Evet bogaz cunku onemli olan hayatta kalmaktir.digerleri sonra gelir.hicmi film.izlemediniz kemal sunal filmlerinde bile herseyi olan ozel ders alan vs cocuklar mutlu olamiyorlar sevgi olmadiktan sonra.ilk oncelik sevgi deseniz anlarim ama herseyi maddiyat baglamak bana gore sacma.insanin bu dunyada ne olacagi belli olmaz.bi gun tepelak olma ihtimalimiz var hep.ayrica nice cobanlik yapark birinci olan cocuklar var.maddiyat hicbi zaman onceligim olmadi olamazda
her cocuk sinemada yada tatilde mutlu olmaz ihtiyacida yoktur.bazen ufak piknik bile yeter.
Evet evet oBen hatırlıyorum. Sanırım 88li den bahsediyoruz.
Geçeceksiniz o masalları.Ornegime cok gulmussuz ama bunu bilinen birsey oldugu icin belirttim yani okadar bilinen birsey filmlere bile konu olmus gibisinden.madem biliyorsunuz maddi anlamda yetebilen fakat mutlu olmayan insanlari neden ozman herseyi maddiyata bagliyorsunuz.alinti yaptigim uye icin yazdim.ozel okullar vs yazmis o bakimdan.devlet okuluna giden cocuklar hicbisey yapamzmis gibi konusmus.cevremde ozel okula gidip bi baltaya sap olamayan insanlara kiyas devlet okulunda guzel meslegi kazananlar var.yani cocugun onune dunyalari sermek gerekmiyor anlatmak istedigim oydu.cocuk sahibi olma istegi sadece zenginlere has birsey degil.fakirlerinde en dogal hakki.bu hakki gasbedenlere yada elindeki ekmegi bolusmeyenlere soylenin siz
Öyle çok uzaklara, Afrika'ya kadar gitmemize gerek yok.Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Çocuklarınıza sormak lazım.Bu dunyada hersey para degildir.parayla saadet olmaz klise soz ama cok dogru.asgari ucretle tek maasla geciniyoruz.ama Allaha sukur hicbi eksigimiz yok.cocuklarimin meyvesine etine kadar alirim.ve mutluyuz elhamdulillah.pahali oyuncaklari kiyafetleri yok belki ama yinede mutlular.cocuklar zaten o yasta onlardan anlamiyor bile.annesiyle babasiyla guzel vakit gecirmek yetiyor.yani Allah rizki veriyor.cocuk olmasada biz ayni gecinecektik olduktan sonrada ayni geciniyoruz
Dimi her uzaktan kumandalı araba görünce eşim üzülür bir tane bile olmadı benim diye. Eşim bir oyunca tüp arabasıyla tüm çocukluğunu geçirmiş ....hep üzülür hep...Çocuklarınıza sormak lazım.
Ben orta direk bir aile çocuğuyum. Ben çok mutlu bir çocukluk geçirdim derim eşim diyemez. Eşim fakirlik ne biliyor çünkü Gecekonduda büyümüş. Bunun ne olduğunu iyi bildiği için de gece gündüz çalışıyor. İçinde uhdeler var. İçimde kalanları ona yaşatmayacağım diyor.
Çocuk gayet maddi imkanlarla mutlu oluyor. Piknikle de mutlu olur evet. Ama denize gidip yüzmek, kumdan kale yapmak kadar değil. Oğlum yazı iple çekiyor hala tatile gitmek için.
Kendinizi kandırmayın.
Büyüdüğünde fakirlikten gelip de geçmişi mutlu hatırlayan kimseyi görmedim ben.
