güzel bi birliktelikleri var, yani kısmetinde varsa çocuğun başka bir adamla evlenip huzur bulmana engel değil !
Geleceği kimse yaşamadan bilemez !

Haklı olduğunuz kısımlar elbetteki var ama baba ile büyüyen her çocuk sağlıklı olmayacağı gibi, her babasız çocukta sorunlu olur gibi genellemeler yapmamız yanlış olur. Kaldı ki konu sahibi doğurmaya karar vermiş, yani bundan sonra bizim söz hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Herkesin doğrusu farklıdır. Çevremdeki babasız çocukların büyük çoğunluğu mutlu ve başarılı çocuklar olduğu için konu sahibinin yaptığı bana yanlış gelmedi. Aksine anne baba ile büyümüş ve ciddi anlamda sorunları olanlar var akrabalarımda. Kaldı ki bugün evlilik birliği içinde doğan çocukların mutluluğunu hangimiz garanti edebiliriz? Evet makul olan anne baba ile çocuk büyütmektir ama olmuyorsa altında sürekli sorun aramak hata olur diye düşünüyorum. Bunu ancak zaman gösterir ve su akar hep yolunu bulur.

kendi evim var sukur hersey kocada degill..sknti tabikide cekicem ama eski esimi öldu sayiyorum oyle yasiyorum cocuk oldukdan snrda baba olmayabilrdi yani hersey olabilrdi nasip boyleymis 4 yil boyinca bebegm olsn diye maddi manevi cok caba verdim.. allah bu zmanda bana boyle bisey verdysa kesnlkle vardr bi bildigi diyorum

Hakli olmakla beraber kesin yargilarda da bulunmamak gerekiyor , benim oglum bebekken babasi vefat etti , pedagog sizin soylediginizi soyleyip rol model lazim dedigi icin tum hayatimi degistirip babamin bulundugu sehre tasindim , oglum dedesini rol model aldi kendisine
6 yasindayken evlendim , simdi esime baba diyor ve onu ornek aliyor kendisine
Ayrica babalar annelerin yerini tutamaz ama anneler gayet saglikli evlat buyutebilir , bende dahil olnak uzere cevremde pek cok ornegi var bunun
Bir de anlatmadan gecemeyecegim ,oglum 4 yasindayken bana demisti ki , bazen babam yok diye uzuluyorum ama senin gibi bir annem var diye de cok sansli bir cocuk oldugumu dusunuyorum cunku herkesin babasi var ama kimsenin senin gibi annesi yok , yani anneler o acigi kapatabilir yeter ki guclu ve saglam durabilsinler tum zorluklara karsi

Bu yaptığınız çok kişisel bir hikaye.
Ben genel bir yorum yaptım.
Herkesin başına böyle bir şans gelmeyebilir.
Benim örneğim genelleme idi.
Kişisel hikayelere girsek anne veya babası olmayıp çok başarılı sağlıklı ruhsal doyumlu insanlar var.
Inkar etmiyorum ama onlar istisna.
Ama gene olarak her iki ebeveynden biri olmayan çocuklarda küçük yaşlarda öz değersizlik duygusu başlar.
Bilinçaltında istenmediklerini düşünmeye başlarlar.
Bunu dede vb. Kişilerle kapatamazsın.

Ben bunu demeye çalıştım.

haberi yokmu?
doğuma kadar sölemeyecekmisin?
nufusu kimin üzerine alacaksin:)
evlat candir. iyi karar vermişsin. tebrik ederim:)
benimle irtibata gecmek isterse cocuguyla ilgili herseyi ogrenebikir cinsiyet isim nerde dogurcagimi..ama araci sokarsa araya cocugunu bile gormekde gucluk ceker..

Kesinlikle çok iyi karar vermişsin kuzum ...bende boşandım bir kızım var onca çektiğim acıya rağmen boşandığm eş kisisiyle ilgili, keşke hiç karşıma cikmasaydi demiyorum asla çünkü dünyalar tatlısı bir kızım var ve ona değer herşey....birde şu dünyada tutunacak bir dalın oluyor düşünsene belki ilerde evlensen dahi çocuğun olmayacak aldirirsan bunun pişmanlığını vicdan azabını yaşarsın..şu dünyada ne yasarsak yaşayalım vicdan rahatlığı herşeyden önemli..... Arkadaşlarımın çoğu evli ve vakitleri olmuyor ama ben kızımı alıp heryere gezmeye gidiyorum bana bir yoldaş arkadaş oldu...babası arada nadirde olsa aldığından yaşama sevincim gidiyor resmen... işten eve geldiğimde annem diye sarılması ..durup dururken seni çok seviyorum demesi her şey çok güzel ..sana derler ki babasız zor ..şöyle düşün kimi çocuklar var ki hem annesi hem babası yok yani ..çok şükur sağlıgimiz yerinde ve onları çok seven bir anneleri var ..ve kim bilir karşına çok efendi çocuğuna babalık yapacak biri çıkar ..bana elhamdülillah, hiç dusunmuyordum aklımdan dahi geçmiyordu ama çıktı ..Allah yardım ediyor hiç korkma sadece hamileliginin ve bebeğinin keyfini çıkar öyle çabuk buyuyorlar ki bol bol sevmek lazım...3 yaşına gelince birde rahat rahat gezersin onunla, istediğin yere götürürsün ben öyle yapıyorum

