Bebek görme meselesi...

selam arkadaşlar,
Daha tarihe çok var ama beni de eşimi de şimdiden sıkan bir durum var.
Biz ailelerimiz ile 8-9 saat mesafede oturuyoruz. Evimiz 55 m2 ve 1+1. Bir de kedimiz var. Evde 1 adet koltuğumuz var. Tek kişi misafir gelince orada yatıyor.
Kasım ortası gibi doğumum görünüyor bir aksilik olmazsa. Annem hayatta değil.

Doğumda akrabalarım gelmekten bahsediyorlar. Babam, erkek kardeşim, anneannem (82 yaşında), dayım/yengem, halam (70 yaşında), teyzem, kayınvalidem, görümcem. Hatta önceden gelip 15-20 gün kalabiliriz diyenler de oldu. Sağolsunlar yardım olsun ya da yalnız kalmayayım diye söylüyorlar sanırım.

Şimdi durum şu ki bizim evimiz kış günü bu insanları yatıracak, ağırlayacak gibi değil. Üstelik kayınvalidem, teyzem ve halam çok fazla sigara içiyor.

Kayınvalidemle sadece bayramlarda birer gün görüşürüz, bi samimiyetimiz yok. Yani anne bile demiyorum. Evime hiç gelmedi 6 senedir evliyiz eşimle. Hani bi yardım isteyemem kendisinden, beni yatır kaldır falan diyemem.

Eşimle insanları kibarca en azından bebeğin kırkı çıkıp ben ayaklanana kadar reddetmek istiyoruz. Sonra ben de bebeğe alışınca sırayla gelmek isteyenleri misafir edebiliriz.
(Eşim 25 gün izinli olacak bu arada)
Bunu ne zaman ve hangi cümlelerle söylemeliyiz?
Kara kara düşünüyoruz, değerli fikirlerinizi bekliyorum...
akli basında biri 1+1 evde üstelikte lohusanin evinde bu kadar kalmaz..ne demek gelip 15 gun onceden kalmak istemek..
tesekkur ederiz ama esimle beraber bakmayı düşünüyoruz, teklifiniz icin teşekkürler deyin..

Yani söyledim daha önceleri 1+1 diye
Ama yine de dediler gelicez doğumuna diye.
Aynı anda gelseler yarısı ayakta kalır zaten :KK70: oturacak yer yok o kadar.

Ya aslında tam doğum tarihini vermedim kimseye.
yuvarlak bişey dedim
Diyorum ki inşallah sağlıkla doğarsa biraz erken doğdu ilk 1 ay sizden anlayış bekliyoruz biraz toparlansın bebek falan desek :KK70:

O da olur niye olmasın :) mantıklı bence. Valla benim dana da 2 hafta erken doğdu tüm planlarımı alt üst etti. Vaktinde gelseydi ne güzel tek olacaktım eşimle mis.

İnanın, eşiniz sizinle kalacaksa, birkaç gün eğilip kalkmanıza, yemek olayina, yani kısaca yardıma hazırsa, başka kimseye ihtiyaciniz olmaz.

Kayınların işi neymiş ya iyi ki gitmişler
Benim kv de biraz değişik, her ziyarete gittiğimizde evde bi kavga oluyo, benle değil de ya oğluyla ya kızıyla.
Eşime demiş spizella deneyimsiz ben bakarım bebeğe diye.
Eşim de merak etme o 4 çocuklu kadından iyi bakar falan demiş (kayınvalidemin 4 çocuğu var :KK70:)
Eşim de annesinin hastane ortamına falan gelmesini istemiyor pek yani.

