Bebek görme meselesi...

Eviniz bayağı küçukmus. Siz bişey demeseniz, kendileri geldiklerinde görse evin müsait olmadığını, anlarlar mi acaba?

Ben doğumdan sonra eve geldigimde, iki kayın, kaynana, görümceler herkes vardı. Allah'tan birkaç gün sonra kaynana kavga çıkardı da defolup gittiler. Yoksa 40 çıkana kadar beni evlerine götüreceklerdi. Onlar gidince inanın oh be dedim bebegime zaten başından beri ben bakıyordum. Kimse bana sen dinlen dememişti ki onlar gidince çok rahatladim. Kaynana karşımdaki yatakta uzanmış geceleri beni izliyordu bebeğime bakarken. Misyonu oydu yani.

Size de gelip gitseler hemen keşke. Kalma olayi çok sıkıntı. Herşeye karışıyorlar. Bebeğimin altını değiştirme sıklığına bile karışıyordu kaynana. Çocuğun altı kirlenmiş değiştirme biraz daha kalsın diyordu. En iyisi tek olmak, haklısıniz bu konuda.
Ya zaten kv ve etrafı inanın yardım
Evet bunu kibarca söyleyeceğim inşallah anlayış gösterip kırılmazlar. Beni bir de ankaranın kışı düşündürüyor yani. Bebek hasta bile olabilir, tam kış başlangıcı.

Ayy ben de daraldım valla şu an senin durumun daha zor bir de kızın varmış. Güzel çözüm gelecek inşallah :)

İşte hep korkularım bunlar :KK17:
Ben bir de çok sade yaşayan biriyim, düğün de yapmadım kınadılar :KK70: şimdi de doğum odası süslemeler, hediyelik dağıtmalar evde ikramlar falan olmayınca yine eleştirileceğimi biliyorum.
Sert bi insan da değilim, istemediğim şeyleri yapan birini tersleyemem de. İçime atar atar üzülürüm diye korkuyorum.

Geçen hafta kardeşim geldi
4 gece kaldı
Hiç rahat olmadı gerçekten
Gece Yatak odasından çıkamadık tuvalete bile, çünkü salonda yatıyor. Erken kalkıyorum acıkıyorum o uyuyor diye bekledim falan.
Bir de lohusalığı hiç kestiremiyorum. Çok zor bi dönem diyorlar, hormonlar zaten alt üst oluyormuş.
Oho siz böyle kendinizi geri çekmeyin ne istiyorsanız yapın, siz değil gelenler rahatsız olsun. Kendinizden ödün vermeyin bence.

Sevdiğin 1 yardımcı olmalı
bebeği yıkarken veya yemek işlerinde yardım etmeli.

benide görümcem çok yıpratmıştı.
sancılarım vardı hastaneye yatışım verildi
sürekli sorular soruyodu.
uyumaya çalışıyorum
canım uyuyomusun diyodu şaka gibi.
en sonunda annem yolladı eve onu.
ben doğumhaneye girene kadar haber vermedi.
kabus gibiydi.

Taze lohusa olarak yazayım ben de:) Sürekli emzirme modundan kaynaklı evde eşinden başka erkek olması başlı başına sıkıntı yaratıyor. Kayınpederim 3 gün kaldı ve evde köşe kapmaca oynadık resmen. Evin de küçük olduğu için yatılı erkek kalmamasını sağlaman önemli.

Benim de annem vefat etti biliyorsun. Hastanede refakatçi olarak eşim kaldı. 2 gece yattık ve beni tuvalete götürmek de dahil, hem bebeğe hem bana gayet güzel baktı eşim. Eğer tek kişilik odada olacaksan hastanede illa kadın refakatçiye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. 2 kişilik odalarda diğer doğum yapan kadının da rahatı açısından erkek refakatçi kabul edilmiyor diye biliyorum.

Lohusalıkta beslenme önemli, zaten insan çok acıkıyor. Eşin 3 öğün yemeğini hazırlayabilirse evde birine ihtiyacınız olmayabilir. Eşim yemek işini çeviremediği için bu işi bizde kayınvalidem üstlenmiş vaziyette.

Bebeğin ilk banyosu göbeği düştükten sonra yaptırılıyor. Bizim kızın göbeği 8. günde düştü. Ertesi gün yıkadık. Çok küçük olduğu için insan tedirgin oluyor. Bilen biri yıkasa iyi olur.

