Bebek Yapamayan Beceriksiz Gelin...

şu kv kp isim sorunsali çözülemiyorrr arkadas bu kv niye çocukları kendi dogurmus gibi isim derdinde bizde baştan ben koyacam diyorum bana ilki sn koy ikinciyi ben, sanki sen doguruyon dogurduguna koydun işte vala bende uyuz oluyorum bakalım biz nasıl çözcez daha olmayan çocuguma

Cumartesi günü 40 gününü geride bırakmış bir ‘anne’ olacağım inşallah . Evet söylenen herşey doğru diyebileceğim tek şey ‘zor’ ha bu zorluk kişiden kişiye değişebilir bilemem ama hiç birşey şimdiki gibi olmayacak onu söyleyebilirim . (Ama sevginin ne olduğunu şimdi öğrendim diyebilirim 🥰, bu yüzden bebeğime teşekkür borçluyum ) Fakat her ne kadar zor olursa olsun yine de densiz kayınvalidenizin yanınızda kalıp size stres yapmasına müsade etmeyin . Çünkü birde onunla uğraşmak zorunda kalırsınız . Eşiniz en büyük destekçiniz olur inşallah zaman çabuk geçiyor .
Şu isim koyma konusunda da karışanlara nefret ediyorum . Densiz 6 yıl beklemiş ? Sanki siz beklemediniz . Hiç kimse anne olmaya çalışan bir kadın kadar ‘bekleyemez!’ Ben sizin yerinizde olsam onun istediği ismi hiç koymam .
Söyleme tarzına bak . Dangalak .
Ay galiba hormonlardan çok tepki verdim🙄🙇🏻‍♀️

O kadar haklısınız ki benim özlemimin yanından bile geçeceğini düşünmüyorum.

Eşin sana destekmiş ne diye sinirini bozuyorsun ki laf yetiştireceğim diye...

Senin yerinde olsam hiç laf katmaz bebek doğunca kimlik kartını gösterip sürpriz yapardım 😊

O kimlikte ne yazarsa yazsın ben istediğim isimle seslenirim diyor.

6 yıldır o bebeğimi bekliyomuş. 6 yıl hastanelerde koşturan tedsvi gören gözyaşı döken anne babası beklemiyodu zaten, sadece sen bekliyodun. eşin cevabını vermiş, senin yanında. takma kafana üzülme. bebeğe bakması içinde yardım fakan isteme daha çok canını sıkar.eşinle halledersiniz. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Siz böyle ısrarlı oldugunuz sürece fazla sürmez inadı pes eder. Takmayın kv keyfınıze bakım doguma kadar da görüşmeyin ki sinirlerinizi bozmasın tek düşünceniz bebeğiniz olsun bence.İnşallah sağ sağlim alırsınız kucagınıza yavrunuzu.dogumdan sonrada kesinlikle kalmasın zaten hassas oluyoruz o dönemlerde bu kv iyice sinirlerinizi bozar en iyisi kendin bakmak. Tamam çok kolay değil ama çokta zor değil ben eşimle baktım 2 hafta yanımdaydı sonra işe başladı ama kolay gectı zorlanmadım çok şükür

Bende şu isim konusunda direten kv kp olayını hiç anlamıyorum.madem öyle kendi çocuklarına koysalardı o ismi.hani sizin kv nin kızı da var oğlu da var anladigim kadarıyla koysaymış o zaman.hadi biri olmasa içinde kalmış dersin ki onda bile anlamıyorum diretmeyi. Benim kv 'nın kızı yok kızlarım için bir kaç işim söyledi ama çok sıradan isimlerdi eşim de ben de istemedik bir kere bile benim dediğim olsun demedi sağolsun.

Hem kızı hem oğlu ve 10 dan fazla torunu var. Bir tek bizimkine böyle ısrar ediyor. Bizim çocuğumuz olmamış ya içinde kalmış, yıllarca beklemiş o yüzden hem kız hem erkek ismi bulmuş. İşin ilginci bulduğu diğer cins ismi de bana en büyük yanlışı yapan ve yıllardır konuşmadığım bir arkadaşımın adı.

