- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
Bird eskisi gibi değil artık emmesi için ne uğraşlar veriyoruz. Önceki bebekler hemen emermis. Şimdi yok silikonu yok süt sağma makinesi. Bir ton para harcadım emzirebilmek için elde var sıfır 10 ayına kadar zor emdiBebek rizkiyla gelir sözündeki rizk, annesinin sütüdür. Bu kadar. Sadece emmeyecek bu bebek, belki de hic emmeyecek. 1 kutu mama olmus 70-80 lira, bir hafta bile dayanmıyor. Bezi, kiyafeti, doktor kontrolu.... bunlari hesaplamadan bebek dunyaya getirmek bana cok buyuk cesaret geliyor. Ilerisini saymiyorum bile zaten.
Afrika'daki çocuklar?Bebek elbette rızkı ile gelir bunun kefili Allahu tealadir canım. Bizimde durumumuz iyi değildi eşim bı ay çalışır 3 ay ıssız kalırdı evlenir evlenmez hamile kaldım bende ve 9 ay boyunca maddi olarak düzen bulamadık . Doğum yaptığım gibi eşim iş buldu kızım 3 yaşında ve hala iş sıkıntısı yaşamış değiliz. Yani her imtihan insanlar için ve her zorluğun arkasında mutlaka bı ferahlık vardır
Tam bu sözün anne sütünü kast ettiğini söyleyecektim.Bebek rizkiyla gelir sözündeki rizk, annesinin sütüdür. Bu kadar. Sadece emmeyecek bu bebek, belki de hic emmeyecek. 1 kutu mama olmus 70-80 lira, bir hafta bile dayanmıyor. Bezi, kiyafeti, doktor kontrolu.... bunlari hesaplamadan bebek dunyaya getirmek bana cok buyuk cesaret geliyor. Ilerisini saymiyorum bile zaten.
Ornegime cok gulmussuz ama bunu bilinen birsey oldugu icin belirttim yani okadar bilinen birsey filmlere bile konu olmus gibisinden.madem biliyorsunuz maddi anlamda yetebilen fakat mutlu olmayan insanlari neden ozman herseyi maddiyata bagliyorsunuz.alinti yaptigim uye icin yazdim.ozel okullar vs yazmis o bakimdan.devlet okuluna giden cocuklar hicbisey yapamzmis gibi konusmus.cevremde ozel okula gidip bi baltaya sap olamayan insanlara kiyas devlet okulunda guzel meslegi kazananlar var.yani cocugun onune dunyalari sermek gerekmiyor anlatmak istedigim oydu.cocuk sahibi olma istegi sadece zenginlere has birsey degil.fakirlerinde en dogal hakki.bu hakki gasbedenlere yada elindeki ekmegi bolusmeyenlere soylenin sizSevgi zaten temelde olması gereken bir şey. İçinde insan sevgisi, merhamet, Allah korkusu ve vicdan olmayan zaten hangi maddi durumda olursa olsun ebeveyn olmasın. Örneğinize çok güldüm. Hayat 40 yıl önceki Kemal Sunal filmlerinden mi ibaret, adı üstünde film. Paranın her sorunu çözemediğini hatta yanlış davranışlarla hayatı mahvolan insanlar da var elbet mesele çok zengin olmak değil yetebilmek. Maalesef maddi durum + olmadıkça yetebilmek sadece filmlerde olur. Umarım herkes çocuğunun içinde uhde bırakmadan buyutebilecegi sayıda çocuk yapar.
