Bebek İçin Alışveriş Neler Almalıyım?

Kalın battaniye kendim ördüm ben 2 tane ayrıca şu müslinlerden de alırsam işimi görür herhalde
Oğlum 1,5 yaşında hala o müslimlere yatıp kalkıyoruz banyosuna uyuduğunda üzerine bir yere gittiğimde yere serip oğlumu üzerine koyuyorum falan o kadar çok ise yarıyor ki ama alırken boylarına bak ben bir tanesini küçük almışım hiç ise yaramıyor sadece ilk zaman omuza atıp çocuğu almak için ama ben onlar içinde ağız bezi kullanmıştım

• Mevsime uygun 8-10 adet günlük tulum
  • Tek parça pijama 3-4 adet
  • Patikli pantolon 8-10 adet
  • 2 adet kundak
  • 2 adet pamuklu battaniye (bebeğin yatak dışında yattığı yerlere sermek için)

Küçük bir şey alma canım. Hangi ay doğacak. Evin ısısı bulunduğun şehir bunlar önemli.
Aman birşeyi eksik kalmasın, şunu da bunu da alayım deme çünkü o doğunca hergün birşey alınacak onun için :))
İhtiyaçları hiç bitmeyecek görürsün :))
Allah bağışlasın....

Tulum rahat oluyor çokta yakışıyor bebelere ama alt üst takım evde ilk zamanlar daha kullanışlı kakası taşar altı değişirsin kusar üstü değişirsin.

Hastane çıkışı içinde zaten ilk kıyafetleri var. Bu kıyafetleri çok uzun giydirecemeyeceksiniz .

Bir kaç çıtçıtlı içlik, bir kaç takım rahat giyeceği kıyafet. Bunlar yetiyorsa artıyor.

Çok çabuk buyuyuyorlar. Gelenlerde oluyor hepsi kalıyor.

Zaten eskisi gibi değil , artık diledigimiz anda bir çok cesite ulaşabiliyoruz.

Emzirme yastığı benim çok işime yaradı. Kişiden kişiye değişir bu ancak kullanışlı bir yastık.

İlk aylarında kullanılan çıtçıtlı badileri yakası iki taraftan açılandan al kusup kaka yaptığı zaman omuzdan aşağı sıyırıp çıkara bilirsin omuzdan çıtçıtlı olanları kaka kusmuk varken başından bulştırmadan çıkarmak zor oluyor.

Alerjik ve hassas tenli bir bebek annesi olarak almanız gereken değil de almamanız gerekenleri yazmaya geldim :)

Özellikle ilk aylar giyeceği kıyafetlerinde dantel, tül, incik boncuk gibi şeyler olmayan kıyafetleri tercih edin -en azından bebeğin tenine değebilecek yerlerde olmasın bu tarz süslemeler- , kış bebeği diyip kadife kıyafetlere fazla yer vermeyin, yüzde yüz pamuk ve yumuşak dokulu kıyafetler seçmeye özen gösterin.
Bir de ilk zamanlar çok alma der herkes ama reflüsü olursa aşırı kusuyor bebekler, benim kızım nerdeyse 9 aylık olana kadar kuştu, günlük en az 5-6 kıyafet değişirdik, ağız mendili yetişmezdi.

Müslin örtüler vazgeçilmezimiz zaten hala kullanıyoruz.
Sağlıkla kucağınıza alın.

10 ya da 15li hastane çıkışı seti
Bol zıbın
Ağız bezi 5 10 tane durumunuza göre
Eldiven
Müslin bez bebek battaniyesi (pamuklu)
Bebek bakım çantası en az bir biberon (yenidoğan) emzik pişik krem tirnak makasi tarak (dogal killi bebek taraklari var) yenidoğan sampuan göğüs pompası(imkanınız varsa elektrikli iyi bir sey yoksa enzindan manuel ama iyi bi marka) göğüs ucu krem göğüs pedi küvet seti ,bol bez,yenidogan ıslak mendil
Demirbaşlar : anne yanı yatağı bebek arabası ben bir de elektrikli salincak almistim joie markaydi ve kurtaricim olmustu. Kaba taslak bunlar eksik ciktikca aliniyor zaten

