Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğine rota virüs aşısı yaptıran var mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Selam, ben hala kotayı dolduramamışım o nedenle özel msj atamadım...biz 36 hafta olduk doğuma geri sayım başladı:)kısmetse 2 temmuzda sezeryan olacak.Biraz sıkıntılar var geçen hafta hastanede yattım kasılmalar 20 dakikada geliyordu.İlaç ve serumla durdurdular neyse ki rahim ağzında açılma yoktu.Bizim ufaklık aceleci inşallah 38 haftayı bekler.Senin forumda yazdıklarını okuyrm fırsat oldukça Nisan 2,5 aylık oldu maşallah, zor kısmı atlattınız artık inşallah biz de sorunsuz kucağımıza alırız:)Doğurayım sana danışacağım şeyler var inşallah

biz yaptirdik yaptirmasina da cocugumuz belki de rotayi icinde tasiyordu asi olmasi ile 2 gün sonra hastalandi. asi canli virüs icerdigi icin ters etki yaratip cocugumuzu hasta yaptigini düsünüyorum. rota cikti ishalde ve iki gün atesi yükselmisti. normalde rota daha zor gectigini bilirim arkadaslarimdan fakat bizimki cok sükür iyi atlatti, dedigim gibi belki de sadece asinin etkisinden olabilir ve böyle bir kanit da var zaten klinik arastirmalarda. yasina kadar cocuklarin cogu rotadan hastalanabilirmis o yüzden bence asi yapilmali.

ay bende tesadüfen gördüm yazını:) maşallah cok az kalmış...36 ya gelmişsin ya erken gelsede korkma artık..benimde 36 haftada sancılarım olmustu hastaneye gitmiştim. evetzor kısmı atlattık gaz sorunuyla bayagı ugrastım kızım daha yeni yeni dünyaya adapte oluyor.2 gün önce emziririken aniden memeyi bırakıp agu dedi..
birde o ilk gülüş yokmu işte o an dünyalara bedel insallah sende yavrunu saglıkla kucagına alırsın.. zaman cok cabuk geciyor ve cektiğin tüm sıkıntılara deydiğini görüyorsun.dogumdan sonrada yardımcı olabilirsem tabiki cok mutlu olurum kendine ve kuzucuguna iyi bak...

Bu haftadan itibaren doğsa da büyük ihtimalle sorun yaşamazmış ama tabi beklese iyi olacak epey minik kilosu 2650.Gözlerim doldu ya agu dedi demek yerim ben onu hep o aguların hayaliyle yaşadım yıllarcaAllahım bize de o günleri göstersin inşallah..Siz de kendinize iyi bakın öpüyorum mis kızını

cok az kaldı işte ne güzel...hiç korkma bir bakacaksın yavrun kucagında benimkide 2800 dogdu.hastaneden cıkarken 2500 simdi 5 kiloya yakıntabii ki zamanında
dogar insallah ama erken gelsede allahın izniyle bişeycik olmaz...bu arada hastanemi biliyorsun dogum tarihinden kızımın resmini görebilirsin:))

Son düzenleme:

Zor oldu ama sonunda buldum Nisan'ın resmini:)30 marttı doğum herhalde doğru resme bakıyorumdur..kuzucuğuna maşallah canım ya kameraya da bakmış çok tatlı Allah bağışlasın belli çok nazlı çok güzel bir kız olacak inşallah
Bizimkinin usg resimleri ya çok somurtuk ya da pek melül melül bakıyor bakalım inşallah sağlıklı mutlu bir bebek olur:))

evt doğru resimdir. bol saçlıysa kesin benim kızdır o:) bizimkide cok suratsız canım ama anesi babasıda cok ciddi ondandır diyorum.ama güldüğü zamanda hakkını veriyor benim kızıııııım...
bu arada hep sormayı unutuyorum sen dr işini nasıl cözdün umarım yeni dr memnunsundur.

Son düzenleme:

Bizimki de bize çekmiştir asık suratlı değiliz ama ağırbaşlıyız ciddiyiz:)evet maşallah kızının saçlarına saçlar çıkarken mide bulantısı yapar derler demek gerçek payı var midem çok bulandı diyordun, benim bulantım oldu ama kısa sürdü bizim oğlan usg de az saçlı duruyor babası gibi keltoş olacak galiba bakalım:))Dr. olarak en son bahsettiğimiz hastane ve dr. a gidiyorum.Hamileliğin başı gibi tedirgin değilim artık son aylarda çok beklenti içine girmemeye çalıştım.İyi yani dr. memnunum zaten az kaldı hayırlısıyla inşallah.

bende kararsızım yaptırıp yaptırmamakta. gittiğimiz doktor yakında devletinde aşı takvimine alacağını söyledi. yaptırın dedi. ücret önemli değil de sonuçta vücuduna gereksiz yere mikrop ta verilmiş oluyo.

5 yaşında bir kızım var rota yaptırmamıştım , iki kez rota sebebiyle hastanede yattı biz çok çektik bu hastalıktan 3 kilo zayıflamıştı o yüzden oğluma yaptırdım bu aşıyı aynı şeyleri yaşamamak için

inanmiyorum türkiyede cok pahali asi yaptirmak .. viyanada yasiyorum sigorta karsiliyor burda bedava yaptirdik sadece cocuk felcini önlemek icin yapilan asi ücretli ..allah yardimcisi olsun bütün herkesin... durumu olmayanlar yaptiramiyormu yani

aşı çok gerekli bir aşı
ölümle sonuçlanabiliyor Allah korusun
Aşının bu kadar pahalı olmasını ise uzman birisi açıklamıştı. Rota virüsü aşısı temin edemeyen ülkelere (gelişmemiş ülkelere) bu aşıların, gelişmiş ülkelerde ücretin biraz yüksek tutularak alındığını söylemişti. Yani şu demek oluyor. Siz ödediğiniz aşı parasıyla hem çocuğunuza aşı yaptırıyorsunuz. Hem de gelişmemiş ülkedeki çocukların aşı parasını da ödemiş oluyorsunuz.

bizde bu ay yaptırdık bizimkide 2 doz haline vurulucak evet biraz pahallı ama vurulması gerekli çocuklarımız çok kıymetli maddi olarak bütçeyi biraz sarssada yaptırmak gerekli daha sonradan hastalıkla uğraşmaktansa tetbirini baştan almak en güzeli

sizler tavsiyem kesinlikle yaptırın beni kimse bilgilendirmedi ben yaptıramadım çok pişman oldum ve kızım rota virüsüne kapıldı bir hafta hastahanelerde yattık serumlarla çok zor bir hastalık kesinlikle yaptırın ben çok kızdım sağlık ocağına beni bilgilendirmediler diye.

Ben ikizlerime yaptırmıştım,siz düşünün artık maliyetini,
ama bu aşıyı yaptırdığınızda çok önemli bir koruma altına giriyorsunuz kii,
yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi yaptırmadığınız taktirde yakalanabileceği hastalıktan bir haftalık hastane tedavisiyle ancak kurtulabiliyorsunuz,
ölümcül bir virüs değil tabi fakat çocuk ishalden eriyip bitiyor Allah muhafaza...

önemli bir aşı mutlaka yaptırın
ben yaptırdım kızıma
devlet önemsiz bir aşı olduğu için değil bütçesi yetmediği için karşılamıyor
devletin karşılayamadığı bir çok önemli ilaç da var zaten, kanser ilaçları bile var bunların içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…