Övüyor da çocukları na soruyor mu bakalım siz memnun musunuz diye.. coxuk bir arkadaşında görüp bisiklet istediğinde alabilecek mi o zaman o cocuk memnun olacak mi.. haftayı boşver her ay et yetirebiliyor mu bunun sukurle alakası yok sağlıklı olması icin yemesi gereken yiyecekleri alabiliyor mu.. çocuğumu senede en fazla iki 3 paralı etkinliklere götürebiliyorum ve bu şükür edilecek birşey değil...Çünkü paranız yok o yüzden maddiyat önceliğiniz değil.Özür dilerim yazdığım için yüzlerce kez ama böyle. Eğer eşiniz bir tık fazla kazansaydı başka bir görüşünüz olacaktı siz de asgari ücret alsaydınız çocuğumuza bir ev kalsın diyip ev almaya çalışacaktınız.Para yaşam kalitesini yükseltir. Asgari ücret ile nasıl et alıyorsunuz ? Elektrik faturam 181 tl doğalgaz 456 tl su 112 tl 3 kişilik aileyiz ? Market pazar manav fiyatlar ortada 1 lt ayçiçek yağı 20 tl ? simit bile 2 tl, çocul bezi ne kadar , maması ne kadar ? bu saydıklarım ölmemek için mecbur olduğumuz şeyler . Şu an elinizdekiyle yetinmek zorunda olmanın verdiği şükür duygusu içindesiniz. Ben şunu söylesem komik olur ya yatımız yok yazın çocuk nasıl denize açılacak üff çok bunalıyorum desem maddiyatçı olurum ama siz iyice yokluk övgüsü yapıyorsunuz.Size tavsiyem devletin resmi verilerini ve araştırmalarını baz alan yoksulluk ve açlık sınırı ücretlerine bakmanız. Her çocuk iyi giyinmeyi, tatil yapmayı, sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, iyi bir eğitim almayı, sağlıklı beslenmeyi hakeder. Çobanın sınavda 1. olması haber değeri taşır çünkü anormaldir. Ama kaliteli okuldan mezun olan çocukların %90 sınavlarda başarılı olur bu haber değeri taşımaz çünkü sıradandır. Siz çocuğunuza neden imkansızı yaşatmak istiyorsunuz ki ? Fakirliği rica ediyorm övmeyin, çocuklar yokluk içinde büyümek zorunda değil hiçbiri bunu haketmiyor sizinki de . Fikir istemediniz ama çocuğunuza sevginizi asgari ücretli bir işe girerek de gösterebilirsiniz, inanın büyüdüğünde sizinle gurur duyar.
Benimkinde de bisiklet, renkli pastel boya ve tren uhde kalmış. Oğlana iki set tren aldı en çok kendi oynadı. O gözlerindeki mutluluğu görmeliydiniz. İnsan üzülüyor yani. Bir tane mutlu anım yok der. Sobalı odada hep beraber yatmak zor gelirdi, ergenlikte soğuk odada yatar uyuyamazdım der. Canı istediğinde köfte yiyememiş onu anlatır.Dimi her uzaktan kumandalı araba görünce eşim üzülür bir tane bile olmadı benim diye. Eşim bir oyunca tüp arabasıyla tüm çocukluğunu geçirmiş ....hep üzülür hep...
Öyle çok uzaklara, Afrika'ya kadar gitmemize gerek yok.
Emine Akçay ismini hatırlar mısınız? İki çocuklu bi kadındı, kocası işsizdi, aylardır evinin kirasını ödeyememişti. Bu hayata nasıl veda ettiğini hatırlar mısınız peki? Çocukları yan odada saç kurutma makinesiyle ısınmaya çalışırken kendini asarak. Ama tabi eski haber bu.
Daha 2-3 gün önce Esenler'de 6 kişilik bi ailenin iki küçük çocuğu yanarak can verdi. Bi bodrum katına tıkılıp kalmış, ne doğru dürüst bi geçmişi ne de doğru dürüst bi gelecek hayali olan perişan halde iki çocuk; yakacak bulamayan ailelerinin sünger yakarak evi ısıtmaya çalışmalarının bedelini canlarıyla ödedi.
Ben şahsen haberi okuyunca sünger yakarak ısınmak ne demek ki, nasıl yani diye düşündüm. Hayır aksi halde oturup ciğerlerine duman dolan, canlı canlı yanan iki çocuğu düşünecektim; savaştan kaçıp başka bi ülkeye sığınmışken Allah rızkını verir düşüncesiyle sefil olacak çocuklar doğuran o aptal aileleri düşünecektim...dedim ne gerek var, ruh sağlığıma yazık.
