- 16 Ocak 2012
- 704
- 102
- 123
6 aylık oldu hala öyle bide eşimin ailesi kalabalık halaları falan severken çok mıncıklıyor öpüyor cinnet geçiriyorum.Napcaz böyle bende merak ediyorumAynen. Zor. Bende kıskanıyorum bebeğimi, benden başka hiç kimse alsın istemiyorum
Yok canım değilsin merak etme ilk doğduğunda başında bekliyordum.Şimdi gece uyanmadan uyuyor 6 aylık ama ben yine on kere uyanıp bakıyorum.Hamileyken 6 aylık olunca odasında yatırcam derdim.Şimdi nerde en az 1 yaşında:)Benim de böle ya Allah ım bi tuhaf oldum yanlız değişmişim demek
Ah o lohusalik. Ah o hormonlar. Gelip gecicek inan buna. Herkes atlatıyor canım , evladın en büyük ödülün. Sen onun ne muhteşem bir şey olduğuna odaklan ☺Annem beni 3 yaşımdayken terk etmiş, bu hep içimde bi yaradır. Daha 12 gün oldu doğum yapalı, fakat sürekli içimde bebeğimi kaybetme korkusu var? Lohusalık'tan mı, nedendir bilmiyorum... KV kızımı "Annem, Kızım!!" diye sevse, sanki çocuğu elimden alacaklar diye bi korkum var?? Sürekli çocuğumu benden koparacaklar diye korkuyorum, içimde yara olan "Annesizlik" böyle mi dışa vuruyor kendini, yoksa ben bebeğimi kıskanıyor muyum?
Kızlar, sizce normal mi?
Ben kendimden biraz korkmaya başladım?
Yoksa ben mi çok büyütüyorum?
Annem beni 3 yaşımdayken terk etmiş, bu hep içimde bi yaradır. Daha 12 gün oldu doğum yapalı, fakat sürekli içimde bebeğimi kaybetme korkusu var? Lohusalık'tan mı, nedendir bilmiyorum... KV kızımı "Annem, Kızım!!" diye sevse, sanki çocuğu elimden alacaklar diye bi korkum var?? Sürekli çocuğumu benden koparacaklar diye korkuyorum, içimde yara olan "Annesizlik" böyle mi dışa vuruyor kendini, yoksa ben bebeğimi kıskanıyor muyum?
Kızlar, sizce normal mi?
Ben kendimden biraz korkmaya başladım?
Yoksa ben mi çok büyütüyorum?
Allahım insanın içine iyiki o duyguyu vermiş ben gözümü dahi ayıramazdım bişey olur diye iyikide öyle yapmışım öyle olmuş tükürüğüyle boğulurken kaç defalarca kurtardım
sabahtan akşama kdr bakmak nedir ya ama işte annelik
zamanla geçer hatta büyüdükçe biri şunu başımdan alsın diye söylenirsin
Yok buyutmuyorsun normal. Zamanla kızın ile aranda bağ oluştukca bu duygular belli bir seviyeye iner. Bu sırada da aynen devam. Sen anne aslansın, çocuk senin kimse annem diye sevmesin. :) ben hamileyim, burada tv de benzer hikayeler okudukce gordukce aynı şey beni de geriyor. Burada bir üye vardı kadın çalışsın diye kvyi çağırmışlardi eve kv ay ben buna memlekette bakayım boyle zor oluyor demişti. Kocası da karısını çocuğu gönderelim diye ikna etmeye çalışıyordu. Var böyle manyaklar. Allah sana ve bebeğine uzun sağlıklı birlikte mutlu bir yaşam versin.
Canim anne ile bebeği arasındaki bağı kimse kuramaz o ancak senin kokunu biliyor anne sütünü tadiyor. Benim Bebeğimi herkes seviyor ama birtek ben uyutabiliyorum çünkü benimle sakinleşiyor. O yüzden sakin olup bu zamanlarının tadını çıkar. Birde unutma kvyi üzme bence çünkü acil işin çıktı bebeginle gidemezsin kime emanet edeceksin? Sen hastasin diyelim doktora gideceksin hastaneye bebeği goturemezsin hastalık kapar ne yapacaksın
Hayırlı olsun bebeğin. Bende eşim hariç herkesten kıskanmışımdır. Zamanla azalıyor. Bebeğin de kendi çevresi olması gerek. Anne hep başka ama diğer insan sevgilerine de ihtiyacı var. Mesela benim kızım dede delisi. Dedesi de çok seviyor onu oynatıyor falan. Bende mutlu oluyorum. Sen ona severek muamele ettiğin sürece iyi bir annesin. Yıpratma kendini zevk almaya bak onunla beraber olmaktan.
İnşallah :)Lohusaliktan kaynaklidir bence. Bende de çocuğun üstüne çay döker de yakarSam korkusu vardı. Çocukla aramızdan tir geçer ama yok ya o çay çocuğun ustune dökülürse.Buna lohusa kafası deniyor. Lohusaliktan sonra normallesirsin.
Bebeği sahiplenme koruma içgüdüsel olarak anneyi dışarıdan bakınca garip gelen hallere sokabilir.. başkası kızım diyince ben hala bi garip oluyorum.. kızım 4.5 yaşında.. tabiki aşırı tepkiler verip sosyal ve psikolojik hayatınızı zora sokacak hale gelmemesi lazım.. daha 12 gün olmuş sakin olmaya çalışın bebeginiz sizin yavrunuz siz iyi olunca o iyi olacak bunu unutmayin..
cok normal daha Yeni dogum yapmissin. ben elimde cikan lekeden dolayi kanser oldum olucem bebegime kim bakacak diye saatlerce agladigimi biliyorum :)
Lohusalıktan bu
en fazla 6-7 ay kadar azalarak devam eder...
ben lohusayken her an bebeğim boğulcak benle aynı odada olmazsa diye hissediyordum....
Valla ben de oyleydim biraz azalmis olsa da hala oyleyim.cocuklarim 26 aylik oldular ama gwcmedi tam .yalniz bu arada kayinvaliden 3 gunluk bebegini opuyor mu?bu kiskancliktan ote kizginluk yaratir ben de.daha 3 gunlyk bebek ne opmesi ya.benim kayinvalidem gorumcem falan da opmeye kalkmialardi.kesin bir dille ben opturmuyorum cocugumu maalesef ipmwk yasak dedim.hala soruyorlar operken izin var mi diye.bir de ne munasabet kaynana annem diye sevecek cocygymu paralarum valla
Çok normal bende hicbir sorun olmadığı halde senin gibiydim oğlum 5 yaşına girdi yeni geçti ikinci oğluma böyle değilim ilk cocuktanda olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?