- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
O kadar çok konu var ki...daha önce yorum yapmis olup konuyu hatirlamamak da kusur değil.eski konumdan hatırlarsınız diye konu açılmamali.kucuk bir özet alıntı yapılabilir.konu dışında yazışmalara sebep oluyor.
Yazık ne kadar büyük konuşuyorsunuz.Eşiyle boşanma arefesinde çocuk yapan kişisin sen değil mi ?
Neyse ki bu konuda akıllı davranmışsın.
Bir yavrunun günahına girmemişsin en azından.
evli misiniz bilmiyorum ama bdv de boşanma sonrasında müşterek çocuklarını görmeyen, tek kuruş vermeyen babaların nice hikayelerini bulursunuz. Görümcemden örnek veriyim; 15 yaşında kızı var ve boşandıktan sonra babasıyla hiç görüşmediler. Nafaka iptali için bile dava açtı adam. Nüfus cüzdanında baba kısmında isim yazması pek bir şey ifade etmiyor hanfendiciğim... çok güzel söylüyorsunuz ama pratikte arazi olan adama babalık yaptıramıyorsunuz malesef.Valla hanımefendi nüfusunda baba hanesi boş kalamayacağına göre istese de istemese de hukuki sınırlar içersinde babalık yapacak yok öyle herşeyi anneye yık hiç sorumluluk alma falan. Hem bu işler belli olmaz hamilelik enteresan bir dönem
Yahu kızcağız kaç kere dedi ortada neden yokken adam boşanmak istiyorum dedi diye. Son ana kadar beraber uyumuşlar, tüp bebek denemeleri bile olmuş. Böyle gereksiz yorumlar yapmayın rica ederim. Sizin için kürtaj çok basit olabilir ama herkes için aynı olmak zorunda değil. Konu sahibi çok uzun zamandır anne olmak için çabalamış zaten. Ayrıca aynı evde babasız büyütmekten çok daha iyidir babasız büyümesi...Baba ne dıyor?
suan hormonların etkisindesiniz sanırım duygusal bakıyorsunuz olaya.
Ben kurtjin öcü gibi gösterilmesine karsıyıym.
O zaman bastan önlemini alsın insanlar,bosanmaya kalkıtığınız adamla neden birlikte oluyor sunuz mesela?
Normal bi psikoloji değil bu.
Onu da gectim,adam istemiyorm derse ,babasız buyuyecek cocuk.
Siz kurtaj olmayıp,vicdan rahatlattınız diye.
Resmi olarak evli olmadıkları icin babanin izni imzasi gerekmiyor. Bosanmislar.. bekar biri gidip kendi imzasiyla kurtaj olabilir.Kürtaj için babanın imzası gerek eğer imza atmasıysa kürtaj olmayacağını da babanın bilmesi gerekmiyor mu
Kurtaj bizim icin basit değil.Yahu kızcağız kaç kere dedi ortada neden yokken adam boşanmak istiyorum dedi diye. Son ana kadar beraber uyumuşlar, tüp bebek denemeleri bile olmuş. Böyle gereksiz yorumlar yapmayın rica ederim. Sizin için kürtaj çok basit olabilir ama herkes için aynı olmak zorunda değil. Konu sahibi çok uzun zamandır anne olmak için çabalamış zaten. Ayrıca aynı evde babasız büyütmekten çok daha iyidir babasız büyümesi...
Kesinlikle.Kurtaj bizim icin basit değil.
Biz de 3,5 sene bekledik bebeğimizi.
Cocuk evliliğin olmazsa olmazı değil.Demek sağlam bi adam değilmis ki,cocuk olmadı bosanalıma gelmis is ,
Ezbere konusuyorsunuz.
Her cocuk iyi bi babayı hakeder.Baktın adamdan baba olmıcak neden diretiyorsun?
Bu cocugun ilerki hayatında ne travmalar yasayacağını,kötu baba sahibi kadınlar bdv de gun gun yazıyor.
Kesinlikle.
Bir kadın belki çocuksuz yapabilir ama bir çocuk babasız sağlıklı büyüyemez.
Büyüyor diyen travmalı insanlarla çalışmıyordur ben çalışıyorum.
Babasız veya annesiz büyüyen kişilerin çoğu psikolojik buhranlar geçirmiş veya geçiriyor.
Bir çocuk sosyal öğrenme ile hayata başlar ve burada hem anneyi hem babayı rol model alır.
Ama erkek çocuklar genellikle babayı rol model alır oedipus kompleksi geçince.Yani babayı rakip görmeyi bırakınca.
Burada fark ediyorum herkes anne açısından bakmış.
Ben çocuk açısından bakıyorum.
Belki o çocuk sağlıklı büyüyecek evet olabilir.Ama yine de babası kendisini istemezse büyük ihtimal öz değersizlik küçük yaşlarda başlayacak.
Evet cana kıymayalım da o çocuk ileride babam beni sevmedi istemedi derse bu hakka girmek olmuyor mu?
Bence bu konulara sırf kadın yönünden bakılmamalı.
Tamam anne olmak bir haktır.Ama baba olmak istemeyen veya babalığı hak etmeyen birini baba yapmak ne kadar sağlıklı?
Not: Konu sahibinin eski eşi baba olmayı istiyorsa veya çocuğuna babalık yapacaksa bu laflarımı lütfen üstüne alınmasın. Ben şu an genel yorum yaptım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?