Bebek Yapamayan Beceriksiz Gelin...

2792019

Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
121
98
13
47
Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.

Ee eşin yanındaymış neden bu kadar stres yaptın birde kim me derse desin he de geç sonra eşine söyle o versin ağızlarının payını. Benim bebeğimin ismiyle de cok dalga geçildi her defasında başka isim dediler ama eşim çenelerini kapattı ve benim istediğim ismi koyduk o yüzden boşuna stres yapma eşin yanında diğerlerine sey yemek düşer 😂birde sana he de geç dememin sebebi yüz göz olmaman icin ve de sinir oldugunu anlayıp iyice üstüne gelirler ama he deyip geçince bizi kaale almıyor moduna girerler

Cumartesi günü 40 gününü geride bırakmış bir ‘anne’ olacağım inşallah . Evet söylenen herşey doğru diyebileceğim tek şey ‘zor’ ha bu zorluk kişiden kişiye değişebilir bilemem ama hiç birşey şimdiki gibi olmayacak onu söyleyebilirim . (Ama sevginin ne olduğunu şimdi öğrendim diyebilirim 🥰, bu yüzden bebeğime teşekkür borçluyum ) Fakat her ne kadar zor olursa olsun yine de densiz kayınvalidenizin yanınızda kalıp size stres yapmasına müsade etmeyin . Çünkü birde onunla uğraşmak zorunda kalırsınız . Eşiniz en büyük destekçiniz olur inşallah zaman çabuk geçiyor .
Şu isim koyma konusunda da karışanlara nefret ediyorum . Densiz 6 yıl beklemiş ? Sanki siz beklemediniz . Hiç kimse anne olmaya çalışan bir kadın kadar ‘bekleyemez!’ Ben sizin yerinizde olsam onun istediği ismi hiç koymam .
Söyleme tarzına bak . Dangalak .
Ay galiba hormonlardan çok tepki verdim🙄🙇🏻‍♀️

İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın
Kayınvalideye diyecek sözüm yok insanlıktan nasibini almamış organizma .
Hiç stres yapma hamileliğinin tadını çıkar . Eşin seninle aynı fikirdeyse gerisinin önemi yok

Esinle ikiniz halledersiniz canim. Ben de tek basima buyuttum kizimi. Hatta esim isten gec geliyordu, yurt disina gidiyordu. Ilk bebek tecrubemdi ama bakiliyor. Kv stresini cekmenden iyidir bence.

Öncelikle yaşadıklarınız için geçmiş olsun inşallah bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alıp o günleri hiç hatırlamazsınız 🙏
Cefasını çekmeyen sefasına ortak olmaya kalkıyor ya bende ona deli oluyorum 😠 Tepkiniz gayet yerinde olmuş bundan sonra ben olsam konuşsa da cevap vermem çünkü böylesi arsız olup daha da sinirlendirmeye çalışır.
Eşiniz destekmiş size zaten bizde doğan büyür diye bir laf vardır siz gayette güzel bakarsınız o çocuğa bu kadın gelirse üçünüze de faydası olmaz zararı da çok olur.

bacım zaten nüfusa gidip ismini siz koyup geleceksiniz he de geç... istediği gibi seslensin. sonuçta sizin istediğiniz olacak..eşiniz de yanınızda...konuşsun dursun

Katacağım derken kv nin istediği ismi koyup yanına kendi seçtiğiniz ismi mi ekleyeceksiniz

Yok hayır onun istediği isimden hiç hoşlanmıyorum. Sadece benim ve eşimin istediği ismi katacağız. İki isimli olacak bebeğimiz. KV'ye kalsa ben istediğim ismi söylerim diyor onunkiyle 3 edecek. :KK12:

Back
X