Yanımda bi kadının olması ne gibi şeylerde yardımcı olabilir? Yemek vs için mi diyorsun tontriko tontriko
Duruma bagli. Yakin birinden bahsediyorum tabii. Esinde olacakmis bi nebze rahatlatir bu seni tabii, ama eslerde bunaliyo bu zaman icinde .Iste dogumdu bilmem ne daraliyo onlarda bazen disari cikiyolar. Yemek olabilir.. bebegin bakimi
Olabilir. Sen uyurken bebek toksa bebegi pispislamak bile olabilir bu. Gece uykusuz kalacaksin gunduz bebek uyudugunda sende uyuyacaksin. Uyu yani yoksa asabin bozulur. Bazen bebek o uyku saatlerindede uyumayacak. Esinde olabilir bu kisi tabii bebekle ilgilenmek icin. Bebek emzirmeyi biliyosa okonuda ilk zamanlar ilk bebekte zorlaniyo insan o olabilir. Bu da ilkbir kac gun lazim.. bi kac gun sonra bebegede alisiyosun esinde alisiyo biraz. Sonra zaten gaz sureci basliyor. Gozunu korkutmak icin yazmadim bunlari, sadece hazirlikli ol diye

akli basında biri 1+1 evde üstelikte lohusanin evinde bu kadar kalmaz..ne demek gelip 15 gun onceden kalmak istemek..
tesekkur ederiz ama esimle beraber bakmayı düşünüyoruz, teklifiniz icin teşekkürler deyin..

Böyle söyleyebilirim halamla teyzeme onlar anlayış gösterirler sanırım :)

O da olur niye olmasın :) mantıklı bence. Valla benim dana da 2 hafta erken doğdu tüm planlarımı alt üst etti. Vaktinde gelseydi ne güzel tek olacaktım eşimle mis.

Ayy bi de o var tabi
Daha da erken doğarsa planlar çöker :D

İnanın, eşiniz sizinle kalacaksa, birkaç gün eğilip kalkmanıza, yemek olayina, yani kısaca yardıma hazırsa, başka kimseye ihtiyaciniz olmaz.

Eşim şu anda da yemek ve temizliği yapıyor, ayakkabılarımı bile giydiriyor sağolsun hakkını ödeyemem.
Erkek kardeşim geldi geçen hafta, koltuğa oturdu daha da kalkmadı (23 yaşında bu arada küçük de değil) biz hatta daha çok eşim yemekleri yaptı kardeşimin önüne koyup kaldırdık.
Gelenlere de yine eşim koşturacak muhtemelen, ona da çok yük binsin istemiyorum.

Duruma bagli. Yakin birinden bahsediyorum tabii. Esinde olacakmis bi nebze rahatlatir bu seni tabii, ama eslerde bunaliyo bu zaman icinde .Iste dogumdu bilmem ne daraliyo onlarda bazen disari cikiyolar. Yemek olabilir.. bebegin bakimi
Olabilir. Sen uyurken bebek toksa bebegi pispislamak bile olabilir bu. Gece uykusuz kalacaksin gunduz bebek uyudugunda sende uyuyacaksin. Uyu yani yoksa asabin bozulur. Bazen bebek o uyku saatlerindede uyumayacak. Esinde olabilir bu kisi tabii bebekle ilgilenmek icin. Bebek emzirmeyi biliyosa okonuda ilk zamanlar ilk bebekte zorlaniyo insan o olabilir. Bu da ilkbir kac gun lazim.. bi kac gun sonra bebegede alisiyosun esinde alisiyo biraz. Sonra zaten gaz sureci basliyor. Gozunu korkutmak icin yazmadim bunlari, sadece hazirlikli ol diye

İyi ki yazdın çünkü bazı şeyleri kestiremiyorum
Mesela ben uyurken birinin bebeği kucağında tutması falan gerekebilir doğru diyosun.
Bazı şeyleri düşünemiyorum şimdiden hiç tecrübe de yok tabi :D
Ah insanın annesi başında olmalı ya.
O olsa hiç sorunum olmayacaktı şimdi

Benim eşim bırakın temizligi, yumurta bile kıramaz. Bana ne bebeğe bakımda ne de başka bir şekilde yardımcı olabildi. Sadece disaridan yemek söyleme işleri vb ile ilgilendi : ) ben buna rağmen 4. Gün (Kaynanalar gittikten sonra) tek başıma baktım bebeğime. Gerçi onlar varken de ben bakıyordum ama anladınız : )

Uyuyayım da bebeğimi biri pispislasin gibi düşünceler ilk iki gün oluyor, yoğun uyku, yorgunluk ama üçüncü gün eve geldiginizde alışmaya başlıyorsunuz. Bir de bebek devamlı uyuyor uyanınca süt veriliyor zaten. Böyle böyle günler geçip gidiyor. Bebeğim şuan bir yaşına geldi ama zaman nasil geçti hiç anlamadım bile : ) kolay doğumlar diliyorum.

