Bebek istemeyen adam

Çocuk istemek kadar istememek de gayet normal. Lakin çocuk istediğiniz halde, istemeyen biriyle evlenmek ne kadar normal, onu bir düşünmek lazım.
Evlenince ya da zamanla değişir diye bir durum da yok. Bazı insanlar tüm ömürleri boyunca çocuk istemeyebilirler.
Bunları görmezlikten gelmeyin. Birini zorla baba yapmak herkese haksızlık olur; size de, o adama da, doğacak çocuğa da...

Anne olmak istememek kadar normal baba olmak istememek. Evlenmeden önce açıklığa kavuşturun bence, sonradan anne olmak istersiniz ben baştan sana demiştim istemiyorum diye der ki haklı da olur.
Haklısınız arkadaşım. Söylemek istediklerimin aynısını söylemişsiniz. Ben de o çocuk istemeyen tayfadanım. Çünkü hedeflerim,gezmek görmek istediğim yerler,yapmak istediğim şeyler var. Ayrıca karakter olarak çocuk sorumluluğu taşıyamam. Bunu duyan kim varsa,ayy sen de anne olmak isticeksin bence falan diyo. Ki bu çok rahatsız edici bişey ve benim vücudumdan tercihimden size ne yani(sözüm meclisten dışarı). Bu beyefendiyi de anlıyorum. Kimseyi tercihinden dolayı rahatsız edemezsin. Belki de adam evliliğini doya doya yaşayıp öyle bişeyler yapmak istiyo da olabilir. Ama yine de ilk seneden çocuk çocuk diye ağlayıp bi insanı rahatsız edemezsin.
Konu sahibi de bu konuları onunla netleştirip MANTIĞA uygun hareket etmeli

benim de eşim daha evlenmeden konusunu açardı hep istediğini söylerdi ama ben istemezdim ayrılmaya kalktığı da oldu hatta ama şimdi hem ben hem o çok istiyoruz fikirler değişiyor yani. Ama tabi siz açıkça ne kadar bi süre sonra istediğinizi belirtin

Evlenmeden veya evlilik oturmadan bebek hayali kurmak, dillendirmek bence de saçma..
Nişanlınız hazır değilse mevzu etmek istememesi normal.

Hiç istemiyorsa bunu şimdi dürüstçe söylemeli. İstemiyorsa hemen istemiyorum anlamında mı?
"Bakarız" demesi bence ileride düşündüğüne işaret ediyor gibi.

Erkeklere sıkıcı ve boş gelir zaten bu duygusal konuşmalar. Sanki kendilerinin her muhabbetleri çok doluymuş gibi. Araba veya futbol konusu aç bülbül kesilirler..

Açmayın bu konuyu. Sakın evliliğiniz oturmadan çocuk düşünmeyin. Bebek fikri güzeldir ama hiç de kolay bir şey değil..

Sizin ısrarla bu konuyu diretmeniz onda negatif etki yaratmış ve erkeklerin akılları çok daha farklı çalışıyor biz gibi değiller.
O şimdi kafasında kuruyor, sizin ne kadar baskıcı olduğunuzu, kimbilir sonra nasıl huzursuzluk edeceğinizi vs. vs. Bir süre bu konuyu konuşmamanız faydalı..

Eğer hiç bir zaman çocuk istemeyecekse evlenme derim. Çünkü sen anne olmak istiyorsun. Sonra ben sana baştan demiştim der haklı çıkar.

Evlenince fikri değişir deme sakın, evlilik hiçbir şeyi değiştirmiyor çünkü. Adamın fikri buysa hayatta dönmez. Olan sana olur.

O kadar istemem diye diretmesi sizi bu hale sokmuş inşallah canım vs bir bebeğimiz olacak işte ilerde cart curtu duymak istiyorsunuz haklı olarak. İstemem allah istemem diye diretecek durumda olması çok çirkin nesin sen çocuk düşmanı mı nedir yani...
Çöz bu konuyu sen.

Bazen insan çocuk kelimesinin hayaline bile girmek istemeyebilir. Bazı şeyler zamanla oturuyor. Bende nişanlıyken,ilk evlendiğimde falan çocuk desinler tüylerim ürperiyordu hiç istemiyordum. O büyük sorumluluğa hazır değildim. Ama birkaç yıl sonra tavrım değişti. Ben istedim bu sefer eşim istemedi hazır değilim kendimi baba gibi düşünemiyorum dedi. Oda kendini bu fikre alıştırsın diye bekledim. İkimiz de hazır olunca çok şükür Rabbim de nasip etti oldu. Biraz akışa bırakıp hazır hissetmez gerek.

