Bebek Yapamayan Beceriksiz Gelin...

sana bişey söleyeyim mi?
kaynvaliden çocuklarina sanirim kendi istediği gibi koymamiş kaynanasi dinlediği için rol yapıyo olabilir mi..
benim ismi zeynep olacakmiş kaynanam begenmediği için koyamadi annem. ismi dedem koymuş:)
isimleri dişarda iyi ve kötü oluşa bakiyordu eskiden.
şimdi yabanci isim koyuyor. mila arya vs.
hiç bi kaynana gelinlerin istediği olsun istemez!

Benim kv de inat ediyor. Eşim konuşmuş isim konusunu tekrardan ama nuh diyor peygamber demiyor diyor. Siz ne koyarsanız koyun ben istediğim isimle sesleneceğim diyormuş. Düşündükçe bile kalbim küt küt atıyor sinirden. Nasıl takmayacağım bilmiyorum. Bu arada annem aynısını yapsa eşim seslenmez biliyorum ve eşime haksızlık mı ediyorum diye de üzülüyorum. Sonuçta o da annesi. Annesiyle benim aramda kalıyor. Bir yandan da annesi başlattı diye tekrar sinirleniyorum. Hele 6 yılda zorla bir çocuk yaptınız sözü affedilir gibi değil.
Ben şunu derim şunu bilirim.cahil dostum olacağına.alım dusmanim olsun.cünlü cahil le ugrasmak cok zor ve yipratici.

sana bişey söleyeyim mi?
kaynvaliden çocuklarina sanirim kendi istediği gibi koymamiş kaynanasi dinlediği için rol yapıyo olabilir mi..
benim ismi zeynep olacakmiş kaynanam begenmediği için koyamadi annem. ismi dedem koymuş:)
isimleri dişarda iyi ve kötü oluşa bakiyordu eskiden.
şimdi yabanci isim koyuyor. mila arya vs.
hiç bi kaynana gelinlerin istediği olsun istemez!

5 çocuğu var. Muhtemelen birkaçını kv ya da kb koymuştur o istemeden. Anlamadığım bana gelene kadar birsürü torunu oldu. Diğerlerine böyle ısrarcı olmadı. Ben doğuramamışım ya çok içine dert olmuş. Yıllarca beklemiş vs. O yüzden inat ediyor. Sanki benden çok özlemi varmış gibi. Bencilce hareket ediyor. Üstelik benim içimi yakan elalem ne der kaygısı değildi.

Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Eşinle ikiniz edemezsiniz
Ben bile kv deme muhtaç oldum
Doğum sonrası çok zor
Ben çok dirayetli becerikli güçlü olmama rağmen bir gün annem olmasa mahvoluyorum ki
Eşim de destektir
Sağlıkla kucağınıza alın

Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.

Arkadaşım Allah hayırlı uğurlu etsin saglicakla kucağınıza albayi nasip etsin. Eşini de tebrik ettim seni desteklemiş masallah esine. Verdiginiz karar da bana göre dogru. Tabimi de kendi başınıza bakabilirsiniz bebeğinize. O kv gelirse isim konusundaki hırsını fena çıkartır senden lohusaligin zehir olur ayrıca çocuğa kendi istedigi isimle sevmeye kalkışır bu da çocuğun bebekte olsa kulağına girmesi iyi değil zaten.

Halledersizin hiç korkmayın, ben ailemden çok uzağım başka şehirde oturuyorum ama kv nin gelmesini yardım etmesini istemiyorum, sevmiyorum 'annenim ben senin' diyor. 'tabi, oğlunla yatıyorum ben, sen de annemsin' demek istiyorum. en önemli bu olayda siz ve sağlığnız, sonra bebeğiniz. kim ne derse desin hastanede siz yatacaksınız kimlikleri siz düzenleyeceksiniz. bir ton seçenek var 'tabi tabi koyarım' dersiniz sonra 'fikrimi değiştirdim' dersiniz, 'sağol anne fikrin için,, mutlaka değerlendiereceğim, sonuçta 9 ay taşıdığım insanı doğuracağım isim seçmek önemlidir' diyebilirsiniz. ama her sözünüzle her konuda kararı siz belirleyeceğinizi mutlaka vurun. 6 YIL MESELESİNE GELİNCE 'rahim benim vücüt benim ne zaman ne yapacağım kararı ben veriyorum' mutlaka söyleyin. olumsuz veya olumlu davranışlardan kaçının, tarafsız ve soğuk cevap verin, kv kendisini fazla hissetsin. çekirdek aileye dahil olmadığını hissetsin. düşüncelerinizi korkularınızı onunla asla paylaşmayın, öyle kadın size acımaz. bebeğinize de size de sağlık ve mutluluk diliyorum. dünyaya çocuk getiriyorsunuz bunca ameliyat sağlık sorunlarından sonra. çok güçlüsünüz bir cahil patavatsız ve çirkin kadın hayatınızı bozamaz. onu içeriye sokmayın. hep dışarıda olduğunu ve dışarıdan yorum yaptığını ve aslında sizin hayatınıza dahil olmadığını hissetsin... sevgiler :dondurma:

