- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
akli basında biri 1+1 evde üstelikte lohusanin evinde bu kadar kalmaz..ne demek gelip 15 gun onceden kalmak istemek..selam arkadaşlar,
Daha tarihe çok var ama beni de eşimi de şimdiden sıkan bir durum var.
Biz ailelerimiz ile 8-9 saat mesafede oturuyoruz. Evimiz 55 m2 ve 1+1. Bir de kedimiz var. Evde 1 adet koltuğumuz var. Tek kişi misafir gelince orada yatıyor.
Kasım ortası gibi doğumum görünüyor bir aksilik olmazsa. Annem hayatta değil.
Doğumda akrabalarım gelmekten bahsediyorlar. Babam, erkek kardeşim, anneannem (82 yaşında), dayım/yengem, halam (70 yaşında), teyzem, kayınvalidem, görümcem. Hatta önceden gelip 15-20 gün kalabiliriz diyenler de oldu. Sağolsunlar yardım olsun ya da yalnız kalmayayım diye söylüyorlar sanırım.
Şimdi durum şu ki bizim evimiz kış günü bu insanları yatıracak, ağırlayacak gibi değil. Üstelik kayınvalidem, teyzem ve halam çok fazla sigara içiyor.
Kayınvalidemle sadece bayramlarda birer gün görüşürüz, bi samimiyetimiz yok. Yani anne bile demiyorum. Evime hiç gelmedi 6 senedir evliyiz eşimle. Hani bi yardım isteyemem kendisinden, beni yatır kaldır falan diyemem.
Eşimle insanları kibarca en azından bebeğin kırkı çıkıp ben ayaklanana kadar reddetmek istiyoruz. Sonra ben de bebeğe alışınca sırayla gelmek isteyenleri misafir edebiliriz.
(Eşim 25 gün izinli olacak bu arada)
Bunu ne zaman ve hangi cümlelerle söylemeliyiz?
Kara kara düşünüyoruz, değerli fikirlerinizi bekliyorum...
tesekkur ederiz ama esimle beraber bakmayı düşünüyoruz, teklifiniz icin teşekkürler deyin..