Bebek görme meselesi...

Şu an senin odaklanman gereken tek şey bebeğin ve kendin. Bunları düşünerek stres yapma. Sen durumu açıkla, yine de gelmem isterlerse gelince görürler zaten ve bir otele giderler. Elinden gelen birşey yok ki. Sana darilmalari için bir sebep yok yani. Kendine kimi yakın görüyorsan, kimin daha anlayışlı olduğunu düşünüyorsan onunara ve anlat. Şimdiden hallet ki yumurta kapiya dayaninca iyice stres olmayasın.

bebeğin hayırlı olsun. bebek doğmadan evi büyütseniz nasıl olur.
hani 2+1 sizin içinde uygun olur.
misafirleri gene kaldırmaz 2+1 ev, yatılı olacakmış çünkü.
ama en azından grup grup gelmiş olurlar. eşin evdeyken kv tarafı gelsin. çünkü o idare eder ailesini. senin ailede eşin işe başlayınca gelsin.

Kesinlikle kimseyi almayi derim yaniniza, 25 gun esiniz olacakmis zaten, nasil diyim belkide gunlerce memeleriniz acikta dolanmak zorunda kalabilirsiniz, saat basi cocuk emzireceksiniz esiniz ve siz kalin derim

selam arkadaşlar,
Daha tarihe çok var ama beni de eşimi de şimdiden sıkan bir durum var.
Biz ailelerimiz ile 8-9 saat mesafede oturuyoruz. Evimiz 55 m2 ve 1+1. Bir de kedimiz var. Evde 1 adet koltuğumuz var. Tek kişi misafir gelince orada yatıyor.
Kasım ortası gibi doğumum görünüyor bir aksilik olmazsa. Annem hayatta değil.

Doğumda akrabalarım gelmekten bahsediyorlar. Babam, erkek kardeşim, anneannem (82 yaşında), dayım/yengem, halam (70 yaşında), teyzem, kayınvalidem, görümcem. Hatta önceden gelip 15-20 gün kalabiliriz diyenler de oldu. Sağolsunlar yardım olsun ya da yalnız kalmayayım diye söylüyorlar sanırım.

Şimdi durum şu ki bizim evimiz kış günü bu insanları yatıracak, ağırlayacak gibi değil. Üstelik kayınvalidem, teyzem ve halam çok fazla sigara içiyor.

Kayınvalidemle sadece bayramlarda birer gün görüşürüz, bi samimiyetimiz yok. Yani anne bile demiyorum. Evime hiç gelmedi 6 senedir evliyiz eşimle. Hani bi yardım isteyemem kendisinden, beni yatır kaldır falan diyemem.

Eşimle insanları kibarca en azından bebeğin kırkı çıkıp ben ayaklanana kadar reddetmek istiyoruz. Sonra ben de bebeğe alışınca sırayla gelmek isteyenleri misafir edebiliriz.
(Eşim 25 gün izinli olacak bu arada)
Bunu ne zaman ve hangi cümlelerle söylemeliyiz?
Kara kara düşünüyoruz, değerli fikirlerinizi bekliyorum...
soyle diyebilirsin cok tesekkur ederiz ama ilk gunler esim ilgilenecek iste evde kalmak icin iznini ayarladik. Sonra da sirayla siz gelirsiniz diyeblrsnz. Hatta onlari da tatmin etmek isterseniz. Hala sen su aralar musait olur musun? Snde su zmanda geleblrmsn tarzinda konusarak halledilerblr Eger ilk basta kimseyi istemiyorsanz tabi.

Anneniz hayatta değilmişya acaba ondan mı babanlar eksiklik hissetmesin diye gelmek istiyolar .hepsi birden.

Eşim evde olcak o bana yardımcı olur deyin diyecem de belki bebeği görmeye yada ilk başta dediğim gibi o sebepten dolayı da olabilir.