Çünkü paranız yok o yüzden maddiyat önceliğiniz değil.Özür dilerim yazdığım için yüzlerce kez ama böyle. Eğer eşiniz bir tık fazla kazansaydı başka bir görüşünüz olacaktı siz de asgari ücret alsaydınız çocuğumuza bir ev kalsın diyip ev almaya çalışacaktınız.Para yaşam kalitesini yükseltir. Asgari ücret ile nasıl et alıyorsunuz ? Elektrik faturam 181 tl doğalgaz 456 tl su 112 tl 3 kişilik aileyiz ? Market pazar manav fiyatlar ortada 1 lt ayçiçek yağı 20 tl ? simit bile 2 tl, çocul bezi ne kadar , maması ne kadar ? bu saydıklarım ölmemek için mecbur olduğumuz şeyler . Şu an elinizdekiyle yetinmek zorunda olmanın verdiği şükür duygusu içindesiniz. Ben şunu söylesem komik olur ya yatımız yok yazın çocuk nasıl denize açılacak üff çok bunalıyorum desem maddiyatçı olurum ama siz iyice yokluk övgüsü yapıyorsunuz.Size tavsiyem devletin resmi verilerini ve araştırmalarını baz alan yoksulluk ve açlık sınırı ücretlerine bakmanız. Her çocuk iyi giyinmeyi, tatil yapmayı, sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, iyi bir eğitim almayı, sağlıklı beslenmeyi hakeder. Çobanın sınavda 1. olması haber değeri taşır çünkü anormaldir. Ama kaliteli okuldan mezun olan çocukların %90 sınavlarda başarılı olur bu haber değeri taşımaz çünkü sıradandır. Siz çocuğunuza neden imkansızı yaşatmak istiyorsunuz ki ? Fakirliği rica ediyorm övmeyin, çocuklar yokluk içinde büyümek zorunda değil hiçbiri bunu haketmiyor sizinki de . Fikir istemediniz ama çocuğunuza sevginizi asgari ücretli bir işe girerek de gösterebilirsiniz, inanın büyüdüğünde sizinle gurur duyar.Evet bogaz cunku onemli olan hayatta kalmaktir.digerleri sonra gelir.hicmi film.izlemediniz kemal sunal filmlerinde bile herseyi olan ozel ders alan vs cocuklar mutlu olamiyorlar sevgi olmadiktan sonra.ilk oncelik sevgi deseniz anlarim ama herseyi maddiyat baglamak bana gore sacma.insanin bu dunyada ne olacagi belli olmaz.bi gun tepelak olma ihtimalimiz var hep.ayrica nice cobanlik yapark birinci olan cocuklar var.maddiyat hicbi zaman onceligim olmadi olamazda
öyle olsa fakirlik diye bişey olmazdıMerhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Ozur dilemenize gerek yok.ama soylediklerimin sonuna kadar arkasindayim.nice fakirler vardirki elindekiyle yetinmez baskasinin malina goz diker yada hayatini onlara ozenerek gecirir.onemli olan elindekiyle mutlu olmaktir.biz geciniyoruz kirayla asgari ucretle ustune azda olsa birikim bile yapiyoruz elhamdulillah.bu iste berekettir.bizde ev almayi dusunuyoruz bu halde bile size sacma gelsede.cunku Allah yardim etti bize imkansizi oldurdu.ol dese olur cunku.burada Allaha iftira atildigi icin yazma gereksinimi duydum zaten.Evet Allah rizka kefildir.cunku kendisi bizzat soyluyor fakirlik korkusuyla oldurmeyin diyor onalrida sizide doyuran biziz diyor.ben boyle iman ettim bununda bereketini goruyorum elhamdulillah.her cocuk sinemada yada tatilde mutlu olmaz ihtiyacida yoktur.bazen ufak piknik bile yeter.fakirligi overim cunku peygamberim fakir yasamayi tercih etti.varlik icinde yokluk cekti.cunku onlar bu dunyada misafir oldukalrini biliyorlardi.bizde oyle iman ettik.tatiller yada luks evler arabalar umrumuzda degil.sadece zaruri ihtiyaclar.cocuklariminda oyle yetismesi icin elimden geleni yapacam.cok kazanma hirsina arzusuna kapilamalarini degil.tabi muslumanda zengin olmak ister.ama fakirlere yardim icin Allah yolunda harcamak icin.