Bebek görme meselesi...

Spizella

Realist
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.381
598
selam arkadaşlar,
Daha tarihe çok var ama beni de eşimi de şimdiden sıkan bir durum var.
Biz ailelerimiz ile 8-9 saat mesafede oturuyoruz. Evimiz 55 m2 ve 1+1. Bir de kedimiz var. Evde 1 adet koltuğumuz var. Tek kişi misafir gelince orada yatıyor.
Kasım ortası gibi doğumum görünüyor bir aksilik olmazsa. Annem hayatta değil.

Doğumda akrabalarım gelmekten bahsediyorlar. Babam, erkek kardeşim, anneannem (82 yaşında), dayım/yengem, halam (70 yaşında), teyzem, kayınvalidem, görümcem. Hatta önceden gelip 15-20 gün kalabiliriz diyenler de oldu. Sağolsunlar yardım olsun ya da yalnız kalmayayım diye söylüyorlar sanırım.

Şimdi durum şu ki bizim evimiz kış günü bu insanları yatıracak, ağırlayacak gibi değil. Üstelik kayınvalidem, teyzem ve halam çok fazla sigara içiyor.

Kayınvalidemle sadece bayramlarda birer gün görüşürüz, bi samimiyetimiz yok. Yani anne bile demiyorum. Evime hiç gelmedi 6 senedir evliyiz eşimle. Hani bi yardım isteyemem kendisinden, beni yatır kaldır falan diyemem.

Eşimle insanları kibarca en azından bebeğin kırkı çıkıp ben ayaklanana kadar reddetmek istiyoruz. Sonra ben de bebeğe alışınca sırayla gelmek isteyenleri misafir edebiliriz.
(Eşim 25 gün izinli olacak bu arada)
Bunu ne zaman ve hangi cümlelerle söylemeliyiz?
Kara kara düşünüyoruz, değerli fikirlerinizi bekliyorum...

kibarcası nasıl olur bilemem ama
evin metrekaresini söylediginizde anlarlar diye düşünüyorum.
üstelik dogum yapan insanın evinde kalmak nedir anlamıyorum.

evin küçüklügünden şikayet edip mevlüt için yer ayarlamaya çalıştıgınızı tüm ailemi bir arada burda agırlamak istediginizi söyleseniz

Hayırlı Doğum diliyorum...

Hepsi aynı anda mı gelmek istiyorlar?
Evin durumu belli...
Teşekkür ederimm
Aslında bana geleceğiz falan diyen de yok
Babama demişler doğumuna gideceğiz diye
Anneannem dayınla yengen ve ben üçümüz geleeceğiz dedi
Ben de "anneanne evim küçük" dedim, dayımla yengem otele gidebilirmiş. E o kadar yol gelmişler biz de misafir edemiyoruz oteli bizim ayarlamamız gerekmez mi?
Alındı öyle diyince, yalnız mı duracaksın dedi.

Kayınvalidem de kız kardeşini alıp gelicem diyince Eşim de kayınvalideme "gelme planları için acele etme" diyince o da biraz bozulmuş galiba.

Zaten babam ve kayınvalidem görüşmüyor, yani aynı anda aynı eve de sokamam onları. Kavga çıkar.

Evin durumunu belirtince anlayış göstermeleri gerekir diye düşünüyorum. Evim çok küçük herkesi birden misafir etmek mümkün değil dersiniz. Hayırlı doğumlar

Bebek görmek değil de amaç doğum zamanı yardımcı olmak sanırım. Eşin annesine uygun bir şekilde söylesin. Sen de kendi akrabalarına söyle. Gelmek isteyen ve en samimi olduğun kişi doğum sırasında yanında olabilir. o gider sırayla diğerleri gelir.

Ancak biz memlekete gidince olabilir
Ama o zamana kadar da yaz gelir.

İyi niyetle, annem de yok ve ayıp olmasın diye gelmek istediklerinin farkındayım ama nasıl misafir ağırlıycaz diye üstümde çok stres oldu.
Yemekler temizlik hep eşimde olacak.

Evimiz 2 adım yani. 1 tane banyo wc var. Mutfak salon bir, kedimden de haz etmiyorlar ama o da salonda yaşıyor
Evin küçüklüğünü bahane etmek en iyisi di mi?