Onların düşünmesi lazım ev küçük sonuçta diye biliyolardır mutlaka.

ben de hepiniz bu mutlu gunlerimizi birlikte geçirelim istiyorum ama evin durumu belli. kimse kırılsın gönlü kalsın istemiyorum bu isi siraya koysak hepimiz icin iyi olur ne dersiniz de bakalim nasil karislayacaklar

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın evladinizi. Eşiniz kendi tarafına açık açık 1+1 evde agirlayamayacagini anlatsın sende kendi tarafına anlat.

Küçücük bebek lohusalık hepsi üst üste yatamayacağına göre söyleyin. İlla gelicez derlerse zaten kalmaları mümkün değil gelip dönsünler.

Baştan eşim izin aldı o ilgilenecek de bence herkese.

Hastane de ve eve çıkınca yanında birisinin olması iyi olur.Çünkü doğum sonrası nasıl geçecek bilmiyorsun.Onun için tek kişi gelsin ilk önce.Mesela teyzen.O gidince babanla kardeşin,sonra anneanne yengen filan sen belli bir sıraya koyar çağırırsın.Tek koltukta bir kişiye yatak hazırlarsın.Yere de bir yer yatağı koyarsın.Gelenler hep yakın aile.Aynı odada uyumalarının bir sakıncası olmaz heralde.

Sizin bir şey demenize gerek yok onların düşünmesi gerek başınızda yanlız kalmanı istemiyorlarsa bir kişi olsa yeter gelmek isteyenlerde siz kendinizi toplayınca gelirler görüp giderler bu durumda yardımlarından çok zararları olur

İyi ki yazdın çünkü bazı şeyleri kestiremiyorum
Mesela ben uyurken birinin bebeği kucağında tutması falan gerekebilir doğru diyosun.
Bazı şeyleri düşünemiyorum şimdiden hiç tecrübe de yok tabi :KK70:
Ah insanın annesi başında olmalı ya.
O olsa hiç sorunum olmayacaktı şimdi
Bi kac gun lazim bu gibi birsey hem insana moral oluyo. Tabii moralini bozacak biri grlcekse yanliz kalmak daha iyidir. Esin ne kadar ev isi vs yapar yemek yapar bilmem ama.. ben 3 defa yasadim lohusalik hepside farkliydi. Ilkinde cok acemiydim tabii agrilari acilari kestiremiyosunda bu yuzden beynini hazirlayamiyosun. Son lohusaligimda kimseden yemekte istemedim ha bire disardan yedim. Hayatimda bu kadar kisa surede restoranlara bu kadar para yatordigimi hatirlamiyorum. Sefam olsun

Şu aileler den çektiğimiz nedir arkadaş yaaa aynı sorunları bende yaşadım

Eşim yardım Edip etmeyecek insanı bildi de şükür sorunsuz atlattık son iki doğumda

Bı faydası olmayacak insan gelmesin valla bana bile daral geldi düşündükçe

Benimde kaynanm doğum öncesi daraltmisti beni
Kendi kayananainin ölümüne gitmemek için
Aman minik doğuracak başında biri olsun diye doğumdan öncesi iki haftami ziyan etti hatta olan sancim gitti yerli yersiz sancilandim stresten

Bakacak olan kişiyle refakatcin olan kişiyi ayarla güzelce konuş bu kişi iki tarafida idare edebilecek biri olmalı

Tut ki planların tutmadi her biri geldi refakatçi kişi ortamı ayarlayıp kibarca herkesi gerektiği yerde durmasını sağlamalı

Sen veya eşin bunu yapmak istediğinde illaki sorun yaşanacak çünkü ama bunu dışardan biri söylerse sorun yaşanmaz diye düşünüyorum

Evinizin m2 si belli,bu sebeple kim anlayışlı ise ona söyleyin"yardımcı olmak istediğinizi biliyorum ama hepinizi bir arada kabul edemem,evim küçük,sırayla,dönüşümlü olarak hepinizi ayrı ayrı kabul edebilirim,zaten ilk 25 gün eşim evde olacak,sonrasında teker teker buyurun gelin"diyebilirsiniz.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Bende yeni doğum yaptım,annem yanımda bir tek,arada gelip gidenler oldu ama evim 4+1 olmasına rağmen kalabalık bir grup ağırlamak istemezdim. Tek sorun yer değil inanın. Gürültü patırtı,yeme,içme hepsi sorun oluyor. Ev sahibi olarak strese giriyorsunuz ister istemez evde birileri olunca.

