- 19 Mayıs 2018
- 3.249
- 10.316
- 208
- 34
- Konu Sahibi Kafasikarisikbirisi
-
Oğlum 1,5 yaşında hala o müslimlere yatıp kalkıyoruz banyosuna uyuduğunda üzerine bir yere gittiğimde yere serip oğlumu üzerine koyuyorum falan o kadar çok ise yarıyor ki ama alırken boylarına bak ben bir tanesini küçük almışım hiç ise yaramıyor sadece ilk zaman omuza atıp çocuğu almak için ama ben onlar içinde ağız bezi kullanmıştımKalın battaniye kendim ördüm ben 2 tane ayrıca şu müslinlerden de alırsam işimi görür herhalde
Öyle dantelli boncuklu şeyleri sevmiyorum bebek için uygun bulmuyorum bunları yani giyecekse yürümeye başladığı zamanlar için böyle şeyler daha uygun geliyor küçükken pek gerek yok zaten bebegim erkek olacagın dan pek dantel boncuk durumu da olmazAlerjik ve hassas tenli bir bebek annesi olarak almanız gereken değil de almamanız gerekenleri yazmaya geldim :)
Özellikle ilk aylar giyeceği kıyafetlerinde dantel, tül, incik boncuk gibi şeyler olmayan kıyafetleri tercih edin -en azından bebeğin tenine değebilecek yerlerde olmasın bu tarz süslemeler- , kış bebeği diyip kadife kıyafetlere fazla yer vermeyin, yüzde yüz pamuk ve yumuşak dokulu kıyafetler seçmeye özen gösterin.
Bir de ilk zamanlar çok alma der herkes ama reflüsü olursa aşırı kusuyor bebekler, benim kızım nerdeyse 9 aylık olana kadar kuştu, günlük en az 5-6 kıyafet değişirdik, ağız mendili yetişmezdi.
Müslin örtüler vazgeçilmezimiz zaten hala kullanıyoruz.
Sağlıkla kucağınıza alın.
fazla almana gerek yok bebiş görmeye gelenler genelde kıyafet getiriyorSelam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz
en 24 derece olması gerekiyo yenidogan icin evin sıcaklığı canimTeşekkür ederim battaniye kendim 2 tane ördüm aslında Kadife ipten umarım sıcak tutar evim çok soguk olmuyor kışın ama yenidoğan için uygun sıcaklık mı bilmiyorum tabi
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaAllahSelam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz
Rica ederim canım tam hatırlamıyorum ama cold-mix ti sanırım kıyafetine de damlatabiliyorsun(yakasına) ama ben yastığı tercih ettim . Bu arada bezleri çok alın kutuyla satilanlar iyi oluyor ben primanın alıyordum ıslak mendil nuni beybinin yeni doğan ıslak mendilinden alıyordumTeşekkür ederim yastıga damlattıgın damlanın adını hatırlıyormusun canım
Ben de yeni almaya başladım bir kaç parça yeni doğan aldim 0 3 ay aldim biraz fazla kişa3 geldiği için sık değişim olur hemen kurumaz diye dışarda giydirmek için için polar bir şey aldim tirko battaniye aldim penye battaniye birtanede örgü var havlu takımını aldim borde tülbentten bir parça yapmış kayin validem banyodan sonra direk ona sararız diye suyunu çeksin diye bol çorap kilotlu corap aldim bebek gelişimine gorede daha büyük kıyafetlere gecerim diye dusunuyorum şimdilik bukadarSelam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz
Senin bebeğim çok minnakmış demekki. Benim tosun paşam 0 -3 ayı anca 1 ay giydi.2500 doğduk birde .Ams ilk ayda 2 kilo aldı .Demekki herkese göre değişiyor. Bence ilk ay dört beş tane takım yetiyor 0 _3 ay .Hele zıbınlar bayağı küçük geldi .Bir aydan sonra ben 3- 6 ay aldım .Bence acele etmeyin ilk bir aylık giydireceklerinizi alın gerisini internetten alın konu sahibi bayan .Almayın almayın dediniz 0-3 ay kıyafetleri 6 ay giydi benimki.
Ve de reflüsü olduğundan 6 ay kustu her gün 5 posta üst baş değiştirdim.
Kendisi 21 aylık ama hala çıtçıtlı bodyleri 9-12 aylık bile oluyor
Aldığıma dua ettiklerim: esnek sling, fermuarlı kundak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?