- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
Doktorlara saygım çok fazla fakat sağlık ocaklarında yanlış teşhis ve tedavi sonucu ölen o kadar çok çocuk var ki Türkiyede. Bu sebeple ben çocukların çocuk doktoruna götürülmesi taraftarıyım.Hanımefendi yanık üniteleri yarası çok derin ve/veya büyük yanıklar için kullanılır. Evde tedavi edilmesi çok riskli, mümkün olmayacak yaralar için. Yanık üniteleri BU NEDENLE var yani. Bugün de bir şey öğrendiniz. Ufacık su toplamasından kimseyi yatırmazlar. Bu doktorların da "beni aşar, bunu uzmanına, doçentine götür" diye başkasına paslayacağı boyutta da değil. Yanık derecesi ölçtüğüm de yok ayrıca. İzin verin de bari yönlendirirken bir şeyleri sizden daha çok bileyim.
9 aylık bir bebek için yardımcı olurlar korkmayın, kimse yanık ünitesini acil niyetine kullan demiyor, ayrıca büyük insan dayanamazken o koca yanığa ufacık bi su toplanması diyorsunuz ya valla yazık bebeğe.
Çok çok geçmiş olsunAsbei hiç kıyamadım yavrucağa.
Ben çenemi yakmıştım yumurtanın sarısını tavada simsiyah olana kadar tuttum tülbentten yağını süzüp sürüyordum iz bile kalmadı. Sarı kantaron yağı da iyi diye biliyorumgeçmiş olsun. iz kalmaz inşallah.. kıyamam kuzuma ya
yumurtanin beyazını ı sur bence geçiyo iz kalmiyo diye biliyorum. yanık izlerine en iyisi yumurta.
Bir de sizin gibi her şeyi bildiğini sananlar var.
Zaten sizler varken meslek eğitimi almış insanlar bilecek değil ya, haklısınız. Sağlık ocağındakiler de bilememiş baksanıza.
:)
Sizler doktordan da doktorsunuz, hemşireden de hemşire, öğretmenden de öğretmen. Sizden çok var burada.
Cok gecmis olsun. Yanik tedavisi bitip düzelmeye basladiktan sonra eczaneden estetik silikon kremlerden alin ve kullanın. Tabi doktorunuza da danışın çok küçük çünkü. Eger o kremlere izin verirlerse izi baya azaltır
Üzgünüm ama iz kalacak. Bir dahaki sefere ÇOCUĞU ÇAYDANLIKLA YALNIZ BIRAKMAYIN.
Evet bencede hic birsey kullanmasin. Daha cok minik kiyamam. Yarasi bir kurusun ondan sonra izini gecirmeye bakin. Ama kesinlikle yanik unitesine gidin temizleyip iyi bir ilac verirler 2 haftada gecti ve iz yok su anda. Bircahillik edip ben goturmemistim. İlaclar uzerinde tabaka olusturmustu. Yanik unitesinde temizleyince daha cok cani acimisti.9 aylık bir bebek yanık da yüzünde oluşmuş. Öyle şunun yağı bunun yağı diye öneri yapmayın bence. Doktor ne verdiyse onu kullansın.
Kızlar çok kötüyüm. Sabah kahvaltı yaparken bebeğim çaydanlık üstüne düştü görmedim ben yüzü çaydanlık üzerinde bi kaç saniye öylece durdu. Hatırladıkça kötü oluyorum. Daha 9 aylık. Foto atabilirsem atarım göz kapağı şişmiş hastaneye götürdüm 3 krem verdi. Sizce o şişlik önemli bişey mi normal mi? Yüzünde iz kalır mı yardım edin lütfen çok kötüyüm
ustume alindim en son bende yazdim ama elbette uzman doktora gitmeli hatta plastik cerrah a goturmeli ama onerilcek kremleri de doktoruna onaylatir surebilir. yanikta alternatif tip ta ise yariyor. bebege olur mu olmaz mi elbette ki sorar.9 aylık bir bebek yanık da yüzünde oluşmuş. Öyle şunun yağı bunun yağı diye öneri yapmayın bence. Doktor ne verdiyse onu kullansın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?