Evinizin durumu belli. Onlarda kalacak yer yok deyip gider zaten. Kimse istemez koyun koyuna yatmayi. Geleceklerse gelsinler bebene taksinlaar altinlari. Bak altin firladi gitti :KK70:

ya işte 9 saat yaşlı yaşlı insanlar yol gelip aynı gün dönemezler gelmeden önlerini kesmem lazım.
ama altınlar için sabretsem mi :rolleyes::rolleyes:

canım alınacak darılacak bir şey yok ki.
basit matematik hesabı.

sen kendi akrabalarına şöyle dersin;

"hastaneye buyurun gelin isterseniz ama evde ağırlayamam, evim müsait değil biliyorsunuz.
o kadar saat yoldan geleceksiniz, çok görüşemeyiz bile, en iyisi kırkı çıktıktan sonra gelin de birlikte oturup sohbet edebilelim. Yine de siz bilirsiniz, gelmek isterseniz buyurun hastaneye gelin."

eşin de annesine şöyle der
"anneciğim ben zaten izinli olucam, e ev de müsait değil biliyorsun, en iyisi sen bebeğin kırkı çıkınca gel, hem ben o zaman işe dönmüş olucam, o zaman daha çok senin yardımına ihtiyacımız olacak."

böyle güzelce konuşayım ben. yakında başlayayım hatta, sonra son dakika istemediye çıkmasın adım.

Ben olsam hiç hiç sey demem gelen gider zaten yatacak yer yokmuş diye :KK66:

Ya da ne yapın kendi tarafını ara de ki eşimin tarafı gelecek oluyor bize ne yapim size yatacak yer yok deyin

sonra eşinin tarafını ara aynı şekilde halam gelecek yatacak yer yok ne yapim sizce deyin dertlesme maksadıyla gibi :KK66:

hahaha bu mantıklı bak
benim tarafa eşimin ailesi gelcek diyim onlara da benimkiler ne de olsa birbirleriyle konuşmadıkları için haberleri olmaz :rolleyes:

ben olsam kimseye doğuma giderken haber vermezdim. eşin zaten izinliymiş. kotarırsınız ikiniz, insan demek sinir stres demek çekilmiyor hiç bir yemek sorunun olur eşin yapabiliyorsa ne ala. yoksa dışardan söylersiniz. gelene gitsede kendi düzenimi kursam gözüyle bakılıyor:) bebek uyuduğunda gece gündüz farketmez uyuyacaksın işin sırrı bu. evde insan olunca uyunmuyorda habire.

eşim askerliğini aşçı olarak yaptı :D
her türlü yemeği yapabiliyor. ama dışarıdan da söylenebilir tabi.
doğuma giderken zaten kimseye haber vermem babam kalp hastası panik yapar. otobüs/tren kullanarak gelebilir. gelene kadar aklı gider zaten.
doğum yapınca söylemek daha mantıklı geliyor.

Gercek dogum tarihini biliyorlar mi canim? Ben dogum yapinca sunu anladim, dogum zamanini beklenenden geç soyleyeceksin, rahat edeceksin :deli:

1+1 ev ve yatacak 1 yer oldugu icin mecbur sizi sirayla cagiracagim diyebilirsin.

25 gun esinle cok iyi toparlarsin kendini ve bebegi.

bilmiyolar kasım ortası gibi doğacak ama aralık başı falan dedim yuvarladım gitti.
çünkü daha doğurmadın mı diye darlayabilirler öyle bi potansiyel var :D

ahaha,
ya benim anne ve kv geldi, diyorlar ki bana hadi sen uyu dinlen, biri üst kata çıkmış diğeri alt katta, bağıra bağıra sohbet ediyorlar sanki sabrımı sınar gibi, hay allahım çıktım odadan ikisini de haşladım, sonra darıldılar iyi mi.
zaten bu lohusalıkta lohusa kadına özeniyor herkes, bir şey olsa da darılsam etsem. lohusalıkları içinde mi kalmıştır nedir :)

ama doğuma giderken haber vermemek de çok acımasız geldi bana yine de.

