Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

Avrupa’da insanların bebeklere müsamaha göstermediği tamamen yanlış, nereden bu düşünceye kapıldınız? Sadece insanlar sınırlarını iyi bilir ve korur, ancak yardım isteyen birini çoğu zaman geri çevirmezler. Asıl bebeklere çocuklara tahammülsüzlük Türklerde. Uçağa binersiniz, restorana gidersiniz bebek ağlar herkes ters ters bakar, bebek arabasıyla gezdiğiniz için bi ton laf ve bakış alırsınız. Toplum içinde rahatça emziremezsiniz vs. Avrupa’da bebekler, çocuklar hayatın içindedir, yetişkinlerle birlikte.

Yabancıların bebeğe dokunmamasını istemekle steril yetiştirmenin ilgisi yok. Örneğin yaşadığımız yer küçük bir çiftlik tarzı, çocuklar sürekli doğada, toprakla, hayvanlarla temas halinde, bağışıklıkları yeterince güçlü, steril yetişmiyorlar ama yine de yabancı birisi gelip kafasına göre dokunup sevemez. Bu tamamen aileye kalmış bir şey, anne istemiyorsa dokunmamak, anlayış göstermek gerek.

Gerçekten bazıları uyuzluguna mi yapıyor ben anlamıyorum beyni mi yok acaba ?
off bilmiyorum benim oğlumdan önce onun torunu olmuştu o da 6 aylıkken Şapur şupur öpmüştü ben de o yüzden o kadına ekstra dikkat ediyordum bu yüzden ne anlıyor bilmiyorum küçük bebekleri öpmekten

Danimarkada mi yasiyorsunuz? Orada bebekleri bebek arabasinda birakip markete girip bir şey almak, bir kahve içmek normal bir şey. Bu durumda siz suçlu oluyorsunuz evet, aglamaktan ölecek kadar saatlerce de birakmazlar, oyleyse şikayet etseydiniz zaten :)

Artık sevmek dokunmak hoş karsilanmiyor. Hele fotoğraf çekmek aslaa.
8 yaşındaki oğluma bir adam yaklaştı çenesine dokundu kafasına dokundu sen ne tatlısın deyip gitti. Oğlumu yanıma cektim. Haberlerde neler görüyoruz. Kimin niyetinin ne olduğunu bilemiyoruz.
Bende bebekleri görünce seviyorum ama uzaktan. Ne tatlıymış deyip geçiyorum.
Kimsenin çocuğuna dokunmamak lazım.

Bende benzer bir konudan şikayetçiyim evcil hayvanım var ve sosyal değil. Ama pilli pelus oyuncak muamelesi görmesinden bıktım. Kaç kere enseden yakaladım çocuklar o kdr yaklaşıyor ki bir anlık dikkatimi tek alana yönetmeye bakıyor sağa baksam soldan yaklaşıyor sola baksam arkadan dibimde bitiyor...
Başıma gelenleri anlatsam şaşar kalırsınız engelli çocuğu için izin vermedim diye kızan, bana küfreden aman biz pismiyiz diyen. Yahu sevmiyor ve yaklastirmiyor otur anlat derdini o zmn diyorum tık yok.
Bizim çok yozlastigimiz bir konu var kişisel alanlara saygı duymamak. Saygı olsa ztn hiç biri olmaz, çocuklar konuşamıyor diye pilli bebek muamelesi yapamayız ben mesela temastan çok hoşlanmam bebekken ne hissederdim bilen yok
Hayır demekten çekinmeyin açıklama yapmak zorunda değilsiniz bulaşıcı hastalık var sapığı var delisi var dokunmak öpmek nedir hiç gerek yok. Direk yaklaşırken hayır hayır diye sesinizi yükseltin zink diye kalıyorlar ztn. Bir yapar 2.de kimseye yanasamaz.

