- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 38
sizin yaptiginiz yorumlari nedense bi ayri seviyorum :) reelde nasil bi insansiniz merak ediyorum :)Bebeginize tek basina bakmaniz daha kolay. Anneniz de bir yerden sonra kendi duzenine donmeli. Oglum 27 aylik,dogumundan beri tek basima bakiyorum ki zor bir cocuk. Yemez uyumaz cinsinden. Insan zamanla alisiyor. Eslerin rolu buyuk,aksamlari size yardimci olmali, kendi isini kendisi gorebilmeli. Evi cevirmek dediginiz seyi esinizle birlikte yaparsiniz. Aksamdan aksama esiniz ev islerine ve cocuk oyalamaya el atarsa zorlugu kalmaz.
Esiniz yemek hazirlarken siz cocukla ilgilenirsiniz, hic bir sey beceremiyorsa salata yapar sofrayi kurar mesela. Camasirlari makineye atabilir,serebilir,toplayabilir. Utu yapabilir, evi temizleyebilir. Tuvalet banyo temizligi de yapabilir. Bunlar yukunuzu hafifletir ve bebeginizle daha cok ve kolay zaman gecirmenizi saglar. Eger erken uyuyan bir bebeginiz varsa siz de biraz uykunuzdan fedakarlik edip kendi bakiminizla ilgilenebilir veya ertesi gun yapilacak islerin ucundan tutabilirsiniz. Inanin zamanla oturacaktir bunlar. Cocuklu hayata alismak kolay degildir ama imkansiz da degildir sadece zaman alir. Gule gule buyutun bebeginizi
Bende hep merak etmişimdir nasıl bakılamaz diye :)
Yanlış anlamayın ama tek başına bakamıcanızı düşünürken neden yaptınız çocuğu?
O kadınında kendi hayatı yok mu?
Hahaha cok tesekkur ederimsizin yaptiginiz yorumlari nedense bi ayri seviyorum :) reelde nasil bi insansiniz merak ediyorum :)
Is basa dusunce elbette cok guzel bakarsin, hatta keske en bastan yanliz baksaydin. Nasil bi tavsiye verilir bilemiyorum, sen annesin en iyi ve en guzel sekilde bakicaksin. Hersey zamanla.Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
hep mantikli ve sicak geliyo konuşmalarınızHahaha cok tesekkur ederimvalla konustuklarimin aynisi bir modelim, olabildigince siradan
Bebek karnınızdan çıktığı andan itibaren bir anaçlık gelmesi lazımdı size, ne tavsiyesi istiyorsunuz anlamadım ben. Bebeğinizi siz tanıyorsunuz mama saati uyku saati vs düzenleyin. O uyudumu yemek yaparsınız ne işiniz varsa artık
Ben de hep merak ederdim bir insan kendi çocuguna nasıl bakamaz illa anneden kv den yardım ister ne saçma derdim. Yani nasıl uyuyamaz nasıl yemek yiyemez falan derdim. Hele bunlar ilk doğdukları zaman emiyor şıcıyor uyuyor nedir yani uyuduğu zaman sen de uyursun diyordum. Dalga geçmek için söylemiyorum bunlar gerçek fikirlerimdi.
Şimdi görüyorum ki insan tek başına asla ve asla çocuğuna bakamaz. Bakan var mı, var tabi mesela ben. İlk günden itibaren ben bakıyorum ama ne şartlarda. Şu anda 9 aylık haftada 1 banyo yapabiliyorum. Evim düzenli ve temiz olsun istediğim için hafta 2 yarım günden yardımcı geliyor. Ben hiç temizlik yapmıyorum tek yaptığım bulaşık makinesi doldur boşalt. Çamaşır yıka kurut falan. Akşam eşim geldikten sonra bebeği ona verip yemek yapabiliyorum. Bebis uyurken sabah kahvaltısı yapıyorum ve eşim geldikten sonra yemek pisirdikten sonra yemek diyorum. Günde 2 öğün sadece.
Ben tek baktım çok zordu ama iyi ki tek bakmışım tadını çıkarın evladınızın biraz yorulacaksınız ama anne olmak kolay değil sürekli sakinliğinizi korumaya çalışın her yere ve herşeye yetişmeye çalışmayınBen tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Benim dana da 10 buçuk aylık işimiz zor valla. Öğlen uykusunda falan yıkansan uyanır mı? Ben öyle yapıyorum genelde ya da eşim geldiğinde oyalıyor ben duş alıyorum vs. Ek gıdaya başşladıysa birlikte yiyin yemeği kolaylık olur. Tek yemek yemeğe alıştıkça hırçınlaşıyorlar, instlaşıyorlAr. Ben sabah 7-8 arası kahvaltı ediyorum paşa erken uyandığından. Zaten çalışıyorum ama çalışmadan önce de ezanla kahvaltı ederdik:)Akşam 19 da uyuyor, ben de uykusuz kalmamak için en geç 22 de yatıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?