Eşiniz kendi aile üyelerine ,siz kendi aile uyelerinize; "hastahanede eşinizin kalacağını eve döndüğünüzde de ilk günler bebekle birbirinize alışma doneminiz olacağını ilk 40 gün anne/baba ve bebek birlik vakit geçirmek istediginizi" söylersiniz.Onlarda sizi yalnız bırakmak istemedikleri için gelmek istiyorlardir ama söylediğiniz koşullarda gelip kalmaları çok zor.Ben yigenime anne ve babamla 3 kisi dogumdan sonra bir hafta dolunca gidip hediyelerimizi takip üçüncü gün donmustuk.Abim bana eşi ve yigenimle 6 ay sonra geldi.

Ay inşallah birileri güzel bir cevap bulur da ben de nemalanırım. Durumumuz feci benziyor çünkü. Evimiz 60 m2. Bir kızım var ve Aralık'ta doğum yapacağım. Ailem hayatta değil ve eşimin ailesi doğumda yardıma gelmek istiyorlar. İyi insanlar, severim ama ilk kızımın doğumunda 2 hafta kaldılar, ben kafayı yedim. Üstelik yardıma ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, eşimle hallederiz kafasındayım. Bunu onlara nasıl söyleriz de kırılmazlar kısmını kara kara düşünüyoruz. Kendi düzenim şaşınca deliren bir insanım, birkaç gün sorun değil de yine 2 hafta kalırlar muhtemelen, bunu düşününce içim daralıyor. Bir de şey kadar evde sürekli dip dibe... Kırılmalarını da istemem. İki ucu şeyli değnek tam. Nedir çözümü?

Lohusa olucaksın böyle bir kalabalığa asla girmee ..
Ben girdim pişmanım Hastane odasından bile çıkartmadım çocuk emziricem çıkarmısınız dediğimde 15 kişide biz yabancı değiliz diyip çıkmak istemedi hepsi çocuğu ellemek istedi durun daha bismillah diyemedim yanında sadece bir bayan yakının olsun yeter herkeside 40.mevlüdü yapıcaksan ona çağırırsın ..
Evin durumunu gören mevlüde gelip gider ..
Yapmıcaksanda tek tek çağır
Ve kesinlikle yakın olmadığın çocuğuna senin gibi bakamıcak özen göstermicek birini refakatçi olarak ısrar etsede alma ..
Ben aldım istemediğim davranışları yaptı uyardığım halde hala kendinde yapma hakkı görüyor annem hastaneye geldiğinde kızımma benden başkası bakamaz dediğinde yalvar yakar kendi çocuğunu anneme verip yanımda kalıyor emrivaki şekilde annemde çoçukları hastane önünde bizim arabaya bindi oturdu bile valla resmen yalvardı diyor ve keşke kesin bir dille hayır annem kalıcak diyip kestirip atsaydım .
En önemlisi sensin morelin düzgün olucakki sütün olsun bebeğine iyi bakabil ilk yarım saate emzir lütfen .
Sağlıcakla kucağına alırsın inşalllahhh

Bence Doğumdan sonra lohusa kadına dinlenme fırsat verilmeli...

Kim olursa olsun evimde birileri varken ben rahat edemem...

Kaldı ki eşiniz tam destek verecek size...Yalnız değilsiniz sonuçta...

Aslında onlar anlayış göstermeliler daha siz hiçbirşey demeden...

Evin durumunu öne sürmekten başka çare yok bence...:))

Tam olarak öyle biri yok keşke erkek yerine kız kardeşim olsaydı.
Bi kadın yardımı olsa fena olmaz... ben ev ile ilgilenmesi için yarım günlük gelecek birini ayarlamayı düşünüyorum. Derleyip toplayıp gider dedim.

halam hastane ortamına dayanamıyor.
Teyzem de biraz geçimsiz biri, sürekli eleştiren ve ben bilirim diye davranan. Hani benim kendimi yakın hissettiğim bir akrabalık bağı da oluşmamış aramızda. Görünüşte çok iyiyiz ama öyle gidip birbirimizde kalmayız, herkes sadece bayramdan bayrama görüşüyor.

Eviniz bayağı küçukmus. Siz bişey demeseniz, kendileri geldiklerinde görse evin müsait olmadığını, anlarlar mi acaba?

Ben doğumdan sonra eve geldigimde, iki kayın, kaynana, görümceler herkes vardı. Allah'tan birkaç gün sonra kaynana kavga çıkardı da defolup gittiler. Yoksa 40 çıkana kadar beni evlerine götüreceklerdi. Onlar gidince inanın oh be dedim bebegime zaten başından beri ben bakıyordum. Kimse bana sen dinlen dememişti ki onlar gidince çok rahatladim. Kaynana karşımdaki yatakta uzanmış geceleri beni izliyordu bebeğime bakarken. Misyonu oydu yani.