Senin ve eşinin tavrını çok beğendim. Eşin arkanda durmuş sevindim ve takdir ettim. Kv gelmesin, mutlaka sıkıntı çıkarır. Bence siz halledebilirsiniz bebek bakımını. Allah analı babalı büyütsün

Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Benimkiler de tutturmuşlar aynı şekilde.
Büyük oğlunun ismini, ortanca oğlunun(eşim) in oğluna koyacakmış. Yani oğluma, kendi oğlunun adını koymak istedi.
Şok oldum.
Allahtan eşim yanımızdaydı onu söylerken daha ben şok olamadan
Ne alakası var ya sen kendi oğluna koymuşsun ya ismi bırak biz de kendi oğlumuza kendimiz isim koyalım ismi çoktan hazır dedi konu kapandı

Kesinlikle kimliğine sadece kendi istediğiniz ismi yazdırin onunki hiç yazilmasin terbiyesiz kadin

Cumartesi günü 40 gününü geride bırakmış bir ‘anne’ olacağım inşallah . Evet söylenen herşey doğru diyebileceğim tek şey ‘zor’ ha bu zorluk kişiden kişiye değişebilir bilemem ama hiç birşey şimdiki gibi olmayacak onu söyleyebilirim . (Ama sevginin ne olduğunu şimdi öğrendim diyebilirim 🥰, bu yüzden bebeğime teşekkür borçluyum ) Fakat her ne kadar zor olursa olsun yine de densiz kayınvalidenizin yanınızda kalıp size stres yapmasına müsade etmeyin . Çünkü birde onunla uğraşmak zorunda kalırsınız . Eşiniz en büyük destekçiniz olur inşallah zaman çabuk geçiyor .
Şu isim koyma konusunda da karışanlara nefret ediyorum . Densiz 6 yıl beklemiş ? Sanki siz beklemediniz . Hiç kimse anne olmaya çalışan bir kadın kadar ‘bekleyemez!’ Ben sizin yerinizde olsam onun istediği ismi hiç koymam .
Söyleme tarzına bak . Dangalak .
Ay galiba hormonlardan çok tepki verdim🙄🙇🏻‍♀️

Oooy kuzumm ooyy seni sevmeyen ölsün emi canım benim en güzel annee🥰

Valla bu kadina soylencek cok sey var amaa iste banlanirim
kalmasin efendim 40 gun falan yanınızda boyle densiz patavatsiz insan sadece huzur bozar ama ismi yardım etti olur
Ondan gelcek olan yardım Allah tan gelir. Esinizden de gelir. Vallahi gözünü seveyim abla bu kadina yol ver
Sag sağlim kucağına alırsın insallah cocugunu uzme kendini herkes kendine yakisani yapar .

Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Öncelikle eşiniz gereken tavrı koymuş zaten hiç sinirlerinizi bozmayin olurda istediği isimle hitap ederse o anda eşiniz tekrar uyarır olur biter. O süreci tabiki yalnız da atlatabilirsiniz eşiniz destek olursa hiç sorun da yaşamazsınız. Çünkü normalde de bebek sizden ayrılmayacak onların yardımları siz tuvalete duşa gidince yemek yerken falan tutmak ,banyo yaptırırken tutmak ya da suyu döken olmak ,zaman zaman alt değiştirmek . Eşinizle paylaşımlı olursanız hiç sorun yaşamazsınız.
Sağlıkla gelsin meleğiniz.🙏🏻
Kendinizi de hiç kötü hissetmeyin sorun eşinizde de olabilirdi o zaman nasıl bir söz söyleyecekti acaba

isim katmak ne demek ben onu anlamadım:KK43: zaten sabit bir şey var yanına mı ekleyeceksiniz başka bir tane daha? bir de kv haddini yerini bilsin.doğursun ona koysun isim çok meraklıysa.

Back
X