babam sürekli çok yüksek sesle tv izler. gece dahil kapatmaz. bize gelince de aynı. bir de dediğin gibi bağırarak konuşur. kv de öyle görümcemle sürekli bağıra bağıra konuşuyolar evde de. bizim ev o kadar sessiz sakin ki eşim normal zamanda bile tahammül edemiyor çok fazla gürültü patırtıya. bayramlarda falan da bunalıyor. şimdi ufacık evde bi de bebek yeni eklenecek işin içine eşim benden çok lohusa depresyonu yaşayabilir :D

Gelsinler ve otelde kalsinlar
Biz de farkli bir yerde yasitoruz , kizimin dogumunda gelmek isteyen cok kisi oldu ben bastan resti cektim , evimde kalacak yer yok , otelde kalacaksaniz gelin dedim
Boyle deyince belki kaba goruniyor disardan ama dogum ozel bir durum , doguma mi odaklaniyim evde insanlari mi organize ediyim , kimsenin beni boyle hir strese sokma hakki yok
Ben acik acik soyledim , kimse de gelmedi :)

ahhh milana keşke senin gibi olabilsem. çok özeniyorum böyle kararını çekinmeden bildirebilen insanlara.

Şu an senin odaklanman gereken tek şey bebeğin ve kendin. Bunları düşünerek stres yapma. Sen durumu açıkla, yine de gelmem isterlerse gelince görürler zaten ve bir otele giderler. Elinden gelen birşey yok ki. Sana darilmalari için bir sebep yok yani. Kendine kimi yakın görüyorsan, kimin daha anlayışlı olduğunu düşünüyorsan onunara ve anlat. Şimdiden hallet ki yumurta kapiya dayaninca iyice stres olmayasın.

bebeğin hayırlı olsun. bebek doğmadan evi büyütseniz nasıl olur.
hani 2+1 sizin içinde uygun olur.
misafirleri gene kaldırmaz 2+1 ev, yatılı olacakmış çünkü.
ama en azından grup grup gelmiş olurlar. eşin evdeyken kv tarafı gelsin. çünkü o idare eder ailesini. senin ailede eşin işe başlayınca gelsin.

tayinimiz çıkacak gelecek haziranda. o yüzden evden hiç kıpırdamadık. taşınmak çok masraf olacaktı. bebek 6 aylık olunca şehir değiştiricez zaten. o yüzden o zamana kadar idare edelim dedik. bebek emeklemeye falan başladığında daha büyük bi eve taşınmış olucaz.

Anneniz hayatta değilmişya acaba ondan mı babanlar eksiklik hissetmesin diye gelmek istiyolar .hepsi birden.

bu çok doğru tespit
eksik hissederim diye düşünüyolar
ama hiçbiri annemin yerini tutmayacağı gibi yaşayacağım sorunları tahmin edebiliyorum.
babamla teyzemin tartışması
anneannemle babamın tartışması
anneannemle teyzemin tartışması
kardeşimle babamın tartışması....

bu böyle gider çünkü her bir araya geldiklerinde hepsinin aynısı oluyor.

Hastane de ve eve çıkınca yanında birisinin olması iyi olur.Çünkü doğum sonrası nasıl geçecek bilmiyorsun.Onun için tek kişi gelsin ilk önce.Mesela teyzen.O gidince babanla kardeşin,sonra anneanne yengen filan sen belli bir sıraya koyar çağırırsın.Tek koltukta bir kişiye yatak hazırlarsın.Yere de bir yer yatağı koyarsın.Gelenler hep yakın aile.Aynı odada uyumalarının bir sakıncası olmaz heralde.

hiçbiri birbiriyle anlaşamıyo ki :rolleyes:, babam-kardeşim
teyzem-anneannem gibi kombinasyonlar olabilir belki.