Son düzenleme:
Hamilelik önemi bir süreç inşallah hayırlısıyla atlatırsın.kv gelince çok ta takma onlar torunlarını kendi oğulları yerine koydukları için her hakkım var zannediyorlar büyütürken de olacak böyle problemler,sen bildiğin yap he de geç senin yasadigin stres bebegede yansıyor çünkü rahat ol

Allah yardm eder bakarsnz beraber cocuga onceden insanlar 2,3 cocuga bir bakarmış eş yönünden çok sanlısnz gerçekten Allah sağlıkla kucagnıza almayı nasip etsin darısıda bana😊

su dogumdan sonra kendine ve cocuga baktirma adeti herhalde sadece türkiyede var.almanyada yasiyorum dogum sonra max. 3 gece hastanede kalir evine gelir her anne sonrada bebegike kendi ilgilenir. nedir yani bu boncuklarim var dökülür modu? sonrada vay efendim lohusa depresyonuna girdim girersiniz tabi kv ile yasamak olur mu hic.

isim konusuna gelincede bas baa bagirip ortaligi yikin gerekirse cocugu göstermemekle tehtit et ve gercekden de gösterme

Bu konu ile kültür seviyemi bir üst kademeye daha yükseltmiş oldum.

İsim katmak, isim bırakmak diye terimler de varmış güzel ülkemde meğer...

Bu kaynanalar dünyanın en gereksiz varlıkları bence...ne dertleri varsa gelinlerle ezelden beri bitmedi. Gelin-kayınpeder, damat-kaynana, damat-kayınbaba, damat-kayınbirader, vs diye hiç sorun başlıkları yok ama ah gelin-kaynana bi bitmiyo..çok değerli oğullarını aldık çünkü hepsi mi gıcık olur :kızgın: Kendiniz halledebilir misiniz emin değilim kendim de henüz doğum yapmadım ama canım anneciğimin yanımda olmasını isterdim. Tamam kocam wcye gittiğimde üstümü başımı giymemde oturmamda kalkmamda yardım eder ama bebek bakımı konusunda fransız. Altını alabilir mi gazını çıkarabilir mi kendi bilemiyorum, e malum herkes normal doğum da yapmıyor, sezaryen olup kıpırdayamayan bir sürü insan da oluyor, o yüzden iyi düşünün. Hiç mi kimseniz yok annenin ablanız falan? Ya o gıcık kaynananız gelmesin ama şimdiden sizi böyle gerip sinir etmeyi umursamıyo sizi yok sayıyosa doğum zamanı neler eder kim bilir?! Sütüne laf eder, sütün az der, bebeğin kilosuna laf eder iyi beslememişsin der. Der de der. O kadınla muhatap olma bence eşin de sana sahip çıkıyosa ben ananı istemiyorum gelmesin valla üzüntüden sütüm kesilir o zaman görürsün gününü de tehdit et çağırmasın anası olcak kadını. Ben sinir oldum burda ya.

Yakın zamanda senin durumunda olup eşimle ikimiz yapabilir miyiz acaba deyip konu açmıştım .. Herkes tek bakabildiğini söylemişti .Evet yapabilirsin fakat doğumdan bir ay kadar sonra .Ilk başlarda esin de sen de çok tecrübesiz olacaksınız örnek veriyorum çocuk yan yatırılırmis yoksa bogulurmuş biz bunu bile bilmiyorduk .Annem geldi Sağ olsun evin temizliğinden tut bebeğin bakımına kadar ben yaptım .Fakat yine arada dinlenemedim oldu onda annem ilgilendi .Sonra baktım artık brn yapabiliyorum annem evde yemek dahi yapmıyor gönderdim evine.Simfu kızım 3 aylık çok şükür hep ben ilgileniyorum ve alıştım.En azından ilk 15 gün olsun sorman gerekenleri sorarsin sonra gönderirsin sezeryan olursan daha kötü çünkü kalkman bile bir olay....

Back
X