Bebek takıntısı..👶🏻

bernisko

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
13 Mart 2019
1.731
7.413
158
merhaba, ben 8 aydır evliyim ve bebek istiyoruz maddi olarak iyiyiz, aramızda cok iyi şükür.
daha cok yeni 2 aydır istiyoruz ama 2 kez bile olsa negatif görmek canımı sıktı ve bunu baya takıntı yaptım.

Simdi siz diyeceksiniz ki; 8 ay nedir? Bu acele ne? Hayatın tadını cıkarın. Tamam biliyorum ben bunları. Hatta haklısınızda bende dusunuyorum daha yeniyiz 2 kez denedik olmadı. Beraber 1 tatil daha geciririz, 1 yılımız dolar seneye bebek deneriz tekrardan.

Birde diyeceksiniz ki; daha 2 ay olmuş 1 yıl olsa neyse yıllarca bekleyenler var bu ne umutsuzluk..

ama işte ben bunu takıntı haline getirdim.
aklımda hep bebek var. surekli nasil olacak, adet olacak mıyım diye stres. kimler neler yasamıs okuyorum delirdim sanırım

Nasil kurtulacagım ben bu takıntıdan..

Olacak olduğu zamn oluyor zaten evlendim 1 hafta sonra hamile kaldım
2. Gebeyim korunurken oldu buda yani nasip
Bazı şeyleri çok istemeyin zamana bırakın
Bu takım şeyler birazda nasip kısmet işi verici ALLAHdır
Takıntı haline getirmeyeye çalışın 8 ay çok çok kısa bir süre

Ovulasyon testi alın ve yumurtlama zamanınızda deneyin.

Stres yapma. Sağdan soldan bir şey okuma. Hele ki buradan gebeliğe hazırlık sayfalarını vs okuma.
Ben bu bdvye takıldım takılalı ilişkimde problem arıyorum mesela.
Olumsuz örnekleri okumak stresten başka bir şey değil. Baktınız olmuyor doktora gidersin. Her şeyin çaresi var artık

haklısınız fazlasıyla okuyorum hemde

Kimsenin sana birşey demeye hakkı yok ki canım olabilir bebek istiyorsun sabırsızsin :) ama bnce biraz bekle 2 ay olmuş 1 sene olmazsa gelin diyor Doktorlar :) kafana fazla takarsan da olmaz bnce umursama süpriz olsun :)
keske basarabilsem takmamayı canım, nerdeyse onun icin birlikte oluyorum bu duruma geldim

Bende bdv yi okuyup eşime daha cok sarılıyorum şükrediyorum hatta bazen onunlada paylasıyorum nasıl hayatlar var diye :)

Yasiniz genc mi bilemiyorum. Ben 20 yasimda evlendim. İlk sene korunmadik ama istemiyordukta illa. Sonraki sene dra gidince pco oldugumu öğrendim. Yumurtlama tedavisi gördüm. Stresten prolaktin hormonum yukseldi.
Tavsiyem once dra gidin. Guzel bir muayene ve hormon tahlillerinizi yaptirin. Folik asit kullanmaya baslayin(hamile kalirsaniz bebek icin cok faydali)
Ola ki sorun yok. 1 yıl denersiniz. Ama stres en buyuk dusman. Bir yil olmazsa eşinizde doktora gider, sizde tekrar gidersiniz.
Ben prolaktin hormununu 3 ayda düşürdüm. Pco oldugum icin kistlerim oldu vs. Yumurtlama tedavisi bile 3. Ay da oldu. Ama ben o ay kendimi dinlemedim. İlaclarimi aldim, ignemi oldum. Yeni işe girdim. Olursa olur olmazsa olmaz dedik. Calisirim, arabayida satar arsa aliriz dedik. O ay gebe kaldim

Kendi kendinize çok güzel cevaplar vermişsiniz zaten. Durumun takıntı olduğunu kabullendiyseniz psikolojik destek alın mutlaka

Yorumlarda da yazdigi gibi kafana takip stres yaptigin surece olmaz.. rahat olman sart dusunmemen gerekiyor nasilsa olur diceksin rabbim verirse diceksin.. aklindan ciktigi anda suprizzz yapiyo sana

keske basarabilsem takmamayı canım, nerdeyse onun icin birlikte oluyorum bu duruma geldim
Bu en kötüsü bi sal kendini çocuk doğunca da keşke bir sene dursaydim diyeceksin ben de 5. Dene ne de kaldım kuzum 5 ay sonra biraz dur bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…