Bi kac gun lazim bu gibi birsey hem insana moral oluyo. Tabii moralini bozacak biri grlcekse yanliz kalmak daha iyidir. Esin ne kadar ev isi vs yapar yemek yapar bilmem ama.. ben 3 defa yasadim lohusalik hepside farkliydi. Ilkinde cok acemiydim tabii agrilari acilari kestiremiyosunda bu yuzden beynini hazirlayamiyosun. Son lohusaligimda kimseden yemekte istemedim ha bire disardan yedim. Hayatimda bu kadar kisa surede restoranlara bu kadar para yatordigimi hatirlamiyorum. Sefam olsun

valla sefan olsun, en iyisini yapmışsın

Şu aileler den çektiğimiz nedir arkadaş yaaa aynı sorunları bende yaşadım

Eşim yardım Edip etmeyecek insanı bildi de şükür sorunsuz atlattık son iki doğumda

Bı faydası olmayacak insan gelmesin valla bana bile daral geldi düşündükçe

Benimde kaynanm doğum öncesi daraltmisti beni
Kendi kayananainin ölümüne gitmemek için
Aman minik doğuracak başında biri olsun diye doğumdan öncesi iki haftami ziyan etti hatta olan sancim gitti yerli yersiz sancilandim stresten

Bakacak olan kişiyle refakatcin olan kişiyi ayarla güzelce konuş bu kişi iki tarafida idare edebilecek biri olmalı

Tut ki planların tutmadi her biri geldi refakatçi kişi ortamı ayarlayıp kibarca herkesi gerektiği yerde durmasını sağlamalı

Sen veya eşin bunu yapmak istediğinde illaki sorun yaşanacak çünkü ama bunu dışardan biri söylerse sorun yaşanmaz diye düşünüyorum

bize illaki kırılacaklar bence de. anneannem şimdiden triplendi zaten biraz çıtlatınca bile. bakayım artık bi yol yordam bulucam. nasıl doğuracağımdan daha çok bunu düşünüyorum :rolleyes:

Evinizin m2 si belli,bu sebeple kim anlayışlı ise ona söyleyin"yardımcı olmak istediğinizi biliyorum ama hepinizi bir arada kabul edemem,evim küçük,sırayla,dönüşümlü olarak hepinizi ayrı ayrı kabul edebilirim,zaten ilk 25 gün eşim evde olacak,sonrasında teker teker buyurun gelin"diyebilirsiniz.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Bende yeni doğum yaptım,annem yanımda bir tek,arada gelip gidenler oldu ama evim 4+1 olmasına rağmen kalabalık bir grup ağırlamak istemezdim. Tek sorun yer değil inanın. Gürültü patırtı,yeme,içme hepsi sorun oluyor. Ev sahibi olarak strese giriyorsunuz ister istemez evde birileri olunca.

ben normal zamanda bile misafir ağırlamakta hiç iyi değilimdir, o halde nasıl milleti eğliycem bilmiyorum zaten.
erkekseniz teker teker gelin uleyynnn diyeyim en iyisi :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

eşim askerliğini aşçı olarak yaptı :KK70:
her türlü yemeği yapabiliyor. ama dışarıdan da söylenebilir tabi.
doğuma giderken zaten kimseye haber vermem babam kalp hastası panik yapar. otobüs/tren kullanarak gelebilir. gelene kadar aklı gider zaten.
doğum yapınca söylemek daha mantıklı geliyor.

oh ne güzel eş her eve lazım:))
benim iki doğumumda da kv 1 hafta kaldı. ki kendisini severim ona rağmen gitseler diye gerildim. en temizi kimsenin gelmemesi bence.

selam arkadaşlar,
Daha tarihe çok var ama beni de eşimi de şimdiden sıkan bir durum var.
Biz ailelerimiz ile 8-9 saat mesafede oturuyoruz. Evimiz 55 m2 ve 1+1. Bir de kedimiz var. Evde 1 adet koltuğumuz var. Tek kişi misafir gelince orada yatıyor.
Kasım ortası gibi doğumum görünüyor bir aksilik olmazsa. Annem hayatta değil.