Yani kimsenin bebeğine dokunmam. Tanımadığım insanların bebeklerine uzaktan sadece bakmakla yetinirim. Bir tane yeğenim var, annesine sormadan hiçbir şey yapmam. Ceketini çıkarayım mı yenge, oturtayım mı yenge diye bile sorarım. Annesi en iyisini bilir, ben karışmam.
Bundan yıllar önce üniversitedeyken dersten çıkmıştım, otobüs bekliyorum. Genç bir kadın geldi yanıma, acaba bebeği otobüse siz bindirebilir misiniz, ben de arabasını arka kapıdan çıkaracağım, tek başıma yapamıyorum dedi. Ben bir şaşırdım, oluuur dedim şaşkınlıkla. Bebeği kucağıma verdi, ben o kalabalıkta bebekle otobüse bindim. Bekliyorum ki annesi gelecek. Bir stres oldum, bir iki dakika sonra kadın kalabalıktan fırsat bulup geldi. Yemin ederim annesinden çok ben stres oldum, ya beni kalabalıkta bulamazsa, otobüs bir anda hareket ederse vs. diye endişelendim. Hala düşünürüm, bana nasıl güvenebildi de bebeğini teslim etti diye. Bebekli hanımlar, siz olsanız tanımadığınız bir kadına bebeğinizi böyle teslim edebilir miydiniz?
Bir yabancının bebeğini kucakladığım tek olaydı, onda da annesi istemişti. Şimdi asla diyorum.

Zaten bebeklere tahammülsüzler yazmadım. "Bebeklerin ağlamasına, mızmızlanmasına" müsamahakar değiller dedim. Emzirememek yobazlık kaynaklı. Bambaşka şeyler.
Bebek arabasını kullanamamak da ableist zihin yapısından, kolaya kaçmaktan. O yüzden kenti bebeğinle yardımsız gezmek zor.
Yeknesak bir Avrupa kültüründen bahsetmek de doğru değil. Avrupada kimse etkileşime geçmiyor dedikleri yerlerin daha bireyci, keskin sınırlı kuzey ülkeleri olduğundan tahminle gözlemimi ve expat arkadaşların fikirlerini aktardım.
Buradakilerin yanında bir bebek ağlarken refleksleri aslında ilgisini çekmeye susturmaya çalışmak yönünde oluyordu. Artık olmuyor olabilir. Yazdığım gibi artık ben de bebeklerle iletişim kurmuyorum sizin gibi düşünenler vardır diyerek.
Steril sadece hijyenik anlamına gelmiyor. Gerçi burada anne insanların temiz olmayabileceğinden de endişelenmiş.
Nasıl ki biz de tanımadığımız insanlarla el sıkışıyorsak çocuğun yandaki masada gülümsediği kişi tarafından elinin tutulmasında da bence bir beis yok. Birinin gelip kucağına alıp şapır şupur öpmesinden bahsetmiyorum tabii ki.

Ay bana bırakıp kaçtı mı bebeği diye kalp krizi geçiririm ya

Ay bana bırakıp kaçtı mı bebeği diye kalp krizi geçiririm ya
Düşünmedim desem yalan olur. Benim tipi bir göreceksin, öğrenci olduğum beş metreden belli ama kucağımda bir bebek var.
Kadın gelene kadar korktum ya. Ya kadını almadan gidersek ya çocuk kaçırmışım gibi olursa diye de korktum.
Kadındaki de iyi cesaret değil mi ama?

Ben sorunun kaynağının insana saygı duymamak olduğunu düşünüyorum . Büyüklere bile saygı duymuyorlar kaldı ki çocukların kişisel sınırına saygı duysunlar .