Evet bunu kibarca söyleyeceğim inşallah anlayış gösterip kırılmazlar. Beni bir de ankaranın kışı düşündürüyor yani. Bebek hasta bile olabilir, tam kış başlangıcı.

Ayy ben de daraldım valla şu an senin durumun daha zor bir de kızın varmış. Güzel çözüm gelecek inşallah :)

İşte hep korkularım bunlar :KK17:
Ben bir de çok sade yaşayan biriyim, düğün de yapmadım kınadılar :KK70: şimdi de doğum odası süslemeler, hediyelik dağıtmalar evde ikramlar falan olmayınca yine eleştirileceğimi biliyorum.
Sert bi insan da değilim, istemediğim şeyleri yapan birini tersleyemem de. İçime atar atar üzülürüm diye korkuyorum.

Geçen hafta kardeşim geldi
4 gece kaldı
Hiç rahat olmadı gerçekten
Gece Yatak odasından çıkamadık tuvalete bile, çünkü salonda yatıyor. Erken kalkıyorum acıkıyorum o uyuyor diye bekledim falan.
Bir de lohusalığı hiç kestiremiyorum. Çok zor bi dönem diyorlar, hormonlar zaten alt üst oluyormuş.

Aynen öyle canım...

Lohusayken annem sadece bir gün kaldı yanımda ve
‘anne ben kendim hallederim,lütfen beni kendimle bırak’
Deyip gönderdim evine...

Umarım kimseyi kırmadan halledersin bu durumu...

Benim eşim bırakın temizligi, yumurta bile kıramaz. Bana ne bebeğe bakımda ne de başka bir şekilde yardımcı olabildi. Sadece disaridan yemek söyleme işleri vb ile ilgilendi : ) ben buna rağmen 4. Gün (Kaynanalar gittikten sonra) tek başıma baktım bebeğime. Gerçi onlar varken de ben bakıyordum ama anladınız : )

Uyuyayım da bebeğimi biri pispislasin gibi düşünceler ilk iki gün oluyor, yoğun uyku, yorgunluk ama üçüncü gün eve geldiginizde alışmaya başlıyorsunuz. Bir de bebek devamlı uyuyor uyanınca süt veriliyor zaten. Böyle böyle günler geçip gidiyor. Bebeğim şuan bir yaşına geldi ama zaman nasil geçti hiç anlamadım bile : ) kolay doğumlar diliyorum.
Darısı başıma inşallah ya
Böyle olsa çok güzel olur :)

Evinizin durumu belli. Onlarda kalacak yer yok deyip gider zaten. Kimse istemez koyun koyuna yatmayi. Geleceklerse gelsinler bebene taksinlaar altinlari. Bak altin firladi gitti :D

Iclerinden en samimi oldugun kimse örneğin halansa ona de hala senin benim yanımda kalmanı istiyorum evin durumu belli Bana en yardımcı olacak olan sensin de. O da diğerlerine uygun dille anlatır. O gittikten sonra kv gelir sen zaten ayaklanmış olursun tek yardim isteğin bebeğimle ilgili olur kendinle değil. Diğerleri de günübirlik görüp gelirler. Hele ki sigara içenleri baştan kabul etme uzun sure yatılı olarak. Doktor söyledi de.

canım alınacak darılacak bir şey yok ki.
basit matematik hesabı.

sen kendi akrabalarına şöyle dersin;

"hastaneye buyurun gelin isterseniz ama evde ağırlayamam, evim müsait değil biliyorsunuz.
o kadar saat yoldan geleceksiniz, çok görüşemeyiz bile, en iyisi kırkı çıktıktan sonra gelin de birlikte oturup sohbet edebilelim. Yine de siz bilirsiniz, gelmek isterseniz buyurun hastaneye gelin."

eşin de annesine şöyle der
"anneciğim ben zaten izinli olucam, e ev de müsait değil biliyorsun, en iyisi sen bebeğin kırkı çıkınca gel, hem ben o zaman işe dönmüş olucam, o zaman daha çok senin yardımına ihtiyacımız olacak."