Doğumda akrabalarım gelmekten bahsediyorlar. Babam, erkek kardeşim, anneannem (82 yaşında), dayım/yengem, halam (70 yaşında), teyzem, kayınvalidem, görümcem. Hatta önceden gelip 15-20 gün kalabiliriz diyenler de oldu. Sağolsunlar yardım olsun ya da yalnız kalmayayım diye söylüyorlar sanırım.

Şimdi durum şu ki bizim evimiz kış günü bu insanları yatıracak, ağırlayacak gibi değil. Üstelik kayınvalidem, teyzem ve halam çok fazla sigara içiyor.

Kayınvalidemle sadece bayramlarda birer gün görüşürüz, bi samimiyetimiz yok. Yani anne bile demiyorum. Evime hiç gelmedi 6 senedir evliyiz eşimle. Hani bi yardım isteyemem kendisinden, beni yatır kaldır falan diyemem.

Eşimle insanları kibarca en azından bebeğin kırkı çıkıp ben ayaklanana kadar reddetmek istiyoruz. Sonra ben de bebeğe alışınca sırayla gelmek isteyenleri misafir edebiliriz.
(Eşim 25 gün izinli olacak bu arada)
Bunu ne zaman ve hangi cümlelerle söylemeliyiz?
Kara kara düşünüyoruz, değerli fikirlerinizi bekliyorum...
Eşiniz baksın size, size ondan daha yakın olabilecek, yanında daha rahat edebileceğiniz birini göremedim gelecekler içerisinde. 1+1 eve (5+1 de olsaydı fark etmez) gelip 20 gün kalacağız demek de enteresanmış gerçekten. Bence doğum sonrası yanınızda ne kadar az insan o kadar çok hijyen, oksijen ve mutluluk!!! Hele ki sigara içen insanlar ben hiç katlanamam. Kendimden örnek verecek olursam bir aksilik çıkmazsa inşallah annem gelecek, oldu ki gelemedi eşime söyledim çoktan sen bakacaksın diye. Bir çorba yapsın, süpürge yapsın getir götür yapsın nedir yani. Biraz taşın altına ellerini koysun erkekler, yapamaz demeyin iş başa düşünce herkes atom karınca olur ;)

Her biri birer hafta kalacak şekilde sıraya sokun. Eşiniz mutlaka yardımcı olur ama yapamayacağı şeylerde olucak. Yanınızda tecrübeli bir büyük olsa güzel olur bence. Nacizane fikrim. Mutluluklar

Evinizin 1+1 olduğunu bilmiyorlar mı? Herkese evinizin küçük olduğunu uygun bir dille söylerseniz anlayış gösterirler herhâlde.

esim izinli olacak yardımcı olacak deyin.
evinizin 1+1 olduğunu bilip yeni doğum yapmış kadının evine bir aylığına gelmeye çalışan kalabalığı kusura bakmayın kibarca uyarmak az olur.
direk erteleyin.orası sizin eviniz mecbur değilsiniz .
ne anlayissiz insanlar.kadınlar böyle zamanlarda eve gelenin ev sahibine faydadan çok zarari dokunduğunu bilir.
o yüzden boşuna kendinizi kasmayin.

45 gün önce bende doğum yaptım. Benimde ilk doğumumdu.

Bebek ilk doğduğunda saatte bir, en geç iki saatte bir emziriyorsun. Zaten memeler alışık olmadığından perti çıkıyo. Memeler fora geziyosun tüm gün.

Sen zaten ameliyattan yada doğumdan çıkmış yorgunluktan harap olmuş olacaksın.

Benimde abim eşi, kuzenim eşi misafir olarak geldi değişen zamanlarda. Abimler kaldı 3 gün. E evde erkek olunca emzirme aralığın uzuyor, evde misafir var ister istemez odaya kapanamıyorsun, bebek sarılıksa, sarılığı ilerliyor vs. Gelen giden yeme içme, ev dağılıyo, zaten toplayamıyosun vs.

Yani annen yoksa, 40ın çıkana kdr kimseyi ağırlama. İlk gün hastaneye gelip gitsinler. Nasıl yaparsın bilmem ama muhakkak yap..

Back
X