Çünkü paranız yok o yüzden maddiyat önceliğiniz değil.Özür dilerim yazdığım için yüzlerce kez ama böyle. Eğer eşiniz bir tık fazla kazansaydı başka bir görüşünüz olacaktı siz de asgari ücret alsaydınız çocuğumuza bir ev kalsın diyip ev almaya çalışacaktınız.Para yaşam kalitesini yükseltir. Asgari ücret ile nasıl et alıyorsunuz ? Elektrik faturam 181 tl doğalgaz 456 tl su 112 tl 3 kişilik aileyiz ? Market pazar manav fiyatlar ortada 1 lt ayçiçek yağı 20 tl ? simit bile 2 tl, çocul bezi ne kadar , maması ne kadar ? bu saydıklarım ölmemek için mecbur olduğumuz şeyler . Şu an elinizdekiyle yetinmek zorunda olmanın verdiği şükür duygusu içindesiniz. Ben şunu söylesem komik olur ya yatımız yok yazın çocuk nasıl denize açılacak üff çok bunalıyorum desem maddiyatçı olurum ama siz iyice yokluk övgüsü yapıyorsunuz.Size tavsiyem devletin resmi verilerini ve araştırmalarını baz alan yoksulluk ve açlık sınırı ücretlerine bakmanız. Her çocuk iyi giyinmeyi, tatil yapmayı, sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, iyi bir eğitim almayı, sağlıklı beslenmeyi hakeder. Çobanın sınavda 1. olması haber değeri taşır çünkü anormaldir. Ama kaliteli okuldan mezun olan çocukların %90 sınavlarda başarılı olur bu haber değeri taşımaz çünkü sıradandır. Siz çocuğunuza neden imkansızı yaşatmak istiyorsunuz ki ? Fakirliği rica ediyorm övmeyin, çocuklar yokluk içinde büyümek zorunda değil hiçbiri bunu haketmiyor sizinki de . Fikir istemediniz ama çocuğunuza sevginizi asgari ücretli bir işe girerek de gösterebilirsiniz, inanın büyüdüğünde sizinle gurur duyar.
ben size hakkıyla cevap verirsem banlanırım. o yüzden cevap veremiyorum. aslında sizin yaşam tarzınıza ve hayat görüşünüze de saygı duyuyorum. Ama sorun şu ki , sizin yetiştirdiğiniz çocuklar toplumda hepimizinkiyle birleşiyor ve bir nesil oluşuyor. Sıkıntı da burada ortaya çıkıyor. Yokluktan , şükür etmekten başka şansınız kalmıyor. Aslında 40 yıllık koltukta oturmak istemiyorsunuz ama size de layık görünen hayat bu çabalamak da istemiyorsunuz. Muhtemelen göreviniz çocuk yapmaktan ibaret asgari ücrete iki çocuk yapıyorsunuz, bambaşkayız ben bir çocuk tiyatro izlesin isterim tatile gitsin yeni yerler görsün isterim ne bileyim balık yesin omega alsın isterim. Farklıyız, sizde kızdığım bunu dini değerlere sığdırmanız. Hacca gitmek farz mıdır ? Farzdır .. Nasıl gideceksiniz ? Kurban kesmek farz mıdır ? Nasıl kesecek dağıtacaksınız ? Allah, müslümanlar fakir olsun çocukları ezik olsun gariban olsun parasızlıktan hasta olup ölsün. Tüm gavur ( dini kavramdır) medeniyetler kaliteli yaşasın, ileri gitsinler sağlıkla yaşayıp ölsünler demiş ? İslamın temeli fakirliktir yokluktur sürünmektir mi diyor ? ikimiz aynı kitabı mı okuyoruz ? benim tüm yüzüm saçım başım hatta bazı bölgelerim ortada , ama aklınızı alacak bir dini eğitimim vardır. Allah adına konuşmayın, şirktir.Ozur