Böyle bir kural yok hanımefendi bebek karnımızdan çıktığı gibi üzerimize birşey inmiyor.
Konu sahibi yeni ve paniklemiş bir anne. Aynı yollardan geçen kişilerden destek bekliyor o kadar.
Merhaba kızlar,
Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Sanki herkes aynı olmak olaylara aynı şekilde tepki vermek zorunda. Bu düşünce yapısı asıl yeni anneleri sıkıntıya sürüklüyor.Aaa! Olur mu hiç?
Anaçlık gelmeyecektiyse neden anne olduydu(!)?
Bunu basari diye anlatmadim. Vaktim olamiyor dedim. Gecistirmiyorum alsine bu sekilde cok da huzurluyum. Kendi evimde kendi duzenimde yasiyorum. Yardima ihtiyacim oldugunda cagirmam gerekenler varsa cagiriyirum hepsi bu. 25 yasina gelip annesinden ya da babasindan destek alan onunla isler yapan evli bir erkek olsaydi bu yorumlar boyle olmazdi.Zamanla alisilabilir tabii.
Kaslarin bile alinamadigi bir hayata alismak bir basari degil ki, ben de alisirim mecbur kalirsam. Ama Allah korusun.
Kendi ayaklariniz uzerinde dursaniz size hak verirdim. Ama yetmiyorsunuz ki kendinize. Sadece idare ediyorsunuz. Gecistiriyorsunuz. Ama bu surede hayat geciyor. Bu yuzden konuya bagimlilik diye bakmamak, imkan varsa destek almak gerekir diye dusunuyorum.
evet aynen yazdıklarınızı bende yasadım ama geciyor işte yavrumun bir gülüşü yetiyor.Ben tek baktim hala da tek bakıyorum bebegim 18 aylık oldu cok şükür. Bizim uyku problemlerimiz vardi onun dışında zorlanma tabi ki oluyor tüm enerjinizi ona ayırıyorsunuz. Bazen yemek olmayacak bazen temizlik yapamayacaksin gün gelecek tuvalete kosmaya calisirken ucundan eccik kacacakyani demem o ki bakilmiyor diye bisey yok daha fazla efor sarfeden anne var korkma hic yapabilirsin ama iste arada bakımından arada yemeginden ve hatta arada temizliginden vazgececeksin ama bunlar her zaman degil arada olacak seyler bunlari bil ama evin düzenini unut ev her zaman dağınık olacak. Gözün korkmasin ben uykusuz bir anne olarak yaptiysam sende yaparsin
Alışıyorsun bi süre sonra . Hatta bazen iyiki yalnız büyütüyorum diyorum. Zira annen bile olsa fikir ayrılıkları yaşanıyor. Kendi fikirlerin doğrultusunda senin büyütmen daaha çok tatmin ediyor insanı. Kendi adıma öyle oldu :)Merhaba kızlar,
Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Bakarsin canim hic bişey olmaz ben hastaneden ciktim annem sadece yanımda bi hafta kalabildi çalıştığı icin yemegimide hep kendim yaptim evimin temizliginide dogumun 3. Gunu bulasik makinesi bosalttim borek yaptm annemin yanimda fazla kalamayacağını bildigim icin ayaklanmam gerekiyodu bide sezeryanla doğum yaptigim halde üstesinden geldim tabi yeri geldi esim ev supurdu kahvalti hazrladi ama bi kac kez suan oglum 2 yasinda yarim saat bile kimseye birakmadim
cok guzel yazmissiniz. aynen katiliyorumAnneniz ne diyor? O sikayetci degilse bence kalmaya devam etsin.
Evi dort dortluk bekleme yemek tek cesit yap yeter diyenlere katilmiyorum.
Logusalik etkileri genelde 6 aya kadar azalarak da olsa devam eder. Surekli bir bunalma hali. Derli toplu temiz ev insana dinginlik verir. Ortada dogum yapmis hormonlari kan degerleri alt ust olmus bir kadin var. Toparlanmasi gereken bir vucut var. Cok uzgunum ama bu tek cesit yemekle olacak sey degil.
Spor, saglikli beslenme ve duzenli uyku sart.
Depresyon halini tamamen atmak icin kendine vakit ayirmak sart.
Simdi herkes nasil bakilmaz tabii bakilir diyor. Bakmislar elbet yani bunca insan nasil buyudu?
Ama forumda anneligi kaldiramayan kendine vakit ayiramayip bunalimdan kurtulamayan kendini salip bir de bundan iyice dertlenen kadin sayisi hic az degil.
Imkaniniz varsa bakmayin tek basiniza.
cocugunuz varmi merak ettim :) zira butun bebekler emip uyumuyordaBebek zaten tek başına bakılır. Çalışmıyorsan zaten ihtiyacın yok annene. Tabi herhangi bir sağlık sıkıntın yoksa. Şu an daha çok küçük. Sadece emecek, uyuyacak, altı temizlenecek gibi basit temel ihtiyaçları var. Uyurken niye yanından ayrılamıyorsun mesela. Daha ayağa kalkamaz. Beşiğinde uyuduğu sürece güvenli. Sen kalk o arada işini yap. Uyandığında zaten ağlayıp haber verir sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?