Ben olsam hiç hiç sey demem gelen gider zaten yatacak yer yokmuş diye :KK66:

Ya da ne yapın kendi tarafını ara de ki eşimin tarafı gelecek oluyor bize ne yapim size yatacak yer yok deyin

sonra eşinin tarafını ara aynı şekilde halam gelecek yatacak yer yok ne yapim sizce deyin dertlesme maksadıyla gibi :KK66:

ben olsam kimseye doğuma giderken haber vermezdim. eşin zaten izinliymiş. kotarırsınız ikiniz, insan demek sinir stres demek çekilmiyor hiç bir yemek sorunun olur eşin yapabiliyorsa ne ala. yoksa dışardan söylersiniz. gelene gitsede kendi düzenimi kursam gözüyle bakılıyor:) bebek uyuduğunda gece gündüz farketmez uyuyacaksın işin sırrı bu. evde insan olunca uyunmuyorda habire.

Gercek dogum tarihini biliyorlar mi canim? Ben dogum yapinca sunu anladim, dogum zamanini beklenenden geç soyleyeceksin, rahat edeceksin :deli:

1+1 ev ve yatacak 1 yer oldugu icin mecbur sizi sirayla cagiracagim diyebilirsin.

25 gun esinle cok iyi toparlarsin kendini ve bebegi.

ben olsam kimseye doğuma giderken haber vermezdim. eşin zaten izinliymiş. kotarırsınız ikiniz, insan demek sinir stres demek çekilmiyor hiç bir yemek sorunun olur eşin yapabiliyorsa ne ala. yoksa dışardan söylersiniz. gelene gitsede kendi düzenimi kursam gözüyle bakılıyor:) bebek uyuduğunda gece gündüz farketmez uyuyacaksın işin sırrı bu. evde insan olunca uyunmuyorda habire.

ahaha,
ya benim anne ve kv geldi, diyorlar ki bana hadi sen uyu dinlen, biri üst kata çıkmış diğeri alt katta, bağıra bağıra sohbet ediyorlar sanki sabrımı sınar gibi, hay allahım çıktım odadan ikisini de haşladım, sonra darıldılar iyi mi.
zaten bu lohusalıkta lohusa kadına özeniyor herkes, bir şey olsa da darılsam etsem. lohusalıkları içinde mi kalmıştır nedir :)

ama doğuma giderken haber vermemek de çok acımasız geldi bana yine de.

ahaha,
ya benim anne ve kv geldi, diyorlar ki bana hadi sen uyu dinlen, biri üst kata çıkmış diğeri alt katta, bağıra bağıra sohbet ediyorlar sanki sabrımı sınar gibi, hay allahım çıktım odadan ikisini de haşladım, sonra darıldılar iyi mi.
zaten bu lohusalıkta lohusa kadına özeniyor herkes, bir şey olsa da darılsam etsem. lohusalıkları içinde mi kalmıştır nedir :)

ama doğuma giderken haber vermemek de çok acımasız geldi bana yine de.

uzaklarmış zaten. 7-8 saat. acil doğurdu oldu bitti. telaşeden aramak akıllarına gelmedi:)

Gelsinler ve otelde kalsinlar
Biz de farkli bir yerde yasitoruz , kizimin dogumunda gelmek isteyen cok kisi oldu ben bastan resti cektim , evimde kalacak yer yok , otelde kalacaksaniz gelin dedim
Boyle deyince belki kaba goruniyor disardan ama dogum ozel bir durum , doguma mi odaklaniyim evde insanlari mi organize ediyim , kimsenin beni boyle hir strese sokma hakki yok
Ben acik acik soyledim , kimse de gelmedi :)

Back
X