Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ay kahkaha attım cahillik seviyesine.

Benim annem de maddi zorluk içinde büyümüş. Evlerine 20 dakika uzaklıkta deniz varmış. Bir kere bile gitmemiş. Içinde kalmış. Uzak olsa deniz belki o kadar koymazdı ama yakın olunca...Evlenince gitmeye başlamış ama denizi hiç sevmemiş. Şimdi de beraber gitsek bile bir kere bile denize girmez. Sadece kıyısında yürür. Tabii ki anne , baba olmak herkesin hakkı. Ama en azından çocuğun boynunu çok bukturmeden bir çocukluk geçirmesini sağlayacak bir durumun olmalı. Gerekirse 2. Çocuk yapmamalı. Gerekirse cocuk belli bir yasa gelince kadın da çalışmalı kreşe veya anaokuluna gönderip. Sevgi en önemlisi tabii ama tek başına çocuk dış dünyaya açılmaya başlayınca yetmiyor. Çocuk anne sütü olan rızıkla gelir ama bu demek değil ki doğdu ya bir şekilde büyür

Balık yememeniz gerekiyor işte,ette yememeniz gerekiyor, şu an oturduğunuz evde de oturmamanız gerekiyor. Çocuklara günü birkaç hurma ile geçirmelerini neden öğütlemiyorsunuz ?

Evet pastel boyaya da bayılır ...hep boyayamayan boyları varmış ne anlatır 3 yaşındaki kızına çeşit çeşit boyalar aldı onunla beraber balonlar çizer eğlenir 33 yaşında ki adam. Evet maalesef insanlari anlamak zor

O aç kalmaz anlamında denmiş bişey. Durumları pek iyi değil diye çocuk yapmayacak değiller ama daha çok çalışacaklar bence yani öyle olması lazım

sinemaya, tatile gitmeyiverelim mi ? çocuğunuz bir gün bunları yapıp hayatına farklı görüşler katmış insanlarla karşılaştığında onların içerisinde dünyadan bi haber kalacak mesela, bunun farkında mısınız ?
eldeki ile yetinmeyi anlayabilirim ama sizin yorumunuz belli ve kısıtlı bir görüş içerisinde mahrumiyet yaşatmak.
ben olsam paramı biriktirir çocuğumu yine de tatile götürürüm. çünkü okulda herkes tatilini anlatırken o susmasın derim.
ama gücümün yettiğine götürürüm.
buradan anladığım bu gibi şeyleri günah gördüğünüz için çocuğunuzu uzak tutmaya çalıştığınız yönünde.
sizin hayatınız tabi ki saygı duymak zorundayım ancak ekleyeyim, sizin gibi ailelerin çocukları genelde büyüdüklerinde o anne-babaların uzak tutmaya çalıştığı herşeye balıklama atlıyorlar.

ayrıca bir kadının görevi çocuk bakmak değildir. bu görev hem anne hem de babanındır. hiçbir kadının dünyaya geliş amacı bu değildir. anne olmak da baba olmak da hayatımızdaki şapkalardan biridir.

aksine ne kadar çok yönlü olursak çocuklarımıza o kadar genş yelpazeli bilgi ve kültür aktarabiliriz.

size açıklama yapmak isterdim de bence sizin durumunuz oldukça vahim. Bu konuda güzel bir söz var: “kafeste doğan kuş, uçmanın bir delilik olduğunu düşünür”. Size bol şans.

Çocuklarınıza çok üzüldüm

Cok haklısınız. Din kimsenin tekelinde değil. Ben de hayatımı dinimi yasamayı ön planda tutarak yasamaya calışıyorum. Ama genelde bastırılan insanların yetişkinlikte Zincşr den boşalmış gibi davrandığını cok gördüm. Kızlarıma kısa da giydiriyorum oje de sürüyorum denize de götürüyorum. İnancım var belli sınırları asılıyorum ama biz böyleyiz diyerek tatil sinema vs den geri çekerek o kişi bastırılmış olabilir ne yazık ki.
Küçükken sürekli mahrum kalan yavruların gözü bireylerde kalırsa hırsız olma riski bile var bence. Bakın herseyi yasayanın da vardır ama sanki asırı yokluk çekince sanki risk artıyor gibi geliyor. Ben dünyayı ayaklarına sermekten bahseymiyorum
Benim evlatlarım da mevcut imkanlara göre aza kanaat ederek yasar. Hep öğütler onları sınırlarız. Ama mesela okulda 23 Nisan olsa inanın çocuk basına 100 150 TL masraf oluyor. Bi okul acılısı benim evde cocuk basına 400 500 lira en az. 2 Covugu olan 1000 lirayı buna harcasa asgari ücretten kalan 1500 ile nasıl gecinir.
Gecim imkanlarına göre çocuk sayısı planlanmalı yoksa en çok üzülen o doğan çocuk olur.

