bebeğimin ismine karışıyorlar

Offf...iyi sabretmissin.Esin firsati kullanmis resmen ama kv.mi bastirdi kim bilir...arada isim konusu acilinca....artik 2 ciyi kendi anne veya babamin ismini koycam de(koymak istemesende).Sissinler bi guzel bakalim iyi mi

ya artık şöyle adetler toplumdan kalksın istiyorum. Keşke yasa felan çıkartsalar :/ Büyükler çoluk cocugun ısmıne karısamazlar deyü.

Doğrusunda kocaları problem yapan, hayatı zindan eden tipler var. Onlar ne edecek
Canım burada bu konuyu açanların bir çoğu daha hiç "hayır" demeden geliyor dert yanıyor. Sen önce bir hayır de bakalım, ne yapacak adam katil mi olacak sanki.. En başından böyle alıştırırlarsa olacağı bu.. Böyle evlilikler uzun soluklu olmuyor zaten.. Olsa bile adı evlilik sadece.. Onlarda birbirinin eşi olma durumu yok. İmza ile adı konulmuş bir evlilik..

görümcene hemen sen doğurunca birine kv nin birine anneninkini koyarsın diyecektin

bir de bu kv kp vs nerde yaşıyor

kv dem oğlum doğduğunda 65 yaşında idi

okuma yazması bile kıt kanaat

köyde büyümüş vs

kv dem çocuğu isim önerdi dedim, ayy dediler kv nin söylediği isimi mi koyacaksın

neden dedim eski isim söyler vs vs

yaş ortalaması 25 olanlar da aynı ismi önerdi

isim "rüzgar" dı o yıllarda çok popülerdi 3 oğlandan biri "rüzgar" biri "poyraz" idi

yani kv olunca ille de eski ad önermiyor

ama bu konulardakiler hala çokkk eskilerde kalmış

yatıp kalkıp kv ye şükür mü edeyim

bu arada önerdiği ismi koymadım ben başka bir isim istiyordum onu koydum ama o da zaten önerdi tıpkı arkadaşlarım gibi

Doğru diyosun valla. Ne bıleyım ıste, kulturden kulture yoreden yoreye her sey degısıyor. Herkesın bakıs acısıda. Boyle olmadımıza sukredelım barı :)

Belki adının Buğlem olmasından daha iyi diye düşünmüşlerdir:)
Şaka bir yana kusura bakma ama Buğlem çok uydurma bir isim.
TDK nın yabancı kelimelere alternatif olarak önerdiği ama asla dilimize giremeyen tuhaf kelimelere benziyor.

Ben eşinin cevabına hayret ettim. Ne demek anneme sorarız o izin verirse?
Şunu anlamıyor insanlar: Kadınlar eşlerinin ailesine doğurmuyorlar çocuğu. Kadın erkeğe de çocuk "veren" bir varlık değil zaten. Birlikte bir çocuk dünyaya getiriyoruz, aileler de olayın duygusal kısmıyla ilgilensin. Yetmiyor mu?
Dert sahibi oldum yine.

5 günlük yeğenim var ben değil adını koymak adını ne düşünüyorsun diye sormadım bile abime... koyunca duyarım gidince severim çocuk onların beni hiç ilgilendirmez gerisi... benim babamda istedi kendi adını koymak ama abime söylemedi biz sadece böyle diyo ama karar sizin dedik... abimde babama baba koymak istemiyorum demiş konu kapandı,kimse uzatmadı evlat onların isimde onların hakkı... sizde net olun BEN İSTEMİYORUM deyin bitsin.

bebek senin bebeğin. görümcelerine *ok yemek düşer. canın ne isterse koy. kimseye hesap vermek zorunda değilsin. hala konuşuyorlarsa, onun ismi konuldu artık isim meselesini konuşmaya gerek yok dersin.

Annesinden müsade almakta nedir ya töbe töbe..
Siz istediğiniz ismi koyarsınız kimseninde hakkı yok karışmaya

Ay Allah'ım şoktayım! Yahu nedemek emirvaki dede -babanne ismi durumu. Benim yeğenimde rahmetli babamın ismini taşıyor fakat gelinimiz aynı zamanda akrabamız olduğu için kendisi teklif etti. Bizde dedikki madem öyle koymak istiyorsun yanına birde isim koymayı düşünmezmisin dedik,oda yine yanına ekliyeceği ismi kendisi abimle karar verdi. Büyüklerin böyle beklenti içine girip dillendirmesi bence çok büyük bir ayıp.
İnşallah bende bebeğimi alıcam yakında kucağıma asla kayınvalidemler karışmadı ha karışsa bile istemediğimi söylediğimde anlıcak biri çok şükür.Kaldiki görümceleriniz evlenince kayınvalide-kayınpeder ismini koysunlar çoçuklarına bi zahmet size karışmasınlar . Ay Allahım ya ne insanlar var. Yanlış anlamayın ama eşinizde ilginç müsadeymiş miş böyle baskıcı insanlardan müsade alınmaz, benim eşim ve ailesi böyle biri olsa çoçuk düşünmem layık görmem. Bende hamileyim yaşadığınız stresi görebiliyorum ne hakları var size bunu yaşatmaya? İstemedeğiniz şeyleri ne kabul edin nede karşınızdakine ettirin.Ay sinirlendim yahu çok empatide iyi değil

Ayyy çok sinir olurum öyle tiplere, görümcenler kendi koysun madem
Ben taa evlenmeden demiştim dede anane babanne ismi koymam diye

Kv veya kp nin adı mi konulur çocuğa. Yapmayın etmeyin. Çocuk niye babaannesinin adı ile dünyaya gelsin. Onunla hayata başlasın. Valla ömrü boyunca sana söylenir. Koymayi dusundukleri isim nasil? Eski moda bir isim mi yoksa guzel bir isim mi? Anlami nasil? Soyadınızla uyumlu mu? Fonetik mi? Bunlara bak. Buğlem fonetik olarak güzel. Ama anlamı ne bilmiyorum. Arapça saçma anlamları gelen bir sürü isim bu ara çok moda ama ben anlamsız oldukları için cogunu sevmiyorum.

Çocuğunun ismi önemli canım. Ne babaannesine kızar ne babasına. Büyüyünce ismi kötü obulursa annesine nasıl izin verdin diye kızar. Çocuğunun hakkını sen koruyacaksin.

Benim ve kardesimin ikiser tane ismi var. Benim ilk adim babamin annesinin adi. Bence olmasaydi da olurdu.

Babam kardesimin ilk ismini zeynep (üvey annesinin adi) koymak istemiş. Ama anneannem benim ilk ismin yüzünden kıskanmiş ve kendi anneannesinin adı koydurtmus. Allahtan iki işimiz var ben çok sorun etmiyorum ana kardeşim hala nefret eder. Şansa zeynep ismini de çok sever babama yaş 30 hala kızar nasıl izin verirsin diye.

İki isim deyip geçmeyin demode bir işime kimlikte yazdığı için sürekli karşınıza çıkar.

Evet ya, kendi annelerinin ismini kendi evlerinde yasatsinlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…