Eğitimli, donanımlı, sağlıklı, mutlu insanlar yetiştirmek bi kenarda dursun... aman neyse. Hı hı, evet, rızkıyla gelir tabi. İnsanlığın aptallığının ve ucuz hayalperestliğinin getirdiği zulmü başka hiçbi şey getirmiyo nasıl olsa.
Allah a guvenir siginirsa rabbim bir yol elbet verir.Benim 3 cocugum var inan eşimden maddi anlamda beklemedigim performansı çocuklarımin dogumlarindan sonra gördüm.Yetmez diye düşünürken tek kisi calisip kenara para koyuyoruz Allah yardimcilari olsun ama sunu da unutmamali ki NEREDE HAREKET ORADA BEREKETMerhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Bende şirk konusunu size anlatirsam banlanirim.onemli olan dini bilgi almak degil hayata uygulamaktir iste.bende dini bilgi aldim ama uyguluyorum hayatima aramizdaki fark bu.ben herkes fakirmi olsun dedim sonda yazdim muslumanda zengin olmak ister hatta islamda zengin musluman daha makbuldur.cunku yardim eder muslumanlara h.z ebubekir gibi.ama biz onlarin cok refah yasadiklarini okumadik oyle degilmi?siz beni anlamak istemiyorsunuz.dunyalar onune serilmis peygamber acliktan karnina tas bagliyordu okumadinizmi hic.neden peki?bunu cozunce ancak beni anlarsiniz.peki peygamber buna ragmen demismi fakirler dogurmasin ozel okula gonderemeyecekler dogurmasin vs :) bilakis demis cogalin.yiyecek ekmegi olmayan tabi planli cocuk yapmasin ama bizim gibilere bu yakistirmayi yapiyorsaniz cok haksizsiniz.asgari ucretle geciniyoruz diye cocuk yapma hakkimizin olmadigini sanmiyorum.ac degil acikta degiller cunku.balikda yiyoruz ayrica :) kim soyledi balik yemedigimizi.ama sinemaya tatilede gitmeyiveririz.kapitalist sistemin eglenceleriyle eglenmemize gerek yok.fakir olarakda eglenecek aktiviteler buluruz biz siz cokda sey yapmayin.cocuk buyutmekten baska gorevim yok cunku bana verilmemis baska gorev.cocuklarim buyudukten sonra elbette islama uygun helal para kazanacak yer olursa calisirim.ama sart degil benim icin.biz elimizdekiyle mutlu olmayi biliyoruz cunku siz bosuna uzulmeyinben size hakkıyla cevap verirsem banlanırım. o yüzden cevap veremiyorum. aslında sizin yaşam tarzınıza ve hayat görüşünüze de saygı duyuyorum. Ama sorun şu ki , sizin yetiştirdiğiniz çocuklar toplumda hepimizinkiyle birleşiyor ve bir nesil oluşuyor. Sıkıntı da burada ortaya çıkıyor. Yokluktan , şükür etmekten başka şansınız kalmıyor. Aslında 40 yıllık koltukta oturmak istemiyorsunuz ama size de layık görünen hayat bu çabalamak da istemiyorsunuz. Muhtemelen göreviniz çocuk yapmaktan ibaret asgari ücrete iki çocuk yapıyorsunuz, bambaşkayız ben bir çocuk tiyatro izlesin isterim tatile gitsin yeni yerler görsün isterim ne bileyim balık yesin omega alsın isterim. Farklıyız, sizde kızdığım bunu dini değerlere sığdırmanız. Hacca gitmek farz mıdır ? Farzdır .. Nasıl gideceksiniz ? Kurban kesmek farz mıdır ? Nasıl kesecek dağıtacaksınız ? Allah, müslümanlar fakir olsun çocukları ezik olsun gariban olsun parasızlıktan hasta olup ölsün. Tüm gavur ( dini kavramdır) medeniyetler kaliteli yaşasın, ileri gitsinler sağlıkla yaşayıp ölsünler demiş ? İslamın temeli fakirliktir yokluktur sürünmektir mi diyor ? ikimiz aynı kitabı mı okuyoruz ? benim tüm yüzüm saçım başım hatta bazı bölgelerim ortada , ama aklınızı alacak bir dini eğitimim vardır. Allah adına konuşmayın, şirktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?