bebeğimin ismine karışıyorlar

Ben anlamadim esin niye yazdiriyorTurkiyede baba mi yazdiyor bebegin ismini?Ben Tr.degilim....burda bebek dogar dogmaz hastahane calisanlardan biri geliyor anneye bebegin ismi ne olcak diye soruyor ve orda yazilan isim kaliyor artik.Cikinca artik baba,kv.kp gorumceee...daha bilmem kimler delirsede nafileBen cok sinir oluyorum boyle adimizi koyun diye direten arsiz adi batasi kv.kp.lere

Sen cocuguna ne kv ne kp ismini vermek zorunda degilsin , bunu onlara anlat acik acik... Ben cocuguma buğlem ismini koymak istiyorum 2.bi isim istemiyorum de , ayrica o cok bilmiş görümcelerin anaciklarini cok seviyorlarsa kendi cocuklarina koyarlar annessnn ismni..

aslında bir ara haberler vardı, hastane kayıtlarına göre bebeğin kimliği hazırlanıp eve kargolanacak diye ama sanırım kaldı o konu öyle.

bebeğim erken doğum prematüre , hastanede bebek olarak geçiyor isim falan yazmıyorlar, ben hastanede eve geçtim hastaneye gittim malum prematüre sıkıntısı ,
adını annesi koyacak demişti eşim ,söyledim sözde, geldik gittik hastane koşturmasında o da gitmiş kimliğine annesinin adını yazdırmış sonuç kızım babanne adı

Ya ben böyle konu açıp da soranları gerçekten ama gerçekten anlamıyorum. Dut yemiş bülbül mü kesiliyorsunuz hayırdır? Bir insan hayır benim çocuğum ismini ancak sen ve ben koyabiliriz nasıl diyemez ya? Kusura bakmayın ama bir kadın bu kadar pısırık olmamalı, olamaz.

Aynı şeyi ben yazacaktım. .
Yani çocuğu doğuracak sen, büyütecek sen. Nasil diyemiyorsunuz "hayır benim bebeğimin ismi şu olacak." Bu kadar pasif olursaniz Size daha neler neler yaptırırlar.

Dokuz ay sikintisini cek, her turlu eziyetle dunyaya getir gorumcen gelsin ismini koysun. YOK ARTIK. Gebertirim agzini burnunu kirarim israr ederse. (Laflarimla tabii)

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. :) Insallah her sey gonlunce olur.

Ya niye kadının koymak istediği isme çirkin deyip dalga geçiyorsunuz. İlkokula mı gidiyoruz arkadaşlar? Buğlem ismi Nasıl diye sormamış size farklı bir şeyden bahşetmiş.

Konuya dönersek eşine kesin bir şekilde söylemelisin anasından ablasından etkilenmesin. Sen annesin,her türlü eziyetini sen çekeceksin isim koymak senin hakkındır.

9 ay karnında taşıyan annesi
Ağrı sancı mide bulantısı vs cabası
Doğumda çektiklerin artısı
Doğumdan sonra uykusuz geceleri demiyorum bile .
Bunlar zoruma gittiği için değil bunları yaşadığımız halde bize ismi çok gören kişileee karşı söylüyorum . Ki
Bunları görümcen kaynananda biliyordur. Bu kadar şeye karşılık isim koymak kesinlikle bayanın hakkı olmalı .

Kızımda aynı problemi bende yaşadım hiç bir zaman tamam koyarım demedim ya hayır dedim ya sustum. Ki eşim erkek olursa babamın adını kpyarım demişti ama ta ilk tanıştığımızda . Artı tek oğlan falanda değil 6 oğlanlar . Hamileliğimde Fatma geliyor fatma geliyoe diye dolaştılar ortalıkta. Doğumdan önce eşimle konuştum. Ben ne kadar zor bir hamilelik geçirdim sende gördün . Yemek yiyenedim yürüyemedim her gün kustum kusarkan boğuluyordum bayıldım. Neler neler buna rağmen beni çiğner annenin ismini koyarsan kimliği annene veririm dedim . . ( sana kimliği ben çıkartıcam falan diycektir kesin) loğusa halimle beni üzecekmisin ben bebeğimle ilgilenmek o anın tadını çıkarmak isterken sen bana isim konusunda baskımı yapacaksın. Bu kadarını hak etmiyorum gibi şeyler dedim. Ve sonuç aldım koyulmak istenen isim fatma sonuç elif naz. Allah yardımcın olsun inşallah istediğin ismi koyarsın .

bunda düşünecek ne var anlamadım
ben çocuğuma kendim isim koyacam deyip konuyu kapatacaksınız

Acaba Buğlem ismini begenmediler o yuzden mi karismak istiyorlar anlamadim ama yinede karismaya haklari yok.
Konu sahibi cocugunuz ismini omur boyu tasiyacak bence sizde baska bir isim dusunun.

aslında bir ara haberler vardı, hastane kayıtlarına göre bebeğin kimliği hazırlanıp eve kargolanacak diye ama sanırım kaldı o konu öyle.
Aynen oyle yapiliyor bizde.Cok sinir bozucu bir durum canim.Zaten anne olunca butun zorluklar bizim ustumuzeErkekler cok anlayissiz maalesef.Yabanci kac tane arkadasim kendi annrlerinin ismini koydu kocalarinin giki cikmadi ama bizim millet dedigim dedikhatta kendi adini begenmese de koydururlar sirf elaleme hava atmak ortalikta hindi gibi dolasmak niyetleri.

Son düzenleme:
Benim en hassas olduğum konu bu, görümcelerine söyle onlar doğurup koysun. Annesinden izin alacakmış eşin, oldu deseydin. Sen doğaracaksın çocuğu. Ne güzel ya, 9 ay 10 gün karnında taşı, gecen gündüzün birbirine karışsın, uykuların bölünsün ama adını koymaya bile hakkın olmasın. izin alarak koy. Ben olsam kıyameti koparırım.

KONU SAHİBİ DEĞİLİM AMA PISIRIKLIKTAN DEĞİL ,
maalesef değil işte...

Bende ailemin ilk cocuguyum fakat ismimi amcam koymus. Kiz kardesimede ayni sekilde... Ya ne bileyim ben takilmiyorum bu kadar, eskiler hele hic takilmazmis. Tek torunsa biraz ilimli yaklasin orta yolu bulun derim.

şaka gibi ya bir kadının doğurduğu anası olduğu cocuğa isim koyma hakkını nerden buluyor bu insanlar diye sinirlenicem ama kendı cocuguna ,çocucugunun annesine saygı duymayıp ailesine soran bir baba söz konusu bişey diyemiyor insan. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…