Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Boğaz tabii ki önemli. Ama insan olarak hayatta kalma seviyesine razı olmak ve çocukları da buna mahkum etmek doğru mu?
Serengeti düzlüklerinde yaşayan aslan ya da antilop değiliz biz. İnsan dediğiniz canlının tek ihtiyacı boğaz değil o yüzden. Siz hayatta kalmayı yaşamak sanıyorsunuz üzgünüm.

her cocuk sinemada yada tatilde mutlu olmaz ihtiyacida yoktur.bazen ufak piknik bile yeter.

Fakirlik övmekten kültürsüzlüğü övme seviyesine geçmişsiniz burada da.
Tatil sadece güneşlenmek için yapılmaz. O kadar çalıştıktan sonra güneşin altında yan gelip yatmak da bir ihtiyaçtır elbette ama tatil denilen şey bundan ibaret değil. Yeni yerler keşfetmek, tarihi yerleri gezmek insanı hem kültürel açıdan besler hem de zihnini tatmin eder.
Sinema da aynı şekilde eğlenceli ve kültürel bir aktivitedir ve ihtiyaçtır.
Arkadaşları sinemada yeni izledikleri filmlerden bahsederken piknik yapmış olmak çocuklarınızı tatmin etmeyecek.

Durumunuz olmayıp bunları karşılayamamanızı, lüks görmenizi anlarım ama çocuklarınızı da bu bakış açısıyla yetiştirirseniz onların da karın doyurmaktan başka bir isteği olmaz hayatta.
Överek anlattığınız sınav birincisi çoban çocuklar ellerindekiyle yetinmek istemedikleri için o yoklukta canla başla çabalıyorlar. Daha iyi bir hayat yaşamak için.
Sizin gibi düşünseler hala dağda çobanlık yapıyor olurlardı.

Hanımlar rica ediyorum dini yorumlar yazmayınız yasak, aynı şekilde siyasi yorumlarda olmasın lütfen.

Konu içeriği sebebiyle ne yazsam yanlış anlaşılacak o yüzden genel yazayım, elbette çocuk sahibi olmak için tek kriter maddi imkan değildir, evladınızı manevi olarak da doyurmanız gerekiyor, bebekken anne sütü, bezdi, birkaç kıyafetti idare eder büyütürsünüz ama bebeğiniz agu'dan anne bana muz al'a geçiş yaptığında cebinizde tek bir muzu alacak paranız olmadığında içiniz kavruluyor.

Geçen bir adamcağız çıktı tvye işsizmiş, eşi de sağlık sorunlarından çalışamıyormuş, evlatlarının canı bir şeyler çekiyor diye evinin güzergahındaki marketi görüp de bir şeyler istemesinler diye çocukları dışarı çıkardığında arka sokakları kullanıyormuş.

Çocuk demek bir ömür boyu maddi manevi sorumluluk demek, siz nefsinizi köreltirsiniz de yavrunuz bir elma için ağladığında takdir böyle diyemiyorsunuz maalesef.

Son düzenleme:
Geçeceksiniz o masalları.
Çocuğunuz arkadaşının kalemine, oyuncağına özenince, scooter bisiklet isteyince de sıkıca sarılın bakalım oh sevgi dolu annem diyecek mi?
Uhdelerle büyüyen yetişkinlere sorun bakalım ne diyecekler?
Ayrıca maddi sıkıntı olan evde huzur da yoktur. Aç insan mutlu olamaz.

Öyle çok uzaklara, Afrika'ya kadar gitmemize gerek yok.

Emine Akçay ismini hatırlar mısınız? İki çocuklu bi kadındı, kocası işsizdi, aylardır evinin kirasını ödeyememişti. Bu hayata nasıl veda ettiğini hatırlar mısınız peki? Çocukları yan odada saç kurutma makinesiyle ısınmaya çalışırken kendini asarak. Ama tabi eski haber bu.

Daha 2-3 gün önce Esenler'de 6 kişilik bi ailenin iki küçük çocuğu yanarak can verdi. Bi bodrum katına tıkılıp kalmış, ne doğru dürüst bi geçmişi ne de doğru dürüst bi gelecek hayali olan perişan halde iki çocuk; yakacak bulamayan ailelerinin sünger yakarak evi ısıtmaya çalışmalarının bedelini canlarıyla ödedi.

Ben şahsen haberi okuyunca sünger yakarak ısınmak ne demek ki, nasıl yani diye düşündüm. Hayır aksi halde oturup ciğerlerine duman dolan, canlı canlı yanan iki çocuğu düşünecektim; savaştan kaçıp başka bi ülkeye sığınmışken Allah rızkını verir düşüncesiyle sefil olacak çocuklar doğuran o aptal aileleri düşünecektim...dedim ne gerek var, ruh sağlığıma yazık.

Eğitimli, donanımlı, sağlıklı, mutlu insanlar yetiştirmek bi kenarda dursun... aman neyse. Hı hı, evet, rızkıyla gelir tabi. İnsanlığın aptallığının ve ucuz hayalperestliğinin getirdiği zulmü başka hiçbi şey getirmiyo nasıl olsa.

