Daha çok yeni doğum yapmışsınız normal bu duygular. Korkmanıza gerek yok her anne yaşamıştır. Ben de yaşadım ve geçti.
Tovbe.. bence buyutuyorsun.. kimse cocugunu elinden alamaz.. bu tip dusuncelere kapilip huzurunu bozma cnm..
Geçiyor sonra merak etme, bebeğin çok ufak daha normal bu hislerin kıskanmak değil koruma iç güdüsü.
Annem beni 3 yaşımdayken terk etmiş, bu hep içimde bi yaradır. Daha 12 gün oldu doğum yapalı, fakat sürekli içimde bebeğimi kaybetme korkusu var? Lohusalık'tan mı, nedendir bilmiyorum... KV kızımı "Annem, Kızım!!" diye sevse, sanki çocuğu elimden alacaklar diye bi korkum var?? Sürekli çocuğumu benden koparacaklar diye korkuyorum, içimde yara olan "Annesizlik" böyle mi dışa vuruyor kendini, yoksa ben bebeğimi kıskanıyor muyum?
Kızlar, sizce normal mi?
Ben kendimden biraz korkmaya başladım?
Yoksa ben mi çok büyütüyorum?
Ben de bu konuda cok hassasim. Hatta kimse kucagina alsin istemiyorum. Babasi haricinde.
Ama herkesden kiskaniyordum iste.
Lohusalik önemli bir ayrinti orasi ayri.
Fakat ben karakter olarak da cok sahiplenici bir insanim. Cok zorlandim dünyaya getirene kadar. Kimsede onu sevmeye hak görmüyorum.
Simdi yine hamileyim. Hastane ziyaretleri bile beni rahatsiz edecek gbi görünüyor.
Psikolojimizle alakali bir durum.
Iki hamileligim de cok zor gecti. Yalnizim ve insanlara karsi tahammülsüzüm bu yüzden. Bebegimden kiymetli hicbirsey yok. Babasi ve ben harici kimseye bu konuda gevseklik taniyamiyorum. Süper anne olunmaz ama olmaya calisilinir bende öyle bir haldeyim.
Umarim bu huyum cocuklar büyüyünce yumusar.
Bebeklere karsi cok fazla hassasiyetim var.
Benim lohusaligim cok agir gecmisti. Bebegimi cok kiskanirim. Umarim ikinci lohusaligim hafif gecer. Aylardir bunun icin dua ediyorum.
Lohusalıktan canım bebeği kaybetme korkusu ve bu tip rüyalar da görebilirsin. Bende de oldu. Aniden sıçrayarak bebeğimi kontrol etme ihtiyacı duyuyordum sanki o an bi şey olmuş gibi bi his geliyordu. Ama bunun bile bi sebebi var mış diyorum ben kızımı her daim kollama güdümü kazandım kızım da her daim yanında olabileceğim güvenini kazandı. Ama geçiyor. Sen çok düşünmemeye çalış. Zaten herkes sever geçer kimse senin kadar sevemez senin gibi bakamaz bunu herkes biliyor emin ol. Bebkin de hayırlı olsun annesi
İnsan en çok sevdiğini kayıp etmekten korkar mışşş...
Lohusa olmanın etkisi de çok büyük,ne mutlu size bebeğinizi o kadar çok seviyorsunuz ki ,bir başkasının bebeğinizi sizden çok sevmesini istemiyorsunuzzzz...
Zira senden daha çok seven bulunmaz ,anne evlat arasında ki güçlü bağı kim çözebilmiş ki ,o senin bir parçan ve kimse sen den alamaz...
Güle güle büyütün...
Canım annem Bebeğimi oğlum diye sevdiğinde anne torunun diyeceksin annesi benim sen anneannesin diye soylendigimi hatırlarım. Lohusalik işte çok Gereksiz bir söyleme imiş şimdi anlıyorum. Insanlarin size yardım etmesine izin verin bebeginizin beslenmesi altının temizlenmesi banyo ettirilmesi uyutulmasi vs. Gibi konularda yardım istemekten çekinmeyin zaten hormonlar sürekli uyuma ihtiyacı vs nedeniyle sizin de zamana ihtiyacınız oluyor toparlanmak için. Herşeyi ben yapacağım benim dışımda kimse birsey bilemez babası dışında kimseye vermem gibi bir yaklaşım lohusaligin ağır ve depresif geçmesine dolayisi ile tahammulsuzluge neden oluyor.
Peki bu tahammül yoksunlugunun sonucu kimi etkiler? Ne kocayi ne anneyi ne kvyi. Sütünüzu ve bebeginizi etkiler. Yardım alın istemekten de çekinmeyin
Ben ilk kızımda sizin bu yaşadıklarınıza ek olarak eşim dahil herkes hayatımdan çeksin gitsin ben kızımla kalayım gibi bir duyguya kapılmıştım
Resmen yavruma aşık olmuştum
Geçiyor merak etmeyin
Normal lohusa psikolojisi hafifliyor sonra ama tam geçmiyor.Yani benim öyle sanki benden başka biri kucaklarken oynarken incitirmiş gibi hissediyorum kimseye güvenemiyorum.Doğumdan sonra işe dönmem gerekiyordu dönemedim.Kimseye emanet edemedim.Hep düşünüyorum çalışmak zorunda olan işe dönen annelerin Allah yardımcısı olsun çok zorAnnem beni 3 yaşımdayken terk etmiş, bu hep içimde bi yaradır. Daha 12 gün oldu doğum yapalı, fakat sürekli içimde bebeğimi kaybetme korkusu var? Lohusalık'tan mı, nedendir bilmiyorum... KV kızımı "Annem, Kızım!!" diye sevse, sanki çocuğu elimden alacaklar diye bi korkum var?? Sürekli çocuğumu benden koparacaklar diye korkuyorum, içimde yara olan "Annesizlik" böyle mi dışa vuruyor kendini, yoksa ben bebeğimi kıskanıyor muyum?
Kızlar, sizce normal mi?
Ben kendimden biraz korkmaya başladım?
Yoksa ben mi çok büyütüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?