Tepki veren bir anneye aman sanki senin çocuğun var bir tek , buldumcuksun ,sanki çocuğun dünyanın en sevimli bebeği vs vs.
Ben çocuklara çok bayılan bir insan olmadım çok can ciğer sevdiğim kendi yeğenlerim vardır. Sevimli bir çok bebek gördüm uzaktan el sallar sevimlilik yaparım . Buyuk bir insanı yolda güzel bulunca nasıl cap cup yapışıp opmuyorsak , onun ellerini tutmuyorsak veya fotoğrafını cekmiykrsak kimsenin çocuğuna bunu yapmaya "hakkımız" yok .

Kadındaki cesaret bence cahil cesareti ya ay alıp kaçar mı diye korkar insan .

Bebekler uzaktan sevilir biz millet olarak bir alisamadik buna bende bebek çok seviyorum dışarda bazıları gerçekten çok sosyal oluyorlar bakıp bakıp gülücük atıyorlar bende uzaktan gülümsüyorum ya da ne kadar tatlısın sen maşallah diyorum asla dokunmuyirum acaba çocuğun yakasına bana dokunma falanmi yazsanız fotoğraf çekmek ayrıca düşüncesizlik benim 10 yaşındaki oglumun bile fotoğrafının çekilmesine izin vermem ne münasebet

Avrupa'da ve Amerika'da bu yok.Bu olay tamamen kültürel bir olay.Biz her ne kadar engellemeye çalışsak da pek bı faydası olmuo maalesef.Ben bebeğime seslenildiginde duymazdan gelip orayı terkediorum.Mesela yemekteysek yan masadakiler laf atiosa hiç bakmiorum ve bebeğimle konuşuyorum,marketteysek o reyondan uzaklaşıyorum.Gecen cafede bı kadın bebeğime seslenio bebeğim de gülüo falan gelicek misin,alayım mı seni dedi ya.Cesarete bakar mısınız.Bukadar cahil cesaretliler işte.Ben ailem ve eşim vasıtasıyla herkese haber yollayıp dokunmasinlar diye uyariorum.Zaten bebek konusunda benden herkes korkuo.İzin almadan adım atmiolar.Bunun dışında da dışarda çok net ve soğuğum kimseyi yaklastirmiyorum.Baska çaresi yok bu işin.

Ben sizin yorumunuzu anlayamadım, ağlamaya müsamaha göstermemek ne demek oluyor? Ayrıca ilk yorumunuzda duyarsız kelimesi kullandınız, duyarsız olmakla bireyselci olmak arasında dünya kadar fark var.

Steril kelimesinin anlamı belli, ben sizin hangi anlamı kastettiğinizi nereden bileceğim. Daha açık yazmalısınız. Siz el sıkıştıktan sonra elinizi ağzınıza götürmemeniz gerektiğini biliyorsunuz ama bebek bilmiyor. O açıdan düşünürseniz arada çok fark var.

Mikroplara alışması konusunda çok hak veriyorum, yeğenim çok izole büyümüştü sonrasında anaokuluna başladığından beri hep hasta maalesef. Ben çocuğumu her türlü ortama sokmaya çalışıyorum, çimlerde geziyor, yapraklarla hayvanlarla oynuyor, olabildiğince yaşıtları ile bir araya getirmeye çalışıyorum. Evet ilk çocuk ama 5. çocuk bile olsa yabancıların teklifsizce dokunmasını istemem diye düşünüyorum.

Ben dokunma hususunu kastetmedim. Oyuncak yikamadir vs. Dokunma hususu cok ayrı bir konu hele de bu çağda.

Bebeğin elini ayağını tutar oynardım diyen beni dislike yapmışsiz devam edin bebeklerin elini ayağını tutmaya.İstanbuldaysaniz benim bebeğime denk gelmenizi hiç tavsiye etmem

Bebeğin elini ayağını tutar oynardım diyen beni dislike yapmışsiz devam edin bebeklerin elini ayağını tutmaya.İstanbuldaysaniz benim bebeğime denk gelmenizi hiç tavsiye etmem
Ben de sürekli Beğenmedim alıyorum asfgsd, böyle bir konuda alacağımı düşünmemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…