dilemenize gerek yok.ama soylediklerimin sonuna kadar arkasindayim.nice fakirler vardirki elindekiyle yetinmez baskasinin malina goz diker yada hayatini onlara ozenerek gecirir.onemli olan elindekiyle mutlu olmaktir.biz geciniyoruz kirayla asgari ucretle ustune azda olsa birikim bile yapiyoruz elhamdulillah.bu iste berekettir.bizde ev almayi dusunuyoruz bu halde bile size sacma gelsede.cunku Allah yardim etti bize imkansizi oldurdu.ol dese olur cunku.burada Allaha iftira atildigi icin yazma gereksinimi duydum zaten.Evet Allah rizka kefildir.cunku kendisi bizzat soyluyor fakirlik korkusuyla oldurmeyin diyor onalrida sizide doyuran biziz diyor.ben boyle iman ettim bununda bereketini goruyorum elhamdulillah.her cocuk sinemada yada tatilde mutlu olmaz ihtiyacida yoktur.bazen ufak piknik bile yeter.fakirligi overim cunku peygamberim fakir yasamayi tercih etti.varlik icinde yokluk cekti.cunku onlar bu dunyada misafir oldukalrini biliyorlardi.bizde oyle iman ettik.tatiller yada luks evler arabalar umrumuzda degil.sadece zaruri ihtiyaclar.cocuklariminda oyle yetismesi icin elimden geleni yapacam.cok kazanma hirsina arzusuna kapilamalarini degil.tabi muslumanda zengin olmak ister.ama fakirlere yardim icin Allah yolunda harcamak icin.
Hele şu dönemde maddiyat yüzünden aradaki fark arşa çıktı. Evinde interneti/bilgisayarı olmayan çocuklar bir yanda, ihtiyacı varsa eve gelen öğretmenlerle çalışan öğrenciler bir yanda...Çünkü paranız yok o yüzden maddiyat önceliğiniz değil.Özür dilerim yazdığım için yüzlerce kez ama böyle. Eğer eşiniz bir tık fazla kazansaydı başka bir görüşünüz olacaktı siz de asgari ücret alsaydınız çocuğumuza bir ev kalsın diyip ev almaya çalışacaktınız.Para yaşam kalitesini yükseltir. Asgari ücret ile nasıl et alıyorsunuz ? Elektrik faturam 181 tl doğalgaz 456 tl su 112 tl 3 kişilik aileyiz ? Market pazar manav fiyatlar ortada 1 lt ayçiçek yağı 20 tl ? simit bile 2 tl, çocul bezi ne kadar , maması ne kadar ? bu saydıklarım ölmemek için mecbur olduğumuz şeyler . Şu an elinizdekiyle yetinmek zorunda olmanın verdiği şükür duygusu içindesiniz. Ben şunu söylesem komik olur ya yatımız yok yazın çocuk nasıl denize açılacak üff çok bunalıyorum desem maddiyatçı olurum ama siz iyice yokluk övgüsü yapıyorsunuz.Size tavsiyem devletin resmi verilerini ve araştırmalarını baz alan yoksulluk ve açlık sınırı ücretlerine bakmanız. Her çocuk iyi giyinmeyi, tatil yapmayı, sinemaya gitmeyi, kitap okumayı, iyi bir eğitim almayı, sağlıklı beslenmeyi hakeder. Çobanın sınavda 1. olması haber değeri taşır çünkü anormaldir. Ama kaliteli okuldan mezun olan çocukların %90 sınavlarda başarılı olur bu haber değeri taşımaz çünkü sıradandır. Siz çocuğunuza neden imkansızı yaşatmak istiyorsunuz ki ? Fakirliği rica ediyorm övmeyin, çocuklar yokluk içinde büyümek zorunda değil hiçbiri bunu haketmiyor sizinki de . Fikir istemediniz ama çocuğunuza sevginizi asgari ücretli bir işe girerek de gösterebilirsiniz, inanın büyüdüğünde sizinle gurur duyar.
Züğürt tesellisi.
olmaz öyle şey ne saçma böyle olsa yokluk içinde insanlar olmazdıMerhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?