Valla 5 sene bitti 6 cı yılımıza girdik evliyim hala doğurmuyorum cesaret edemiyorum ,nedenleri :kira ,elektrik,su,doğalgaz,market,pazar,kasap çocuğun doğumu, maması, doktoru ,okulu ,bezi vss... parası olmayan ve bakamıcak insan doğurmasın kardeşim o çocuğa da yazık günah bu ülkede heba olucak ,sürünücek hiç gerek yok bizim yerimize suriyeliler sağolsun yeterince ürüyor zaten :)))

Ağzım var konuşayım, şeyim var çoğalayım... İnsan önce aklını kullanacak, 5 çocuğa gelen rızıkla 2 çocuğuna daha rahat bir hayat sunarsın. Bir de önlem almayıp napiim nasibi varmış diyen sonra da geçim sıkıntısından dert yananlar var, gerçekten bazı şeyler akılla alakalı...

Yaa kesinlikle bu konuda hak veriyorum size. Gerçekten biraz da çocuğun içinden gelecek. Her imkanı sunupta okumayan okadar insan var ki çevremizde. Çocuklarda azim yok. Bizde öyleydik örnek olarak. Annem okumamız için elinden geleni yapardı. Hiç sıkıntı cekmedim babamın evinde. Bizim aklımız başka şeylerdeydi. Şimdi oğlum 2.5 yaşında. Evet çok küçük ama. Önüne sermedigimiz şey kalmadı. Çocukta birşeyin kıymetini bilmeme var. İnsaAllah büyüdüğü zaman . Elindeki imkanları kullanir aklı başında bir insan olur.

benim kastım var olan maddi imkanları çok zorlayıp illa birşeyi yapmak değil. siz anladınız beni zaten.
fakat bu şekilde bile isteye, hiç çabalamadan kısıtlamak sadece bakış açısı ile ilgili.
tabi ki çocuk sinemayı da bilecek, denize de girecek, dışarıda yemek de yiyecek.. bunları yapacak ki içinde kalanlarla yarın öbür gün kötülüğe tenezzül etmeyecek. yada ona bunları sunanları iyi insan sanıp gözünde ilahlaştırmayacak.
belki bir sürü insan ayda 1 bile sinemaya gidemez ancak para biriktirp sene de 1-2 defa götürebilir çocuklarını.
ve evet dediğiniz doğru eğer dünyaya getirilecek çocuk bir sürü şeyden mahrum kalacaksa o zaman çocuk sayısını iyi düşünmek lazım.
tabi ki öncelikle çocuk sevgi görmeli fakat malesef sevgi herşeye yetmez. büyüyüp hayata karıştığında o çocuk sevgi gibi kıyafet, giyim vs de bekler.
hayat ne yazık ki yeşilçam filmlerindeki ömercikler, ayşecikler gibi yaşanmıyor.

çocuklar için sevgi önemli ama asla yeterli değil. çocuğuna imkan da sunmak zorundasın.
ha başkası çocuğunu daha bebekken dubai de denize sokabilir sen silivriye gidebilirsin, o herkesin kaynakları ile alakalı.
ama bile isteye mahrum etmek çocuk için çok kötü.
ileride kendine bu imkanları sunan herkese kanma potansiyeli yüksek olacak.
nice genç kız ana baba evinde bunlar yasaklandığı için ne kötü adamlara kanıyor.

Tamam aynı seyi yazıyoruz. Ben de sahsen sinema vs olayını çok hazzetmiyorum. Evde yayılıp seyretmek varken tutup da 100 lira harca sıraya gir bekle vs hiç benlik değil. Ama arada götürüyorum. Cünkü görgü denen birsey var. Her ne varsa su hayatta (helal cercevede) aile ile denemeli.

Bu sözü neyi baz alarak söyleyebiliriz?

Konuyu dine dine baglarsak, rızık endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin diye başlayan bir ayet var ama bu orada vurgulanan başka birşey biraz araştırılınca öğrenilebilir.

Maddi durum kötüyse iyileştirmek için çaba sarf etmektir olması gereken. Nasıl olsa Allah rızık verir diyerek göz karartmak değil.

Eskisi gibi değil birçok şey, şu zaman da anne baba olacak insanlar bunu idrak edecek kadar farkında olmalı bazı şeylerin.

Arkadaşınıza söyleyin bunları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…