Öyle dantelli boncuklu şeyleri sevmiyorum bebek için uygun bulmuyorum bunları yani giyecekse yürümeye başladığı zamanlar için böyle şeyler daha uygun geliyor küçükken pek gerek yok zaten bebegim erkek olacagın dan pek dantel boncuk durumu da olmaz

fazla almana gerek yok bebiş görmeye gelenler genelde kıyafet getiriyor

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaAllah
İki takım 10 lu hastane çıkışı aldım ben iki takımda 5 li aldım. Bol bol penye battaniye aldım zaten 10 lu setlerde de oluyo. Şampuan sabun küvet ve filesi bunlarda önemli iki tane havlu aldım tabi sonradanda ihtiyaçları daha iyi anlayıp eksiğe görede bi sürü şey alınıyor çorap bol aldım benim bebeğim kalp hastası olduğu için kilo almadı ama siz hastane çıkışlarını alın çıtçıtlı badide alın bol bol önden açılmalı olanlar baya işime yaratmıştı birde travel araba aldım ama asansörünüz yoksa daha hafif bir şey alın derim tam yatan baston modellerden

Tek soyleyebilecegim yeni dogan bebek cok cabuk buyuyor. O yuzden sadece iki takim yeni dogan bebek icin olan kiyafetten alin yeter.
Mama sandalyesi, anne kucagi gibi seyler pahali. Ben olsam bunlara para vermezdim. Bir tanidiginizda varsa kullanilmisini alirdim. Cunku bunlara para harcamak gereksiz yatirim.

Teşekkür ederim yastıga damlattıgın damlanın adını hatırlıyormusun canım
Rica ederim canım tam hatırlamıyorum ama cold-mix ti sanırım kıyafetine de damlatabiliyorsun(yakasına) ama ben yastığı tercih ettim . Bu arada bezleri çok alın kutuyla satilanlar iyi oluyor ben primanın alıyordum ıslak mendil nuni beybinin yeni doğan ıslak mendilinden alıyordum

Merhabalar, 0-3 ayda hızlı büyüyor bebekler o yüzden 0-3 ay kıyafeti çok almayın derim. Anlamadan 4. 5. Ay geliyor 3-6 ay arası kıyafet de mutlaka elinizin altında bulunsun özellikle çıtçıtlı badilerden. En çok kullanılanlar çıtçıtlı badiler. Kış bebeği olacak uzun kollularını tercih edebilirsiniz. Hastane çıkış takımları alırsınız zaten ama bi tavsiyem var tek kullanımlık olan alt açmalar var. Tek kullanımlık olduğuna bakmayın kirlenene kadar kullanabiliyorsunuz kullan at modelli diyeyim. İnternette de uygun fiyata satılıyor 10tanesi pakette 12 liraydı ben ebbktn aldığımda. pijama takımları bir de. Önü çıtçıtlı ayağı hazır kendinden çoraplı pijama takımlarını tavsiye ederim. Bebek küçük olunca başından bişey giydirip çıkarmak ilk zamnalar çok zor oluyor en azından benüm için öyleydi. Alacağınız kıyafetlerde önü çıtçıtlı olanları, tulumlarda da her iki bacağında çıtçıt olanları tabsiye ederim. Tek bacakta çıt çıt olunca hem giydiemek hem altını almak zor oluyor.

Bu arada 1 numara bez de kısa süreli kullanılıyor çok uzun gitmiyor. İnternette hem ıslak mendiller koli halinde(12 ya da 24 paket içinde) hem de bezler (200-300 tane) daha ekonomik toplu alınca. Takip edin ben ıslak mendilleri bir defada 24 paket bir koli alıyorum bir daha 4 5 ay kullanıyorum. Bebeğim 1 yaşında 3 defa ıslak mendil siparişi verdim son koli daha bitmedi.

Ben de yeni almaya başladım bir kaç parça yeni doğan aldim 0 3 ay aldim biraz fazla kişa3 geldiği için sık değişim olur hemen kurumaz diye dışarda giydirmek için için polar bir şey aldim tirko battaniye aldim penye battaniye birtanede örgü var havlu takımını aldim borde tülbentten bir parça yapmış kayin validem banyodan sonra direk ona sararız diye suyunu çeksin diye bol çorap kilotlu corap aldim bebek gelişimine gorede daha büyük kıyafetlere gecerim diye dusunuyorum şimdilik bukadar

Senin bebeğim çok minnakmış demekki. Benim tosun paşam 0 -3 ayı anca 1 ay giydi.2500 doğduk birde .Ams ilk ayda 2 kilo aldı .Demekki herkese göre değişiyor. Bence ilk ay dört beş tane takım yetiyor 0 _3 ay .Hele zıbınlar bayağı küçük geldi .Bir aydan sonra ben 3- 6 ay aldım .Bence acele etmeyin ilk bir aylık giydireceklerinizi alın gerisini internetten alın konu sahibi bayan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…