Taze lohusa olarak yazayım ben de:) Sürekli emzirme modundan kaynaklı evde eşinden başka erkek olması başlı başına sıkıntı yaratıyor. Kayınpederim 3 gün kaldı ve evde köşe kapmaca oynadık resmen. Evin de küçük olduğu için yatılı erkek kalmamasını sağlaman önemli.

Benim de annem vefat etti biliyorsun. Hastanede refakatçi olarak eşim kaldı. 2 gece yattık ve beni tuvalete götürmek de dahil, hem bebeğe hem bana gayet güzel baktı eşim. Eğer tek kişilik odada olacaksan hastanede illa kadın refakatçiye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. 2 kişilik odalarda diğer doğum yapan kadının da rahatı açısından erkek refakatçi kabul edilmiyor diye biliyorum.

Lohusalıkta beslenme önemli, zaten insan çok acıkıyor. Eşin 3 öğün yemeğini hazırlayabilirse evde birine ihtiyacınız olmayabilir. Eşim yemek işini çeviremediği için bu işi bizde kayınvalidem üstlenmiş vaziyette.

Bebeğin ilk banyosu göbeği düştükten sonra yaptırılıyor. Bizim kızın göbeği 8. günde düştü. Ertesi gün yıkadık. Çok küçük olduğu için insan tedirgin oluyor. Bilen biri yıkasa iyi olur.

Selam elecda :) alıştınız mı birbirinize tekrar hayırlı olsun bebeğin

Hastanede tek kişilik odada kalacağım
Refakatçim zaten eşim olacak
Onsuz duramam istediği kadar kadın akraba gelsin.
yemeği de eşim yapar elinden iş gelir o konuda. ama dolaba çabuk yapılacak pratik şeyler de koyarız diye düşünüyorum.
Banyo meselesinden biraz çekiniyorum ama bi şekilde yıkanacak ya youtube videosu izleyeyim biraz. İki kişi bi bebeği yıkayabiliriz umarım :)
Bu konuda bir arkadaşım var evime yakın oturuyor yardıma çağırsam koşa koşa gelir yardım eder diye düşünüyorum. Hatta kendisine tüm akrabalarımdan daha yakın hissediyorum.

Amac yardimsa diyin ki ... biz ilk 40 gün icin bir hasta bakicisi ayarladik gidip gelicek cok tsk ederim yinede insallah mevlidde görüsürpz beklerim :p

Açıkça gelmeyin de

Hem kış hem Bebek küçük hem onlar yaşlı

Benim annen babam geldi

Ev de büyük mevsim de yazdı

Etliye sütlüye karışmadılar da gidinceye kadar gün saydık

En güzeli 3 kişilik hayata alışmak

yemeği de eşim yapar elinden iş gelir o konuda. ama dolaba çabuk yapılacak pratik şeyler de koyarız diye düşünüyorum.
Banyo meselesinden biraz çekiniyorum ama bi şekilde yıkanacak ya youtube videosu izleyeyim biraz. İki kişi bi bebeği yıkayabiliriz umarım :)
Bu konuda bir arkadaşım var evime yakın oturuyor yardıma çağırsam koşa koşa gelir yardım eder diye düşünüyorum. Hatta kendisine tüm akrabalarımdan daha yakın hissediyorum.
hiç korkmanıza gerek yok banyo için, benim de ilk bebegimdi esimin ikinci, beraber gayet güzel yıkadık sonra sonra tek bile yıkamaya başlarsınız.
o değil de lohusalık sendromu çok fena bişey ben tamamen yalnızdım ama çok zordu. hep aglamak istiyordum yalnizlik cok koymustu. herseyi kafamda buyutuyordum.
bir de hem bebekle ilgilenmek hem yemek hazırlamak dinlenmek arada evi süpürmek diğer ev işleri filan helak oluyordum. oyuzden eşinizin yanınızda olmasına sevindim.
dolaba sarma börek köfte çorba gibi şeyler koymuştum ben, ise yarıyor.
Allah sağlıkla kavuşmayı ve büyütmeyi nasip etsin yavrunuzu
eve gelmek isteyenlere teşekkür edip evin küçük olduğunu belirtip daha sonra memnuniyetle ağırlamak istediğinizi söylerseniz bence anlayışla karsilayacaklardir

Alıştık sayılır ama hala bir düzene giremedik:)
Evi ve diğer kızımı kayınvalidem ve bakıcı ablamız çekip çeviriyor, ben pek bulaşmıyorum işlerine:) Eşim dışarı işlerini hallediyor. Ben emzir ve bebekle birlikte uyu modundayım:)

Back
X