Sizinkide kişisel hikayelerden istina birer örnek !
Ve Herkesin başına böyle şanssızlıklarda gelmeyebilir. !
Herkesin hikayesi kendine özel, ve yaşamadan bilemeyiz. Sırf Bi ihtimal içinde evlada kıyılmaz.

Birde kızım çok olgun bunu kendi annem ve çevredeki komsularim söylüyor daha 3 buçuk yaşında ..kuzenlerine kıyasla çok olgun sözümü dinler beni üzmez ..herşeyin farkında...çevremde boşanmış çocuklara baktığımda daha olgun oluyorlar gerçekten...düşünsene huzursuz bir ortamda buyutmiyecegiz cocugumuzu biz güçlü anneleriz ..çevre baskısı bilmem ne hiç bir şeyi önemsemeden bosanmisiz ve bu çocuğumuz için çok iyi gelir ...evli olsaydık bosanmasaydik biz mutsuz çocuk mutsuz olurdu

Sizinkide kişisel hikayelerden istina birer örnek !
Ve Herkesin başına böyle şanssızlıklarda gelmeyebilir. !
Herkesin hikayesi kendine özel, ve yaşamadan bilemeyiz. Sırf Bi ihtimal içinde evlada kıyılmaz.

Aynen katılıyorum, babasız büyüyen çocukların eksiklik hissetmemesi için neler yapılabilir bunlar konuşulmalı artık, zira konu sahibi kararını verdiğini en başta söylemiş, ikinci olarak herhalde ben tam anlayamadım öz değersizlik duygusu olma ihtimali olan her bebeğin doğumu annesinin iradesine rağmen engellenmeli midir ben mi yanlış yorumluyorum bilemedim.

Çok sevindim hayırlı olsun. Sana ve bebisine sevgiler. Bir arkadaş ex kocaya noter vasıtasıyla bildir demişti. 4 aylığı geçince o şekilde bildir bence öncesinde haber verme. İlk aylar yorucu ve stresli geçiyor. Ekşi eşiniz ve ailesi zaten değişik tipler sizi rahatsız edecek şeyler söylerlerse diye 4-5 ay bekleyin derim.

Ben aldirmayacaginizi düşünüyordum kolay bir şey değil çünkü aldırmak.şimdide bir oğlunuzun olacağını hissediyorum.Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.hayat çok garip ya onca zaman bebek için uğraşırsın tam boşanacağın zaman doğal yolla hamile kalırsın.vardır Allahın bir bildiği

hamile oldugumu biliyor en son aldrcagimi soylemstm.. ama son durumdan haberi yok
Aa söyledin mi?

Ben böyle tek başına anne olan kadınlara hayranim. Aslında ben de anneyim koca var ama olmasa daha mı iyiydi diye düşünüyorum çoğu zaman. Bir de onun kaprisi ile uğraşıyorum çünkü.

Yani millet ay kocan yokken nasıl olacak falan diye seni gererse diye söylüyorum kocasız çoğu zaman daha kolay.

Aynen konu sahibi bir çok duygusal ve piskolojik zorluğa rağmen doğurmaya karar vermiş, bundan sonra artık onu motive etmeye güçlendirmeye yönelik yorumlar yapılması daha iyi olur.

Bana da oğlan gibi geldi

Ahh ahh aklımdan geçeni yazmışsınız... yani babasızlığı bir kusur olarak gösteren insanlar olmasa bu çocuklarda özgüven eksikliği oluşmaz diye düşünüyorum. Hayat bu, her an herşey başımıza gelebilir. Çocuklara sevildiğini, değerli olduğunu, ne olursa olsun arkalarında olduğumuzu hissettirmekle başlasak mesela? Öyle konuşulmuş ki evlilik birliği içinde doğarsa ohh ne ala, bebek otomatikman süper bebek olacak ve yaşama hakkı sonuna kadar var. Yok boşandın o çocuk kesin sorunlu, babası da yok aldır gitsin...banlanmayacak olsam neler neler yazacağımda, neyse...!

konumu bilenler merak edenler vardir.. bebegimi kesinlikle dogurmaya karar verdim..allah nasip kismet ederse dogurcam yavrumu
en son okuduğumda sanırım kimyasal gebelik demiştin gebeliğin devamının olmasına çok sevindim. en çok merak ettiğim bebeğin babası henüz öğrenmedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…