Bu konuları evlenmeden önce konuşmak en doğrusu.
Ne kadar severseniz sevin eğer hiç bir zaman çocuk sahibi olmak istemiyorsa bence yollarinizi ayırın ama olur elbet zamanı var kafasindaysa da çok normal

Aynı versiyondan bende de var. Kesinlikle hayal kurmaz sadece plan yapar. Hayatı tamamen kafasındaki plana göre yaşar. Bebek kafasında belirli bir zamana oturtulmuş bir plandır sadece hayal değil. Evlenmeden önce çocuk düşünmüyordu ne zaman olur falan deyince de zamanı gelsin bakarız diyordu. Hala çocuğumuz yok ben de düşünmediğim için sorun etmiyorum ama bunu konuşun. Eğer benim eşim gibiyse istemediğinden değil zamanı gelmediğinden dolayı öyle söylüyor olabilir. Sen hemen istiyorsan bu sorun olabilir sizin için

Konuştuk arkadaşlar son durum şuymuş açıklayım:
1. İşimiz düzene oturacakmış
2.Nerede yaşayacağımız belli olsunmuş çünkü Bulgaristan gibi bir planı varmış işiyle alakalı
3. Maddi olarak ve duygusal olarak kendini hazır hissedince bir KIZ çocuğu istiyormuş.
Sipariş veriyor sanki Allah’ın delisi.

Nişanlınız olsam ben daralırdım.
Evlenmeden bebek hayali kurmak ne bileyim :)
Rahat bırakın bence.
İsteyeceği varsa da soğur.

Adam mantıklı bence :))
Ayakları yere basıyor en uygun zamanı düşünüyor.
Sizinki evlenmenin vereceği heyecan hayalperestlik de olabilir.
Bebek yapmak büyütmek dünyanın en şahane en şirin en sorunsuz şeyi değil.
Hazırlık istiyor olgunluk istiyor oturmuş bir evlilik istiyor.
Adam hiç yapmayalım dememiş ki.

Samimi söylüyorum nişanlıyken bu konudan sıkılan adam evlilik sonrası Emin ol senden soracaktır beni kaydet bir yere evlendikten sonra ne demek istediğimi anlayınca bana yazarsın kuzenimin hayatında bire bir şahit oldum nişanlıyken onu yapma bunu yapma diyen adamlar evlendikten sonra hiçbir şey yapmıyorlar ve hiçbir şekilde mutlu olamıyorsun

Eğer hiç istemiyorsa ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu çok önemli bir konu şimdiden konuşmakta fayda var.

Hersey nasip nasibinizde varsa korunsanız bile olur bebeginiz . Bazilari varini yogunu satip da tedavi gorup hala evlat sahibi olamiyor .. bazilari da istememesine ragmen ilk geceden hamile kaliyor .. anne baba olmak kadar guzel bisey var mi sizce ? Biz 1 yildir evliyiz cok ugrasmamiza ragmen olmuyor bebegimiz .. bence esiniz aile olmak falan istemiyor canim ..

Istememek en dogal hakki. Istemek de sizin hakkınız. Demek ki birbirinize uygun değilsiniz.

acaba Benden bahsediyor olabilir misiniz
bu topiğe bu konu ile ilgili en çok konu açan benim herhalde
Evet çok defa boşanma aşamasına geldim ama Ama tek sorun çocuk değildi fakat En önemli sorun çocuktu eşim uzun bir süre çocuk istemedi ve ben çocuk istiyordum en son konuşmamızda bir hiç bir daha affı yok geri dönüşü yok çok defa seni bekledim Hatta yıllarca seni bekledim ama artık Çocuk yapmanın zamanı geldi çocuk istemiyorsan boşanırım dedim şimdi Geldiğimiz noktada şu
çocuk planı yapıyoruz şöyleki doktor kontrolü ile hamile kalmayı planlıyorum aramızda düzeldi gerçekten çok sabrettim ama her sabreden muradına edebiliyor mu Benimki biraz da eşimle alakalı oldu Yani gerçekten çok olumlu yönde değiştiğini gördüm hem evliliğimizde hem çocukla ilgili
yalnız senden de şöyle bir ricam var Bana bunları bile yaşatan Adam çocuğu Çok isteyen taraftı evlenmeden önce çok istiyordu
yani evlenmeden önce bunu diyen adamın evlendikten sonra istememe ihtimali yüksek ve çok üzülüyorsun ben çok defa evlenmeden önce Bilseydim Evlenmezdim dedim ki sen bunu bile bile evlenme bence Ben de çok aşıktım çok seviyordum ama geldiğim noktada o kadar acı çektim ki keşke evlenmeseydim dediğim oldu atlattım çok şükür fakat atlatmış olmam bu çocuk meselesinde eşimi ikna etmekte zorlanmadım anlamına gelmiyor dikkat et Senden ricam, önce bu önemli konularda uzlaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…