Çocuklarınıza sormak lazım.
Ben orta direk bir aile çocuğuyum. Ben çok mutlu bir çocukluk geçirdim derim eşim diyemez. Eşim fakirlik ne biliyor çünkü Gecekonduda büyümüş. Bunun ne olduğunu iyi bildiği için de gece gündüz çalışıyor. İçinde uhdeler var. İçimde kalanları ona yaşatmayacağım diyor.
Çocuk gayet maddi imkanlarla mutlu oluyor. Piknikle de mutlu olur evet. Ama denize gidip yüzmek, kumdan kale yapmak kadar değil. Oğlum yazı iple çekiyor hala tatile gitmek için.
Kendinizi kandırmayın.
Büyüdüğünde fakirlikten gelip de geçmişi mutlu hatırlayan kimseyi görmedim ben.

Dimi her uzaktan kumandalı araba görünce eşim üzülür bir tane bile olmadı benim diye. Eşim bir oyunca tüp arabasıyla tüm çocukluğunu geçirmiş ....hep üzülür hep...

Övüyor da çocukları na soruyor mu bakalım siz memnun musunuz diye.. coxuk bir arkadaşında görüp bisiklet istediğinde alabilecek mi o zaman o cocuk memnun olacak mi.. haftayı boşver her ay et yetirebiliyor mu bunun sukurle alakası yok sağlıklı olması icin yemesi gereken yiyecekleri alabiliyor mu.. çocuğumu senede en fazla iki 3 paralı etkinliklere götürebiliyorum ve bu şükür edilecek birşey değil...

Dimi her uzaktan kumandalı araba görünce eşim üzülür bir tane bile olmadı benim diye. Eşim bir oyunca tüp arabasıyla tüm çocukluğunu geçirmiş ....hep üzülür hep...
Benimkinde de bisiklet, renkli pastel boya ve tren uhde kalmış. Oğlana iki set tren aldı en çok kendi oynadı. O gözlerindeki mutluluğu görmeliydiniz. İnsan üzülüyor yani. Bir tane mutlu anım yok der. Sobalı odada hep beraber yatmak zor gelirdi, ergenlikte soğuk odada yatar uyuyamazdım der. Canı istediğinde köfte yiyememiş onu anlatır.
Fakirliği güzellemeye kızıyorum ben.
Zengin aileler mutsuz, fakirler mutlu. Hangi anne acaba istediğini alıp yediremediği halde mutlu olur? Hangi baba az kazanıp ay sonuna zor çıkarken mutlu olur? İki mutsuz insan nasıl mutluluk verebilir

liseye başlayan oğluna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden babayı da unutmayalım.

Allah herkesin rızkına kefildir kimse aç yatmıyor ama şöyle birşey durumun kötüysede senide, çocuğuda zorlucaksa önceden bunu düşünüp korunması gerekiyordu, şimdi bir kürtaj, kimbilir ne kadar belki bu, bile onu zorlucaktır allah yardımcısı olsun inş ama gebe kalındıktan sonrada kürtaja karşıyım.

Cocuk rizkiyla gelmez
Ben cok iyi bir ailede dogmusken baba figurunun hatalarini hala oduyorum
Evet denize gidiyorduk ama ben gece tvde cikan tatilkoyu reklamlarini bekler izleyip otel secer gitmis gibi sevinirdim bunu cok sonra hatirladim o izledigim otellerin daha iyisi kismet oldu ama cocukluk sevinclerini kaliplara sokmayin olmuyor
Yillar gecti imkanlarim gelisti degisti
Su an diyorumki nasil basarmisiz
Yapmayin daha yeni ben niye bu ailede dogmusum isyanini yasayan bir genc kiz konu acmisti

Allah a guvenir siginirsa rabbim bir yol elbet verir.Benim 3 cocugum var inan eşimden maddi anlamda beklemedigim performansı çocuklarımin dogumlarindan sonra gördüm.Yetmez diye düşünürken tek kisi calisip kenara para koyuyoruz Allah yardimcilari olsun ama sunu da unutmamali ki NEREDE HAREKET ORADA BEREKET

Bende şirk konusunu size anlatirsam banlanirim.onemli olan dini bilgi almak degil hayata uygulamaktir iste.bende dini bilgi aldim ama uyguluyorum hayatima aramizdaki fark bu.ben herkes fakirmi olsun dedim sonda yazdim muslumanda zengin olmak ister hatta islamda zengin musluman daha makbuldur.cunku yardim eder muslumanlara h.z ebubekir gibi.ama biz onlarin cok refah yasadiklarini okumadik oyle degilmi?siz beni anlamak istemiyorsunuz.dunyalar onune serilmis peygamber acliktan karnina tas bagliyordu okumadinizmi hic.neden peki?bunu cozunce ancak beni anlarsiniz.peki peygamber buna ragmen demismi fakirler dogurmasin ozel okula gonderemeyecekler dogurmasin vs :) bilakis demis cogalin.yiyecek ekmegi olmayan tabi planli cocuk yapmasin ama bizim gibilere bu yakistirmayi yapiyorsaniz cok haksizsiniz.asgari ucretle geciniyoruz diye cocuk yapma hakkimizin olmadigini sanmiyorum.ac degil acikta degiller cunku.balikda yiyoruz ayrica :) kim soyledi balik yemedigimizi.ama sinemaya tatilede gitmeyiveririz.kapitalist sistemin eglenceleriyle eglenmemize gerek yok.fakir olarakda eglenecek aktiviteler buluruz biz siz cokda sey yapmayin.cocuk buyutmekten baska gorevim yok cunku bana verilmemis baska gorev.cocuklarim buyudukten sonra elbette islama uygun helal para kazanacak yer olursa calisirim.ama sart degil benim icin.biz elimizdekiyle mutlu olmayi biliyoruz cunku siz bosuna uzulmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…