Size de gelip gitseler hemen keşke. Kalma olayi çok sıkıntı. Herşeye karışıyorlar. Bebeğimin altını değiştirme sıklığına bile karışıyordu kaynana. Çocuğun altı kirlenmiş değiştirme biraz daha kalsın diyordu. En iyisi tek olmak, haklısıniz bu konuda.

Valla biri olsunda kadin kim sen karar ver. Musait olursa o dusundugun kisi tabii..Evi dusundum birde saydigin kisi sayisini ben darlandim : ( dar evde kalabalik agirlamak zordur, heleki lohusasin kendine halin olmayacak belki.

Evet bunu kibarca söyleyeceğim inşallah anlayış gösterip kırılmazlar. Beni bir de ankaranın kışı düşündürüyor yani. Bebek hasta bile olabilir, tam kış başlangıcı.

Ayy ben de daraldım valla şu an senin durumun daha zor bir de kızın varmış. Güzel çözüm gelecek inşallah :)

İşte hep korkularım bunlar
Ben bir de çok sade yaşayan biriyim, düğün de yapmadım kınadılar şimdi de doğum odası süslemeler, hediyelik dağıtmalar evde ikramlar falan olmayınca yine eleştirileceğimi biliyorum.
Sert bi insan da değilim, istemediğim şeyleri yapan birini tersleyemem de. İçime atar atar üzülürüm diye korkuyorum.

Geçen hafta kardeşim geldi
4 gece kaldı
Hiç rahat olmadı gerçekten
Gece Yatak odasından çıkamadık tuvalete bile, çünkü salonda yatıyor. Erken kalkıyorum acıkıyorum o uyuyor diye bekledim falan.
Bir de lohusalığı hiç kestiremiyorum. Çok zor bi dönem diyorlar, hormonlar zaten alt üst oluyormuş.

Onlar bilmiyorlar mı evinizin küçük olduğunu? Şimdi senin yanında olmak için geliriz falan diyorlar ama, hepsi aynı anda gelmez heralde?

Doktor misafiri yasakladı da diyebilirsin doğumdan hemen önce. Enfeksiyon riski vs vs. Yalandan kim ölmüş :) evin müsait olsa ağırlardın da bir odası olan evde mümkün değil bence.

Zaten yenidoğum yapmış kadının evine o kadar çok insanın gelmesini anlayamıyorum ben. Bence kimse gelmemeli de hadi diyelim geldi bir kişi olmalı. Sonuçta insan rahat edemiyor, riskli de bir durum sağlık açısından.

Kayınların işi neymiş ya iyi ki gitmişler
Benim kv de biraz değişik, her ziyarete gittiğimizde evde bi kavga oluyo, benle değil de ya oğluyla ya kızıyla.
Eşime demiş spizella deneyimsiz ben bakarım bebeğe diye.
Eşim de merak etme o 4 çocuklu kadından iyi bakar falan demiş (kayınvalidemin 4 çocuğu var )
Eşim de annesinin hastane ortamına falan gelmesini istemiyor pek yani.

Valla biri olsunda kadin kim sen karar ver. Musait olursa o dusundugun kisi tabii..Evi dusundum birde saydigin kisi sayisini ben darlandim : ( dar evde kalabalik agirlamak zordur, heleki lohusasin kendine halin olmayacak belki.

Yanımda bi kadının olması ne gibi şeylerde yardımcı olabilir? Yemek vs için mi diyorsun tontriko

Aynen katılıyorum size. Tek olmak daha iyi. Bende bir oh çekmiştim, herkes gittiğinde

Onlar bilmiyorlar mı evinizin küçük olduğunu? Şimdi senin yanında olmak için geliriz falan diyorlar ama, hepsi aynı anda gelmez heralde?

Yani söyledim daha önceleri 1+1 diye
Ama yine de dediler gelicez doğumuna diye.
Aynı anda gelseler yarısı ayakta kalır zaten oturacak yer yok o kadar.

Ya aslında tam doğum tarihini vermedim kimseye.
yuvarlak bişey dedim
Diyorum ki inşallah sağlıkla doğarsa biraz erken doğdu ilk 1 ay sizden anlayış bekliyoruz biraz toparlansın bebek falan desek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…